20. kolo
04.02.2024 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Pocta zesnulé legendě Monaka se musela obejít bez vítězných fanfár

Le Havre vybojoval ve 20. kole Ligue 1 na hřišti Monaka cennou remízu 1:1. Skvěle chytající brankář hostů Arthur Desmas inkasoval až po hodině hry, kdy ho překonal Wissam Ben Yedder. Hned vzápětí se prosadil i spoluhráč elitního kanonýra Youssouf Fofana, ten však k nelibosti domácích fanoušků zamířil do vlastní sítě. Utkání, které bylo věnováno památce nedávno zesnulé legendy klubu Jeanu Petitovi, tak pro knížecí celek skončilo už třetí neúspěšnou snahou zvítězit na vlastní půdě za sebou.

Monako neodehrálo lednové duely dobře, když z nich vytěžilo pouze jeden bod a propadlo se v tabulce za výborně hrající Brest. Le Havre i v součtu s pohárovými zápasy v novém roce neprohrál a nadále v roli nováčka udivoval Francii. S Knížaty navíc na podzim remizoval, což chtěl na jejich hřišti minimálně zopakovat.

Klub z Azurového pobřeží hned na začátku utkání naznačil, že nebude chtít dopustit stejné zaváhání jako v předešlém vzájemném duelu. Monako se tlačilo do příležitostí a soupeře víceméně k ničemu nepouštělo. V 18. minutě mohli domácí otevřít skóre. Vanderson naservíroval přesný křižný pas přes pokutové území a na levé straně se objevil volný Maghnes Akliouche, ten ale nedokázal překonat včas vyběhnutého Desmase.

I Le Havre měl možnost skórovat, když v 39. minutě rozehrával rohový kop Christopher Operi, který zakroutil míč přímo do brány, Philipp Köhn ovšem skokem zabránil gólu.

Druhou půli zahájila lépe Knížata. V 52. minutě se po centru zleva zorientoval nejrychleji ve vápně Thilo Kehrer a poslal míč na bránu, díky výtečnému zákroku Desmase však skóre zůstalo stejné. První gól padl v 63. minutě, kdy fotbalisté Monaka využili zaváhání hostů v obraně. Následnou pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil Ben Yedder.

Nováček soutěže přispěchal s bleskovou odpovědí. Po centru ze standardní situace se ve vápně nedohodli Köhn s Fofanou, jenž si nešťastně srazil balon do sítě. V závěru domácí převzali otěže a tlačili se za vítězstvím, svou herní převahu však v gól přetavit nedokázali.

Monako tak znovu s nováčkem jen remizovalo. V dalším kole jej 11. února čeká zápas s Nice, Le Havre ve stejný den vyzve Rennes.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele