30. kolo
21.04.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Štrasburk daroval brzkou chybou v rozehrávce Dogám třetí výhru v řadě

Štrasburk prohrál ve 30. kole Ligue 1 na půdě Lille 0:1. Dogy měly utkání od úvodního hvizdu ve své režii a už ve 12. minutě se po hrubé chybě defenzivy Alsasanů ujaly vedení zásluhou 17. sezonní branky Jonathana Davida. Po změně stran se však tým ze severu Francie přeorientoval na defenzivní taktiku, která se nakonec ukázala být jako vítězná. Velkou radost udělal výsledek především Lucasovi Chevalierovi, jenž se mohl po čtyřech kolech opět radovat z čistého konta.

Oba celky nastoupily do zápasu ve skvělé formě, neboť Lille získalo z posledních pěti ligových mačů 11 bodů a Štrasburk jen o jeden méně. Alsasané však na vzestup výkonnosti čekali až příliš dlouho a pět kol před koncem sezony bylo prakticky jisté, že je čeká umístění v šedém středu tabulky. To čtyřnásobný francouzský šampion měl ambice zcela jiné, když urputně bojoval o přímý postup do skupiny Ligy mistrů.

Herní průběh byl od úvodních minut v jasné režii domácích, kteří byli aktivnějším týmem a míč svému soupeři téměř nepůjčovali. Díky tomu také mohli slavit brzké vedení, které ve 12. minutě zařídil David. Po hrubé chybě v defenzivě Štrasburku se u míče ocitl Rémy Cabella, následně si dovedl míč do pokutového území a přesnou přihrávkou našel dobře postaveného Davida, jenž situaci vyřešil prudkou střelou k pravé tyči. Blízko k druhému gólu měla situace z 29. minuty, kdy si do vlastní sítě málem srazil střílený centr Frédéric Guilbert, naštěstí pro něj ale stihl balon z brankové čáry odvrátit mimo.

Druhý poločas byl od počátku mnohem vyrovnanější, když se většina děje odehrávala ve středu hřiště a oba týmy se viditelně trápily při překonání defenzivních linií soupeře. Nejblíže ke vstřelené brance měla situace z 80. minuty, kdy se po průnikové přihrávce za obranu ocitl tváří v tvář gólmanovi soupeře Emanuel Emegha. Chevalier ovšem pohotově snížil úhel, a nizozemský útočník tak vypálil jen těsně vedle pravé tyče.

Lille tak potvrdilo pozici favorita a dokázalo zastavit rozjetý Štrasburk. Před duelem s Monakem, který ho čeká ve středu 24. dubna, se tím dostalo do výhodnější pozice. Štrasburk si na další utkání počká o čtyři dny déle, kdy se utká s Nice.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele