25. kolo
26.02.2023 17:05 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Terem Moffi organizoval výhru Nice nad Monakem

Nigerijský fotbalista při výhře 3:0 dva góly dal a na jeden přihrál, čímž završil smolný týden pro knížecí klub, který se po penaltovém rozstřelu musel na úkor Leverkusenu poroučet také z Evropské ligy. Naopak Les Aiglons potvrzují dobrou formu, díky které protáhli sérii neporazitelnosti na osm utkání a v tabulce se vyšplhali už na sedmou příčku. O devět bodů zpět za třetím AS.

Pod první střelu mezi tři tyče se podepsal domácí Krépin Diatta. Kaspera Schmeichela však nezaskočil. V 8. minutě tedy mohl Terem Moffi započít svůj velký večer. Při Danteho parádním centru z vlastní poloviny si pohlídal ofsajdovou hranu, zároveň evidentně počítal s tím, že Axel Disasi nedoskočí, načež předvedl naprosto ukázkové zpracování pravačkou, po kterém okamžitě cílil po zemi levačkou - 0:1.

Druhý zářez si třiadvacetiletý rodák z města Calabar nechal na minutu šestadvacátou. Při druhém zakončení se opět ocitnul za obranou Monaka a znovu mířil po zemi levačkou. Rozdíl byl akorát v tom, že mu míč z vlastní poloviny poslal Képhren Thuram - 0:2. Pozadu nechtěl zůstat ani osmnáctiletý monacký talent Eliesse Ben Seghir, jenž však nastřelil prvního před sebou stojícího protihráče.

Asistent u druhé branky pak svým nepřesným zakončením vlastně vymyslel fajnovou přihrávku pro Jordana Lotombu, který byl natolik překvapený, že vůbec Alexandera Nübela neohrozil.

Skóre dostalo svou finální podobu v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky. Moffi, jenž v Nice hostuje z Lorientu, se pohyboval na pravé straně šestnáctky, když si povšimnul Képhrena Thurama, jemuž na hranici vápna servíroval balon, a ten syn slavného otce z voleje umístil k levé tyči - 0:3.

Až do druhého poločasu zasáhnul Wissam Ben Yedder a defenzivu Orlů dost zaměstnával. Skórovat se mu ale nepodařilo. Zato autor třetí branky mohl další přidat v 58. minutě, kdyby si nevylámal zuby na muži v rukavicích. Po následném rohu hlavičkoval nepřesně Moffi a po hattricku zatoužil i v 67. minutě, jenže Nübel byl zase proti.

Na úvod finální desetiminutovky nebezpečně do gólmanova protipohybu zakončoval Caio Henrique. Bohužel pro Philippea Clementa zařízení minul. Mohamed Camara také nesnížil, jelikož našel pouze střed brány. V nastaveném čase se o čtvrtý zásah pokusili dva střídající borci, leč svou možnost neproměnil ani Badredine Bouanani, ani Sofiane Diop, jenž vyprodukoval rovnou dvě střely.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele