Ligue 1 - preview 25. kola: Marseille - PSG

24.02.2023, 08:55, aktualizováno 26.02.2023, 08:56
Previews
Stade Vélodrome (© AFP)

V neděli odpoledne se může ještě více zamotat boj o titul - Marseille hraje doma s PSG a pokud vyhraje, sníží manko na první místo na pouhé dva body. AS Monaco nastoupí proti Nice, Rennes cestuje do Nantes...

FC Lorient - AJ Auxerre

neděle 13:00

Před týdnem si oba celky počínaly dobře, po delší době totiž zase slavily vítězství. Lorient doma přetlačil bez problémů Ajaccio, tříbodový výsledek tak urval po třech ligových kolech, Auxerre překvapivě skolilo Lyon, a vůbec poprvé od konce října loňského roku tak v Ligue 1 zapsalo plný bodový zisk. Oba přitom mají jistě velký zájem na své nedávné výkony navázat.

Les Merlus i nadále mohou pokutovat po místech zaručující účast v evropských pohárech pro příští ročník. Potřebují ovšem rozhodně sbírat výhry daleko častěji než v časech nedávných. Kouč Régis Le Bris má nicméně dlouhodobě velmi nelehký úkol, a to po zimních rošádách v kabině přestavět mužstvo na stabilně pracující stroj. "První část sezóny jsme měli založenou na pevné obraně a jistých přechodech do útoku,” vysvětloval. "Vím, že nyní je třeba zlepšit také postupnou ofenzivu. Chce to ale více času, musíme mít více a více výstupů a analýz.”

Svěřenci trenéra Christopha Pélissiera minulý pátek zase více přiživili naděje na záchranu nejvyšší soutěže. Vyšlápli si opravdu nečekaně na lyonského velikána, od bezpečné šestnácté pozice najednou byli po čtyřiadvaceti odehraných kolech vzdáleni jen na rozdíl dvou bodů. "Už je to dlouho, co jsme vyhráli,” uculoval se lodivod AJA po skalpu Les Gones. "Je super slyšet zase v šatně hrát muziku, vidět úsměvy na tváři. V některých zápasech jsme nedostali svou odměnu, tentokráte už to klaplo. Musím před mými kluky smeknout klobouk,” dodával.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel, Makengo - Faivre, Le Fée, T. Le Bris - I. Koné

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - Massengo, B. Touré, G. Perrin - M. Niang, Abline

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.33 - 3.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Ajaccio - ES Troyes

neděle 15:00

Ajaccio zkraje února porazilo v zásadním měření sil o záchranu venku Angers, jenže tenhle úspěch ho příliš nenakopl. Následně se totiž hned třikrát muselo před svými soky sklonit, a i nadále se tak nachází v sestupovém pásmu. V nynějším případě by byl bodový zápis určitě potřeba, protože Troyes je opět právě tím protivníkem, s nímž usiluje napřímo o holé přežití.

Domácí stratég Olivier Pantaloni si přitom moc dobře uvědomuje, že tenhle zápas může mít velký vliv na budoucí týdny. "Víme, že když Troyes neporazíme, záchranu si hodně zkomplikujeme,” mluvil s velkou vážností, ačkoli následně bude zbývat ještě dostatek času na sjednávání nápravy. "Pokud nedokážeme přetlačit ty soupeře, se kterými bojujeme o udržení, znamená to, že jsme prostě horší než oni,” dodával.

Zatímco korsický výběr v předešlých třech kolech prohrál s Nantes, v Nice i na hřišti Lorientu, nevsítil přitom jedinou branku, pak ani Troyes si rozhodně nemůže vesele hvízdat. Mužstvo kouče Patricka Kisnorba nebodovalo dokonce čtyřikrát za sebou, před týdnem přišlo aspoň o remízu proti Montpellieru v samém závěru. "My si chceme záchranu vybojovat sami. I když ano, samozřejmě se díváme na výsledky konkurence. A zápas proti ESTAC je pro tyhle cíle nesmírně důležitý,” zopakoval jasné ambice Pantaloni.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Is. Diallo - Bayala, Marchetti, Coutadeur, Belaïli - El Idrissy, Hamouma

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Porozo, Rami, Salmier, Larouci - Odobert, Chavalerin, Agoumé, Rony Lopes - Mama Baldé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.12 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Clermont Foot - Racing Strasbourg

neděle 15:00

Tři porážky v řadě mohly poněkud pošramotit sebevědomí Clermontu, který se sice nachází i nadále daleko od pásma sestupu, ale delší série neúspěchů by ho mohla zase dostat do zajisté nepříjemných starostí. Teď ho čeká soupeř, proti němuž by si mohl rozhodně spravit reputaci, Štrasburk je totiž v tabulce pod ním. V posledních kolech se mu na každý pád docela dařilo.

Obě ekipy zatím plní svoje cíle, tedy udržet se v Ligue 1. Ani zdaleka ovšem nemají vyhráno a hlavně u celku z Alsaska v tomto směru musíme hovořit napevno. Pouze nepatrný odstup ho totiž dělil od červených příček, na rozdíl od výběru kouče Pascala Gastiena, jenž si v nedávných několika týdnech body slušně nahrabal. Jenže aktuální forma musí ve fanoušcích Clermontu zase budit úzkost, že se opětovně může parta z Auvergne-Rhone-Alpes namočit přesně do těch problémů, od nichž se doposud tak dobře vzdalovala.

Le Racing je teprve krátce pod rukou nového trenéra Frédérica Antonettiho, který naposledy prožil na lavičce pozitivní premiéru proti Angers. Se záchranářskými boji má obecně velké zkušenosti, ve Štrasburku zkrátka vsadili na tuhle kartu, že bude tou vítěznou v otázce udržení se. "Někdy na hřišti můžeme mít slabší chvilky, ale u nás to trvalo až moc dlouho,” viděl nedostatky z minulého kola lodivod Les Bleu et Blanc. "Byli jsme příliš pasivní, především od doby, co jsme vedli o dvě branky. Měli jsme obecně špatný přístup,” štvalo ho.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Konaté, Wieteska, Ogier - Allevinah, Magnin, Gonalons, Neto Borges - Maurer, Khaoui - Kyei

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Doukouré, Djiku, Le Marchand, Sobol - M. Sanson, I. Sissoko, D. Liénard - Gameiro, H. Diallo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 2.87 - 2.86

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

FC Nantes - Stade Rennes

neděle 15:00

Oba celky reprezentovaly francouzský, potažmo bretaňský fotbal, na evropské scéně poměrně slušně. Nicméně jejich pouť nadobro skončila ve čtvrtek. Teď se oba lokální rivalové pokusí své nezdary z Evropské ligy napravit ve vzájemném derby. Rennes je na půdě Nantes obecně pasováno do role mírného favorita, přece totiž v Ligue 1 píše úplně jiný příběh než Kanárci.

Ti se aktuálně nacházejí ve středu průběžného pořadí, lépe řečeno v jeho dolní polovině. Ale tak tomu ještě před několika týdny nebylo. Svěřenci trenéra Antoina Kombouarého ovšem notně stabilizovali svou výkonnost, odpoutali se dál od pásma sestupu, a pokud budou v nastoleném trendu pokračovat i nadále, neměli by mít se záchranou, která se jich opravdu v minulosti napřímo týkala, žádné problémy.

Nantes navíc ještě může těšit fakt, že může obhájit loňské prvenství v Coupe de France, už příští týden mimochodem vyzve v boji o proklouznutí do semifinále Lens. Na rozdíl od Rennes, které už má před sebou pouze Ligue 1. Jestliže výběr La Maison Jaune mohl před pár dny proti Juventusu jen překvapit a hlavně v prvním zápase italského giganta opravdu slušně trápil, pak u SRFC se čekalo, že se přes Šachtar dostane dál.

Jenže nakonec se konal pouze neúspěch v podobě nezvládnutých penalt. "Bolí to," hodnotil Bruno Génésio, kouč Rennes. "Je těžké to přijmout, protože si myslím, že jsme si zasloužili postoupit, ale někdy je fotbal prostě krutý,” hlesl. Jeho tým musí na každý pád na porážku zapomenout co nejrychleji, neboť ve francouzské nejvyšší soutěži ho čeká hlavně urputná bitva o opětovnou kvalifikaci do evropských pohárů.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Joao Victor, Andrei Girotto, Hadjam - Pedro Chirivella, Moutoussamy - Blas, Mollet, Ganago - Delort

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Spence, Omari, Belocian, Truffert - Bourigeaud, D. Doué, Santamaría, Majer, Toko Ekambi - Kalimuendo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.23 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Stade Reims - Toulouse FC

neděle 15:00

Klub z Remeše se i letos chce vyhnout nepříjemné bitvě o záchranu a v tuto chvíli se mu to daří, nicméně definitivně vyhráno ještě nemá. V dosavadním průběhu získal solidních čtyřiatřicet bodů a patří mu desáté místo, na sestupové pásmo drží dostatečný náskok patnácti bodů. V tuto chvíli bude plnit roli mírného favorita proti nováčkovi z Toulouse, jenž si také nevede úplně špatně a je jedenáctý s dvaatřiceti body.

Lepší aktuální formou se mohou pyšnit hosté, kteří z předchozích šesti duelů získali dvanáct bodů, a hlavně díky tomu se vyhoupli do poklidného středu tabulky. Jejich třízápasová vítězná šňůra skončila uplynulý víkend, když neudrželi poločasový náskok s vysoce favorizovanou Marseille a aktuálně druhému týmu tabulky podlehli po strhující bitvě nejtěsnějším poměrem 2:3.

Toulouse se navíc na nedělního protivníka daří, protože s ním neprohráli dvakrát za sebou a v tomto ročníku ho dokázali porazit 3:1. Domácí si také nevedou úplně špatně a z minulých šesti případů prohráli jen jednou. Před dvěma týdny neměli slitování s Troyes a porazili ho hladce 4:0, naposledy předvedli zodpovědný defenzivní výkon v Nice a konečná bezbranková remíza určitě není k zahození.

Teprve třicetiletý belgický lodivod Stade Will Still nemůže počítat s Agbadouem, jistotu startu k tomu nemá ani Munetsi. Jeho o necelých třicet let starší protějšek Philippe Montanier nemůže využít služeb anglického útočníka Healeyho.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, D. Lopy - J. Ito, Cajuste, Maolida - Balogun

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Rafael Ratao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.55 - 3.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AS Monaco - OGC Nice

neděle 17:05

Ligová scéna v pořádku, ta pohárová ne. V souvislosti s Monacem mluvíme nejen o nezdaru ze čtvrtka v rámci Evropské ligy, ale také o tom v Coupe de France, který se udál začátkem ledna. ASM se prostě letos týká už jenom Ligue 1. Na této frontě nyní doma přivítá lokálního konkurenta z Nice. A derby Derby de la Cote d'Azur by mohlo přinést pořádně zajímavý boj.

Oba celky jsou totiž před bitvou o Azurové pobřeží obecně v dobré náladě, pokud tedy vynecháme ony neúspěchy knížecího celku v pohárových měřeních sil. Přitom obě vypadnutí házejí mužstvu kouče Philippeho Clementa zbytečně vidle do jinak slušného ročníku.

Navíc se jednalo vážně o krutou realitu, kterou domácí mohou jen velmi stěží skousnout. Když se utkali několik dnů po Novém roce s druholigovým Rodezem, plnili rozhodně roli favorita. Situaci ovšem jaksi podcenili a nakonec padli po penaltách.

A v tomto týdnu došlo znovu na rozstřel ze značky pokutového kopu. Opět nepovedený. Přitom první zápas proti Leverkusenu zmákli Les Monégasques vyhrát, v odvetě tedy stačilo hrát více na jistotu, nebyli pod takovým tlakem jako soupeř. Jenže situaci nezvládli. "Během posledních čtyř měsíců jsme prožili několik skvělých momentů i zklamání. Ale asi nikdy jsem nebyl na hráče tak hrdý jako teď,” ocenil Clement aspoň fakt, že jeho družina houževnatě vzdorovala Bayeru do posledního dechu.

Spravit si náladu proti Nice bude pro Monaco bezpochyby prioritou číslo jedna. Kdyby na OGC narazilo ještě před příchodem kouče Didiera Digarda, většina predikcí by hrála zřejmě jednoznačně v jeho prospěch.

Jenže Les Aiglons pod šéfováním šestatřicetiletého lodivoda vzkvétají, šplhají se tabulkou nahoru, našli po hodně neplodných týdnech sami sebe. A aktuálně disponují parádní bilancí sedmnácti získaných bodů z možných jednadvaceti v uplynulých sedmi kolech. Připomeňme, že za toto období hosté pod Digardem ještě neprohráli.

Pouze dvě absence hlásí Monaco před tímto prestižním derby, jeho obranné řady zkrátka nebudou moci posílit zranění Guillermo Maripán a Vanderson. To hosté přece vykazují početnější marodku, kvůli různým zdravotním problémům si nezahrají Youcef Atal, Joe Bryan, Melvin Bard, Mattia Viti a Nicolas Pépé.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Matsima, Disasi, M. Sarr, Caio Henrique - Gelson Martins, Yous. Fofana, Matazo, Jakobs - E. Ben Seghir, Embolo

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - An. Mendy, Todibo, Dante, Lotomba - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Laborde, Moffi, S. Diop

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.66 - 3.74

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Možná že tenhle duel může mít ve finále hlavní slovo v otázce titulu Ligue 1. Ne že bychom chtěli už nyní balancovat a přemýšlet nad možným vítězem francouzské nejvyšší soutěže, je ale pravda, že pokud by Marseille slavné Le Classique nezvládla, velmi stěží by už mohla na PSG dotírat. Bodový rozdíl mezi oběma giganty, a hlavně věčnými rivaly, je teď pětibodový.

Pokud se sumárně podíváme na dosavadní průběh sezóny, byly obě ekipy na prvních dvou místech po čtyřiadvaceti odehraných kolech zaslouženě. Byť obě měly slabší chvilky, obě si už zapsaly nečekané ztráty, jež zacloumaly s jejich obecně náročnými fanoušky. "Je to důležitý zápas, protože jsme oba v tabulce velmi blízko,” uvědomoval si pařížský stratég Christophe Galtier. "Myslím si, že je ještě důležitější než ten v Coupe de France, který jsme prohráli před pár týdny.”

Hostující lodivod připomínal nejčerstvější měření sil mezi oběma velikány. Jestliže v minulosti měli Les Parisiens tahle derby povětšinou pod palcem, pak to nejnovější pohárové se nesetkalo v jejich podání s úspěchem. OM zkrátka svému protivníkovi vystavilo stopku v jedné ze tří soutěží, v níž do té doby působil.

A pro hosty se jednalo bezpochyby o velký nezdar, který se těžko skousával. Nejen proto, že porážku s Marseille jeho příznivci prakticky nikdy neakceptují. Oni jsou zvyklí dlouhodobě vyhrávat trofeje, tohle se od nich vyžaduje. Ještě před vyloučením Coupe de la Ligue, kde rovněž urvali pár primátů, přitom i ve Francouzském poháru pravidelně sbírali prvenství.

Marseille na každý pád využila současného ne úplně dobrého rozpoložení svého konkurenta a slavila postup dál. Jestliže už nepůsobí v evropských pohárech, na rozdíl od PSG, které stále živí naději na postup do čtvrtfinále přes Bayern, pak na domácí scéně se snaží držet krok s pařížským obrem, co mu síly stačí. A nutno říci, že se mu to daří s daleko větší grácií, než tomu bylo v letech nedávných.

PSG nyní jistě prahne po revanši. Když s Les Phocéens naposledy padlo dvakrát v řadě, psal se dnes již vousatý rok 2011. "Nemůžu nyní říct, že jsme favorité my, nebo Marseille,” přiznával Galtier, že současná forma jeho družiny rozhodně nevzbuzuje takový strach, aby jeho sok předčasně skládal zbraně. "Abychom byli v takové roli, museli bychom být jinak dynamičtí, mít jiné výsledky.”

Domácí lodivod Igor Tudor si od svého letního příchodu na jih Francie počíná povedeně. Ano, je třeba znovu zmínit, že brzký konec na evropské scéně mu kredit nevylepšil, nicméně na francouzském poli drží ve stabilních mantinelech. "Vyhráli jsme sice poslední vzájemné utkání, jenže tohle bude ještě těžší,” očekává. "Víme, že po té porážce bude PSG ještě odhodlanější. My však chceme hrát svou hru. Pokusíme se vyrušit soupeřovy přednosti a ukázat naše vlastní kvality.”

Olympique se nebude moci spolehnout na služby obránce Chancela Mbemby, který je vykartovaný, dlouhodobě je na marodce Amine Harit, relativně čerstvě se na ni dostal Samuel Gigot. PSG nebude mít k dispozici Neymara, už nějaký ten pátek nehraje ani Renato Sanches, přičemž zcela fit stále není Achraf Hakimi. V nominaci na utkání pak hostům chybějí i náhradní brankář Lucas Lavallée a mladíci Ismaël Gharbi s Ilyesem Housnim.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Balerdi, Bailly, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Ünder, Malinovskyj - A. Sánchez

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Marquinhos, Sergio Ramos, Kimpembe - Mukiele, Vitinha, Verratti, Fabián Ruiz, Nuno Mendes - Messi, Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.73 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Angers SCO - Olympique Lyon

sobota 17:00

Poslední vystoupení pro Lyon nedopadlo vůbec dobře. A byla pro něj opravdu velká škoda, že si zrovna v Burgundsku, kde hledají všemožné cestičky k záchraně Ligue 1, po čtyřech zápasech na ligové frontě bez porážky nezapsal ani bod. Nyní ho čeká další zkouška proti protivníkovi, který usiluje o holé přežití, zavítá totiž na půdu neustále se trápícího Angers.

A nutno zmínit, že pokud se ještě svěřenci kouče Abdela Bouhazamy, ani jehož příchod na lavičku během ledna zásadní změnu k lepšímu nepřinesl, stačí udržet, bude se jednat o malý zázrak. Ne že by ještě času neměli dostatek, stáhnout manko deseti bodů, které po čtyřiadvaceti odehraných kolech oddělovalo Le SCO od bezpečné šestnácté pozice, je matematicky stále reálným skutkem.

Jenže Angers jako by na první pohled chybělo to nejdůležitější. Víra, že se ještě záchrana může upachtit. Víra, že jedna, dvě výhry v řadě můžou situaci pořádně změnit k lepšímu. Víra, se jednou spirálu negativních výsledků podaří utnout. Na hrací ploše se jednoduše Bouhazamova družina chová mnohdy velmi odevzdaně, alespoň tedy na první pohled přesně takhle vypadá.

I proto Olympique bude plnit roli favorita, tenhle fakt je zkrátka neoddiskutovatelný. Jenom je možná potřeba k utkání přistoupit jinak než minulý pátek v Auxerre. "Ten zápas byl jako královská past,” hlesl lyonský stratég Laurent Blanc, který by se po prodělaném zápalu plic měl již konečně vrátit na střídačku. "Měli jsme si s tím kláním poradit prostě jinak. Vůbec jsme nevěděli, jak na to. Možná jsme v prvním poločase nehráli moc dobře, ale vedli jsme. Ve druhém jsme však nebyli dostatečně koncentrovaní. Toleruji týmu jedině to, že je pořád ještě nezkušený.”

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Ous. Camara, Ghoulam - Capelle, Bentaleb, Bat. Mendy - Sima, I. Niane, Abdelli

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Thiago Mendes, Lepenant - Cherki - Mous. Dembélé, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.73 - 3.80 - 1.81

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Montpellier HSC - RC Lens

sobota 21:00

Léčba trenérem Michelem Der Zakarianem v Montpellieru zabírá. Šedesátiletý trenér, který prostředí klubu zná moc dobře z minulých působení, to nejčerstvější se přitom datuje na rok 2021, od svého příchodu zapsal ze dvou zápasů dvě vítězství. Bezpochyby by tak velmi rád pokračoval v nastoleném trendu i proti Lens, ač jeho soupeř má aktuálně zcela jiné ambice.

Domácím nedávné dva úspěchy proti Brestu a Troyes opravdu notně pomohly. Najednou už nejsou tak blízko sestupovému pásmu, po čtyřiadvaceti odehraných kolech poodskočili od sestupové sedmnácté pozice na rozdíl sedmi bodů. Tentokráte ale budou mít o dost složitější práci navázat na předchozí zdary nejen kvůli faktu, že Lens posbíralo doposud skoro dvakrát více bodů. Chybět totiž bude suspendovaný Téji Savanier, tmel a pilíř MHSC ve středu hřiště.

Hosté pořád reálně útočí na top trojku, která zaručuje účast v Lize mistrů pro další ročník. Sice v předešlých týdnech trochu ustoupili ze své stabilní výkonnosti, především už nesbírají tříbodové výsledky tak často, ten poslední každopádně urvali nad Nantes, a přerušili tedy svou sérii čtyř klání bez výhry na poli Ligue 1. "Mou rolí je kromě jiného sledovat zápasy také s odstupem času,” hodnotil předchozí vystoupení proti bretaňskému rivalovi hostující stratég Franck Haise. "Je vždy snadnější být pozitivní, když vyhrajete, a negativní, když prohrajete. Nicméně na každé porážce můžete najít také spoustu dobrého,” dodal.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, Ferri - Nordin, Khazri, Maouassa - Germain

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, Thomasson - Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.60 - 3.61 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Lille OSC - Stade Brestois

pátek 21:00

Jestli Lille nemá v posledních letech obecně někoho v lásce, pak je tomu bezpochyby Brest. Celek, pro něhož je pokaždé prioritou ligová záchrana, se svým soupeřem neprohrál pětkrát po sobě, v lednu přitom uhrál s Dogami plichtu. I takový výsledek by v páteční předehrávce asi nebral jako nějaký neúspěch, každý bod z utkání s jakýmkoli favoritem se mu totiž hodí.

Jen minimální odstup odděloval svěřence trenéra Erica Roya od červených příček. Aby si tak jistě mohli oddychnout po tomto zápase, že na ně nezabřednou, bude třeba urvat vítězství. Ale takový úkol nebude za současné situace vůbec jednoduchý. Bretaňský výběr se totiž dostal do opravdu malinkaté krize, prohrál jak na půdě Montpellieru, tak naposledy doma s Monacem.

Vzchopit se v Lille, které se stabilně drží kolem míst zaručující postup do evropských pohárů a před týdnem se málem zaradovalo z cenného úspěchu v Paříži, je dle predikcí spíše jakousi nepříliš pravděpodobnou záležitostí. Ambice, finanční možnosti, jména v kádru, dlouhodobá forma, všechny tyto skutečnosti jednoduše hovoří ve prospěch družiny z Hauts-de-France.

Je možné, že na levém kraji obrany v sestavě LOSC znovu vyrukuje Timothy Weah, ač jeho hlavním povoláním je ofenzíva. Trenér Paulo Fonseca už ho každopádně takto využil hned ve třech po sobě jdoucích duelech, v tom pohárovém proti Lyonu i v ligových se Štrasburkem i s PSG. Na marodce se i nadále nachází Ismaily, a tak je zkrátka tahle varianta zase v kurzu. "Já si začínám zvykat,” uvedl Weah. "Jsem šťastný, že se mi takhle věří, snažím se to oplácet.”

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Tiago Djaló, Weah - André, And. Gomes - J. Bamba, Ang. Gomes, Cabella - J. David

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Dari, Brassier, Duverne - Mah. Camara, Lees-Melou, Belkebla - Arconte, Le Douaron, Elis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.40 - 10.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
24
18
3
3
59 : 23
57
2
Olympique Marseille
24
16
4
4
48 : 22
52
3
AS Monaco
24
15
5
4
53 : 31
50
4
RC Lens
24
14
7
3
38 : 19
49
5
Stade Rennes
24
13
4
7
44 : 28
43
6
Lille OSC
24
12
5
7
43 : 31
41
7
FC Lorient
24
11
6
7
38 : 35
39
8
OGC Nice
24
10
8
6
30 : 21
38
9
Olympique Lyon
24
10
5
9
36 : 27
35
10
Stade Reims
24
7
13
4
30 : 26
34
11
Toulouse FC
24
9
5
10
41 : 42
32
12
Clermont Foot
24
8
6
10
24 : 33
30
13
FC Nantes
24
6
10
8
25 : 29
28
14
Montpellier HSC
24
8
2
14
35 : 45
26
15
Racing Strasbourg
24
4
9
11
29 : 42
21
16
Stade Brestois
24
4
8
12
25 : 40
20
17
ES Troyes
24
4
7
13
33 : 53
19
18
AJ Auxerre
24
4
6
14
21 : 48
18
19
AC Ajaccio
24
5
3
16
18 : 45
18
20
Angers SCO
24
2
4
18
20 : 50
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Zemun

Reagovat
Israha

Dnešního Le Clasique s Balerdim, Kolašinacem a Baillym jako jedinými dostupnými stopery se trochu bojím .

Reagovat
Seydou Doumbia

takže za barák na hosty?

Reagovat
Mandanda_30

Leo Balerdi ve středu obrany proti Leo Messimu a Želvě, to se zvládne

Reagovat
Israha

A Ünder na RWB místo Clausse. Takže nic jiného, než all-in ofenziva nezbývá .

Reagovat
Zark

Poďme Tudorovci

Reagovat
ttopi

Messi parádní áčko na Mbappeho

Reagovat
smazaný uživatel

Leoš solí

Reagovat
Mandanda_30

Balerdi krásně pustil Messiho

Reagovat
ttopi

Nepustil, on ho prostě přechcal.

Reagovat
monkej

Marseille tragédia

Reagovat
Mandanda_30

Ta obrana naše je bez Mbemby a Gigota totálně v prdeli

Reagovat
Israha

A Tudorův nápad změnit systém s tím, že Bailly a Balerdi jsou nesehraní a Balerdi sám není zvyklý hrát bez třetího stopera vedle sebe, a k tomu dát pozičně šíleného Nuna napravo přes nohu, tomu vůbec nepomáhá. Dost prokauč.

Reagovat
PP

Tavares i nalevo s nohou je poplašnák..

Reagovat
Israha

Je, ale nalevo nezamotává se do kliček a nezpomaluje náběhy, protože si musí přehazovat míč. Hraní přes nohu ho dost brzdí.

Reagovat
Mandanda_30

Dneska si chtěl Tudor zahrát na Guardiolu, ale moc mu to nevyšlo, celkově je úplně jedno co se děje vepředu s těma hráčema, pokud máš totálně shit obranu, tak Tudorball je totálně marnej, protože stačí aby ta high press jednou nevyšla, a už máš 3v3, kde je hlavní souboj Mbappé+Messi vs Balerdi, což zatím vypadá podle našeho očekávání No Mbemba No party

Reagovat
Israha

Přičemž taky nechápu, proč nedostala trojice Rongier-Veretout-Guendo více úkolů vykrývat prostory, uvolněné absencí třetího stopera...

Reagovat
Switchback

Ten Mbappe je neskutečnej

Reagovat
Kiss Me Polka!

ta obrana marseille... jako dobry kdyz utece messi s mbappem, ale aby jim tam v pohode prochazel marquinhos po behu pres cele hriste, to je dost lol

pritom ten zacatek nevypadal spatne, skoda ze to nunovi (tavaresovi) tak strasne dlouho trvalo z toho mel byt gol.

Reagovat
Mandanda_30

Z toho 1v1 Tavarese jsem si chtěl vytrhat vlasy

Reagovat
Seydou Doumbia

to vypadalo jako by utočil clauss

Reagovat
Israha

Clauss by vystřelil, ale vedle

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Hrává se běžně na tři stopery, dnes hrají dva, kteří takto jsou spolu poprvé v sezoně. Na LB je hráč, co primárně hraje stopera, na RB je levý bek, který hraje přes nohu. Záloha je zvyklá, že třetí stoper vystupuje a vykrývá meziprostor, a proto se celá vytahuje výše. Jenže když to Balerdi začne dělat, chybí najednou vzadu už dva obránci....celé rozbité, Tudorovi tento experiment nevyšel.

Reagovat
PP

hrozný průchodák..

Reagovat
Kiss Me Polka!

ono zvlast proti psg, kde jsou hraci nejvyssi individualni kvalitou, kteri proste dokazi sveho beka prehrat to byl zvlastni pokus hrat tak vysoko. ale tak asi zas tezke to prekopavat, tudor je dost systemovy trener co, to nemeni na zaklade soupere jak mourinho ze?

Reagovat
Israha

Přesně tak, na čtyři vzadu hrál letos snad jednou či dvakrát, nechápu, co ho to dnes popadlo. Nebo jako chápu pohnutky s postavením Nuna napravo, protože je silnější a výbušnější než Clauss, a to asi mělo pomoct s Mbappém. Ale úplně se to minulo účinkem, a to i do ofenzivy...přehuštěný nekreativní střed, křídelní prostory směrem dopředu spíše vyklizené. Vůbec to neklaplo, což se může stát, ale mrzí mě, že k tomu došlo v tak extrémně důležitém zápase.

Reagovat
ADM

Messi - Mbappe absolutne nebránitelní

Reagovat
ttopi

Ten Messi, prostě jinde

Reagovat
ttopi

Už podruhé komentátor řekl, že Higuain dal za PSG 200 gólů

Reagovat
PP

To sou hovada ti dva..

Reagovat
Mandanda_30

pain

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo jak z FIFY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele