25. kolo
26.02.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jérémy Doku zapsal jedinou branku utkání (© AFP)

V Derby Breton bylo o jeden gól lepší Rennes

Les Rouges et Noirs tedy splnili úlohu favorita, neboť se ucházejí o post zaručující evropské poháry, zatímco Nantes má třináct kol před koncem sedmibodový náskok na sestupovou zónu. O poslední únorové neděli roku 2023 se znovu potvrdilo, že vzájemná klání těchto soupeřů nebývají na branky bohatá.

Tentokrát se jako první z aktérů na hrací ploše osmělil Benjamin Bourigeaud. Zařízení ale netrefil, v čemž jej napodobil protihráč Andy Delort, jenž tedy nevyužil zaváhání v rozehrávce.

Také další možnost patřila hostům. Postaral se o ni Pedro Chirivella a Steve Mandanda musel boxovat. Delort při další akci sice díky dobré teči skóroval, avšak asistent u videa upozornil hlavního rozhodčího, že tahle trefa nemůže platit kvůli ofsajdu.

Alban Lafont poprvé zasahoval po čtvrt hodině hry. Nejprve byl úspěšný, při druhém pokusu Rennes už ne, jelikož Jérémy Doku se prostě v šestnáctce nenechal odstavit od balonu a nikterak neřešil, že se nachází v obležení Les Canaris. Jeho přízemní střela zblízka tedy skončila na místě určení - 0:1.

Ve 33. minutě musel dvakrát zasahovat Mandanda, takže těsný náskok do poločasového hvizdu uhájil.

Po změně stran trvalo čtvrt hodiny, než ochozy na Stade de la Beaujoire viděli první střelu. Na konto si ji připsal Ludovic Blas, jenže nebyla z nejpřesnějších. V 74. minutě hasila defenziva Koubouarého výběru nebezpečný závar před vlastní svatyní. Do konce zápasu stihnul Samuel Moutoussamy akorát pálit nad.

Rennes si tedy bez větších problémů došlo pro čtrnácté vítězství, což v kombinaci se čtyřmi remízami stačí aktuálně na pátou příčku. Za týden doma přivítá konkurenta z Marseille.

Kanárci naopak podeváté prohráli, z toho potřetí v domácím prostředí. O příštím víkendu navíc zajíždějí do pařížského Parku princů, který dokázali za poslední dvě dekády vyplenit pouze jednou, konkrétně v březnu roku 2021.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele