25. kolo
26.02.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Remeš se pomstila Toulouse za vyřazení z Coupe de France

Výsledek byl v rámci pětadvacátého ligového kola téměř totožný, jako ve vzpomínaném pohárovém klání, akorát v opačném gardu. V nejčerstvějším zápase nedokázali borci hájící dres klubu ze Stadium Municipal ani jednou skórovat. Zato hned třikrát inkasovali, což se jim v tomto ročníku stalo už pošesté. Les Rouges et Blancs na ně tedy navýšili náskok, který aktuální činí již pět bodíků.

Už ve 4. minutě se domácí neohroženě vydali dopředu. Po podklouznutí Rasmuse Nicolaisena se najednou ocitli před Dupém hned tři soupeři. Junya Ito držel balon a rozhodnul se, že zakončí sám, což se ukázalo býti nejideálnějším řešením - 1:0. Než se skvadra kouče Montaniera stačila vzpamatovat, inkasovala znovu.

Nějakých 180 sekund po první brance pobídnul Ito na pravé straně vápna číhajícího Marshalla Munetsiho, jehož nekompromisní rána se odrazila od břevna na místo určení - 2:0. Další fáze přinesla klid na obou stranách barikády. Až po půl hodině hry pálil Fares Chaïbi. Bohužel pro hosty jenom do středu brány, kde číhal Yehvann Diouf, který si poradil i s hlavičkou Nicolaisena.

Po změně stran chtěl rozšířit svůj účet vstřelených branek o šestnáctou Folarin Balogun, nicméně v tomto střetnutí mu nebylo přáno. I proto, že při své další příležitosti z dálky minul. Zato Yunis Abdelhamid si po Itově rohovém kopu z pravé strany naběhnul na hranici malého vápna, odkud hlavou mířil do země, a od ní se kulatý předmět odrazil za záda muže v rukavicích - 3:0.

Hosté v ten moment zjevně pochopili, že v této partii na body nedosáhnou. Ve zbývající pasáži se především soustředili na další Balogunovy snahy. V samotném závěru ještě sledovali, kterak střídající švédský reprezentant Jens Cajuste míjí branku snad jenom o centimetry. Přesvědčivá výhra jistě dodá Stillově mužstvu sebevědomí do dalších kol.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele