Mistrovství světa U17 - druhý osmifinálový den

01.07.2011, 16:59
Aktuality
Zaujalo nás
Na světovém šampionátu sedmnáctiletých v Mexiku již známe všech osm čtvrtfinalistů, dnes se mezi další čtyři celky zařadily také týmy Německa, Anglie, Francie a domácího Mexika, vše tedy dopadlo přesně podle předpokladů. Nyní jsou na řadě dva dny volna, v neděli začnou boje o postup do semifinále.

Německo - USA 4:0

Němci s přehledem rozstříleli USA 4:0 a zařadili se mezi největší favority turnaje, zatím v Mexiku působí hodně sebevědomě.

První dvě příležitosti měl na kopačce s desítkou hrající záložník Aycicek, ale McIntosh v obou případech zasáhl skvěle. Ve dvacáté minutě už však poprvé kapituloval, z levé strany centroval Yalcin a Koray Guenter hlavou usměrnil míč za záda překvapeného amerického gólmana.

Němci svého soupeře i nadále válcovali, další ohromnou šanci měl Yesil, jeho tvrdou ránu však perfektním zákrokem vytěsnil McIntosh. Dva nula to bylo v minutě čtyřicáté, Yesil utekl všem americkým hráčům po pravé straně, předložil míč pod sebe Weiserovi a ten pohodlně zasunul míč do brány.

A ještě do poločasu bylo rozhodnuto, Yesil nejprve trefil technickou střelou jen tyč, hned z další akce ovšem udeřil, když pohotově píchl do nikým nehlídaného míče a zvýšil na 3:0.

Poslední branka padla hned pět minut po návratu ze šaten, Roecker přiťukl balón Duckschovi, který se střelou ze stoje trefil přesně na zadní tyč. Domácí tým měl i několik dalších šancí, jenže další gól už nepřidal. I přesto bez problémů porazil USA 4:0 a slaví postup do čtvrtfinále MS.

Anglie - Argentina 1:1, penalty 4:2

Mezi nejlepší osmičkou turnaje je také Anglie, ta po velkém boji přehrála Argentinu. Hosté šli brzy do vedení, Albion však ještě do poločasu dokázal srovnat a další gól už v normální hrací době nepadl. Utkání tak dospělo až k penaltovému rozstřelu, ve kterém navzdory předešlým zkušenostem seniorského výběru Angličané uspěli a postoupili.

Argentinci se překvapivě dostali do vedení, celá kuriózní situace se odehrála ve dvanácté minutě. Ze standardní situace kroutil míč do brány Pinto, jenže nepálil nijak silně, a tak to vypadalo, že Pickford s přehledem zasáhne. Jenže anglickému brankáři lehký míč vypadl přesně před dobíhajícího Padillu a ten otevřel skóre zápasu.

Angličany však brankářova chyba nepoložila a ještě do poločasu bylo vyrovnáno. Z levé strany do středu udělal kličku liverpoolský Sterling, vyslal něco mezi střelou a nahrávkou směrem na argentinskou branku a k překvapení všech zúčastněných zapadl míč k zadní tyči. Pickford byl hodně nejistý, těsně po poločase mu vypadl další jednoduchý míč, tentokrát však stačil zasáhnout ještě před Ferreirou.

Ránu do vazu dostali Argentinci od hlavního rozhodčího, který po běžném souboji ve středu pole vyloučil po druhé žluté kartě Pinta a hosté tak museli dohrávat o deseti. Na řadu nakonec přišly penalty. Jako první šel na věc Magri a nezaváhal, jenže za Argentince reagoval kapitán Ocampos. Morgan neselhal, sérii proměněných penalt pak podržel také Pugh. Ve třetí sérii zaváhal Clayton, když přestřelil, jenže Iňigueze skvěle vychytal Pickford. Caskey proměnil, Allioneho střelu znovu vyrazil Pickford a na řadu tak přišel Nathan Chalobah. Kapitán Anglie trefil přesně šibenici a poslal svůj tým do čtvrtfinále MS.

Francie - Pobřeží Slonoviny 3:2

Téměř jistě nejlepší střelec šampionátu, útočník Souleymane Coulibaly, už další gól na turnaji nepřidá. Otevřel sice skóre zápasu s Francií, ta však skóre 0:2 otočila a po výhře 3:2 se raduje z postupu.

Pobřeží Slonoviny vedlo hned po třech minutách hry, kdy z levé strany odcentroval Angban, slabou střelu Kouassiho neudržel Mpasi Nzau a Coulibaly zblízka doklepl míč do branky. Hosté šli dokonce do dvoubrankového vedení, kdy se po chytré technické střele levačkou prosadil Drissa Diarrassouba.

Francie dostala obrovskou příležitost korigovat stav zápasu ve třicáté sedmé minutě, kdy zahrál v pokutovém území rukou Thome a domácí zahrávali pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Yasinne Benzía a snížil na 1:2.

V šedesáté páté minutě všem obráncům afrického týmu utekl po levé straně po přihrávce Benzíy Lenny Nangis a křížnou střelou vyrovnal. Rozhodnutí padlo šestnáct minut před koncem normální hrací doby, kdy Benzía vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře a krásnou ranou z dálky poslal Francii do čtvrtfinále.

Mexiko - Panama 2:0

Na úplný závěr osmifinálového programu pořadatelé naplánovali utkání domácího Mexika, které přivítalo překvapení z Panamy. A odehrálo dobrý zápas, skvělým výkonem potvrdilo roli jednoho z největších favoritů turnaje.

Mexičané rozhodli o osudu tohoto mače dvěma góly, které padly dvě minuty po začátku a před koncem zápasu. Hned ve druhé minutě to tedy bylo 1:0 pro domácí, na rohový kop z levé strany si na přední tyči naskočil Carlos Fierro a hlavou usměrnil míč do branky.

Fierro na sebe znovu upozornil po půlhodině hry, když si hravě obhodil dva hostující obránce a pelášil sám na branku, vynikající zákrok však tentokrát předvedl Pikart v brance Panamy.

Fierro byl nezastavitelný, po nádherném centru Caballera však hlavičkoval jen do břevna. Gól jako přes kopírák padl v osmdesáté deváté minutě, další rohový kop Gomeze tentokrát tečoval do brány střídající Bueno a pojistil tak vedení, čili i postup, Mexika.

Hrdina dne

Yassine Benzía (Francie)

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
vladis271

Sterling to vychytal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele