30. kolo
21.04.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Georges Mikautadze (© AFP)

Mikautadze dalším gólem vyzdvihl Méty z pásma sestupu

Le Havre padl ve 30. kole francouzské Ligue 1 doma s fotbalisty Mét 0:1. První poločas se nesl v bojovném duchu a moc šancí nenabídl. Hned zkraje druhého dějství ale nasměroval hosty k veledůležitým třem bodům Georges Mikautadze. Sedmý nejlepší střelec soutěže stáhl svým 10. gólem nejstarší francouzský klub do sestupového pásma a vlastní tým vyzdvihl těsně nad něj.

Nedělní odpoledne svedlo v Normandii ke klíčové bitvě o všechno dva celky bojující o záchranu. Domácí Le Havre z posledních 11 ligových duelů vyhrál pouze jeden a v tabulce se propadl téměř ke dnu. Ještě hůře na tom byly předposlední Méty, jež však v minulém kole zažehly plamínek naděje, neboť na domácí půdě porazily Lens. Oba týmy tak od sebe dělily jen dva body.

Domácí na nic nečekali a již ve druhé minutě vyprodukoval Yassine Kechta tvrdou střelu na zadní tyč, Alexandre Oukidja se proti ní ale blýskl reflexivním zákrokem. Důležitost utkání byla znát od samotného začátku. V prvním poločase diváci viděli spoustu soubojů a nepřesností. Své štěstí vyzkoušel ve 23. minutě Steve Ngoura, jenže pálil vysoko nad hostující branku. Na druhé straně se probojoval ke skákavé přihrávce z levé strany Daler Kuzjajev, avšak Arthur Desmas se mu obětavě vrhl pod nohy a podržel svůj tým. Těsně před poločasem se ocitl před brankářem Pape Diallo, jeho pokus však minul pravou tyč.

Les Grenats si otevřeli gólový účet hned v první minutě druhého poločasu. Arthur Atta postupoval sám na brankáře, ten ale jeho střelu vystihl. Dorážející Mikautadze obešel bránícího hráče a trefil přesně levou šibenici. Nováček soutěže byl i nadále při chuti a hrozil z rychlých brejků. V 56. minutě pálil z hranice šestnáctky Mikautadze, tentokrát ovšem pouze do tyče. Krásnou individuální akci přes čtyři hráče předvedl Oussama Targhalline, jenže jeho pokus ze středu vápna mířil vedle. Srovnání skóre měl na kopačce Emmanuel Sabbi. Míč se k němu po centru odrazil od obránce, ale Američan pouze orazítkoval břevno. Závěrečný tlak hosté přežili a mohli se těšit ze tří bodů.

Klíčovou bitvu v boji o záchranu tak nakonec ovládly Méty. V následujícím ligovém střetnutí se 28. dubna utkají s Lille, Le Havre změří síly s PSG.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mikautadze - spasitel Mét Pomohl k postupu Mét do ligy, pomůže zachránit Méty v lize!

Reagovat
DidusIneptus

Derby nováčků pro Méty. Le Havre loni suverénně postoupil z Ligue2 do Ligue1. A i letos si v Ligue1 vede, nebo donedávna vedl velmi dobře. Méty Mají těžké rozlosování pro závěr soutěže... Zvládnou to!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele