Mistrovství světa U17 - první čtvrtfinálový den

04.07.2011, 17:33
Aktuality
Zaujalo nás
Mistrovství světa sedmnáctiletých v Mexiku již zná složení první semifinálové dvojice, o účast v boji o zlato si to rozdají Uruguay a Brazílie. Uruguayci totiž v noci na dnešek přehráli 2:0 Uzbekistán, Brazilci si po boji poradili s Japonci, vyhráli 3:2.

Uruguay - Uzbekistán 2:0

Velmi vyrovnaný duel se hrál v mexickém městě Monterrey, které vidělo první branku ve dvacáté deváté minutě. Dlouhý pas za uzbeckou obranu si na hruď zpracoval Santiago Charamoni a pohotovou ranou k tyči otevřel skóre čtvrtfinálového duelu.

Rozhodnuto bylo ve čtyřiašedesáté minutě, kdy se přihrávka Moreiry dostala k Aguirremu, který si hodil míč okolo Rakhmanova a krásnou střelou k tyči nedal Khomlurodovovi v brance Uzbekistánu žádnou šanci.

Uruguayci byli i nadále nebezpečnějším týmem, po faulu na střídajícího Mendeze dokonce dostali možnost rozehrávky pokutového kopu, sám faulovaný ovšem Kholmurodova nepřekonal.

Jihoameričané neponechávali nic náhodě a tlačili se do dalších příležitostí, País nejprve trefil z volného přímého kopu břevno, nedorozumění Kholmurodova a jedním z obránců pak mohl o pár minut později využít Mendez, jenže branku netrefil. Uruguay i přesto s přehledem přehrála Uzbekistán 2:0 a zahraje si o medaile.

Japonsko - Brazílie 2:3

Zajímavý zápas se hrál v Queretaru, kde se střetli další dva vítězové svých základních skupin. Dosud bezkonkurenční Japonci ve čtvrtfinále narazili na favority celého turnaje z Brazílie a po prohře 2:3 se s šampionátem loučí. Kanárci se dostali do tříbrankového vedení, Japoncům nestačila ani zlepšená hra na konci a dva góly.

Na úvodní branku utkání se čekalo do osmnácté minuty, kdy od rohového praporku odcentroval Adryan a na přední tyči usměrnil hlavou míč do sítě Leo. Druhá půle přinesla zajímavější podívanou a hned čtyři gólové radosti. Jako první se prosadil tři minuty po přestávce kanonýr Ademilson, jenž si na hranici šestnáctky počkal na centr Guilhermeho a tvrdou ranou rozvlnil síť za Nakamurou podruhé.

Japonci se mohli do zápasu vrátit zásluhou Ishigeho, jeho krásnou střelu levačkou však zastavilo břevno. A tak mohli po hodině hry potřetí udeřit Brazilci, na levé straně pokutového území se přes Kawaguchigo nádherně uvolnil Adryan a nekompromisní bombou pod břevno upravil skóre na 3:0 pro kanárky.

Třináct minut před koncem domácí tým přeci jen vykřesal jiskřičku naděje, na pravé straně upláchl Takagi, přihrál pod sebe Nakajimovi a ten snížil. V osmaosmdesáté minutě znervózněl Brazilce Hayakawa, když rohový kop z pravé strany podskočil gólman Charles, Iwanami trefil hlavou břevno a na Hayakawu již nezbyla těžká práce.

Víc však už Japonci nestihli, a tak jejich jízda končí ve čtvrtfinále. Mezi nejlepší čtyři týmy šampionátu se podle očekávání dostali Brazilci, kteří v semifinále změří síly s Uruguayí.

Hrdina dne

Adryan

Dnes v noci jsou na programu další dva čtvrtfinálové duely, Němci v evropském souboji narazí na Angličany, domácí Mexičané pak zabojují o postup s Francií.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celestes

Reagovat
smazaný uživatel

dneska německo:anglie to si nesmim nechat ujít

Reagovat
smazaný uživatel

nemci vyhraju ako vzdy....

Reagovat
smazaný uživatel

Nippon hrál celý turnaj užasný fotbal je škoda, že končí už ve čtvrtfinále, někteří mladíci mě dost zaujali, tak snad se někdo dostane do ačka, ale na to je jěště čas.

Reagovat
fajdax

http://www.facebook.com/pages/V%C5%A1e-o-Fotbale/244850905526873 pro všechny kdo milují fotbal :) lajk pls a zdílet díky

Reagovat
smazaný uživatel

akoze pozeram zapas nemecko -anglicko a nemci mali asi 10 sanci na gool a anglani asi 3 a komentator stale vidi aky je to vyrovnany zapas,keby je to 6-2 tak nikto nemoze povedat ani slovo

Reagovat
Arne

Já teda nevím, na jakou stanici s jakým komentářem jsi koukal, ale Němci to zase vyhráli svojí efektivitou... Samozřejmě byli lepší a ten závěr si podělali sami, oba góly Anglii prakticky darovali, ale nějak extra hodně šancí tam z jejich strany nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

eurosport som pozeral a to ze anglicania nemali nic zatym si stojim,mohli dostat kludne omnoho vadci debakel ,lae inak som spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

Německo mělo šancí dost i když to nebyly naprostý tutovky.. Ale lepší než Anglie, která ani neví, jak se k těm gólům dostala.. Stejný jako na MS..

Reagovat
Arne

A jakej? Já mám doma jen německej a i tam říkal, že oni mají prostě vynikající efektivitu...

Šance Anglie - v první půli ta střela z hranice vápna těsně vedle tyčky, ve druhé půli centroval Sterling a ten hroťák takový polonůžky, brankář reflexivně vyrazil; a pak ta standardka, jak prošla na zadní tyč a on z první přestřelil.

Na druhé straně Němci dali druhej gól po chybě brankáře a kromě branek tam snad nějakou úplnou loženku neměli.

Spokojen jsem samozřejmě taky, herně byli Němci mnohem lepší, a když si odmyslím ty díry v obraně, tak se mi ten projev moc líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo mi, že občas nechávali zbytečně volnej střed. Nechali Angličany dojít až na 25 metrů od branky aniž by je atakovali.. Emre Can je výbornej, o level vejš než ostatní, ale nevim jestli to nezvládá takticky nebo mu to naordinoval trenér..

Reagovat
Godwinson

Francie zase noční zápas, ať se jdou bodnout.

Reagovat
Godwinson

Yaisien dohrál, tak to je špatné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele