25. kolo
26.02.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mounaim El Idrissy (© AFP)

Ajaccio po třech zápasech znovu vyhrálo, tentokrát nad Troyes

Pro Korsičany je to vskutku cenná výhra, jelikož porazili přímého konkurenta v boji o udržení, který navíc dohrával o deseti. Oba celky nadále zůstávají v sestupovém pásmu, avšak to už v příštím kole nemusí platit. Tedy pravděpodobnější je to pro L’our, neboť hrají s Remeší, zatímco Estac vyzve AS Monaco.

Už ve 4. minutě centroval z pravé strany do vápna Cyrille Bayala. Mounaïm El Idrissy balon ideálně nezasáhnul, jenže díky tomu vykouzlil přihrávku pro Romaina Hamoumu, který zakončoval u levé tyče z bezprostřední blízkosti. Opakované záběry ukázaly, že kdyby Gauthier Gallon zasahoval o patnáct centimetrů později, byl by to gól.

Minisouboj obou fotbalistů se opakoval po čtvrthodině hry znovu. S tím, že z něj vítězně opět vyšel muž v rukavicích, když vyrážel dobře provedený přímý kop. Oproti předchozím duelům byl více vidět Mama Baldé. Tedy jednou v dobrém a jednou v nedobrém slova smyslu. Svůj dobrý moment si reprezentant afrického státu Guinea-Bissau vybral ve 23. minutě, když na hranici malého čtverce potrestal nepovedený obranný zákrok Cédrica Avinela - 0:1.

O vyrovnání se pokusil záhy Bayala, jenže si vylámal zuby na pozorném gólmanovi. Na opačném pólu musel Benjamin Leroy krýt nebezpečnou ránu z dálky. Další šance patřila Romainu Hamoumovi, avšak v tomto klání mu nebylo přáno, aby skóroval. Nedlouho po startu druhého dějství to zpoza šestnáctky nepříjemně zkusil Wilson Odobert, ale Leroy si se skákavou navštívenkou poradil.

Po hodině hry šel Hamouma v soupeřově pokutovém území po kontaktu s kapitánem Troyes Adilem Ramim na zem. A kopala se penalta, které se ujal Youcef Belaïli, jenž proměnil s velkou porcí od paní Štěstěny - 1:1. Za šest minut přiletěl do vápna hostujícího výběru centr, který Hamouma z první posunul před bránu, kde zblízka neomylně zakončoval El Idrissy - 2:1.

Mama Baldé pak svému týmu pranic nepomohl, protože nakopnul Leroye, který už měl míč ve své moci. To se pochopitelně hrubě nelíbilo jak domácím, tak sudímu Bollengierovi, který sedmadvacetiletého forvarda čtvrt hodiny před koncem vyloučil. Ve zbývajících minutách byla hra roztříštěna hned devíti střídáními.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele