25. kolo
26.02.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Habib Diallo (© AFP)

Clermontská série porážek se zastavila na třech zápasech, z duelu se Štrasburkem vydoloval alespoň bod

Les Lanciers před mistrovstvím světa působili dojmem, že rozhodně mají na to, aby zakončili sezonu v horní polovině tabulky. Jenže v posledních týdnech pocítili pokles formy, ačkoli do karet jim příliš nehrál ani los. Po pětadvacátém kole se tedy "utáboří" na dvanácté pozici, s devítibodovým náskokem na patnáctý Racing.

Po úvodní nemastné neslané desetiminutovce se snažil zažehnat nebezpečí Ismaël Doukouré, jenže tím pořádně zavařil vlastnímu gólmanovi, kterému pak mohl děkovat za bleskovou reakci. Na opačné straně sehráli pohlednou kombinační akci hosté. V jejím závěru přišla elegantní patička na Ibrahimu Sissoka, který cílil z hranice vápna mimo tři tyče.

Ve dvaadvacáté minutě si na přihrávku do vápna naběhnul Elbasan Rashani a Matz Sels s vypětím všech sil vyškrábnul jeho zakončení na břevno. Po půlhodině hry chtěl přispěchat se svou trochou do mlýna Jim Allevinah, nicméně o kousek minul. Záhy vyprášil Diawovy rukavice Kevin Gameiro. Dočkal se však až jeho senegalský spoluhráč Habib Diallo. Jeho oblouček po Doukourého centru možná nebyl zcela chtěný, přesto skončil na místě určení - 0:1.

Autor gólu se pět minut po startu druhé půle dostal za soupeřovu obranu, jenže jeho pokus o housle clermontská jednička přečetla. Vyrovnání přinesla pětašedesátá minuta. Borgesovu přihrávku z levé strany převzal Saîf-Eddine Khaoui. Maxima Le Marchanda sice neprostřelil, avšak odraženého balonu se chopil Elbasan Rashani a rozvlnil síť - 1:1.

Otočit skóre zamýšlel Grejohn Kyei, když si naběhnul k pravé tyči na Allevinahův centr. Bohužel pro Clermont stál už příliš blízko na to, aby Selse překonal. Zbývající fáze utkání se musela obejít bez vyložených příležitostí. Spíše to vypadalo, že jsou hráči obou klubu se stávajícím stavem spokojení, tím pádem se nechtěli pouštět do žádných větších akcí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele