20. kolo
04.02.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Alexandre Lacazette a Ernest Nuamah (© AFP)

Otřes břevna po sekundě hry Lyon při cestě za výhrou nevykolejil

Lyon porazil ve 20. kole Ligue 1 Marseille 1:0 a vzdálil se sestupovým příčkám. Derby Choc des Olympiques odstartovalo netradičním pokusem. Hned z úvodní rozehrávky chtěl skórovat Amine Harit, ale z půlky hřiště trefil ke smutku fanoušků pohledných branek jen břevno. Jediným úspěšným střelcem duelu se tak stal ve 37. minutě Alexandre Lacazette, jenž po nevydařeném podzimu vsítil už 10. gól v ročníku.

Zdálo se, že hráči Lyonu mají to nejhorší za sebou, když před Vánoci třikrát v řadě zvítězili a vystoupali ze sestupových pozic. V novém roce však nezískali ani bod a znovu spadli na nepříjemnou barážovou 16. příčku. Nyní je navíc čekalo těžké derby Choc des Olympiques. Marseille ale také hledala ztracenou formu, když v lednu jen dvakrát remizovala.

Hosté se pokusili ohrozit soupeřovu bránu hned z úvodního výkopu, když Harit zvolil ze středového puntíku přímé zakončení a nebyl daleko od senzace. Rána Maročana totiž skončila na břevně. Poté chtěl převzít otěže duelu Lyon, dlouho si však nedokázal vytvořit gólovou příležitost. Obdobně se ale v ofenzivě vedlo i Marseille, a tak místo pohledných akcí sledovali diváci hru plnou ostrých soubojů a častého polehávání. Domácí přesto otevřeli skóre jako blesk z čistého nebe. Z pravého kraje vápna vybídl svým pasem skluzující kolegy Ernest Nuamah, jenž nakonec našel Lacazetteho, který nadvakrát dostal míč do sítě.

Po přestávce měl velkou příležitost k navýšení náskoku Clinton Mata. Ten dostal od hostující obrany v pokutovém území spoustu prostoru, nepříliš razantním pokusem ale jen protáhl Paua Lópeze. V 69. minutě byl po závaru před domácím brankářem blízko k vyrovnání Azzedine Ounahi, jehož ránu zastavil až blokující bek. Neortodoxní defenzivní zákrok si chvíli před koncem připsal Ainsley Maitland-Niles. Ten zabránil kutálejícímu se míči z kopačky Pierra-Emericka Aubameyanga v cestě do sítě tím, že jej napálil do břevna vlastní brány, od nějž se odrazil do bezpečí. Les Gones tak s vypětím všech sil těsný náskok ustrážili.

Lyon tak zvítězil a bodově odskočil od sestupových pozic. Další zápas jej čeká 11. února v Montpellieru, Marseille hostí o dva dny dříve Méty.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele