Ligue 1 - souhrn 30. kola: AS Monaco na druhém místě

19.04., 22:57, aktualizováno 21.04., 22:53
Komentáře a souhrny
Goncalo Ramos (© AFP)

Bitva o druhé místo bude hodně dramatická a důležitou výhru bere AS Monaco, když odvezlo všechny body z Brestu. Další výhru přidalo Lille, PSG nemělo problémy s Lyonem.

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 4:1

21.04.2024 21:00

Góly: 3. Nemanja Matić (vl.), 6. Lucas Beraldo, 32. Gonçalo Ramos, 42. Gonçalo Ramos - 37. Ernest Nuamah

Fotbalisté PSG i bez odpočívajícího Kyliana Mbappého zdolali ve 30. kole Ligue 1 hosty z Lyonu jednoznačně 4:1. Pařížany k triumfu nasměrovalo již úvodních šest minut, během nichž hned dvakrát skórovali. Na vlastní gól Nemanji Matiče navázal premiérovou trefou v nejvyšší francouzské soutěži Lucas Beraldo. Ještě před přestávkou navíc přidal další dva zásahy Goncalo Ramos, a Olympique tak i ve druhém utkání této sezony proti úřadujícímu mistrovi, jemuž k obhajobě schází pět bodů, inkasoval v úvodním dějství celkem čtyřikrát.

Pařížané nastupovali do ligového zápasu ve fantastické náladě, neboť v týdnu dokázali otočit nepříznivý vývoj čtvrtfinále Ligy mistrů a po výhře 4:1 v Barceloně postoupili do semifinále. Ve výborném rozpoložení se ale nacházel i Lyon, jenž v minulém kole ve famózní přestřelce porazil Brest, díky čemuž se přiblížil pohárovým příčkám. Málokdo to od Les Gones po hrozivé první polovině sezony čekal, tým se ale zvedl a ze 13 předchozích soutěžních klání padl jen jednou.

V Parku princů však hosté již v šesté minutě prohrávali o dvě branky. Přihrávku Marca Asensia si nejprve nešťastně srazil do vlastní sítě Matič a krátce nato podtrhl fantastický vstup domácích do utkání Beraldo. Centr od rohového praporku prodloužil Bradley Barcola k volnému Brazilci, který zblízka pohotově napálil míč pod břevno. Další ránu Lyonu zasadil po půlhodině zápasu Ramos, jenž nikým nestrážený hlavičkoval do levého dolního rohu. O pět minut později sice přesnou přízemní střelou snížil Ernest Nuamah, v závěru poločasu ovšem vrátil PSG třígólový náskok opět Ramos. Portugalec ve skluzu doklepl za záda svého krajana Anthonyho Lopese pas Asensia.

Les Parisiens se po změně stran za dalšími brankami už příliš nehnali a udržovali si pohodlné vedení. V 55. minutě se pokusil utkání zdramatizovat Rayan Cherki, jenže prudkou ránu odchovance Les Gones vyrazil Gianluigi Donnarumma. Italský gólman se musel mít na pozoru i po hodině hry, kdy na něm ztroskotal po výborné průnikové přihrávce Maxence Caqueret. Ačkoliv tedy Olympique v počtu zakončení za domácími rozhodně nezaostal, musel skousnout vysokou porážku.

PSG tak po postupu v Lize mistrů uspělo i na domácí scéně. V následujícím duelu se 24. dubna střetne v dohrávce 29. kola s Lorientem, Les Gones vyzvou o čtyři dny později Monako.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille 2:2

21.04.2024 19:00

Góly: 45+2. Rasmus Nicolaisen, 82. Yann Gboho - 38. Jean Onana, 90+6. Faris Moumbagna

Domácí Toulouse remizovalo ve 30. kole Ligue 1 s Marseille 2:2. Postupem do semifinále Evropské ligy dobře naladění Olympionici otevřeli skóre ve 38. minutě zásluhou premiérové trefy Jeana Onany od lednového příchodu z Besiktase. Pak ovšem hrdina penaltového rozstřelu proti Benfice Pau López těsně před poločasovou přestávkou zaváhal a nechal soupeře vyrovnat a v závěru utkání udeřil Yann Gboho, díky čemuž Les Violets sahali po první domácí výhře ve vzájemných ligových kláních od roku 2007. Ta se ovšem nakonec nekonala, jelikož v posledních vteřinách duelu akrobaticky srovnal Faris Moumbagna.

Pozdní útok Olympionků na pohárové příčky dostával jednu trhlinu za druhou. Tou nejnovější se stala hladká porážka v Lille, která Marseille prakticky jistě vyřadila z boje o Ligu mistrů. Hosté se tak museli začít dívat pod sebe, kde na ně číhali mimo jiné právě Les Violets. Ti za sebou měli sérii slibných výsledků a navíc se jim po karetním trestu vrátil na jaře dobře hrající Vincent Sierro.

Na Les Olympiens byly od začátku znát četné absence a náročný program posledních týdnů, což se projevovalo v častých nepřesnostech v rozehrávce. V úvodních minutách tedy i přes nižší držení míče hrozili spíše domácí. První velká příležitost však přišla ve 32. minutě na straně Marseille, když Pierre-Emerick Aubameyang trefil z přímého kopu tyč. Při další velké šanci už se skóre měnilo. Tečovaný centr si v šestnáctce našel Onana a hlavou poslal hosty do vedení. Do šaten se ovšem odcházelo za vyrovnaného stavu. V nastaveném čase se totiž příliš nevyznamenal brankář Olympioniků López, který nezachytil centr z rohového kopu a Rasmus Nicolaisen neomylně uklidil míč do prázdné brány.

Tempo hry ve druhém dějství poněkud opadlo a nic na tom nezměnili ani náhradníci, kterými se pokusil oživit hru kouč Marseille Jean-Louis Gasset. Za Toulouse pak hlavičkoval Nicolaisen, tentokrát ovšem cíl nenašel. Nakonec se domácí příznivci přece jen dočkali. Nikým nehlídaný Gboho si naběhl na centr Gabriela Suaza a dal Toulouse naději na vítězství. Tu však pohřbil v samotném závěru fantastickými nůžkami Moumbagna.

Marseille tedy zastavila sérii proher na třech zápasech a po delší době získala alespoň bod. V dohrávce 24. dubna ji čeká Nice. Le Téfécé se až o čtyři dny později představí v Lorientu.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Monaco 0:2

21.04.2024 17:05

Góly: 40. Denis Zakaria, 48. Takumi Minamino

Fotbalisté Monaka ovládli důležitou bitvu o top trojku v nejvyšší francouzské soutěži, když ve 30. kole porazili Brest na jeho půdě 2:0. Knížecí klub si rozdělil góly do obou poločasů, na první trefu Denise Zakarii navázal po změně stran Takumi Minamino. Rozjetí hosté tak prodloužili svou neporazitelnost už na sedm klání v řadě a v tabulce se posunuli na druhé místo právě před svého soka. Tomu naopak začal v boji o Ligu mistrů, která se poprvé odehraje ve formátu bez čtyřčlenných skupin, docházet dech, neboť podruhé v řadě padl.

Málo očekávaný, ale o to zajímavější přímý souboj o druhou příčku nabízelo střetnutí bretaňského klubu s tím knížecím. Piráti chtěli využít především své vynikající formy na domácím trávníku, kde letos podlehli jen suverénnímu PSG, a také fazony Romaina Del Castilla, jenž se v posledních třech duelech přímo podílel na šesti brankách a byl nejlepším nahrávačem celé soutěže.

První čtvrthodina zápasu nenabídla jedinou střelu na branku. K vidění byl fotbal od vápna k vápnu, ale hráči se trápili v předfinální fázi. Diváci si tak museli počkat až do 20. minuty. V té napřáhl před vápnem Martín Satriano a vyprodukoval jedovatý pokus, který jen těsně minul levou tyč. Celý první poločas se držel ve stejném duchu jako jeho začátek. Hostující celek byl ale o něco šťastnější. Ve 40. minutě si připravil míč na hranici šestnáctky Zakaria, jehož technická střela zamířila do pravé šibenice.

Monako si lepší úvod druhého poločasu nemohlo přát. Ve 48. minutě rozjeli hosté rychlou kombinaci, na jejímž konci zakončoval na malém vápně zcela nehlídaný Minamino. O chvíli později dostal klub z Azurového pobřeží výhodu přímého kopu. Maghnes Akliouche nasměroval míč jen kousek vedle branky. Navýšení vedení měl na kopačce Krépin DIatta, ovšem z levé strany šestnáctky trefil brankáře. Monako po zbytek zápasu nedovolilo snížení skóre, a tak se červenobílí mohli těšit kromě tří bodů i z čistého štítu. V nastaveném čase přišla hořká tečka za vítězstvím, neboť Eliesse Ben Seghir při potyčce zasáhl soupeře do tváře a byl vyloučen. Krátce nato ho navíc za nesportovní nakopnutí následoval i Wilfried Singo.

Monako tedy dokázalo na hřišti výborně hrajícího Brestu uspět a posunulo se před něj v tabulce. Nyní ho bude čekat dohrávka s Lille, která se uskuteční 24. dubna. Brest o čtyři dny později vyzve Rennes.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - FC Metz 0:1

21.04.2024 15:00

Góly: 46. Georges Mikautadze

Le Havre padl ve 30. kole francouzské Ligue 1 doma s fotbalisty Mét 0:1. První poločas se nesl v bojovném duchu a moc šancí nenabídl. Hned zkraje druhého dějství ale nasměroval hosty k veledůležitým třem bodům Georges Mikautadze. Sedmý nejlepší střelec soutěže stáhl svým 10. gólem nejstarší francouzský klub do sestupového pásma a vlastní tým vyzdvihl těsně nad něj.

Nedělní odpoledne svedlo v Normandii ke klíčové bitvě o všechno dva celky bojující o záchranu. Domácí Le Havre z posledních 11 ligových duelů vyhrál pouze jeden a v tabulce se propadl téměř ke dnu. Ještě hůře na tom byly předposlední Méty, jež však v minulém kole zažehly plamínek naděje, neboť na domácí půdě porazily Lens. Oba týmy tak od sebe dělily jen dva body.

Domácí na nic nečekali a již ve druhé minutě vyprodukoval Yassine Kechta tvrdou střelu na zadní tyč, Alexandre Oukidja se proti ní ale blýskl reflexivním zákrokem. Důležitost utkání byla znát od samotného začátku. V prvním poločase diváci viděli spoustu soubojů a nepřesností. Své štěstí vyzkoušel ve 23. minutě Steve Ngoura, jenže pálil vysoko nad hostující branku. Na druhé straně se probojoval ke skákavé přihrávce z levé strany Daler Kuzjajev, avšak Arthur Desmas se mu obětavě vrhl pod nohy a podržel svůj tým. Těsně před poločasem se ocitl před brankářem Pape Diallo, jeho pokus však minul pravou tyč.

Les Grenats si otevřeli gólový účet hned v první minutě druhého poločasu. Arthur Atta postupoval sám na brankáře, ten ale jeho střelu vystihl. Dorážející Mikautadze obešel bránícího hráče a trefil přesně levou šibenici. Nováček soutěže byl i nadále při chuti a hrozil z rychlých brejků. V 56. minutě pálil z hranice šestnáctky Mikautadze, tentokrát ovšem pouze do tyče. Krásnou individuální akci přes čtyři hráče předvedl Oussama Targhalline, jenže jeho pokus ze středu vápna mířil vedle. Srovnání skóre měl na kopačce Emmanuel Sabbi. Míč se k němu po centru odrazil od obránce, ale Američan pouze orazítkoval břevno. Závěrečný tlak hosté přežili a mohli se těšit ze tří bodů.

Klíčovou bitvu v boji o záchranu tak nakonec ovládly Méty. V následujícím ligovém střetnutí se 28. dubna utkají s Lille, Le Havre změří síly s PSG.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Racing Strasbourg 1:0

21.04.2024 15:00

Góly: 12. Jonathan David

Štrasburk prohrál ve 30. kole Ligue 1 na půdě Lille 0:1. Dogy měly utkání od úvodního hvizdu ve své režii a už ve 12. minutě se po hrubé chybě defenzivy Alsasanů ujaly vedení zásluhou 17. sezonní branky Jonathana Davida. Po změně stran se však tým ze severu Francie přeorientoval na defenzivní taktiku, která se nakonec ukázala být jako vítězná. Velkou radost udělal výsledek především Lucasovi Chevalierovi, jenž se mohl po čtyřech kolech opět radovat z čistého konta.

Oba celky nastoupily do zápasu ve skvělé formě, neboť Lille získalo z posledních pěti ligových mačů 11 bodů a Štrasburk jen o jeden méně. Alsasané však na vzestup výkonnosti čekali až příliš dlouho a pět kol před koncem sezony bylo prakticky jisté, že je čeká umístění v šedém středu tabulky. To čtyřnásobný francouzský šampion měl ambice zcela jiné, když urputně bojoval o přímý postup do skupiny Ligy mistrů.

Herní průběh byl od úvodních minut v jasné režii domácích, kteří byli aktivnějším týmem a míč svému soupeři téměř nepůjčovali. Díky tomu také mohli slavit brzké vedení, které ve 12. minutě zařídil David. Po hrubé chybě v defenzivě Štrasburku se u míče ocitl Rémy Cabella, následně si dovedl míč do pokutového území a přesnou přihrávkou našel dobře postaveného Davida, jenž situaci vyřešil prudkou střelou k pravé tyči. Blízko k druhému gólu měla situace z 29. minuty, kdy si do vlastní sítě málem srazil střílený centr Frédéric Guilbert, naštěstí pro něj ale stihl balon z brankové čáry odvrátit mimo.

Druhý poločas byl od počátku mnohem vyrovnanější, když se většina děje odehrávala ve středu hřiště a oba týmy se viditelně trápily při překonání defenzivních linií soupeře. Nejblíže ke vstřelené brance měla situace z 80. minuty, kdy se po průnikové přihrávce za obranu ocitl tváří v tvář gólmanovi soupeře Emanuel Emegha. Chevalier ovšem pohotově snížil úhel, a nizozemský útočník tak vypálil jen těsně vedle pravé tyče.

Lille tak potvrdilo pozici favorita a dokázalo zastavit rozjetý Štrasburk. Před duelem s Monakem, který ho čeká ve středu 24. dubna, se tím dostalo do výhodnější pozice. Štrasburk si na další utkání počká o čtyři dny déle, kdy se utká s Nice.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC 1:2

21.04.2024 15:00

Góly: 66. Emmanuel Agbadou - 26. Modibo Sagnan, 86. Musa Al-Tamari

Montpellier vyhrál ve 30. kole Ligue 1 na půdě Reims 2:1. Důležitý okamžik pro vývoj zápasu nastal ve 26. minutě, kdy se hosté ujali vedení díky přesné hlavičce urostlého Modiba Sagnana. Ve druhé půli sice domácí srovnali zásluhou Emmanuela Agbadoua, nicméně La Paillade zajistil v 87. minutě příjemnou zpáteční cestu Mousa Al Tamari. Tým z jihu Francie tak učinil klíčový krok pro vzdálení se od sestupového pásma, od kterého ho dělí už devět bodů. Celek z Remeše naopak po čtvrtém duelu bez vítězství opět ztratil v boji o evropské poháry, když na šesté Lens ztrácí již šest bodů.

Hráči Reims se před utkáním s Monpellierem nenacházeli v dobrém rozpoložení, když z posledních 11 ligových zápasů dokázali zvítězit pouze dvakrát, což vedlo k propadu až na osmou příčku v tabulce. Sen o pohárových pozicích se tak začal červenobílým rozpadat, neboť Marseille měla pod nimi ještě stále zápas k dobru. Ani tentokrát je navíc nečekal jednoduchý úkol, neboť La Paillade čtyřikrát v řadě neprohráli.

A hned v úvodu málem skórovali, ke štěstí domácích ale Akor Adams svou hlavičku nasměroval kousek vedle levé tyče. Ve 26. minutě už se mohl tým z jihu Francie radovat. Joris Chotard našel centrem z pravé strany hlavu Sagnana, který svůj pokus mířil k levé tyči. Yehvann Diouf sice balon dokázal vyrazit, bohužel pro něj už se však nacházel celým svým objemem za brankovou čarou. V závěru první půle nebyl Marshall Munetsi daleko od srovnání skóre, skvělým zákrokem se ale proti jeho zakončení blýskl Benjamin Lecomte.

Červenobílí vstoupili do druhého dějství aktivně a několikrát se dostali do nebezpečných situací, které ovšem nevyřešili ideálně. Nakonec se dočkali v 66. minutě, když Teddy Teuma z rohového kopu našel Agbadoua, jenž mířil hlavou přesně k pravé tyči. O několik minut později mohl Téji Savanier vrátit vedení zpět na stranu hostů, jeho razantní projektil z hranice pokutového území ale s jistotou zlikvidoval Diouf. V 86. minutě se to ovšem mistrovi ze sezony 2011/2012 podařilo. Al Tamari dostal výborný pas na polovinu hřiště a následně došel až do pokutového území, kde se dokázal prosadit z úhlu proti domácímu gólmanovi, který nejspíš neměl čisté svědomí.

Reims tak opět potvrdil mizernou formu a doma nezískal ani bod. V následujícím kole se 28. dubna střetne s Clermontem, La Paillade vyzvou o dva dny dříve Nantes.

Více informací k zápasu

RC Lens - Clermont Foot 1:0

20.04.2024 21:00

Góly: 3. Florian Sotoca (pen.)

Fotbalisté Lens porazili ve 30. kole Ligue 1 na vlastním hřišti Clermont 1:0. Rozhodující moment utkání přišel už ve třetí minutě, kdy se z bodu pro pokutový kop prosadil ve druhém utkání v řadě Florian Sotoca. Na rozdíl od předchozího duelu v Métách, kde jeho brzká proměněná penalta nestačila Racing Clubu ani na remízu, si domácí celek hubený náskok pohlídal, a přerušil tak čtyřzápasové čekání na vítězství. Poslední Les Lanciers naopak po dvou kláních nebodovali.

Hráči loňského vicemistra měli za sebou hrozivý měsíc, když v tabulce klesli z boje o Ligu mistrů až na šesté místo, a na záda jim navíc dýchali další hladoví vlci. Nedávné nezdary mohl Racing Club napravit na domácí půdě, kde přivítal poslední celek tabulky. Clermont ale v závěru sezony alespoň trochu ožil, když po remíze s PSG vybojoval bod i s Montpellierem.

Ten se mu ovšem v duelu s Lens výrazně vzdálil už ve třetí minutě, kdy si po sporném faulu ve vápně postavil míč na penaltový puntík Sotoca a ranou do protipohybu gólmana otevřel skóre. Navázat na něj mohl ve 21. minutě Angelo Fulgini, který vystihl hrozivou přihrávku Maximiliana Caufrieze skrze velké vápno, v osamocené pozici mu ale střela vůbec nesedla. Sedm minut před poločasovým hvizdem vypálil kroucený míč z hrany půlkruhu Sotoca, balon se však od tyče odrazil pouze do zámezí.

Téměř ihned po rozehrávce druhé půle se hnal na brankáře domácí Elye Wahi, na Moryho Diawa si ale se zakončením mezi nohy nepřišel. V 61. minutě dorážel míč do sítě Facundo Medina, po dlouhém zkoumání ovšem rozhodčí odvolal gól pro předcházející faul. Krátce nato byl znovu v náběhu Wahi, ani napodruhé ale na Diawa nevyzrál. Do třetice si francouzský mladík vyzkoušel hokejový nájezd v 71. minutě, pokus o kličku ovšem gólmana Clermontu znovu nezaskočil. Hosté měli jedinou šanci na srovnání v 77. minutě, kdy po špatném zpracování Brice Samby zívala před Grejohnem Kyeim prázdná branka, Francouz ji však trestuhodně přestřelil.

Lens tak napravilo poslední zaváhání a získalo důležité tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. dubna. Racing Club se utká s Marseille, Les Lanciers změří síly s Reims.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 0:3

20.04.2024 17:00

Góly: 67. Arnaud Kalimuendo, 76. Benjamin Bourigeaud (pen.), 90+1. Amine Gouiri

Fotbalisté Rennes ukončili čtyřzápasové čekání na výhru, když ve 30. kole Ligue 1 zvítězili na hřišti Nantes 3:0. Už devátou soutěžní porážku Kanárků před vlastním publikem v řadě obstaral rozhodující trefou francouzský mládežnický reprezentant Arnaud Kalimuendo, jehož gól doplnil proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Benjamin Bourigeaud a v závěru také Amine Gouiri. Domácí celek se tak nadále nachází jen pět bodů od barážové 16. pozice, zatímco hosté se už takřka dotáhli na pohárovou šestou příčku.

Kanárci se vraceli na vlastní půdu po jednom z klíčových duelů v sezoně. V minulém kole totiž porazili Le Havre 1:0, díky čemuž odskočili od sestupového pásma. Po skvělém úspěchu ale chtěli vylepšit i domácí bilanci, neboť před svými fanoušky vyhráli naposledy 2. prosince. Hráči Rennes sice starosti o záchranu řešit nemuseli, se svou formou ovšem spokojení být nemohli, jelikož táhli šňůru čtyř soutěžních porážek.

Duel začal v poklidném tempu bez větších šancí. Více ze hry měli jednoznačně hosté. Aktivní byla především dvojice Ludovic Blas a Désiré Doué. Svou převahu červenočerní nejvýrazněji demonstrovali ve 28. minutě, kdy druhý jmenovaný vyslal povedenou ránu z hranice vápna, která se odrazila od břevna a tyče. Ani 18letý talent ovšem do poločasové přestávky nedokázal změnit skóre zápasu.

Ve druhé půli se pokračovalo v nastoleném trendu z úvodního dějství. Míč měli na kopačkách spíše hráči Les Rennais, avšak nedokázali vystřelit na bránu až do 67. minuty. To si na zpětnou přihrávku Guéla Douého naběhl Kalimuendo a střelou z úrovně penalty pokořil Albana Lafonta. Ten pak v 76. minutě pohřbil skomírající naděje domácího publika penaltovým faulem, který ztrestal ranou do šibenice střídající Bourigeaud. Inkasované góly probudily Kanárky, jmenovitě útočníka Mostafu Mohameda, který se dvakrát ocitl v dobré příležitosti. Jeho pokusům však vystavil stopku Steve Mandanda, a žlutozelení se tedy ani snížení skóre nedočkali. Pojistku naopak přidal v nastaveném čase do prázdné brány Gouiri.

Nantes tak prodloužilo hrozivou sérii proher na domácím stadionu. V následujícím kole se 26. dubna střetne s Montpellierem, Rennes změří o dva dny později síly s Brestem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 3:0

19.04.2024 21:00

Góly: 22. Morgan Sanson, 53. Jérémie Boga, 89. Evann Guessand

Fotbalisté Nice porazili ve 30. kole Ligue 1 na vlastním stadionu Lorient 3:0. Tým z jihu Francie byl od prvních minut lepším celkem. Nerozhodné skóre trvalo do 22. minuty, kdy se po nejisté rozehrávce hostů blýskl Morgan Sanson nechytatelnou ranou pod břevno, která pro něj byla vůbec první přesnou trefou v dresu Les Aiglons. Vítězství pak ještě jedním ze dvou gólů po změně stran pojistil v 53. minutě Jérémie Boga. Jednalo se tak o třetí triumf týmu s přezdívkou Orli v rámci jediného dne, před Nice totiž ve svých ligách uspělo také římské Lazio a frankfurtský Eintracht.

Hráči Lorientu v minulém kole potvrdili hrozivou formu, když nezvládli klíčový zápas na hřišti Montpellieru, se kterým prohráli 0:2. Les Merlus tak v tabulce i nadále okupovali barážovou pozici. Ani tentokrát však svěřence Régise Le Brise nečekal jednoduchý úkol, neboť přijeli na hřiště Nice. Domácí sice stále bojovali o jistotu pohárové Evropy v příští sezoně, forma tomu ale příliš neodpovídala, když z posledních devíti ligových duelů brali Orli tři body jen jednou.

Dominantní vstup favorita do utkání mohl v 18. minutě potvrdit Khéphren Thuram, který razantní hlavičkou řádně protáhl Yvona Mvoga. O pět minut později již musel švýcarský gólman kapitulovat. Po chybě Isaaka Tourého v rozehrávce balon získal a následně se na listinu střelců poprvé v ligové sezoně zapsal Sanson, který nechytatelně napálil balon pod víko.

Obraz hry nezměnila ani změna stran. Pokračující dominanci niceského celku využil k navýšení náskoku již v osmé minutě druhé půle Boga, jehož přízemní ránu k pravé tyči si do vlastní klece doťukl nešťastník zápasu Touré. Svěřenci Francesca Farioliho zkušeně kontrolovali svůj náskok, bezzubá ofenziva Lorientu se ve druhé půli nezmohla na žádné vážné ohrožení soupeřovy branky. Naopak v 83. minutě mohl na 3:0 zvyšovat Hicham Boudaoui, bídnou rozehrávku svých spoluhráčů však v souboji muže proti muži reflexivním výkopem nohy napravil Mvoga. Třetí branku nicméně čtyřnásobný francouzský mistr přece jen vsítil, ranou z otočky zpoza hrany malého vápna se do dějin mače zapsal zlatým písmem také Evann Guessand.

Nice tak dotáhlo domácí zápas ke třem bodům. Oba celky sehrají další ligový duel 24. dubna. Les Aiglons se střetnou s Marseille, Les Merlus změří síly s PSG.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
29
19
9
1
69 : 25
66
2
AS Monaco
29
16
7
6
55 : 38
55
3
Stade Brestois
30
15
8
7
44 : 29
53
4
Lille OSC
29
14
10
5
43 : 25
52
5
OGC Nice
29
13
8
8
31 : 22
47
6
RC Lens
30
13
7
10
39 : 32
46
7
Stade Rennes
30
11
9
10
44 : 36
42
8
Olympique Lyon
30
12
5
13
39 : 49
41
9
Olympique Marseille
29
10
10
9
43 : 35
40
10
Stade Reims
30
11
7
12
37 : 41
40
11
Toulouse FC
30
9
10
11
36 : 39
37
12
Montpellier HSC
30
9
10
11
38 : 42
36
13
Racing Strasbourg
30
9
9
12
33 : 41
36
14
FC Nantes
30
9
4
17
28 : 48
31
15
FC Metz
30
8
5
17
31 : 49
29
16
Le Havre AC
30
6
10
14
27 : 38
28
17
FC Lorient
29
6
8
15
35 : 55
26
18
Clermont Foot
30
4
10
16
21 : 49
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Israha

Ten tým je fyzicky v tak špatném stavu, že sotva zvládá hrát jednu soutěž, natož dvě . Všichni klíčoví hráči zranění, unavení či hrající přes bolesti, na lávce nikdo s výraznějším impaktem, kromě snad toho Moumbagny, který umí dát gól z hovna. Neumím si představit, že s tímhle vyhrajem EL či ukopeme pohárové příčky...

Reagovat
Mandanda_30

Je docela zoufalost doufat v zázrak, že vyhrajeme EL, ale nic jiného už ani nezbývá Tahleta celá sezóna je totální hovno jinak

Reagovat
Mandanda_30

Moumbagna v 96 minutě nůžky na pána No každopádně dost shit dneska, jestli únava nebo jestli je to hráčům už u p*dele ta liga... nejspíš oboje. López dnes u rohů nezvládal totálně vybíhat (1 gól z toho spadl). Jakmile Auba odešel ze hřiště, tak to šlo z kopce instantně

Reagovat
Israha

Veretout celkem náznak zlepšení a paradoxně jeden z nejlepších zápasů Ounahiho v našem dresu. Ale to je prostě furt málo, chybí Clauss, chybí Sarr, chybí finální a předfinální fáze Harita....Ndiaye má průměrně jednu nebezpečnou akci na zápas a Henrique s Correou ani to ne, to je ultrazoufalost.

Reagovat
Ferax

Tak Méty v závěru sezony vstávají z mrtvých. Nutno však říct, že bez Mikautadzeho by ten ten tým byl třetinový a pravděpodobně by teď měl ještě míň bodů,než má poslední Clermont. Záchranu alespoň přes baráž přeju každopádně Lorientu Le Havre po postupu celkem zklamání...

Reagovat
Langi

Lol…tak si nalijme cisteho vina, Lyon je s PSG ve finale poharu uplne bez sance…dneska je to statisticky mozna docela vyrovnanej zapas, kterej ma ale PSG tezce pod kontrolou…ten rozdil v kvalite je silenej…Lyon se dre pro nic

Reagovat
LesGones32

Na druhej strane, rozhodol blby začiatok a premieňanie šancí, prvý polčas na príležitosti vyrovnaný, akurát PSG produktivita jak svina a na druhej strane super Donaruma

Reagovat
Langi

Jenze takhle to bude vzdycky…PSG ma smrtici produktivitu a casto jim staci jedna, dve chyby soupere za zapas…zaroven takticky jsou z Evropy uz vyspeli, nepotrebuji 90 minut jezdit po prdeli a soustredit se, ale vi, kdy zabrat a tou brutalni individualni kvalitou vyhraji v pohode o 2 goly prakticky kdykoliv…navic nejsou blbi a Lyon pro ne porad ma jakousi auru silneho soupere v ramci L1, podceneni tam fakt nehrozi.

Nevim…Lyon by musel predvest vykon jako v Nantes nebo Toulouse proti 3x silnejsimu souperi a k tomu mit kupu stesti, aby mel sanci.

Reagovat
Lopiger

Hmm, mi se taky zdálo, že rozhodly drobnosti docela, PSG tam spadlo na začátku skoro všechno. Díky tomu se zdálo, že to PSG má pod kontrolou. V sezoně v lize moc zápasů, kdy to PSG mělo výrazně pod kontrolou moc nebylo... Ale je pravda, že jim asi svědčí styl Lyonu, který se snaží útočit ve více lidech a PSG má pak hodně prostoru pro protiútoky. Ten první zápas v sezoně byl dost podobný tomu včerejšímu, v obou měl Lyon docela dost šancí, ale skóre bylo jednoznačné

Reagovat
deadlife

No a to je právě to, co docela nechápu. Lyon se vždycky snaží proti PSG hrát pomalu hurá fotbal nahoru a dolů, přitom to vždycky dopadne stejně blbě. Naproti tomu, pokud hraje Lyon proti slabšímu soupeři, od začátku hrají pomalý vyčkávací fotbal o čemž svědčí i fakt, že v prvních patnácti minutách nedal v této sezoně Lyon ani jeden gól! Ve druhé půlce jsem to musel vypnout. Nedalo se to. Jsem ještě zvědav na to finále poháru, ale pokud nastoupí v základu i Mbappé, tak si myslím, že není bohužel o čem.

Reagovat
Langi

jenže jenom štěstí to nebylo...

gól 1 - průnik na malém vápně a hráč šel přímo do brány...rozhodla individuální kvalita

gól 2 - Caqueretovo bránění Barcoly uplně z prdele...vysral se na to a byl tam pozdě

gól 3 - Nilesovo bránění Ramose uplně z prdele...vysral se na to a nechal ho hlavičkovat

gól 4 - 9 hráčů Lyonu je na půlce PSG a nikdo se nestihne vrátit a zastavit rozjetý protiútok

Takže prosím pěkně hraješ proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, hraješ hurá fotbal nahoru dolů, zbytečně běháš, byť hraješ víc času bez míče, než s ním, nestíháš se vracet a ještě ti obránci udělají 2 velké kiksy...

Pro Lyon není jiná cesta, jak PSG porazit, než důsledné bránění, týmovost a zpevněný střed zálohy...prostě jakkoliv jim znepříjemnit jejich hru. Včera to pro ně byl uplně pohodovej zápas a jejich tvořiví hráči si hezky zatrénovali, když před nimi každý ustupoval a nechal je si hrát s míčem.

Reagovat
LesGones32

To je vec druha, ze ideme hrať útočný futbal na štadióne PSG, a pritom sme mali hrať od zadu a na brejky, ved hráčov na to mame

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele