Mistrovství světa U17 - první osmifinálový den

30.06.2011, 20:21
Aktuality
Zaujalo nás
V Mexiku začaly vyřazovací boje mistrovství světa sedmnáctiletých, všichni favorité postoupili mezi nejlepších osm týmů turnaje. Své utkání zvládly týmy Uruguaye, Brazílie, Uzbekistánu a Japonska, které naložilo Novému Zélandu hned šest branek.

Kongo - Uruguay 1:2

Jízda nováčka šampionátu z Konga skončila v osmifinále, po výhře 2:1 se radují favorizovaní Uruguayci. Ti sice těsně po přestávce inkasovali první branku, jenže poté zlepšili svou hru a dvěma góly otočili nepříznivě se vyvíjející skóre.

První obrovskou šanci zápasu měl Rodrigo Aguirre, který využil konžské chyby v ofsajd systému a ocitl se úplně sám před brankou domácích, tváří v tvář Ngakossovi ovšem selhal a trefil jen břevno.

V padesáté třetí minutě se dostali Afričané do překvapivého vedení, když využili dvou hrůzostrašných chyb v obraně soupeře. Dlouhý výkop Ngakossa nejprve podskočil kapitán Velázquez, z levé strany tak dovolil odcentrovat Epakovi. Další chyba pak přišla ze strany Gastona Silvy, jenž namazal přesně proti noze Binguilovi, který se s ničím nepáral a tvrdou ranou otevřel skóre utkání.

Vyrovnání přišlo v šedesáté páté minutě, kdy se za konžskou obranu dostal Aguirre a jeho výzvu ke skórování neodmítl Maximiliano Moreira, na něhož zbyl už jen úkol zasunout míč do prázdné branky.

Když už to vypadalo, že hned první osmifinálový duel dospěje do prodloužení, postavil si pětadvacet metrů od branky míč k rozehrávce volného přímého kopu Gaston Silva, jeho přízemní ránu nešťastně tečoval Atou a bylo rozhodnuto. Kongu na odpověď nezbyl čas, přesto se jeho působení v Mexiku dá považovat za více než úspěšné. Do čtvrtfinále ovšem postoupila Uruguay, tam se utká s vítězem naší skupiny - Uzbekistánem.

Uzbekistán - Austrálie 4:0

Ve čtvrtfinále jsou také Uzbeci, vítězové skupiny, kde byl také český tým, totiž rozdrtili Austrálii 4:0 a hladce prošli mezi nejlepších osm celků turnaje.

První gól padl na stadionu v Torreónu v jedenácté minutě, to si kat českého týmu z posledního utkání skupiny Makhstaliev naběhl na dlouhý míč za obranu a z úhlu trefil přesně prostor u zadní tyče australské branky.

Pět minut před odchodem do kabin vedli Asiaté již o dvě branky, velký závar v pokutovém území totiž vyústil ve střelu Khakimova, tu ještě tečoval jeden z hostujících obránců a vychýlil tak balón z dosahu brankáře Izza.

Rozhodnuto bylo hned po přestávce, nejprve ve středu hřiště zákeřně fauloval nejlepší australský hráč Tombides a dostal červenou kartu, Uzbeci navíc s využitím přesilové hry nečekali. Z pravé strany odcentroval střídající Yarbekov a před dobíhajícím Kholmurodovem zasáhl Chapman tak nešťastně, že si dal vlastní gól.

Definitivní razítko na postup Uzbekistánu přidal minutu před koncem normální hrací doby Davlatbek Yarbekov, který využil krásné kombinace na jeden dotyk a upravil skóre na konečných 4:0.

Japonsko - Nový Zéland 6:0

Nejjednoznačnějším výsledkem skončil osmifinálový duel mezi Japonskem a Novým Zélandem, domácí v něm svého soupeře totálně rozebrali a nadělili mu šest branek. Potvrdili tak svou skvělou formu ze základní skupiny, kterou vyhráli před favorizovanou Francií.

Návod na to, jak dát Novozélanďanům gól, dal svým spoluhráčům ve dvacáté minutě Hideki Ishige. Ten u pravé postranní čáry až příliš snadno obral o míč Colveyho a jeho centr zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Hned o dvě minuty později vedli Japonci o dva góly, Mochizuki našel za obranou Akina, ten zahlédl v ještě lepší pozici nabíhajícího Ishigeho a největší hvězda domácího výběru už neměla složitou pozici.

Ve třicáté druhé minutě mohl Ishige dokonce kompletovat hattrick, jeho zblokovaná rána se dostala Hayakawovi a ten zblízka propálil bezmocného Basalaje. Ještě do poločasu bylo definitivně rozhodnuto, když Akinovu ránu vyrazil gólman Basalaj, jenže míč do branky nechtěně dostal Colvey, hrající velmi nešťastné utkání.

Druhá půle se ze strany Japonců nesla v exhibičním duchu, Asiaté si s výběrem "kiwi" pohrávali. A v šestapadesáté minutě to bylo 5:0, další krásnou kombinaci až do kasy tentokrát zakončil Takumi Minamino.

S Japonci hrál dokonce i rozhodčí, s jeho přispěním totiž padla poslední branka tohoto duelu, když nechtěně zasáhl přihrávku Minčina, která se následně dostala přes Ishigeho až k Hayakawovi, který nezaváhal a zakončil demolici Nového Zélandu šestým zásahem.

Brazílie - Ekvádor 2:0

Mezi nejlepší osmičkou šampionátu jsou také kanárci, ti přehráli nevyzpytatelný Ekvádor 2:0 a protančili do čtvrtfinále. O góly vítězů se postarali Ademilson a Leo.

Jako první mohl skórovat Ademilson, jeho rána z pětadvaceti metrů však skončila těsně vedle pravé tyče ekvádorské svatyně. V šestnácté minutě už se ale nejlepší brazilský střelec na turnaji dočkal, když to znovu zkusil z úctyhodné vzdálenosti a míč se od tyče odrazil do branky.

Ekvádorci rozhodně nepůsobili zastrašeným dojmem a měli i příležitosti k vyrovnání, tu největší v prvním poločase měl po chybě v brazilské rozehrávce Sornoza, který mířil technicky k pravé tyči, tam ovšem skvěle zasáhl gólman Charles.

Jihoamerický tým měl i notnou dávku štěstí, po přestávce totiž nepříliš vydařeně vypálil Ademilson, jenže balón prošel pod rukavicemi brankáře Cuera, naštěstí pro Ekvádor ho však zastavila tyč.

A když Ekvádorci svou obrovskou šanci nevyužili, rozhodli domácí druhou brankou o své výhře. Tři minuty před koncem si na Adryanův centr ze standardní situace naskočil na přední tyči Leo a zpečetil postup Brazílie po vítězství 2:0.

Hvězda dne: Hideki Ishige

Autor: Michal Hruška

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co to je zač ti Uzbekové?

Reagovat
osobnostx

Uzbeci? Něco mezi Turky , Peršany, Mongoly, Čínany a Rusy. Prostě Kvalitní národ.

Reagovat
smazaný uživatel

To že to je směska všech možných ras vím, jen mě překvapuje že válcujou jednoho soupeře za druhým

Reagovat
smazaný uživatel

Nesympatičtí, pořád padající a simulující, ale na druhou stranu rychlý, techničtí a důrazní .....

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
Godwinson

Pěkně Japonci.

Hodně zajímavý bude zápas Francie, škoda jen, že je to v takovou nekřesťanskou hodinu.

Reagovat
minoLFC

Sterling goooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan krásna akcia, ten Clayton je debo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ľavá starna Anglicka patrí LFC.

LB-Smith.

LWM-Sterling.

Skvelý Raheem. Potupiť Argentínu by pre zmenu mohol Morgan.

Reagovat
fantomas

Anglickej golman!

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň na penaltách.

Reagovat
fantomas

Jinak je špatnej na turnaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale v tomto zápase pustil lacný gól. Po štandartke mu vypadla lopta...

Reagovat
cubinho

Škoda Slonů Coulibaly sice dal 9. gól na turnaji, ale další už nepřidá...pustit dvougólové vedení vždycky naštve... http://www.youtube.com/watch?v=1zCWDmhFuyk

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak Souleymane

Reagovat
minoLFC

teda ale okrem Sterlinga strašní kopači tí angličania

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan bol tiež výborný.

Reagovat
minoLFC

no nič moc, síce bojoval, ale...

mimo obrancov a strelinga má tam nikto už nezaujal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vypracoval čistú čancu Claytonovi a mal tam pár pekných momentov.

Reagovat
vladis271

http://www.youtube.com/watch?v=mDG1zE_c07c&feature=player_embedded

On to má snáď vypočítané, veď strelu inak nemohol myslieť ani vážne

Reagovat
smazaný uživatel

ten brankar , najprv som si myslel, ze Sterling chce dat prihravku na hrot ,dost zaujimava strela

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele