Ligue 1 - souhrn 25. kola: Mbappé s Messim si podmanili Le Classique

24.02.2023, 22:54, aktualizováno 26.02.2023, 22:37
Komentáře a souhrny
Kylian Mbappé a Lionel Messi (© AFP)

PSG díky Messimu a Mbappému hravě zvládlo Le Classique a upevnilo si vedení v tabulce. AS Monaco prohrálo v derby s OGC Nice a odmítlo posun na druhou příčku. Ačkoliv to o přestávce vypadalo, že Lille podruhé za sebou prohraje nebo alespoň ztratí body, nakonec po obratu bralo všechny tři. Prodloužilo tak svou šňůru domácí neporazitelnosti a zároveň se dočasně vyšvihlo na pátou příčku. Lyon zapsal povinnou výhru nad Angers, Lens plichtilo s Montpellierem. Rennes přidalo další výhru, tentokrát proti Nantes...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:3

26.02.2023 20:45

Góly: 25. Kylian Mbappé, 29. Lionel Messi, 55. Kylian Mbappé

Teprve nedávno se oba nesmiřitelní rivalové potkali v Coupe de France. A Marseille zvládla využít nepříliš vábného rozpoložení svého konkurenta a postoupila v této soutěži dál. Jenže v dalším Le Classique se PSG postaralo o parádní odplatu. Duel Ligue 1 přitom jasně režírovali Kylian Mbappé a Lionel Messi. Na všech třech brankách mělo zásadní podíl právě tuhle duo.

I PSG si každopádně v tomto po výsledkové i herní stránce povedeném utkání prožilo jeden velmi nepříjemný moment. Nuno Tavares si zaběhl za hostující obranu, a když se ho snažil stíhat Kimpembe, najednou francouzský reprezentant bezvládně upadl na zem.

Copak o to, šanci soupeře zavčasu vyřešil Nuno Mendes, který se svému sokovi vrhnul pod nohy čistým způsobem a odvrátil míč do bezpečí, pak ale následovalo dlouhé ošetřování Kimpembeho. Odnášen musel být nakonec na nosítkách, vůbec se přitom na první pohled nejednalo o zdravotní problémy menšího charakteru. A už v 16. minutě tedy opouštěl plac předčasně.

Tenhle moment nicméně Les Parisiens nedostal do úzkých. Ba naopak na něj zareagovali možná tím nejlepším možným způsobem. Messi ze středu pole uvolnil ve 25. minutě do běhu Mbappého, ten vnikl do vápna a odtud zamířil do spodního rohu brány.

A o čtyři minuty později se za domácím brankářem Pauem Lópezem třepotala branková síť rovněž podruhé. Nuno Mendes na levé straně poslal na zteč Mbappého, ten si následně u boční strany pokutového území počkal na vhodný okamžik a poslal míč do brankového území, tam už přitom skórující Messi pouze pohotově dokončil rozdělanou práci.

Na OM se valil i nadále jeden útok za druhým. Ve 33. minutě Messi líznul z vyložené pozice břevno, krátce poté znovu vyšla spolupráce mezi Messim a Mbappém, druhý jmenovaný ale v tomto případě na Paua Lópeze z blízkosti nevyzrál. A svou příležitost neproměnil ani Marquinhos.

Ani po obrátce se obrázek hry nezměnil, PSG mělo pořád tenhle duel jasně pod vlastní kontrolou. A v 55. minutě domaloval povedené dílo Mbappé, který z voleje nekompromisně zakončil poté, co ho jemným obloučkem pobídnul Messi.

Pro francouzského forvarda se jednalo o jeho 200. gól v dresu PSG, kterým dorovnal v historických tabulkách Edinsona Cavaniho. Bude už jednoduše pouze otázkou času, kdy se Mbappé definitivně osamostatní v pořadí nejúspěšnějších klubových střelců.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 0:3

26.02.2023 17:05

Góly: 8. Terem Moffi, 26. Terem Moffi, 43. Khéphren Thuram

Nigerijský fotbalista při výhře 3:0 dva góly dal a na jeden přihrál, čímž završil smolný týden pro knížecí klub, který se po penaltovém rozstřelu musel na úkor Leverkusenu poroučet také z Evropské ligy. Naopak Les Aiglons potvrzují dobrou formu, díky které protáhli sérii neporazitelnosti na osm utkání a v tabulce se vyšplhali už na sedmou příčku. O devět bodů zpět za třetím AS.

Pod první střelu mezi tři tyče se podepsal domácí Krépin Diatta. Kaspera Schmeichela však nezaskočil. V 8. minutě tedy mohl Terem Moffi započít svůj velký večer. Při Danteho parádním centru z vlastní poloviny si pohlídal ofsajdovou hranu, zároveň evidentně počítal s tím, že Axel Disasi nedoskočí, načež předvedl naprosto ukázkové zpracování pravačkou, po kterém okamžitě cílil po zemi levačkou - 0:1.

Druhý zářez si třiadvacetiletý rodák z města Calabar nechal na minutu šestadvacátou. Při druhém zakončení se opět ocitnul za obranou Monaka a znovu mířil po zemi levačkou. Rozdíl byl akorát v tom, že mu míč z vlastní poloviny poslal Képhren Thuram - 0:2. Pozadu nechtěl zůstat ani osmnáctiletý monacký talent Eliesse Ben Seghir, jenž však nastřelil prvního před sebou stojícího protihráče.

Asistent u druhé branky pak svým nepřesným zakončením vlastně vymyslel fajnovou přihrávku pro Jordana Lotombu, který byl natolik překvapený, že vůbec Alexandera Nübela neohrozil.

Skóre dostalo svou finální podobu v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky. Moffi, jenž v Nice hostuje z Lorientu, se pohyboval na pravé straně šestnáctky, když si povšimnul Képhrena Thurama, jemuž na hranici vápna servíroval balon, a ten syn slavného otce z voleje umístil k levé tyči - 0:3.

Až do druhého poločasu zasáhnul Wissam Ben Yedder a defenzivu Orlů dost zaměstnával. Skórovat se mu ale nepodařilo. Zato autor třetí branky mohl další přidat v 58. minutě, kdyby si nevylámal zuby na muži v rukavicích. Po následném rohu hlavičkoval nepřesně Moffi a po hattricku zatoužil i v 67. minutě, jenže Nübel byl zase proti.

Na úvod finální desetiminutovky nebezpečně do gólmanova protipohybu zakončoval Caio Henrique. Bohužel pro Philippea Clementa zařízení minul. Mohamed Camara také nesnížil, jelikož našel pouze střed brány. V nastaveném čase se o čtvrtý zásah pokusili dva střídající borci, leč svou možnost neproměnil ani Badredine Bouanani, ani Sofiane Diop, jenž vyprodukoval rovnou dvě střely.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - ES Troyes 2:1

26.02.2023 15:00

Góly: 62. Youcef Belaïli (pen.), 68. Mounaim El Idrissy - 23. Mama Baldé

Pro Korsičany je to vskutku cenná výhra, jelikož porazili přímého konkurenta v boji o udržení, který navíc dohrával o deseti. Oba celky nadále zůstávají v sestupovém pásmu, avšak to už v příštím kole nemusí platit. Tedy pravděpodobnější je to pro L’our, neboť hrají s Remeší, zatímco Estac vyzve AS Monaco.

Už ve 4. minutě centroval z pravé strany do vápna Cyrille Bayala. Mounaïm El Idrissy balon ideálně nezasáhnul, jenže díky tomu vykouzlil přihrávku pro Romaina Hamoumu, který zakončoval u levé tyče z bezprostřední blízkosti. Opakované záběry ukázaly, že kdyby Gauthier Gallon zasahoval o patnáct centimetrů později, byl by to gól.

Minisouboj obou fotbalistů se opakoval po čtvrthodině hry znovu. S tím, že z něj vítězně opět vyšel muž v rukavicích, když vyrážel dobře provedený přímý kop. Oproti předchozím duelům byl více vidět Mama Baldé. Tedy jednou v dobrém a jednou v nedobrém slova smyslu. Svůj dobrý moment si reprezentant afrického státu Guinea-Bissau vybral ve 23. minutě, když na hranici malého čtverce potrestal nepovedený obranný zákrok Cédrica Avinela - 0:1.

O vyrovnání se pokusil záhy Bayala, jenže si vylámal zuby na pozorném gólmanovi. Na opačném pólu musel Benjamin Leroy krýt nebezpečnou ránu z dálky. Další šance patřila Romainu Hamoumovi, avšak v tomto klání mu nebylo přáno, aby skóroval. Nedlouho po startu druhého dějství to zpoza šestnáctky nepříjemně zkusil Wilson Odobert, ale Leroy si se skákavou navštívenkou poradil.

Po hodině hry šel Hamouma v soupeřově pokutovém území po kontaktu s kapitánem Troyes Adilem Ramim na zem. A kopala se penalta, které se ujal Youcef Belaïli, jenž proměnil s velkou porcí od paní Štěstěny - 1:1. Za šest minut přiletěl do vápna hostujícího výběru centr, který Hamouma z první posunul před bránu, kde zblízka neomylně zakončoval El Idrissy - 2:1.

Mama Baldé pak svému týmu pranic nepomohl, protože nakopnul Leroye, který už měl míč ve své moci. To se pochopitelně hrubě nelíbilo jak domácím, tak sudímu Bollengierovi, který sedmadvacetiletého forvarda čtvrt hodiny před koncem vyloučil. Ve zbývajících minutách byla hra roztříštěna hned devíti střídáními.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Racing Strasbourg 1:1

26.02.2023 15:00

Góly: 65. Elbasan Rashani - 34. Habib Diallo

Les Lanciers před mistrovstvím světa působili dojmem, že rozhodně mají na to, aby zakončili sezonu v horní polovině tabulky. Jenže v posledních týdnech pocítili pokles formy, ačkoli do karet jim příliš nehrál ani los. Po pětadvacátém kole se tedy "utáboří" na dvanácté pozici, s devítibodovým náskokem na patnáctý Racing.

Po úvodní nemastné neslané desetiminutovce se snažil zažehnat nebezpečí Ismaël Doukouré, jenže tím pořádně zavařil vlastnímu gólmanovi, kterému pak mohl děkovat za bleskovou reakci. Na opačné straně sehráli pohlednou kombinační akci hosté. V jejím závěru přišla elegantní patička na Ibrahimu Sissoka, který cílil z hranice vápna mimo tři tyče.

Ve dvaadvacáté minutě si na přihrávku do vápna naběhnul Elbasan Rashani a Matz Sels s vypětím všech sil vyškrábnul jeho zakončení na břevno. Po půlhodině hry chtěl přispěchat se svou trochou do mlýna Jim Allevinah, nicméně o kousek minul. Záhy vyprášil Diawovy rukavice Kevin Gameiro. Dočkal se však až jeho senegalský spoluhráč Habib Diallo. Jeho oblouček po Doukourého centru možná nebyl zcela chtěný, přesto skončil na místě určení - 0:1.

Autor gólu se pět minut po startu druhé půle dostal za soupeřovu obranu, jenže jeho pokus o housle clermontská jednička přečetla. Vyrovnání přinesla pětašedesátá minuta. Borgesovu přihrávku z levé strany převzal Saîf-Eddine Khaoui. Maxima Le Marchanda sice neprostřelil, avšak odraženého balonu se chopil Elbasan Rashani a rozvlnil síť - 1:1.

Otočit skóre zamýšlel Grejohn Kyei, když si naběhnul k pravé tyči na Allevinahův centr. Bohužel pro Clermont stál už příliš blízko na to, aby Selse překonal. Zbývající fáze utkání se musela obejít bez vyložených příležitostí. Spíše to vypadalo, že jsou hráči obou klubu se stávajícím stavem spokojení, tím pádem se nechtěli pouštět do žádných větších akcí.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 0:1

26.02.2023 15:00

Góly: 20. Jérémy Doku

Les Rouges et Noirs tedy splnili úlohu favorita, neboť se ucházejí o post zaručující evropské poháry, zatímco Nantes má třináct kol před koncem sedmibodový náskok na sestupovou zónu. O poslední únorové neděli roku 2023 se znovu potvrdilo, že vzájemná klání těchto soupeřů nebývají na branky bohatá.

Tentokrát se jako první z aktérů na hrací ploše osmělil Benjamin Bourigeaud. Zařízení ale netrefil, v čemž jej napodobil protihráč Andy Delort, jenž tedy nevyužil zaváhání v rozehrávce.

Také další možnost patřila hostům. Postaral se o ni Pedro Chirivella a Steve Mandanda musel boxovat. Delort při další akci sice díky dobré teči skóroval, avšak asistent u videa upozornil hlavního rozhodčího, že tahle trefa nemůže platit kvůli ofsajdu.

Alban Lafont poprvé zasahoval po čtvrt hodině hry. Nejprve byl úspěšný, při druhém pokusu Rennes už ne, jelikož Jérémy Doku se prostě v šestnáctce nenechal odstavit od balonu a nikterak neřešil, že se nachází v obležení Les Canaris. Jeho přízemní střela zblízka tedy skončila na místě určení - 0:1.

Ve 33. minutě musel dvakrát zasahovat Mandanda, takže těsný náskok do poločasového hvizdu uhájil.

Po změně stran trvalo čtvrt hodiny, než ochozy na Stade de la Beaujoire viděli první střelu. Na konto si ji připsal Ludovic Blas, jenže nebyla z nejpřesnějších. V 74. minutě hasila defenziva Koubouarého výběru nebezpečný závar před vlastní svatyní. Do konce zápasu stihnul Samuel Moutoussamy akorát pálit nad.

Rennes si tedy bez větších problémů došlo pro čtrnácté vítězství, což v kombinaci se čtyřmi remízami stačí aktuálně na pátou příčku. Za týden doma přivítá konkurenta z Marseille.

Kanárci naopak podeváté prohráli, z toho potřetí v domácím prostředí. O příštím víkendu navíc zajíždějí do pařížského Parku princů, který dokázali za poslední dvě dekády vyplenit pouze jednou, konkrétně v březnu roku 2021.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 3:0

26.02.2023 15:00

Góly: 4. Junja Ito, 7. Marshall Munetsi, 68. Yunis Abdelhamid

Výsledek byl v rámci pětadvacátého ligového kola téměř totožný, jako ve vzpomínaném pohárovém klání, akorát v opačném gardu. V nejčerstvějším zápase nedokázali borci hájící dres klubu ze Stadium Municipal ani jednou skórovat. Zato hned třikrát inkasovali, což se jim v tomto ročníku stalo už pošesté. Les Rouges et Blancs na ně tedy navýšili náskok, který aktuální činí již pět bodíků.

Už ve 4. minutě se domácí neohroženě vydali dopředu. Po podklouznutí Rasmuse Nicolaisena se najednou ocitli před Dupém hned tři soupeři. Junya Ito držel balon a rozhodnul se, že zakončí sám, což se ukázalo býti nejideálnějším řešením - 1:0. Než se skvadra kouče Montaniera stačila vzpamatovat, inkasovala znovu.

Nějakých 180 sekund po první brance pobídnul Ito na pravé straně vápna číhajícího Marshalla Munetsiho, jehož nekompromisní rána se odrazila od břevna na místo určení - 2:0. Další fáze přinesla klid na obou stranách barikády. Až po půl hodině hry pálil Fares Chaïbi. Bohužel pro hosty jenom do středu brány, kde číhal Yehvann Diouf, který si poradil i s hlavičkou Nicolaisena.

Po změně stran chtěl rozšířit svůj účet vstřelených branek o šestnáctou Folarin Balogun, nicméně v tomto střetnutí mu nebylo přáno. I proto, že při své další příležitosti z dálky minul. Zato Yunis Abdelhamid si po Itově rohovém kopu z pravé strany naběhnul na hranici malého vápna, odkud hlavou mířil do země, a od ní se kulatý předmět odrazil za záda muže v rukavicích - 3:0.

Hosté v ten moment zjevně pochopili, že v této partii na body nedosáhnou. Ve zbývající pasáži se především soustředili na další Balogunovy snahy. V samotném závěru ještě sledovali, kterak střídající švédský reprezentant Jens Cajuste míjí branku snad jenom o centimetry. Přesvědčivá výhra jistě dodá Stillově mužstvu sebevědomí do dalších kol.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AJ Auxerre 0:1

26.02.2023 13:00

Góly: 58. Rayan Raveloson

V době, kdy se pomalu naplnila hodina hry, dostali svěřenci Christophea Pélissiera výhodu přímého kopu, který pro ně ve finále měl cenu tří bodů. I díky zaváhání soupeřů se podařilo vyšplhat nad sestupové pásmo, naopak ztráta Lorientu na pohárové pozice opět naroste.

Už v 9. minutě si v šestnáctce Les Merlus udělal prostor Siriki Dembélé a orazítkoval pravou tyčku. Domácí během prvního dějství působili v ofenzivě často naprosto bezradně. Z letargie je mohl vytrhnout Enzo Le Fée, jenže to vypadalo, že si poněkud popletl fotbal s rugby. Jeho spoluhráč Romain Faivre by na úvod závěrečné pětiminutovky přesnější, leč Ionut Radu u své bližší tyče zasáhnul.

V poslední minutě řádné hrací doby tým Régise Le Brise sehrál pohlednou akci, díky které šel opět Faivre sám na brankáře prakticky z poloviny hřiště. Pro většinu diváků na Stade du Moustoir si přichystal veliké zklamání, neboť jeho snaha o přelobování brankáře se vůbec nesetkala s úspěchem.

Ve 49. minutě po Dembélého centru chybovala defenziva Lorientu, takže se k míči dostal jednadvacetiletý záložník Han-Noah Massengo a za Mannonem zvonilo břevno. Ani za 240 sekund nebyla domácí defenziva příliš zkoncentrovaná, nicméně střelu Gaëtana Perrina se podařilo zblokovat. V 56. minutě fauloval ve vzdálenosti osmnácti metrů od vlastní svatyně Bamo Meité a sudí Millot odpískal přímý kop.

Rayan Ravelson při exekuci podklouznul, což se ukázalo býti geniálním majstrštykem, protože tím zmátnul muže v rukavicích, který se pohnul ze svojí poloviny, na kterou balon dopadnul - 0:1. Videorozhodčí ještě řešil, jestli se šťastný autor kvůli podklouznutí nedotknul míče dvakrát, ale všechno bylo v souladu s pravidly. Do konce utkání trefil Le Fée tyč a Faivreho s Ibrahimou Koném vychytal Radu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - RC Lens 1:1

25.02.2023 21:00

Góly: 59. Faitout Maouassa - 4. Angelo Fulgini

Montpellier ukázal, že pod nynějším velením kouče Michela Der Zakariana je v pohodě, a po dvou výhrách nad Brestem a Troyes si zapsal rozhodně velmi cennou remízu s Lens. Svěřenci trenéra Francka Haiseho naopak tak trochu potvrdili, že vítězit zkrátka neumějí již tak často, a společně s tímto nerozhodným výsledkem zaznamenali za posledních šest kol jen šest bodů.

Hosté na každý pád vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli, a už ve 4. minutě nakročili dobře k možnému dočasnému posunu na třetí místo v tabulce. Fulgini, který se možná trochu překvapivě objevil v základní sestavě, musel především poděkovat Fofanovi, který mu naservíroval do vápna opravdu parádní přihrávku, po níž bylo dost snadné překonat brankáře Lecomteho.

Montpellier nenacházel na tohle inkasování žádnou odpověď, přitom v 57. minutě s ním mohlo být ještě více zle. Nicméně Lecomte hlavičku Sotocy dokázal bravurně polapit, a následně dorážející Danso, který měl před sebou prakticky poloprázdnou bránu, trestuhodně orazítkoval pouze břevno.

Rakouský stoper následně pocítil, ostatně i jeho spoluhráči, jaké to je promarnit tak velkou příležitost. Montpellier krutě potrestal tohle zahození a srovnal o dvě minuty později stav, to když Maouassa z blízkosti hravě zužitkoval přesný pas zprava od Chotarda.

Ve třetí minutě nastavení druhého poločasu ještě přece mohlo Lens strhnout tříbodový rezultát na svou stranu, jenže střídající Haïdara byl v tak nekomfortní pozici, že zády k brance opravdu nemohl produkovat přesnější hlavičku.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Lyon 1:3

25.02.2023 17:00

Góly: 87. Abdallah Sima - 38. Thiago Mendes, 80. Amin Sarr, 90. Bradley Barcola

Před týdnem Lyon překvapivě selhal na půdě Auxerre, tentokráte ovšem zaváhání s celkem, který dlouhodobě usiluje o záchranu, lépe řečeno jeho šance na udržení jsou každým kolem mizivější a mizivější, nepřipustil. Nutno ovšem podotknout, že odpor soupeře nadobro zlomil až ve zhruba posledních deseti minutách, do té doby vedl nad Angers jenom o jednu branku.

V 7. minutě se pokusil pohnout bezgólovým stavem nejprve domácí útočník Niane, jenže tak trochu hlavičkoval v nekomfortní pozici, a tak jeho pokus nezamířil do brány. Ve 32. minutě se na hranici brankového území zjevil v dobrém postavení jeho spoluhráč Sima, avšak ani jeho střela hlavou nebyla povedená. Kdyby byla za bránou natěsno postavená tribuna, skončil by míč pravděpodobně na ní.

Lyon do té doby nepůsobil vůbec nebezpečně, až do 38. minuty vyprodukoval jediné zakončení, o to se postaral v 11. minutě Lovren, bylo nicméně zablokováno bránícím Salamou. Na každý pád hosté ukázali svému protivníkovi, jak efektivní umějí být. A ve 38. minutě se radovali ze vstřeleného gólu.

I když v tomto případě ani nešlo o nějakou úplnou tvorbu brankové příležitosti, akorát že Thiago Mendes vzkázal, že kromě běžných povinností ve středu pole dokáže slušně zahrávat také přímé volné kopy. Obstřelil šikovně zeď a zacílil merunu do spodního rohu brány, k němuž se brankář Bernardoni marně natahoval.

V 53. minutě mohl náskok Les Gones navýšit Lukeba, avšak jeho hlavičku Bernardoni zlikvidoval. Angers obecně ve druhé půli působilo směrem dopředu mdlým dojmem. A taková skutečnost byla nakonec vodou na mlýn pro jeho konkurenta, který v 80. minutě přece rozvlnil síť podruhé, to když přihrávku Caquereta u bližší tyče zužitkoval Sarr.

Domácí sice dokázali utkání zdramatizovat, v 87. minutě totiž číhající Sima využil hrubice Lovrena, který velmi špatně rozehrával s gólmanem Anthonym Lopesem, ovšem o pár chvil později Olympique přece strhl definitivně výhru na svou stranu, poněvadž se Barcola z vápna svou pravačkou ve vyložené možnosti v koncovce nezmýlil.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Brestois 2:1

24.02.2023 21:00

Góly: 60. Bafodé Diakité, 80. Alexsandro - 8. Tiago Djaló (vl.)

Les Pirates se nadále pohybují přímo nad sestupovými vodami, a tak potřebují pokud možno bodovat i s papírovými favority. Jenže na severu Francie jim nebylo přáno, protože na druhou branku domácích nikdo nenašel odpověď.

V 8. minutě rozehrávali svěřenci Érica Roye rohový kop. Jmenovitě to byl Kenny Lala, kdo chtěl najít před bránou číhajícího Achrafa Dariho, avšak k němu balon nedoputoval, protože jej za záda vlastního brankáře nechtěně usměrnil Tiago Djaló - 0:1. Les Dogues byli evidentně nečekaným vývojem zaskočení, ale postupně si zase začali získávat převahu.

Ke střele se dostal Rémy Cabella až ve 26. minutě. Bohužel pro většinu fanoušků a fanynek na Stade Pierre Mauroy cílil nad. Za 180 sekund se svým technickým obstřelem prezentoval Jonathan David. Sice byl přesnější, ale vlastně až příliš, protože pálil do břevna. Kanadský reprezentant ve 39. minutě pobídnul jmenovce Bambu, který tváří v tvář Bizotovi selhal. A i kdyby se prosadil, patrně by zásah nemohl platit pro ofsajd.

Tiago Djaló byl vidět i bezprostředně po změně stran. Nejprve v dobré obranné úloze a hned v následující minutce také v ofenzivě, když hlavičkoval nad břevno. Podobným způsobem si počínal i jeho protihráč Bradley Locko, takže to stále bylo jen o gól. Jonathan David pak cílil do středu brány, takže se skóre měnilo až po zakončení Bafodého Diakitého, který po hodině hry vyskočil na hranici malého čtverce výše, než jeho strážce Lilian Brassier - 1:1.

V 68. minutě se k rozehrávce přímého kopu z ideální vzdálenosti postavil Rémy Cabella a vyprášil gólmanovy rukavice, což platilo i při další střele Angela Gomese. Právě anglický záložník v 80. minutě centroval od rohového praporku. Marco Bizot míč podběhnul, což mělo fatální následky, jelikož na zadní (pravé) tyči číhal Alexandro Ribeiro, který, ač v tísni, si věděl rady - 2:1. V nastaveném čase došlo na šarvátku, kterou odnesl červenou kartou trenér LOSC Paulo Fonseca. A sudí Pierre Gaillouste pak stejným způsobem "ocenil" i hráče Brestu Mahdiho Camaru.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
25
19
3
3
62 : 23
60
2
Olympique Marseille
25
16
4
5
48 : 25
52
3
AS Monaco
25
15
5
5
53 : 34
50
4
RC Lens
25
14
8
3
39 : 20
50
5
Stade Rennes
25
14
4
7
45 : 28
46
6
Lille OSC
25
13
5
7
45 : 32
44
7
OGC Nice
25
11
8
6
33 : 21
41
8
FC Lorient
25
11
6
8
38 : 36
39
9
Olympique Lyon
25
11
5
9
39 : 28
38
10
Stade Reims
25
8
13
4
33 : 26
37
11
Toulouse FC
25
9
5
11
41 : 45
32
12
Clermont Foot
25
8
7
10
25 : 34
31
13
FC Nantes
25
6
10
9
25 : 30
28
14
Montpellier HSC
25
8
3
14
36 : 46
27
15
Racing Strasbourg
25
4
10
11
30 : 43
22
16
AJ Auxerre
25
5
6
14
22 : 48
21
17
AC Ajaccio
25
6
3
16
20 : 46
21
18
Stade Brestois
25
4
8
13
26 : 42
20
19
ES Troyes
25
4
7
14
34 : 55
19
20
Angers SCO
25
2
4
19
21 : 53
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hraje Spence v Rennes? Sleduje ich niekto? Vidím že má dôveru. Snáď by tam mohol pokračovať i v nasludujúcej sezóne.

Reagovat
Ferax

Zraněný je krajní bek a kapitán Hamari Traoré, takže Spence bude hrát minimálně do doby, než se Traoré dá dohromady. Jeho výkony však nesleduji, viděl jsem ho snad jen proti Toulouse a tam nijak výrazně nevynikal...

Reagovat
Israha

Galtier si Tudora namazal na chleba. Ono když máš Mbappého a Messiho, tak ti prostě ten brejkový fotbal ze zahuštěné obrany stačit bude, kor když soupeř hraje bez dvou nejlepších stoperů a ještě čachruje s rozestavením. Neymar tomu vůbec nechyběl a začínám mít pocit, že ti dva se tam bez něho dneska úplně v pohodě obešli a ještě fungovali účelněji.

A jako fanoušek OM doufám, že už do konce sezony neuvidím Nuna na RB a dvoustoperový systém s jakoukoliv jinou dvojicí, než Mbemba a Gigot .

Reagovat
srandamač

Kdo neviděl dnes chemii mezi Messim a Mbappem tak je slepý. Ti kluci dokonale vědí, co udělá ten druhý. Neymar by mi tam taky přišel navíc. A ta obrana OM, jako kdyby nevěděli, kam to budou MM dávat, přitom je jasný, že se hledají.

Reagovat
Israha

Obrana OM především nevěděla, kde mají jeden druhého, když hráli v tomto rozestavení asi potřetí v sezoně a v tomto konkrétním složení poprvé . To se pak brání blbě i horší hráči, než ti dva....

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Ferax

No ta obrana byla hodně improvizovaně složená a každej brejk smrděl gólem...Říkal jsem si po tý druhý trefě, aby to náhodou neskončilo debaklem - 0:3 je s tím zmatkem a materiálem, co tam pobíhal ještě milosrdné

Jinak jsem čekal, že OM alespoň gól nejhoršímu PSG za poslední roky dá, šance na to byly.

Ve středu v poháru snad povinný postup?

Reagovat
Gedofrey

Tak jsme si to jednou vybrali, proti této dvojici tahle obrana neměla šanci.

Otázka do pléna - Mbemba měl stopku jen na jeden zápas? Ví se nějak, kdy se má vrátit Gigot?

Reagovat
Israha

Mbemba měl tři žluté, takže jo - jeden mač. Gigot měl chybět cca do konce tohoto týdne, ale nevím aktuality ohledně toho, jak jde rekonvalescence.

Reagovat
Ferax

Bez těch dvou je to směrem dozadu hrůza a děs, Bailly se mi zdá už za zenitem a Ballerdi má každej druhej zápas svoji pověstnou estrádu. Chce to sehnat někoho mladýho a perspektivního. Třeba Roualt z Toulouse se mi letos hodně líbí

Reagovat
Israha

Bailly není v zápasovém tempu, především. Na MS logicky nebyl a pak měl 7 zápasů stop. A z Balerdiho zatím Tudor dokázal jakž takž rozumné výkony dostat jedině v třístoperovém systému .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele