Mistrovství světa U17 - skupina A

27.06.2011, 08:55
Aktuality
Zaujalo nás
Skupina A mistrovství světa do sedmnácti let skončila, jednoznačně ji opanovali domácí Mexičané, kteří zvítězili i ve svém třetím utkání a bez ztráty kytičky postupují do osmifinále. Tam je doprovodí Kongo, celky KLDR a překvapivě také Nizozemska na turnaji končí.

KLDR 1:1 Kongo

Severní Korea hrála v přímém souboji o postup s Kongem, domácí se do vedení dostali už ve čtrnácté minutě a v tu chvíli postupovali. Na dlouhý míč za obranu si naběhl Jong Chol Ju a běžel naprosto osamocen na konžskou branku, tváří v tvář Ngakossovi pak nezaváhal.

První poločas nabídl ještě jednu velkou šanci, když hodně tvrdý osobní souboj ve středu pole vyhrál Kim a levačkou z hranice pokutového území vypálil těsně nad. První možnost Konga měl těsně po přestávce Binguila, jenže dostal nalito od Etoua, jenže těsně minul.

Domácí znovu zahrozili volným přímým kopem Kanga, jeho rána se však do prostoru mezi třemi tyčemi nevešla. Kongo mohlo vyrovnat po chybě brankáře Cha, kterému vypadl míč z náručí, naštěstí pro něj však nikdo z hostujícího týmu nedobíhal.

V sedmdesáté minutě šel úplně sám na Ngakossa střídající O, ve snaze o umístěnou střelu ovšem trefil jen tyč, dorážka Joa skončila mimo. Patnáct minut před koncem bylo vyrovnáno, na centr ze standardní situace si naskočil Nkounkou a hlavou nedal Chaovi v bráně KLDR žádnou šanci. Útočník Konga touto brankou poslal svůj tým do osmifinále MS.

Mexiko 3:2 Nizozemsko

Mexičané třetí výhrou potvrdili postup mezi nejlepších šestnáct týmů šampionátu, vyřadili spolufavorita skupiny z Nizozemska. Hrál se po celých devadesát minut skvělý ofenzivní fotbal, prakticky neustále se bylo na co dívat.

Domácí tým celého šampionátu vstřelil první branku zápasu v devětadvacáté minutě, když míč přesně k tyči uklidil Giovani Casillas. Do kabin se šlo za stavu 2:0 pro Mexiko, na podběhnutí Rekika si počkal Carlos Fierro a z malého vápna uklidil míč do branky.

Oranjes se však nevzdali a hned dvě minuty po příchodu ze šaten se vrátili do zápasu, centr Memphise Depaye z volného přímého kopu prošel nikým netečován až na zadní tyč, od které se následně odrazil příznivě pro Nizozemsko. Vyrovnáno mohlo být hned o chvíli později, kdy v pokutovém území zahrál rukou Guzman a kopala se penalta, Achahbarovu střelu ovšem vyrazil Sánchez.

Přesto Holanďané dali kýžený vyrovnávací gól, nedorozumění v mexické obraně využil Kyle Ebecilio a prudkou ranou zavěsil. Nizozemci tlačili, potřebovali zvítězit, jenže v devadesáté čtvrté minutě neuhlídali trojici mexických uprchlíků, ti si pohráli s jediným bránícím tulipánem a střídající Arturo Gonzalez do prázdné branky rozhodl.

Skupina A - výsledky:

Mexiko - KLDR 3:1 (Fierro, Casillas, Jong vlastní - Jo)
Kongo - Nizozemsko 1:0 (Kounkou)
KLDR - Nizozemsko 1:1 (Kang - Gravenberch)
Mexiko - Kongo 2:1 (Espericueta, Gomez - Epako)
KLDR - Kongo 1:1 (Ju - Nkounkou)
Mexiko - Nizozemsko 3:2 (Casillas, Fierro, González - Depay, Ebecilio)

Hvězda skupiny

Giovani Casillas

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Mexiko33008:49
2.Kongo31113:34
3.Korejská LDR30213:52
4.Nizozemsko30123:51

Autor: Michal Hruška / fifa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
cubinho

Souleymane Coulibaly dal už 8 gólů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Novej Drogba ?

Reagovat
cubinho

Tak ten bude ještě lepší, podívej se na jeho hattrick proti Brazílii: http://www.youtube.com/watch?v=zBeZS6nFV_g

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni gol paradni , druhej obycejnej a treti fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"sloni" se vracet nebudou, i kdyby se hralo o zlato jak to tak vidim

Reagovat
cubinho

Už mají neuvěřitelných 67 střel na bránu! Proti Dánsku jich měli 33!

Reagovat
cubinho

A zajímavé je, že druhý největší počet střel má Uzbekistán (61).

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli jste viděli zápas s naší "17", tak se není čemu divit, hrajou hodně aktivně.

Reagovat
smazaný uživatel

TO CO JE????

Reagovat
smazaný uživatel

to je nejaky bug?

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa zacinam bat

Reagovat
smazaný uživatel

scary shit..to je jak keby sme prave videli mladeho alexandra macedonskeho, ako kroti bukefala..prislub niecoho fakt, fakt velkeho

Reagovat
smazaný uživatel

ponuknut siene clichyho, nasriho, bendtnera, cesca a kludne aj koscielneho, plus vsetky peniaze a nehnutelnosti co mame..dpc s nim by sme vlastne vyhrali ligu, aj keby to bol nas jediny hrac....a trenoval ho stuart pearce

Reagovat
smazaný uživatel

citi sa niekto na stavku o pravdu, ze to raz bude najlepsi hrac planety?

Reagovat
skteel

O co že ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

ved o pravdu..ci toho sa bojis?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele