20. kolo
04.02.2024 15:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Babicka pomohl premiérovou trefou v dresu Toulouse k triumfu nad Reims

Toulouse ve 20. kole Ligue 1 překvapivě zvítězilo na hřišti Reims 3:2. Les Violets rozhodli o zisku tří bodů během prvního poločasu, kdy mimo jiné skóroval Shavy Babicka. Pro útočníka z Gabonu, jenž se vryl do paměti českým fanouškům díky tomu, že skóroval na podzim v Evropské lize proti pražské Spartě, šlo o první branku v dresu Le Tef od lednového přestupu z Arisu Limassol.

Reims po celou sezonu trápila konzistentnost výsledků. Červenobílí se sice stále nacházeli na skvělé šesté příčce jen pár bodů od top čtyřky, po třech soutěžních výhrách v řadě ovšem přišlo vypadnutí z poháru a následná bezbranková remíza s Nantes. V ideální formě se však nenacházel ani jejich soupeř z Toulouse, který v lize od startu ročníku zvítězil pouze třikrát, a nebezpečně se tak přibližoval sestupové zóně.

V tomto zápase to byl ovšem právě celek z jihozápadu Francie, jenž jako první rozradostnil své příznivce. Hosté rozehráli ve 12. minutě rohový kop dlouhým centrem do vápna, který domácí brankář vyboxoval pouze do míst, kde se nacházel zcela volný Christian Mawissa Elebi. Ten se zakončením do opuštěné brány neměl sebemenší potíže.

To však nebylo ze strany Toulouse v první půli všechno. Ve 31. minutě se k odraženému balonu na hranici pokutového území dostal Shavy Babicka, jenž ho perfektním obstřelem nasměroval nechytatelně k zadní tyči. Dokonalý poločas pro svěřence Carlese Martíneze zpečetila proměněná penalta z kopačky Thijse Dallingy.

Alespoň část náskoku hostů se Reims povedlo smazat zkraje druhého dějství zásluhou Teddyho Teumy. Maltský reprezentant si navedl míč do středu hřiště a přesným zakončením prostřelil gólmana Guillauma Restese. Chvíli nato to mohlo být opět o tři branky, když povedená střela Dallingy rozezvučela horní tyč. Červenobílí se po pauze prezentovali zlepšeným výkonem, avšak pevná defenziva Toulouse jim znemožnila vytvoření jakékoliv příležitosti.

To se mohlo změnit po přízemní ráně Mohameda Daramyho. Dánský útočník svůj projektil z voleje trefil ideálně, bohužel pro domácí balon zamířil jen kousek vedle levé tyče. V první minutě nastavení nakonec zdramatizování přece jen přišlo, když Sergio Akieme po nabídce ze strany zakončoval do odkryté brány.

Reims tak doma opět zaváhalo a proti Toulouse nezískalo ani bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. února. Les Rouge et Blanc změří síly s Lorientem, Le Téfécé vyzvou Nantes.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele