Mistrovství světa U17 - druhý čtvrtfinálový den

05.07.2011, 16:57
Aktuality
Zaujalo nás
V semifinále MS do sedmnácti let jsou hned tři americké týmy, k Brazílii a Uruguayi se v noci na dnešek přidali také domácí Mexičané. Jediným neamerickým mužstvem se stalo Německo, které v evropském souboji přestřílelo Anglii.

Německo - Anglie 3:2

Němci slaví očekávaný postup do semifinále, proti Anglii si vytvořili tříbrankový náskok, a tak si mohli dovolit i polevení, Albion v závěru snížil na 3:2. Německo si však účast mezi nejlepšími čtyřmi týmy turnaje již vzít nenechalo.

První branka padla hned v sedmé minutě utkání, když se domácí výběr nejprve ubránil dalekonosné střele Sterlinga a hned z protiútoku se dostal do vedení, Na dlouhý pas Weisera si naběhl Samed Yesil, kterého nerozhodila ani Pickfordova ruka mimo pokutové území ve snaze o zneškodnění německé příležitosti, míč však propadl až do vápna, kde se ho znovu zmocnil Yesil a skóroval.

Yesil měl i další velkou možnost, tentokrát ovšem jeho ránu po nádherné kličce zastavila tyč. Ve dvacáté čtvrté minutě to bylo o dva góly, odvrácený rohový kop Němců vrátil do centra dění Yalcin a za Pickfordova záda ho lehkou tečí usměrnil Kaan Ayhan. Poslední příležitost první půle měl na kopačce Angličan Raheem Sterling, jenž pálil nebezpečně ze zákrytu, Vlachodimos ale dokázal reflexivně zasáhnout.

Těsně po přestávce to efektnímu nůžkami zkoušek Chalobah, jeho prudké zakončení však perfektním zákrokem znovu vytěsnil mimo tři tyče německý brankář. A tak mohli jít Němci do tříbrankového vedení, po pravé strany utekl Weiser, dostal se až do šestnáctky, kde patičkou našel Yesila a ten nezaváhal.

V šedesáté sedmé minutě na sebe výrazně upozornil také český sudí Pavel Královec, který po souboji Perreyho se střídajícím Powellem odpískal pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Samuel Magri a vykřesal pro Albion jiskřičku naděje. Rozhodnuto mohlo být po technické střele Ducksche, ten však těsně minul šibenici Pickfordovy brány.

Sedm minut před koncem snížil na 2:3 z pohledu Anglie Hallam Hope, který dorazil do sítě Redmondovu ránu vyraženou Vlachodimosem. Poslat duel do prodloužení mohl v samotném závěru utkání Magri, jenže branku netrefil, a tak Němci postupují do semifinále po vítězství 3:2.

Francie - Mexiko 1:2

Posledním semifinalistou se stalo domácí Mexiko, které přehrálo na stadionu v Pachuce Francii 2:1. Rozhodující branku zápasu dal těsně po přestávce útočník Carlos Fierro.

Do vedení se Mexičané dostali ve čtrnácté minutě, kdy osobní souboj v rohu šestnáctky vyhrál Fierro, přihrál pod sebe Casillasovi, který ještě pustil míč lépe postavenému Escamillovi, pro něhož pak už nebylo problémem dopravit ho do poloprázdné francouzské branky.

Jenže Francouzi odpověděli hned o tři minuty později, kdy se po pravé straně přehnal okolo Caballera Ikoko, místo očekávané přihrávky zvolil střelu z úhlu a překonal překvapeného Sáncheze.

Strhnout vedení na stranu Francie mohl Haller, který musel už po dvanácti minutách nahradit zraněného Yaisiena, jenže na poslední chvíli mu míč od kopaček ustřelil Flores. Na druhé straně nebezpečně pálil Gracía, Mpasi Nzau však byl připraven.

Pět minut po návratu ze šaten nesprintoval na levé straně Fierro Vercleyena, dostal se do šestnáctky a krásnou umístěnou střelou poslal Mexiko do semifinále. Mexický útočník s číslem devět na zádech měl i další dvě příležitosti, nejprve však po centru Gomeze hlavičkoval do břevna, o pár minut později pro změnu pálil vedle.

Poslední francouzskou šanci na vyrovnání měl Benzía, jeho tvrdou střelu k tyči ovšem fantasticky vyrazil gólman Sánchez. Mexiko dál pokračuje v jízdě domácím šampionátem, přehrálo Francii 2:1 a zahraje si o medaile.

Hrdina dne

Carlos Fierro

Semifinále MS U17

Uruguay - Brazílie

Německo - Mexiko

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
Kaze

finále Německo - Brazílie

Reagovat
Virtuos

tí Mexičania, mne osobne veľmi sympatický kolektív, držím palce nech to vyhrajú

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele