30. kolo
21.04.2024 21:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Gonçalo Ramos (© AFP)

PSG deklasovalo Lyon, k raketovému nástupu nepotřebovalo ani nejsilnější motor

Fotbalisté PSG i bez odpočívajícího Kyliana Mbappého zdolali ve 30. kole Ligue 1 hosty z Lyonu jednoznačně 4:1. Pařížany k triumfu nasměrovalo již úvodních šest minut, během nichž hned dvakrát skórovali. Na vlastní gól Nemanji Matiče navázal premiérovou trefou v nejvyšší francouzské soutěži Lucas Beraldo. Ještě před přestávkou navíc přidal další dva zásahy Goncalo Ramos, a Olympique tak i ve druhém utkání této sezony proti úřadujícímu mistrovi, jemuž k obhajobě schází pět bodů, inkasoval v úvodním dějství celkem čtyřikrát.

Pařížané nastupovali do ligového zápasu ve fantastické náladě, neboť v týdnu dokázali otočit nepříznivý vývoj čtvrtfinále Ligy mistrů a po výhře 4:1 v Barceloně postoupili do semifinále. Ve výborném rozpoložení se ale nacházel i Lyon, jenž v minulém kole ve famózní přestřelce porazil Brest, díky čemuž se přiblížil pohárovým příčkám. Málokdo to od Les Gones po hrozivé první polovině sezony čekal, tým se ale zvedl a ze 13 předchozích soutěžních klání padl jen jednou.

V Parku princů však hosté již v šesté minutě prohrávali o dvě branky. Přihrávku Marca Asensia si nejprve nešťastně srazil do vlastní sítě Matič a krátce nato podtrhl fantastický vstup domácích do utkání Beraldo. Centr od rohového praporku prodloužil Bradley Barcola k volnému Brazilci, který zblízka pohotově napálil míč pod břevno. Další ránu Lyonu zasadil po půlhodině zápasu Ramos, jenž nikým nestrážený hlavičkoval do levého dolního rohu. O pět minut později sice přesnou přízemní střelou snížil Ernest Nuamah, v závěru poločasu ovšem vrátil PSG třígólový náskok opět Ramos. Portugalec ve skluzu doklepl za záda svého krajana Anthonyho Lopese pas Asensia.

Les Parisiens se po změně stran za dalšími brankami už příliš nehnali a udržovali si pohodlné vedení. V 55. minutě se pokusil utkání zdramatizovat Rayan Cherki, jenže prudkou ránu odchovance Les Gones vyrazil Gianluigi Donnarumma. Italský gólman se musel mít na pozoru i po hodině hry, kdy na něm ztroskotal po výborné průnikové přihrávce Maxence Caqueret. Ačkoliv tedy Olympique v počtu zakončení za domácími rozhodně nezaostal, musel skousnout vysokou porážku.

PSG tak po postupu v Lize mistrů uspělo i na domácí scéně. V následujícím duelu se 24. dubna střetne v dohrávce 29. kola s Lorientem, Les Gones vyzvou o čtyři dny později Monako.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Překvapení 30.kola Ligue 1 a Lyon neprohra remíza 1:1 s domácí PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele