Ligue 1 - souhrn 20. kola: Lacazette rozhodl Choc des Olympiques

02.02., 23:00, aktualizováno 04.02., 22:40
Komentáře a souhrny
Oslavující Alexandre Lacazette a Ernest Nuamah (© AFP)

Lyon oplatil Marseille porážku z prosincového Choc des Olympiques, jedinou branku vsítil Lacazette. Paris Saint-Germain naplnilo pozici favorita ve Štrasburku a upevnilo si pozici na čele Ligue 1. Hostitelé poprvé od začátku prosince vyšli naprázdno a zůstávají uprostřed tabulky. Rennes přidalo další výhru, tentokrát uspělo proti Montpellieru, Nantes i AS Monaco znovu ztratily...

Olympique Lyon - Olympique Marseille 1:0

04.02.2024 20:45

Góly: 37. Alexandre Lacazette

Lyon porazil ve 20. kole Ligue 1 Marseille 1:0 a vzdálil se sestupovým příčkám. Derby Choc des Olympiques odstartovalo netradičním pokusem. Hned z úvodní rozehrávky chtěl skórovat Amine Harit, ale z půlky hřiště trefil ke smutku fanoušků pohledných branek jen břevno. Jediným úspěšným střelcem duelu se tak stal ve 37. minutě Alexandre Lacazette, jenž po nevydařeném podzimu vsítil už 10. gól v ročníku.

Zdálo se, že hráči Lyonu mají to nejhorší za sebou, když před Vánoci třikrát v řadě zvítězili a vystoupali ze sestupových pozic. V novém roce však nezískali ani bod a znovu spadli na nepříjemnou barážovou 16. příčku. Nyní je navíc čekalo těžké derby Choc des Olympiques. Marseille ale také hledala ztracenou formu, když v lednu jen dvakrát remizovala.

Hosté se pokusili ohrozit soupeřovu bránu hned z úvodního výkopu, když Harit zvolil ze středového puntíku přímé zakončení a nebyl daleko od senzace. Rána Maročana totiž skončila na břevně. Poté chtěl převzít otěže duelu Lyon, dlouho si však nedokázal vytvořit gólovou příležitost. Obdobně se ale v ofenzivě vedlo i Marseille, a tak místo pohledných akcí sledovali diváci hru plnou ostrých soubojů a častého polehávání. Domácí přesto otevřeli skóre jako blesk z čistého nebe. Z pravého kraje vápna vybídl svým pasem skluzující kolegy Ernest Nuamah, jenž nakonec našel Lacazetteho, který nadvakrát dostal míč do sítě.

Po přestávce měl velkou příležitost k navýšení náskoku Clinton Mata. Ten dostal od hostující obrany v pokutovém území spoustu prostoru, nepříliš razantním pokusem ale jen protáhl Paua Lópeze. V 69. minutě byl po závaru před domácím brankářem blízko k vyrovnání Azzedine Ounahi, jehož ránu zastavil až blokující bek. Neortodoxní defenzivní zákrok si chvíli před koncem připsal Ainsley Maitland-Niles. Ten zabránil kutálejícímu se míči z kopačky Pierra-Emericka Aubameyanga v cestě do sítě tím, že jej napálil do břevna vlastní brány, od nějž se odrazil do bezpečí. Les Gones tak s vypětím všech sil těsný náskok ustrážili.

Lyon tak zvítězil a bodově odskočil od sestupových pozic. Další zápas jej čeká 11. února v Montpellieru, Marseille hostí o dva dny dříve Méty.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice 0:0

04.02.2024 17:05

Góly: -

Brest remizoval ve 20. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Nice 0:0 a nevyužil příležitost vyšvihnout se na druhou příčku tabulky právě před hostující Orly. Na vyložené šance skromné utkání ozvláštnil ohňostroj odpálený v první půli za stadionem, kvůli kterému muselo být utkání na pár minut přerušeno. Na tribunách se však žádné výbuchy gólové radosti nekonaly, a zatímco Piráti tak nepoznali pachuť porážky už 11 soutěžních zápasů v řadě, klub z jihu Francie ovládl jen dvě z posledních pěti ligových klání.

Brestu se v minulém kole povedl další husarský kousek, když na hřišti PSG stáhl dvoubrankové manko a nakonec vybojoval bod. Nyní mohli Piráti dokonce zaútočit na druhou příčku, jelikož je čekal duel s Nice. Orli ještě donedávna pošilhávali po úplném čele, tři venkovní prohry v řadě je ale titulovým šancím vzdálily.

K zastavení nelichotivé série mimo domácí půdu mohl Nice přiblížit v deváté minutě Evann Guessand. Přízemní pokus z úhlu, kterým zakončil dravý průnik po levém křídle, však nasměroval mimo tři tyče. Jinak se oba celky soustředily především na defenzivní hru, a v první půlhodině proto diváci na Stade Francis-Le Blé neviděli ani jednu střelu do prostoru brány. To se změnilo až ve 37. minutě, kdy z ojedinělé příležitosti málem udeřili červenobílí. Ránu Huga Magnettiho zpoza vápna ale vyrazil Marcin Bulka a následnou dorážku poslal vysoko nad Martín Satriano.

Chvíli po začátku druhého dějství Nice konečně prověřilo pozornost domácího gólmana. Centr z levé strany si našel Guessand, slabou hlavičku mladého útočníka ale Marco Bizot bez potíží skryl ve svých rukavicích. Po většinu času se ovšem na trávníku opět odehrával tuhý boj s mnoha nepřesnostmi. Střeleckou převahu si sice postupně vytvořili Les Pirates, jenže v zakončení se velmi trápili a recept na obranu soupeře nenašli.

Brest tak podruhé za sebou remizoval. V příštím kole ho čeká 11. února souboj s Clermontem, Nice ve stejný den vyzve Monako.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 2:3

04.02.2024 15:00

Góly: 49. Teddy Teuma, 90+1. Sergio Akieme - 12. Christian Mawissa Elebi, 31. Shavy Babicka, 45+2. Thijs Dallinga (pen.)

Toulouse ve 20. kole Ligue 1 překvapivě zvítězilo na hřišti Reims 3:2. Les Violets rozhodli o zisku tří bodů během prvního poločasu, kdy mimo jiné skóroval Shavy Babicka. Pro útočníka z Gabonu, jenž se vryl do paměti českým fanouškům díky tomu, že skóroval na podzim v Evropské lize proti pražské Spartě, šlo o první branku v dresu Le Tef od lednového přestupu z Arisu Limassol.

Reims po celou sezonu trápila konzistentnost výsledků. Červenobílí se sice stále nacházeli na skvělé šesté příčce jen pár bodů od top čtyřky, po třech soutěžních výhrách v řadě ovšem přišlo vypadnutí z poháru a následná bezbranková remíza s Nantes. V ideální formě se však nenacházel ani jejich soupeř z Toulouse, který v lize od startu ročníku zvítězil pouze třikrát, a nebezpečně se tak přibližoval sestupové zóně.

V tomto zápase to byl ovšem právě celek z jihozápadu Francie, jenž jako první rozradostnil své příznivce. Hosté rozehráli ve 12. minutě rohový kop dlouhým centrem do vápna, který domácí brankář vyboxoval pouze do míst, kde se nacházel zcela volný Christian Mawissa Elebi. Ten se zakončením do opuštěné brány neměl sebemenší potíže.

To však nebylo ze strany Toulouse v první půli všechno. Ve 31. minutě se k odraženému balonu na hranici pokutového území dostal Shavy Babicka, jenž ho perfektním obstřelem nasměroval nechytatelně k zadní tyči. Dokonalý poločas pro svěřence Carlese Martíneze zpečetila proměněná penalta z kopačky Thijse Dallingy.

Alespoň část náskoku hostů se Reims povedlo smazat zkraje druhého dějství zásluhou Teddyho Teumy. Maltský reprezentant si navedl míč do středu hřiště a přesným zakončením prostřelil gólmana Guillauma Restese. Chvíli nato to mohlo být opět o tři branky, když povedená střela Dallingy rozezvučela horní tyč. Červenobílí se po pauze prezentovali zlepšeným výkonem, avšak pevná defenziva Toulouse jim znemožnila vytvoření jakékoliv příležitosti.

To se mohlo změnit po přízemní ráně Mohameda Daramyho. Dánský útočník svůj projektil z voleje trefil ideálně, bohužel pro domácí balon zamířil jen kousek vedle levé tyče. V první minutě nastavení nakonec zdramatizování přece jen přišlo, když Sergio Akieme po nabídce ze strany zakončoval do odkryté brány.

Reims tak doma opět zaváhalo a proti Toulouse nezískalo ani bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. února. Les Rouge et Blanc změří síly s Lorientem, Le Téfécé vyzvou Nantes.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Lorient 1:2

04.02.2024 15:00

Góly: 22. Didier Lamkel Zé - 19. Mohamed Bamba, 58. Panos Katseris

Lorient se dostala z úplného dna tabulky, když ve 20. kole Ligue 1 porazil trápící se Méty 2:1. Les Grenats sice dokázali zareagovat na úvodní branku soupeře, čímž nakročili k tomu, aby odvrátili sedmou ligovou porážku v řadě. Opak se však stal pravdou, když o výhře Les Merlus rozhodl Panos Katseris, jenž se prosadil poprvé od lednového přestupu z italského Catanzara.

Nedělní odpoledne svedlo na jihu Francie k bitvě dva trápící se celky. Domácí Méty vstupovaly do utkání s hrozivou sérií sedmi soutěžních porážek v řadě a od sestupového pásma je dělilo pouze lepší skóre. Lorient na tom byl ještě mnohem hůře, jelikož se topil na úplně posledním místě s pouhými dvěma výhrami od startu ročníku.

Duel lépe rozehráli hráči v bílých dresech, když první vážnější situaci před bránou Mét přetavili ve vedoucí trefu. Imran Louza, jenž přišel v lednu na hostování z anglického Watfordu, vyslal přesným pasem za obranu do úniku Mohameda Bambu, jehož střela na zadní tyč otevřela skóre utkání.

Vedení však hostům nevydrželo ani tři minuty. V 22. minutě totiž obrana Lorientu udělala velkou chybu v rozehrávce, z čehož vznikl rychlý protiútok, který pohotovou ranou zakončil Didier Lamkel Zé. Shodou okolností se jednalo o jedinou střelu, jež domácí do statistik prvního poločasu zapsali. Lorient byl v úvodním dějství určitě aktivnějším celkem, žádnou nebezpečnější akci si ale nevypracoval.

Les Merlus si vzali vedení zpět v 58. minutě po trefě Katserise. Hostující hráči se díky sérii rychlých nahrávek dostali až před pokutové území, odkud prudce pálil Théo Le Bris. Jeho střelu gólman Alexandre Oukidja vyrazil pouze k řeckému záložníkovi, který ji z úhlu dorazil do odkryté brány. Vyrovnání mohlo přijít z kopačky Lamkela Zého, jehož našel dobrý centr z pravé strany. Kamerunský útočník však akci pořádně nezakončil, neboť přihrávku těsně před ním mírně odchýlil jeden z bránících hráčů. Les Grenats v závěru vyvinuli velký tlak, kýženou druhou trefu, která by jim zajistila alespoň bod, ale nepřidali.

Méty tak ani tentokrát neukončily hrozivou šňůru proher. V příštím kole se 9. února střetnou s Marseille, Lorient změří o dva dny později síly s Reims.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Clermont Foot 4:0

04.02.2024 15:00

Góly: 10. Jonathan David, 24. Benjamin André, 38. Jonathan David, 40. Edon Zhegrova

Lille využilo ve 20. kole Ligue 1 zaváhání Monaka a v neúplné tabulce poskočilo po výhře 4:0 nad Clermontem na třetí příčku. Když se Dogy představily v nejvyšší francouzské soutěži na svém stadionu naposledy, výhru nad Lorientem pomohli vystřílet Jonathan David a Edon Zhegrova. Právě tito hráči zazářili i ve čtyřgólovém úvodním dějství souboje s Les Lanciers, když kanadský forvard dvakrát skóroval a kosovský šikula ke svému zásahu přidal asistenci. Domácí hráči tak zažili střelecky nejpovedenější utkání ligového ročníku.

Trápící se Clermont, který se s pouhými třemi výhrami topil v sestupovém pásmu, čekala na hřišti Lille zkouška ohněm. Les Lanciers sice z posledních dvou utkání získali čtyři body, Dogy ovšem na domácí půdě prohrály v letošní sezoně pouze jednou. Navíc potřebovaly i nadále sbírat dobré výsledky v boji o pohárové příčky, jelikož jim na záda nebezpečně dýchály týmy Reims, Marseille či Lens.

Hráči Lille od začátku dominovali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Tu první sice David spálil, když z ideální pozice uvnitř vápna vůbec netrefil bránu, o pár chvil později už se ale 24letý útočník mohl radovat. Kanaďan vyřešil samostatný únik povedeným obstřelem.

Zaskočení hosté ve 13. minutě málem inkasovali podruhé, Adam Ounas však z úhlu orazítkoval pravou tyč. Navýšit vedení se proto domácím podařilo až o chvíli později, kdy Benjamin André zády k bráně prodloužil centrovaný míč mimo dosah Moryho Diawa. Demolice Clermontu pokračovala v závěru poločasu, kdy David využil chybného výběhu gólmana a pohodlně poslal balon do prázdné brány. Jen o dvě minuty později pak ranou z dálky zvýšil již na rozdíl čtyř branek Zhegrova.

Les Dogues nepolevili ani po změně stran, což ve 47. minutě ukázal Tiago Santos. Portugalský bek se za šestnáctkou bez váhání opřel do odraženého míče a krásný volej směřující pod břevno musel konečky prstů vyrážet Diawa. Senegalský gólman následně zmařil příležitost uzavřít hattrick Davidovi, když zlikvidoval jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti. Čtyřnásobný francouzský šampion se proti odevzdanému soupeři dostal ještě k dalším šancím, žádnou z nich už ale nevyužil.

Lille tak doma potvrdilo roli favorita a získalo tři body. V příštím kole jej bude čekat o poznání těžší soupeř, jelikož se 10. února střetne s PSG, Clermont změří o den později síly s Brestem.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Le Havre AC 1:1

04.02.2024 13:00

Góly: 63. Wissam Ben Yedder - 65. Youssouf Fofana (vl.)

Le Havre vybojoval ve 20. kole Ligue 1 na hřišti Monaka cennou remízu 1:1. Skvěle chytající brankář hostů Arthur Desmas inkasoval až po hodině hry, kdy ho překonal Wissam Ben Yedder. Hned vzápětí se prosadil i spoluhráč elitního kanonýra Youssouf Fofana, ten však k nelibosti domácích fanoušků zamířil do vlastní sítě. Utkání, které bylo věnováno památce nedávno zesnulé legendy klubu Jeanu Petitovi, tak pro knížecí celek skončilo už třetí neúspěšnou snahou zvítězit na vlastní půdě za sebou.

Monako neodehrálo lednové duely dobře, když z nich vytěžilo pouze jeden bod a propadlo se v tabulce za výborně hrající Brest. Le Havre i v součtu s pohárovými zápasy v novém roce neprohrál a nadále v roli nováčka udivoval Francii. S Knížaty navíc na podzim remizoval, což chtěl na jejich hřišti minimálně zopakovat.

Klub z Azurového pobřeží hned na začátku utkání naznačil, že nebude chtít dopustit stejné zaváhání jako v předešlém vzájemném duelu. Monako se tlačilo do příležitostí a soupeře víceméně k ničemu nepouštělo. V 18. minutě mohli domácí otevřít skóre. Vanderson naservíroval přesný křižný pas přes pokutové území a na levé straně se objevil volný Maghnes Akliouche, ten ale nedokázal překonat včas vyběhnutého Desmase.

I Le Havre měl možnost skórovat, když v 39. minutě rozehrával rohový kop Christopher Operi, který zakroutil míč přímo do brány, Philipp Köhn ovšem skokem zabránil gólu.

Druhou půli zahájila lépe Knížata. V 52. minutě se po centru zleva zorientoval nejrychleji ve vápně Thilo Kehrer a poslal míč na bránu, díky výtečnému zákroku Desmase však skóre zůstalo stejné. První gól padl v 63. minutě, kdy fotbalisté Monaka využili zaváhání hostů v obraně. Následnou pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil Ben Yedder.

Nováček soutěže přispěchal s bleskovou odpovědí. Po centru ze standardní situace se ve vápně nedohodli Köhn s Fofanou, jenž si nešťastně srazil balon do sítě. V závěru domácí převzali otěže a tlačili se za vítězstvím, svou herní převahu však v gól přetavit nedokázali.

Monako tak znovu s nováčkem jen remizovalo. V dalším kole jej 11. února čeká zápas s Nice, Le Havre ve stejný den vyzve Rennes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - RC Lens 0:1

03.02.2024 21:00

Góly: 48. David Costa

Fotbalisté Lens zvítězili ve 20. kole Ligue 1 na půdě Nantes 1:0. Krátce po zahájení první půle mohl skórovat David Costa, jenže jeho projektil zastavilo břevno. Portugalský záložník se ale nenechal odradit a o rychlý gól se pokusil i po změně stran, přičemž na druhý pokus již byl úspěšný. Produkt akademie Racing Clubu tím odsoudil Kanárky ke třetí domácí porážce v řadě. Rozhodující zásah si přitom připsal i v předchozím klání na stadionu Toulouse.

Nantes vstupovalo do domácího utkání v prachbídné formě, neboť v lize pětkrát v řadě nevyhrálo, přičemž před dvěma týdny vypadlo i z francouzského poháru po duelu s druholigovým celkem. Formu Kanárků měl pozvednout jejich nejlepší střelec Mostafa Mohamed, jenž se vrátil z Afrického poháru. Lens se naopak stále dralo do top šestky celé soutěže, když po dvou prohrách s Nice a PSG porazilo Toulouse.

Hned v úvodu mohli jít hosté do vedení, avšak po ráně Costy nakonec zazvonilo břevno. Jocelyn Gourvennec navíc musel sáhnout k brzkému střídání po zranění Kelvina Amiana, jehož nahradil zkušený stoper Nicolas Pallois. Kanárci se i přes nepřízeň osudu mohli dostat do vedení. Trefa Tina Kadewereho ovšem nakonec po zásahu videorozhodčího neplatila. Útočník ze Zimbabwe pořádně zaměstnal Briceho Sambu znovu, když zakončoval k pravé tyči. Opora loňského vicemistra se nicméně pokořit nenechala. V závěru poločasu ještě mohl skórovat mladík Nathan Zeze, jenže s jeho hlavičkou si Samba také poradil.

V první půlce se sice bleskový gól Costovi nepodařilo vsítit, na začátku té druhé už ovšem Portugalec mířil přesně a poslal Racing Club do vedení. Křídelník nechtěl skončit pouze na jedné trefě. Po přibližně hodině hry se snažil překvapit Albana Lafonta, ten však ránu doprostřed bez problémů vykryl. Tutovku měl na noze o chvíli později i Elye Wahi, jenže mladý útočník z voleje bránu netrefil. Kdyby Costa končil zápas s hattrickem na kontě, nemohl by se nikdo divit. Další velkou šanci spálil 15 minut před koncem, kdy k němu propadl míč, který ale poslal vedle.

Lens tak prohloubilo trápení Nantes a odvezlo si domů tři body. V příštím kole se 10. února střetne se Štrasburkem, Kanárci vyzvou o den později Toulouse.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 2:1

03.02.2024 17:00

Góly: 3. Martin Terrier, 48. Arnaud Kalimuendo (pen.) - 73. Téji Savanier

Rennes porazilo ve 20. kole Ligue 1 trápící se Montpellier 2:1. Domácí udeřili už po třech minutách, kdy rychlý protiútok zakončoval Martin Terrier, který v posledních utkáních znovu našel střeleckou formu po svém asi třičtvrtěročním zranění. Ve druhé půli pak pojistil týmu z Bretaně vítězství z penalty Arnaud Kalimuendo. Červenočerní tak navázali na sérii úspěchů a začali se bodově dotahovat na příčky zajišťující postup do evropských pohárů.

Těsně před Vánocemi chytli Les Rennais formu, jež jim kromě posunu do první poloviny tabulky zajistila postup přes silnou Marseille do osmifinále francouzského poháru. Nyní je navíc čekal soupeř, který oproti nim v nejvyšší soutěži poměrně výrazně strádal. Montpellier totiž třikrát po sobě nezvítězil a v tomto kalendářním roce v Ligue 1 nevstřelil ani gól.

Už ve třetí minutě navíc opět prohrával, když po chybné rozehrávce zahájil protiútok Guéla Doué, který připravil střeleckou pozici pro Terriera, jehož první rána sice směřovala do tyče, následně však míč do branky sám dorazil. Další, kdo se mohl prosadit, byl obránce Arthur Theate, jenž po rohu hlavičkoval těsně nad. Prvním přesným pokusem hostů pak byla hlavička Lucase Mincarelliho Davina ve 42. minutě, s tou si ovšem jednoduše poradil Steve Mandanda. V nastaveném čase první půle ještě mohl pojistit vedení Terrier, tentokrát ale jeho střelu na zadní tyč gólman vytěsnil.

Mrzet ho to však příliš nemuselo, tři minuty po změně stran totiž dostal možnost skórovat z pokutového kopu Kalimuendo, jenž se úlohy exekutora chopil bezvadně a přesnou ranou k tyči zajistil dvoubrankové vedení. První vážnější zákrok si Mandanda musel připsat v 63. minutě, kdy vytěsnil přízemní střelu Wahbiho Khazriho na zadní tyč. Třetí branku domácích přidal krátce poté Amine Gouiri, avšak předcházel jí ofsajd, který odhalil až videorozhodčí.

O dramatizaci se tak v 73. minutě postaral Téji Savanier, jehož rána na bližší tyč šťastně prošla za gólmanova záda. Chvíli nato nastal v Roazhon Parku šok, když míč dorážel Yann Karamoh, avšak i on stál v jasném ofsajdu, a hosté se tak srovnání nedočkali.

Nevídaná forma Rennes tedy pokračovala čtvrtou ligovou výhrou v řadě. Tu pátou bude moci přidat 11. února proti Le Havru. Montpellier ve stejný den přivítá Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain 1:2

02.02.2024 21:00

Góly: 68. Dilane Bakwa - 31. Kylian Mbappé, 49. Marco Asensio

PSG napravilo poslední klopýtnutí s Brestem, když v předehrávce 20. kola Ligue 1 porazilo Štrasburk 2:1. Hlavními postavami střetnutí byli domácí brankář Alaa Bellaarouch a Kylian Mbappé. První jmenovaný sice už v šesté minutě skvělým zákrokem zlikvidoval penaltu od hvězdného Francouze, po půlhodině hry ovšem udělal obrovskou hrubici v rozehrávce, kterou nejlepší střelec soutěže potrestal svou 20. ligovou trefou v tomto ročníku. Výborný výkon předvedl rovněž i Marco Asensio, jenž si v utkání kromě asistence připsal také vítěznou branku.

Pařížané sice drželi od 15. září minulého roku ligovou neporazitelnost, s výkonem v posledním klání však nemohli být spokojení. Po prvním poločase s Brestem vedli o dvě branky, nakonec ovšem pouze remizovali. Ani tentokrát nečekal mistra ligy příliš jednoduchý úkol, jelikož Štrasburk nepoznal přemožitele již osmkrát v řadě a v tabulce okupoval poklidnou 10. příčku.

Do zápasu s pařížským favoritem vstoupili domácí velmi nadějně, když měli po necelé minutě na kontě dvě golová zakončení. Nejprve Gianluigiho Donnarummu zblízka napálil Moïse Sahi Dion a z následného rohu pak italského brankáře prověřil hlavičkou Habib Diarra. Na druhé straně mohl v šesté minutě udeřit Mbappé, nařízenou penaltu ale zlikvidoval skvělým zákrokem Bellaarouch.

PSG následně uklidnilo hru a drželo míč víc na svých kopačkách, k nebezpečným situacím se přesto nedostávalo. A tak se první přesná trefa zrodila až po chybě gólmana Bellaarouche. Jeho odkop z hranice vápna zblokoval Asensio přímo před Mbappého, jenž balon pohotově uklidil do odkryté branky.

Po změně stran už PSG dostalo zápas pod kontrolu. V gól ji přetavilo v 50. minutě, kdy Mbappé našel ve vápně Asensia, který měl čas si míč zastavit a přesně umístit do branky. Pařížané po navýšení náskoku kontrolovali hru, Štrasburk se nezmohl na větší nápor a hrozil pouze po rychlých akcích. Jedna z nich vedla ke snížení. V 68. minutě našel Marvin Senaya na zadní tyči přesným centrem Dilaneho Bakwu, který z bezprostřední blízkosti doklepl balon do sítě.

Hosté se snažili zbytek zápasu odbránit a Le Racing začal diktovat tempo. Vypracoval si pár zajímavých šancí, ale pokaždé selhal v zakončení a Donnarumma do konce utkání nemusel řešit žádné vážné ohrožení branky.

PSG tak napravilo menší zaváhání z minulého kola a domů si odvezlo tři body. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 10. února. Pařížané změří síly s Lille, Alsasané se utkají s Lens.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
20
14
5
1
48 : 17
47
2
OGC Nice
20
11
6
3
20 : 11
39
3
Stade Brestois
20
10
6
4
29 : 17
36
4
Lille OSC
20
9
8
3
28 : 14
35
5
AS Monaco
20
10
5
5
37 : 28
35
6
RC Lens
20
9
5
6
24 : 19
32
7
Stade Reims
20
9
3
8
27 : 27
30
8
Olympique Marseille
20
7
8
5
28 : 22
29
9
Stade Rennes
20
7
7
6
30 : 25
28
10
Racing Strasbourg
20
6
7
7
21 : 26
25
11
Le Havre AC
20
5
9
6
23 : 24
24
12
Toulouse FC
20
4
8
8
19 : 27
20
13
Montpellier HSC
20
4
8
8
20 : 25
19
14
FC Nantes
20
5
4
11
20 : 31
19
15
Olympique Lyon
20
5
4
11
20 : 33
19
16
FC Metz
20
4
4
12
17 : 31
16
17
FC Lorient
20
3
7
10
26 : 42
16
18
Clermont Foot
20
3
6
11
14 : 32
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Israha

Bez Marquinhose a Ugarteho defenziva PSG pěkný cedník, z těch 4 bodů za poslední dva zápasy by proti zkušenějším soupeřům (např. v LM) klidně mohly být dvě prohry.

Reagovat
DidusIneptus

Nejhorší mančaft Ligue1 je FC Méty. Nemají ani na ty nejslabší. Hlavně že sem si je vybral za nejoblíbenější FC. Spousta peněz do klubových suvenýrů včetně oblečení a skutek utek. Nedělají žádnou radost svým příznivcům. Až uvidim výsledky, pak si to všechno na sebe obleču a budu s tím chodit venku. Do tý doby budu stávkovat!

Reagovat
Nieuwendyk

já to mám podobné s Toulouse FC. Loni vyhrálo pohár, letos... Hm.

Reagovat
Ferax

Přitom ten tým na papíře není vůbec špatný. Mladý Camara jasně ukázal na Africkém poháru, co v sobě v 19 letech má. Mikautadze loni 23 gólů, čímž si vysloužil přestup do Ajaxu a teď přišel hostovat. Hodně se mi líbí taky nově příchozí Van der Kerkhof. Za mě by to mohlo stačit na baráž, kde se Méty zachrání, ačkoliv jsem čekal, že dnes to zrovna zvládnou. Nicméně při pohledu na dlouhodobě děravou obranu Lorientu a neschopnost Clermontu dávat doma góly, si myslím, že na tom nejsou Východofrancouzi ještě tak zle...

Reagovat
Mandanda_30

Doufám, že chlapci na druhej poločas najdou koule, protože jakmile se přihraje před naši bránu, tak všichni jsou rozklepaní a nevijou co mají dělat... nechat se totálně přejet od nejvíc shit Lyonu za posledních 150 let je vážně tragédie.... Zlatý dny se Sampaoliho skvadrou Saliba, Guendouzi, Payet, Mandanda, Milik, Kamara, Dieng, Gerson..... Teď tu máme nějaké prázdné kluky bez ega a bez charakteru No snad se mýlím a překvapijou a otočí to ve druhým poločase....

Reagovat
Mandanda_30

tak nepřekvapili

Reagovat
Seydou Doumbia

Žigo hovado a my nejlepší odbraněný zápas asi za rok a půl

Reagovat
Godwinson

Ty kraso, to byl odpornej zapas.

Marseille totalne trapna, tu by dnes dala i Karvina. Oba tymy by si zaslouzily za ten zapas odecist tri body. Ta liga sla strasne do prdele.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase nepřeháněj. První poločas byl hlavně o tom se trochu pokopat a nehrát moc fotbal. Ve druhém předvedl Lyon excelentní defenzivní výkon, který jsem dlouho neviděl. OM hrozně marná, ztratit proti týmu s takovou letošní formou všechny body v sezoně to je totální ostuda. Ale já se bavil.

Reagovat
Seydou Doumbia

*Všechny body v dnešním utkání, ne v sezoně samozřejmě

Reagovat
Israha

Gattuso ven

Reagovat
Ferax

Tak Marseille dneska obrovské zklamání. Směrem dopředu kromě super narážečky Auby a ještě lepšího zákroku na lajně Maitlenda-Nilese toho OM zhola nic nepředvedli. Na opačné straně hřiště naopak úplný zmatek při každém stříleném přízemním centrovaném míči, div, že si ho tam nemotorný Meite s náladovým harcovníkem Gigotem skoro až nesrazili. Lyon dnes neměl co ztratit a srdnatě bojoval. Záchranu vidím reálně Lyonští! Uvidíme, zda bude něco takového stačit ve středu v poháru na Lille

Reagovat
Israha

Kondogbia s Veretoutem vlastně nebyli nominovaní proč? Karty by mít neměli, o zraněních se nepíše. Že by další oběti hulákačova rádobyklubismu a kvazihecování, co jsou na odchodu k Saudúm, kde na ně za královské prachy nebude nikdo ječet? Clauss se asi musí usmívat, když ho Deschamps prosadí do nabušené francouzské repre a ten italský skřet místo něj radši postaví Meitého (nebo kdo tam vlastně hrál, nedíval jsem se). Můžeme příští rok začít odznova, příští rok se vrací Amavi, Lirola, De la Fuente, Mughe a Vitinha...nikdo soudný tam asi z těch současných hráčů nebude mít důvod zůstat .

Reagovat
Mandanda_30

Ále tak co, toto nevadí, dívat se na Gattusův chaotický režim je zajímavější, horší výsledky nevadí, hlavně že nudný Marcelino s v pohodě výsledkama na začátku sezóny je pryč Jakmile odešel Tudor, tak to šlo všechno totálně do*rdele

Reagovat
Israha

A ten přestupový leden, to byla taky koruna. Vitinha out, Lodi out (aspoň za hezký peníz), na prodej byli Gueye, Sarr, Ounahi, Clauss; přišli Merlin, Garcia, Moumbanga. Tomu říkám snaha o zkvalitnění...

Reagovat
Mandanda_30

Konspirační teorie: Longoria možná chce ztrestat fanoušky OM ze začátku sezony za výhružky o zabití a chce rozebrat OM a pak odejde

Reagovat
Thimpu25

Lyon hlásí pouze dva hráče na marodce, a to Johanna Lepenanta a Mohameda El Aroucha, na trávníku se pak ještě nepředstaví dva nejčerstvější rekruti, čili Orel Mangala a Saïd Benrahma. Marseille je na tom podstatně hůře, zranění jsou totiž Amir Murillo, Geoffrey Kondogbia, Pape Gueye, Bilal Nadir, Jordan Veretout, Valentin Rongier i Ismaïla Sarr. Dobrou zprávou pro OM je alespoň to, že už se pomalu blíží konec Afrického pohárů národů, postupně se mu tak vrátili zpátky z turnaje všichni hráči, tedy kromě Chancela Mbemby.

já tam teda Veretouta i Kondogbiu vidím

Reagovat
Israha

Sarr ale byl na lavičce. A Gueye navíc není zraněný, ale vyřazený z týmu, protože odmítl novou smlouvu, ale nechtěl odejít v lednu a čeká, až bude volný hráč. Proto se mi to moc nezdá, tohle tvrzení...

Reagovat
Langi

twl ...zase klasika...neporazíme Rennes a Le Havre, abychom obrali Marseille...ted hlavně zabrat a nevyletět z poháru. protože jinak za rok nebude nic...těch 11 bodů je při téhle formě dost utopie

Reagovat
Seydou Doumbia

Ty si fakt myslíš že máme na to vyhrát pohár? Příjde první silný tým a jsme out.

Reagovat
Langi

No takhle...myslím si, že máme spíš na to se koncentrovat na 4 zápasy než uhrát v lize o 11 bodů více než konkurence...navíc koukni na pavouka poháru...PSG/Brest s vítězem Nice/Montpellier...dále Štrasburk/Le Havre...a pak už tam zůstává jen Monaco a tlupa druholigových týmů...

Čeká nás těžké Lille a následně Rennes, což když zvládneme, tak je to zcela otevřené...navíc jsme rozhodně v té lepší části pavouka...

Reagovat
Seydou Doumbia

No já právě nevěřím že zvládneme duely s oběma těmito týmy no, to není marseille labilní Lille je celkem stabilní proti silnějším týmům a rennes.to na nás umí

Reagovat
Langi

Lille ma o vikendu PSG a hraji o 3. misto v lize s tim, ze pred sebou maji Brest…nevyjebou se na to, ale vidina toho, ze s nama to muze byt na 120 minut ve me uplne neevokuje, ze nasadi to nejsilnejsi…Rennes je tym na nasi urovni…posrat si to tedy muzeme jen sami, ale nebude to o tom, ze bychom to meli tezky…PSG je kdyztak az ve finale

Reagovat
juninho8

NIe sú v pohári hneď po 90. minútach penalty v prípade remízy?

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle livesportu ano

Reagovat
Langi

Jako Sage ma koule…postavit proti Lille becko, kdyz je to jedina cesta do poharu a vyhrat

Reagovat
Langi

Jako Sage ma koule…postavit proti Lille becko, kdyz je to jedina cesta do poharu a vyhrat

Reagovat
juninho8

Ja by som ani nepovedal úplne, že to bolo Béčko. V základe mi jedine chýbali Laca a Nuamah. Ale tie posili Orbán a Fofana môžu byť relatívne adekvátne náhrady. Ale je teda super, že sa vyhralo Teraz to chce dobrý žreb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele