25. kolo
26.02.2023 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jean-Victor Makengo (© AFP)

V zápase Lorientu s Auxerre se štěstí přiklonilo na stranu hostů

V době, kdy se pomalu naplnila hodina hry, dostali svěřenci Christophea Pélissiera výhodu přímého kopu, který pro ně ve finále měl cenu tří bodů. I díky zaváhání soupeřů se podařilo vyšplhat nad sestupové pásmo, naopak ztráta Lorientu na pohárové pozice opět naroste.

Už v 9. minutě si v šestnáctce Les Merlus udělal prostor Siriki Dembélé a orazítkoval pravou tyčku. Domácí během prvního dějství působili v ofenzivě často naprosto bezradně. Z letargie je mohl vytrhnout Enzo Le Fée, jenže to vypadalo, že si poněkud popletl fotbal s rugby. Jeho spoluhráč Romain Faivre by na úvod závěrečné pětiminutovky přesnější, leč Ionut Radu u své bližší tyče zasáhnul.

V poslední minutě řádné hrací doby tým Régise Le Brise sehrál pohlednou akci, díky které šel opět Faivre sám na brankáře prakticky z poloviny hřiště. Pro většinu diváků na Stade du Moustoir si přichystal veliké zklamání, neboť jeho snaha o přelobování brankáře se vůbec nesetkala s úspěchem.

Ve 49. minutě po Dembélého centru chybovala defenziva Lorientu, takže se k míči dostal jednadvacetiletý záložník Han-Noah Massengo a za Mannonem zvonilo břevno. Ani za 240 sekund nebyla domácí defenziva příliš zkoncentrovaná, nicméně střelu Gaëtana Perrina se podařilo zblokovat. V 56. minutě fauloval ve vzdálenosti osmnácti metrů od vlastní svatyně Bamo Meité a sudí Millot odpískal přímý kop.

Rayan Ravelson při exekuci podklouznul, což se ukázalo býti geniálním majstrštykem, protože tím zmátnul muže v rukavicích, který se pohnul ze svojí poloviny, na kterou balon dopadnul - 0:1. Videorozhodčí ještě řešil, jestli se šťastný autor kvůli podklouznutí nedotknul míče dvakrát, ale všechno bylo v souladu s pravidly. Do konce utkání trefil Le Fée tyč a Faivreho s Ibrahimou Koném vychytal Radu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele