Mistrovství světa U17 - skupina B

28.06.2011, 08:17
Aktuality
Zaujalo nás
Skupina B mistrovství světa do sedmnácti let má překvapivého vítěze. Navzdory francouzským očekáváním ji naprosto zaslouženě ovládli mladí Japonci, kteří nastřádali sedm bodů. Druhá Francie také neprohrála, ale bodů má jen pět. Se štěstím postupuje i třetí Argentina, s jediným bodem poslední je Jamajka.

Japonsko 3:1 Argentina

Japonci v posledním utkání skupiny naprosto zesměšnili Argentince, porazili je v poklidu 3:1 a slaví. Z postupu se nakonec raduje i Argentina, kterou zachránilo pravidlo o čtyřech nejlepších týmech ze třetích míst.

Japonsko hrálo skvělý fotbal, první gól vstřelilo hned ve čtvrté minutě. To se na pravé strany skvěle uvolnil Kawaguči, jeho slabou střelu jen před sebe vyrazil gólman Sequeira a do prázdné branky neměl problém míč doklepnout Daisuke Takagi.

Hosté poprvé zahrozili zásluhou hlavičky Inigueze, ten však mířil těsně nad. O dvě branky vedli hráče ze Země vycházejícího slunce ve dvacáté minutě, kdy si na skvělý centr od rohového praporku naskočil stoper Naomiči Ueda a hlavou trefil přesně horní růžek argentinské branky.

Po přestávce měli své šance také Argentinci. Postupně to z nebezpečných pozic zkoušeli Montero, Zarate a Pugh, na pozorného brankáře Niekawu si ovšem nepřišli. Argentinské naděje na body definitivně zhatil Matías Montero, jenž byl za šlápnutí na Akina vyloučen a hosté tak museli dohrávat o deseti.

A přesilovou hru Japonci využili ke vstřelení třetí branky. Minamino rychle vhodil míč na Suzukiho, ten připravil míč před branku Hirokimu Akinovi, jenž nadvakrát (po další velké hrubce Sequeiry) zavěsil.

Na konečných 3:1 upravil skóre dokonalým gólem Brian Ferreira, který si všiml vyběhnutého japonského gólmana, z dobrých pětačtyřiceti metrů vypálil a Niekawu přehodil. Nádherný kousek!



Jamajka 1:1 Francie

Francouzi propásli šanci na první místo ve skupině a tedy i lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje, trestuhodně totiž nevyužili své 99procentní gólové možnosti a dovolili tak Jamajce získat svůj premiérový bod v historii MS do sedmnácti let.

Domácí byli v prvním poločase překvapivě lepší, Francouzi zabrali až po přestávce. I vinou neproměněné penalty však získali jen bod. Hned v deváté minutě Jamajčané vedli, to když chyby v hostující obraně využil Andre Lewis a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ve dvacáté šesté minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Jordan Vercleyen, fantastický reflexivní zákrok však vytasil jamajský strážce svatyně Trench. Ještě do poločasu pálil ze třiceti metrů Romario Jones, ale na Beunardeaua si nepřišel.

Druhý poločas přinesl 58. minutu a v ní vyrovnání, to když si Benzía narazil s Madiangou a křižnou ranou skóroval. Obrovskou šanci na převrácení skóre na stranu Francie měl Jordan Ikoko, jenž po faulu na Benzíu rozehrával pokutový kop, jenže vůbec netrefil branku.

A když v poslední pětiminutovce neproměnil Benzía ani své další dvě velké možnosti, rozešla se Francie s Jamajkou smírně 1:1.

Skupina B - výsledky

Francie - Argentina 3:0 (Benzía 2, Haller)
Japonsko - Jamajka 1:0 (Matsumoto)
Japonsko - Francie 1:1 (Ishige - Yaysien)
Jamajka - Argentina 1:2 (Barnes - Silva, Pugh)
Japonsko - Argentina 3:1 (Takagi, Ueda, Akino - Ferreira)
Jamajka - Francie 1:1 (Lewis - Benzia)

Hvězda skupiny

Yassine Benzía

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Japonsko32105:27
2.Francie31205:25
3.Argentina31023:73
4.Jamajka30122:41

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uz sem si rikal ze Argentina nepostupuje , ale koukam ze ten system je tam jinak takze ze 6 skupin postupuje 16 tymu ?

Reagovat
miky10

je 6 skupin, do osmifinále musí samozřejmě 16 týmů...čili první dva z každé skupiny postupují automaticky + nejlepší čtyři týmy te třetích míst

Reagovat
smazaný uživatel

jo,normálně,jak to bývalo dřív i na dospělém MS před rozšířením z 24 na 32/2x6 +4 ze 3.míst

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele