30. kolo
21.04.2024 17:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Monako po klíčové výhře v Brestu klepe na dveře hlavní fáze nové Ligy mistrů

Fotbalisté Monaka ovládli důležitou bitvu o top trojku v nejvyšší francouzské soutěži, když ve 30. kole porazili Brest na jeho půdě 2:0. Knížecí klub si rozdělil góly do obou poločasů, na první trefu Denise Zakarii navázal po změně stran Takumi Minamino. Rozjetí hosté tak prodloužili svou neporazitelnost už na sedm klání v řadě a v tabulce se posunuli na druhé místo právě před svého soka. Tomu naopak začal v boji o Ligu mistrů, která se poprvé odehraje ve formátu bez čtyřčlenných skupin, docházet dech, neboť podruhé v řadě padl.

Málo očekávaný, ale o to zajímavější přímý souboj o druhou příčku nabízelo střetnutí bretaňského klubu s tím knížecím. Piráti chtěli využít především své vynikající formy na domácím trávníku, kde letos podlehli jen suverénnímu PSG, a také fazony Romaina Del Castilla, jenž se v posledních třech duelech přímo podílel na šesti brankách a byl nejlepším nahrávačem celé soutěže.

První čtvrthodina zápasu nenabídla jedinou střelu na branku. K vidění byl fotbal od vápna k vápnu, ale hráči se trápili v předfinální fázi. Diváci si tak museli počkat až do 20. minuty. V té napřáhl před vápnem Martín Satriano a vyprodukoval jedovatý pokus, který jen těsně minul levou tyč. Celý první poločas se držel ve stejném duchu jako jeho začátek. Hostující celek byl ale o něco šťastnější. Ve 40. minutě si připravil míč na hranici šestnáctky Zakaria, jehož technická střela zamířila do pravé šibenice.

Monako si lepší úvod druhého poločasu nemohlo přát. Ve 48. minutě rozjeli hosté rychlou kombinaci, na jejímž konci zakončoval na malém vápně zcela nehlídaný Minamino. O chvíli později dostal klub z Azurového pobřeží výhodu přímého kopu. Maghnes Akliouche nasměroval míč jen kousek vedle branky. Navýšení vedení měl na kopačce Krépin DIatta, ovšem z levé strany šestnáctky trefil brankáře. Monako po zbytek zápasu nedovolilo snížení skóre, a tak se červenobílí mohli těšit kromě tří bodů i z čistého štítu. V nastaveném čase přišla hořká tečka za vítězstvím, neboť Eliesse Ben Seghir při potyčce zasáhl soupeře do tváře a byl vyloučen. Krátce nato ho navíc za nesportovní nakopnutí následoval i Wilfried Singo.

Monako tedy dokázalo na hřišti výborně hrajícího Brestu uspět a posunulo se před něj v tabulce. Nyní ho bude čekat dohrávka s Lille, která se uskuteční 24. dubna. Brest o čtyři dny později vyzve Rennes.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele