30. kolo
21.04.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Montpellieru (© AFP)

Reims v boji o Evropu postupně dochází dech. La Paillade zajistil výhru Al Tamari

Montpellier vyhrál ve 30. kole Ligue 1 na půdě Reims 2:1. Důležitý okamžik pro vývoj zápasu nastal ve 26. minutě, kdy se hosté ujali vedení díky přesné hlavičce urostlého Modiba Sagnana. Ve druhé půli sice domácí srovnali zásluhou Emmanuela Agbadoua, nicméně La Paillade zajistil v 87. minutě příjemnou zpáteční cestu Mousa Al Tamari. Tým z jihu Francie tak učinil klíčový krok pro vzdálení se od sestupového pásma, od kterého ho dělí už devět bodů. Celek z Remeše naopak po čtvrtém duelu bez vítězství opět ztratil v boji o evropské poháry, když na šesté Lens ztrácí již šest bodů.

Hráči Reims se před utkáním s Monpellierem nenacházeli v dobrém rozpoložení, když z posledních 11 ligových zápasů dokázali zvítězit pouze dvakrát, což vedlo k propadu až na osmou příčku v tabulce. Sen o pohárových pozicích se tak začal červenobílým rozpadat, neboť Marseille měla pod nimi ještě stále zápas k dobru. Ani tentokrát je navíc nečekal jednoduchý úkol, neboť La Paillade čtyřikrát v řadě neprohráli.

A hned v úvodu málem skórovali, ke štěstí domácích ale Akor Adams svou hlavičku nasměroval kousek vedle levé tyče. Ve 26. minutě už se mohl tým z jihu Francie radovat. Joris Chotard našel centrem z pravé strany hlavu Sagnana, který svůj pokus mířil k levé tyči. Yehvann Diouf sice balon dokázal vyrazit, bohužel pro něj už se však nacházel celým svým objemem za brankovou čarou. V závěru první půle nebyl Marshall Munetsi daleko od srovnání skóre, skvělým zákrokem se ale proti jeho zakončení blýskl Benjamin Lecomte.

Červenobílí vstoupili do druhého dějství aktivně a několikrát se dostali do nebezpečných situací, které ovšem nevyřešili ideálně. Nakonec se dočkali v 66. minutě, když Teddy Teuma z rohového kopu našel Agbadoua, jenž mířil hlavou přesně k pravé tyči. O několik minut později mohl Téji Savanier vrátit vedení zpět na stranu hostů, jeho razantní projektil z hranice pokutového území ale s jistotou zlikvidoval Diouf. V 86. minutě se to ovšem mistrovi ze sezony 2011/2012 podařilo. Al Tamari dostal výborný pas na polovinu hřiště a následně došel až do pokutového území, kde se dokázal prosadit z úhlu proti domácímu gólmanovi, který nejspíš neměl čisté svědomí.

Reims tak opět potvrdil mizernou formu a doma nezískal ani bod. V následujícím kole se 28. dubna střetne s Clermontem, La Paillade vyzvou o dva dny dříve Nantes.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele