Ligue 1 - preview 20. kola: Choc des Olympiques

02.02., 08:50, aktualizováno 04.02., 08:41
Previews
Samuel Gigot (© AFP)

Souboj tradičních rivalů se tentokrát ani pro jednoho nenese v nejradostnějším světle, podstatně lépe je na tom pořád Marseille. O druhé místo si to již předtím napřímo rozdají Brest a Nice, které nadále stíhá Monako i Lille...

AS Monaco - Le Havre AC

neděle 13:00

Dalekou cestu z Normandie na jihovýchod Francie podstoupí Le Havre, které zkusí navázat na solidní formu proti ostřílenému Monacu. Domácí se chtějí, aspoň tedy dočasně, posunout na třetí příčku v tabulce před Brest a duel s nováčkem představuje slušnou možnost, jak toho dosáhnout. Hosté si každopádně v průběhu sezóny jako nějací vyjukaní zelenáči nepočínali.

Vlastně si v pohodě plní svůj cíl, tedy být co nejdále do sestupových starostí, a drží se v klidném středu tabulky. Parta trenéra Luky Elsnera se v lednu dostala do dobrého rozpoložení a v součtu s působením v Coupe de France ve čtyřech případech ještě neprohrála. Před týdnem na půdě Lorientu přitom ukázala, jak houževnatým konkurentem umí být, a na poslední chvíli urvala v divokém zápase remízu.

Nemá tak důvod nevěřit si na knížecí celek, který má bezpochyby větší ambice. Pro něj bude klíčové zůstat na konci ročníku do čtvrtého místa, aby si zaručil účast v Lize mistrů v příštím období. Jenže zezadu se na ASM tlačí několik rivalů, třeba osmé Lens na něj ztrácelo po devatenácti odehraných kolech nevelkých pět bodů. I proto by svěřenci trenéra Adiho Hüttera po nynějším střetnutí rovněž rádi odpálkovali například Lille, Remeš či Marseille.

Právě s posledním jmenovaným sokem se mimochodem Monaco naposledy utkalo v Derby de la Mediterranée. Složité utkání, vzhledem k dlouhodobé hře v oslabení, nakonec dovedlo do cenné plichty. "Vážně to bylo hodně těžké,” potvrdil domácí stoper Mohammed Salisu. "Bojovali jsme až do konce, abychom ten nerozhodný stav uchovali. Takže nálada byla v kabině v tomto týdnu pozitivní. Le Havre dobře brání a má impozantní protiútoky. Budeme muset být trpěliví, obezřetní ve vzduchu při standardkách a také si dávat pozor na nebezpečné rozehrávky.”

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Magassa, Kehrer, Salisu - Vanderson, Yous. Fofana, E. Diop, Jakobs - Akliouche, Golovin - Ben Yedder

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, R. Ndiaye, Kechta - Sabbi, Casimir, Joujou

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.24 - 5.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC

neděle 15:00

Will Still nadále ukazuje, že navzdory svému mladému věku byl pro klub z historického města Remeše správnou volbou. Jeho družina se nadále prezentuje stabilními výkony, což plánuje potvrdit i proti TFC, které drží jednobodový náskok na barážovou pozici.

Celek ze Stadium Municipal zatím tápe v ofenzivě. Šestnáct vstřelených branek představuje druhou nejhorší bilanci ze všech účastníků Ligue 1, hned po předposledním Clermontu (14). Proto není divu, že vedení odmítlo nabídku Brentfordu za Thijse Dallingu, který od svého příchodu v roce 2022 odvádí klubu nesmírně cenné služby.

Jednatřicetiletý lodivod s velkou pravděpodobností pošle do hry stejnou zahajovací jedenáctku, jako tomu bylo před týdnem proti Nantes, kde se nakonec zrodila bezgólová remíza. Chybět budou Logan Costa a Moussa Diarra. Ti, stejně jako Frank Magri, který už je každopádně k dispozici, doreprezentovali své země na africkém šampionátu, ještě se ale z Pobřeží slonoviny nestačili vrátit. O turnaj kvůli přetrvávajícímu zranění naopak přišel Zakaria Aboukhlal, ten zároveň pochopitelně schází i Le Téfécé.

V kádru Remeše se pro tento nejbližší duel neobjeví Ibrahim Diakité a jeho jmenovec Oumar Diakité, kteří ještě pobývají na Africkém poháru národů, zatímco asijský turnaj se stále týká Keita Nakamury a na papíře i Džunji Itóa. Druhý jmenovaný byl každopádně nedávno dvěma ženami nařčen ze sexuálního obtěžování, a tak japonský nároďák již opustil. Vítanou posilou pro domácí bude Benjamin Stambouli, který přišel zdarma.

Les Rouges et Blancs dále nefigurují v Coupe de France, což by pro ně mohlo být ve zbytku sezony výhodou. Budou se zkrátka moci naplno věnovat Ligue 1. Proti Toulouse brali z posledních dvou střetnutí čtyři body a vzhledem k současnému rozpoložení a postavení v tabulce by bylo velkým překvapením, kdyby tentokrát vyšli naprázdno, kór na domácím Stade Auguste-Delaune.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Koudou, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Stambouli, Teuma - Diakhon, Khadra, Daramy

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Mawissa Elebi, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Spierings, Schmidt - Y. Gboho, Dallinga, Babicka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.62 - 4.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Lorient

neděle 15:00

Dva sestupem ohrožené celky Mety a Lorient věří, že jim případné vítězství dopomůže k úspěšné sérii, která je posune dál od sestupových vod. Les Grenats aktuálně okupují první nesestupovou a nebarážovou pozici, zatímco Les Merlus se krčí na samém chvostu tabulky.

Přitom kvalitou kádru rozhodně aspirují na to, aby se pohybovali někde v klidném středu tabulky. Nicméně to je písnička, která se opakuje mezi francouzskou elitou velmi často. Před týdnem proti Le Havre se týmu počtvrté v ročníku podařilo vsítit v jednom zápase minimálně tři góly. Bohužel, pozdní trefu se nepodařilo přetavit ve vítěznou, jelikož v nastaveném čase soupeř vyrovnal.

Skvadra Régise Le Brise zůstává ze všech osmnácti účastníků Ligue 1 poslední, která ještě nedokázala zvítězit na venkovním hřišti. Šance na takový úspěch navíc snižuje fakt, že Romain Faivre zamířil zpět do Bournemouthu a Vincent Le Goff, který za první tým odehrál přes 300 ligových duelů, se zcela nečekaně rozhodl ukončit kariéru. Pomoci dostat se ze svízelné situace ovšem přichází talentovaný Badredine Bouanani.

V Metách ohlásili návrat Didiera Lamkel Zého, jenž v klubu už působil v roce 2022 a během devíti zápasů stihnul tři góly. Tentokrát bude zase hostovat, jenom nikoli z Antverp, nýbrž z tureckého Hataysporu. Řešil se třeba také možný příchod Jonatana Brauta Brunese, jehož bratrancem není nikdo jiný než Erling Haaland, avšak z tohoto transferu nakonec sešlo.

Les Grenats v domácím prostředí také zrovna nezáří. Vyhráli tady zatím jediný mač, přičemž celkem už mají na kontě jedenáct porážek. A historie se příliš nebude zabývat tím, že hned sedm z nich bylo o jednu jedinou branku. První vzájemné klání svěřenci Lászlóa Bölöniho vyhráli 3:2, když první gól zaznamenali už v úvodní minutě. Tohle by na soupeře měl být ten správný recept i tentokrát.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Fali Candé, Udol - L. Camara, N'Doram, Jean-Jacques - Van Den Kerkhof, Mikautadze, Sabaly

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Talbi, I. Touré - Katseris, L. Abergel, Louza, T. Le Bris - Kari, Ponceau - M. Bamba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 2.97 - 3.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Lille OSC - Clermont Foot

neděle 15:00

Clermont se sice po devatenácti odehraných kolech nacházel na předposlední příčce, poslední dva výsledky však můžou předznamenávat poněkud světlejší budoucnost. Před dvěma týdny se zdařilo klubu z Auvergne-Rhone-Alpes vyhrát v Nantes, následně plichtil se Štrasburkem. A rozhodně by velmi rád navázal na své nedávné výkony též na půdě favorizovaného Lille.

Domácí každopádně zrovna v tomhle střetnutí váhat nechtějí. Představuje totiž pro ně ideální šanci, se vší úctou a respektem k Les Lanciers, jak získat pohotově tři body, přitom si co nejméně ušpinit ruce. Je prostě pravda, že mezi oběma celky je po průběhu této sezóny markantní rozdíl, outsider tohoto duelu je jasně daný. A bodová stránka je v tomto ohledu tím nejlepším ukazatelem. Čísly řečeno, LOSC urvalo skoro přesně dvakrát více bodů než jeho nynější protivník.

Hosty především trápí ofenzivní činnost. Dosud nastříleli jen čtrnáct branek, tedy vůbec nejméně z celého pelotonu Ligue 1. Paradoxně však byla jejich nejzvučnější zimní posilou ta do obrany. Chrislain Matsima, který přišel do Clermontu formou hostování do konce sezóny z Monaca, se má stát hlavně náhradou za Alidua Seidua, jenž naopak pláchl do Rennes. Že by přitom chtěl působit jen jako nějaký žoldák, který získá zkušenosti a hned pláchne pryč bez jakéhokoli zájmu, toho se fanoušci úplně bát nemusejí.

Nebo alespoň tak k nim jednadvacetiletý obránce hovořil prostřednictvím klubového webu, když pózoval s podobiznou nového dresu. O motivaci totiž bude mít postaráno. Chce dokázat Thierrymu Henrymu, kouči francouzských Les Espoirs, že si zaslouží nominaci na letní Olympijské hry v Paříži. "Ano, myslím na to,” přiznával. "V první části sezóny mi chyběl herní prostor, takže tady hodlám ukázat, co ve mně je. Vydám ze sebe všechny svoje síle, abych se dostal na olympiádu.”

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Alexsandro Ribeiro, Yoro, Ismaily - Žegrova, André, Bentaleb, Gudmundsson - Yazici - J. David

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Matsima, Caufriez - Allevinah, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Boutobba, Rašani - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.78 - 8.70

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice

neděle 17:05

Je to trochu paradoxní. Pokud bychom ovšem brali v potaz současné postavení v tabulce, je právě tenhle zápas šlágrem tohoto kola. Jakkoli pochopitelně večerní Choc des Olympiques představuje z historického hlediska a kontextu tu daleko prestižnější záležitost. Brest a Nice byly po devatenácti odehraných kolech v popředí a jejich mač slibuje vášnivou podívanou.

Pokud budeme mluvit konkrétněji, nacházeli se hosté před programem kola číslo dvacet na druhé příčce, domácí byli jen o pozici pozadu s tříbodovým odstupem. U výběru z jihu Francie se před startem sezóny tak trochu očekávalo, že by měl usilovat o místa zaručující účast v evropských pohárech. Piráti z Bretaňského poloostrova na každý pád nepřestávají udivovat. Zatím si plně užívají například toho, že jsou v regionu jedničkami, a to třeba na úkor daleko ambicióznějšího Rennes.

Že svěřenci kouče Érica Roye nejsou v průběžném pořadí takhle vysoko jen vlivem nějakých náhodných okolností, napevno ukázalo minulé měření sil. Jistě cennou plichtu totiž uhráli v Parku princů, hrdé PSG muselo skousnout fakt, že inkasovalo před vlastními fanoušky dvakrát. "Pořád si říkáme, že se nesmíme nikdy vzdávat. Byl to večer, který se mohl proměnit v noční můru, jako tým jsme si však věřili. A dostali jsme svou odměnu,” byl spokojený stratég SB29, jehož družina mimochodem dohnala v Paříži dvoubrankové manko.

Od náročných duelů si ale Brest neodpočine, los je vůči němu aktuálně nekompromisní. Nejenže ho nyní čeká klání s druhým nejúspěšnějším týmem Ligue 1, už za pár dnů se vydá do hlavní francouzské metropole znovu. Tentokráte v rámci Coupe de France. "Mí hráči si uvědomili, že se mohou poměřovat s kýmkoli. A zase tam odcestujeme sebevědomí. I když je pravda, že bychom si asi představovali jiného soupeře,” uváděl Roy před týdnem na pozápasové tiskové konferenci.

Také na Nice číhá v dalším týdnu Francouzský pohár, v osmifinále se po střetnutí na Stade Francis-Le Blé znovu představí venku, a to na půdě Montpellieru. Hned na to navíc svede bitvu se svým lokálním konkurentem z Monaca v Ligue 1. Ani mužstvo kouče Francesca Farioliho tedy plán zápasů nijak nešetří. "Rád bych se ještě vrátil k podzimnímu utkání s Brestem, ve kterém jsme remizovali. Ptali jste se mě na to, jestli to byla ztráta dvou bodů. Já odpověděl, že jsme vybojovali bod. Pečlivě vážím každé svoje slovo a tohle je jen realita téhle soutěže. To, co náš soupeř předvádí, předčilo všechna očekávání,” vysekl poklonu k oponentovi hostující lodivod.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Mounié, Mathias Pereira Lage

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, K. Thuram - Laborde, E. Guessand, Cho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 2.86 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Olympique Marseille

neděle 20:45

Pakliže nějaká událost v negativním slova smyslu poznamenala letošní ročník Ligue 1, pak ta z října, kdy na sebe měly narazit výběry Marseille a Lyonu. Tehdy se však hrát nemohlo, duel byl na poslední chvíli odvolaný, protože byl napadený klubový autobus Les Gones domácími fanoušky. Muselo se odkládat na prosinec. A teď je na řadě v Auvergne-Rhone-Alpes odveta.

Vynecháme-li šrámy na duši, které zřejmě ještě mají někteří příznivci obou klubů po incidentu z Marseille, především pak ti z Lyonu, kteří by si možná rádi vyřizovali účty, výběr OL bezpochyby bude prahnout na hřišti po pomstě. Poslední zápas na jihu Francie, který byl nakonec odložený na prosinec, se mu totiž hrubě nevydařil. Choc des Olympiques tehdy jasně ovládl jeho odvěký rival, jeho tříbrankové vítězství budiž jasným důkazem.

Od té doby se každopádně v Lyonu hodně změnilo. Na lavičce se pevně usadil Pierre Sage, který zaznamenal s týmem určité zlepšení. A pokračuje s ním v cestě za vymaněním se z pásma sestupu. Mimochodem tenhle trenér už měl v živé paměti prosincový mač ze Stade Vélodrome, pro něho se tehdy jednalo už o druhé utkání v roli hlavního šéfa lavičky poté, co nahrazoval odvolaného Fabia Grossa. I on by zajisté chtěl zapsat v nynějším případě příznivější výsledek.

Co se akce na přestupovém trhu během zimy týče, byly oba kluby hodně aktivní. Hledaly řešení, vybíraly, konzultovaly, tázaly se na různé možnosti. Posilovalo se poměrně ve velkém, především Lyon se nebál utrácet vysoké částky za několik mladších hráčů. Marseille nezůstávala pozadu, v sumárních počtech ovšem, co do utracené částky, na tom byl "lépe” její oponent. Až následující měsíce každopádně přinesou odpovědi, jak moc se dané transfery vyplatily.

Oba celky sehrály před týdnem náročná klání. Sageovu družstvu se přitom to páteční s Rennes nevydařilo a padlo. "V sobotu jsme měli sklopené hlavy. Trenér nám řekl, že jsme zodpovědní za své role, které máme. Také nám pověděl, že musíme vynaložit větší úsilí, ale že se nemáme bát případných chyb,” uvedl zkušený domácí útočník Alexandre Lacazette. "Když hrajeme ustrašeně, soupeř nás trestá, to bylo jasně vidět v prvním poločase. Ze druhé půle jsme se však mohli hodně učit, byla přínosem.”

Marseille v předešlém kole přivítala na vlastní půdě Monaco, a ačkoli dlouhou dobu hrála přesilovku, vytěžila jen bod. Byla to pro ni na ligové scéně už třetí plichta v řadě, celkově se jí na každý pád v Ligue 1 daří. Drží sérii osmi zápasů v kuse bez porážky, tu na této frontě utrpěla naposledy v listopadu minulého roku. "Mohli jsme některé situace vyřešit lépe. Po mých hráčích nicméně nebylo možné chtít víc, udělali, co měli. Rozhodly jen určité detaily,” nezlobil se na své svěřence za vystoupení s ASM hostující lodivod Gennaro Gattuso.

Lyon hlásí pouze dva hráče na marodce, a to Johanna Lepenanta a Mohameda El Aroucha, na trávníku se pak ještě nepředstaví dva nejčerstvější rekruti, čili Orel Mangala a Saïd Benrahma. Marseille je na tom podstatně hůře, zranění jsou totiž Amir Murillo, Geoffrey Kondogbia, Pape Gueye, Bilal Nadir, Jordan Veretout, Valentin Rongier i Ismaïla Sarr. Dobrou zprávou pro OM je alespoň to, že už se pomalu blíží konec Afrického pohárů národů, postupně se mu tak vrátili zpátky z turnaje všichni hráči, tedy kromě Chancela Mbemby.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, O'Brien, Čaleta-Car - Maitland-Niles, Caqueret, Matič, Tagliafico - Lacazette - Nuamah, Orban

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - B. Meïté, Balerdi, Gigot, Merlin - Ounahi, J. Onana, Harit - I. Ndiaye, Aubameyang, Luis Henrique

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.31 - 2.74

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC

sobota 17:00

Rennes chytlo v lednu slinu. A najednou začíná působit jako přesně ten slušně se prezentující celek, kterým chtěl být po celou dobu sezóny. Bretaňský výběr pod vedením kouče Juliena Stéphana, jenž nahradil v listopadu svého předchůdce Bruna Génésia, se začíná usazovat do stabilních mantinelů. A určitě by nerad přerušoval svou sérii pěti vítězství napříč všemi soutěžemi v duelu s Montpellierem.

Ne že by hosté patřili mezi nějaké otloukánky Ligue 1, vždyť svěřenci trenéra Michela Der Zakariana dlouhodobě plní svůj cíl a drží se od pásma sestupu. Ale ne s nějakým zásadním náskokem. Když přitom připomeneme, že SRFC nedávno umělo skolil třeba druhé Nice, představuje pro něj nynější soupeř po papírové stránce jistě lehčí překážku. "Je to tým, který v poslední době přešel na pětičlennou obranu a hodně defenzivní činnost zlepšil. Téji Savanier je stále tím hráčem, který umí rozhodovat zápasy,” komentoval Stéphan oponenta z Okcitánie.

Před týdnem mimochodem domácí uspěli naplno také na půdě Lyonu, a jakkoli značka tohoto klubu letos nepatří mezi ty nejblyštivější, získat tři body v Auvergne-Rhone-Alpes se nestává každou sezónu. "Budeme muset být trpěliví, hrát ve správném rytmu, dynamicky držet míč. A vědět, jak proměnit šance, které se nám naskytnou,” pokračoval Stéphan. "Je třeba být ultraefektivní, protože v posledních zápasech náš protivník inkasoval jen velmi málo gólů.”

Těšit může Rennes fakt, že na marodce jsou aktuálně jen dvě jména, a to Jeanuël Belocian a Fabian Rieder, v sestavě se pak neobjeví ani mladík Mathis Lambourde. Montpellier hlásí větší počet absencí, a to hlavně kvůli tomu, že z Afrického poháru národů se stále ještě nevrátili Dimitry Bertaud, Boubakar Kouyaté, Falaye Sacko a Issiaga Sylla a z Asijského poháru zase Mousa Al-Tamari. Fit navíc nejsou ofenzivní hráči Akor Adams a Arnaud Nordin.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Le Fée, D. Doué - Kalimuendo, Terrier

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Jullien, Sagnan, Mincarelli Davin - T. Coulibaly, Savanier, Chotard, Karamoh - Khazri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.31 - 6.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - RC Lens

sobota 21:00

Jen tři body dělily Nantes od sestupového pásma po devatenácti odehraných kolech. Musí tak být neustále ve střehu a začít bodovat pravidelně, jinak může rychle zabřednout na červené příčky. Ale alespoň první vlaštovkou po sérii čtyř ligových porážek v řadě byla poslední remíza v Remeši. Teď na Stade de la Beaujoire zavítá Lens, které neustále atakuje pozice zajišťující pohárovou Evropu.

Hosté mimochodem před týdnem také utínali svou šňůru proher, akorát že u nich byla přesně o polovinu kratší než na straně nynějšího soupeře, tedy dvě utkání v kuse. Nezvládli předtím těžký los na frontě francouzské nejvyšší soutěže a padli s Nice i PSG, tedy dvěma celky ze samotného vrchu tabulky. Následně si však poradili na hřišti Toulouse, udrželi čisté konto, a nálada před sobotním výletem na Bretaňský poloostrov by tedy mohla být dobrá.

Zrovna na hřišti Kanárků se každopádně Lens v uplynulých několika případech nedařilo. V březnu předešlého roku tam nenašlo cestu za postupem do semifinále Coupe de France, v loňské a předminulé sezóně tři body na ligové scéně neurvali. "Pro nás se teď jedná o důležitý mač,” povídal na předzápasové tiskové konferenci domácí stratég Jocelyn Gourvennec. "Už v Remeši byla z naší strany vidět spousta pozitivních momentů, vlastně nám jen chyběla lepší efektivita k tomu, abychom vyhráli. Lens je od svého návratu do Ligue 1 velmi úspěšné, je stabilní hlavně z hlediska technických schopností. Dokáže vždy odchody několika hráčů solidně nahradit," dodal.

Hostující lodivod Franck Haise nemůže počítat se dvojicí reprezentantů, kteří ještě figurují na Africkém pohárů národů, respektive na Asijském poháru, a do sestavy nenasadí Morgana Guilavoguie a Abdukodira Chusanova. Suspendovaný je pro tento mač Jonathan Gradit, zranění pak trápí Jimmyho Cabota. Domácí mají na turnaji v Pobřeží slonoviny Samuela Moutoussamyho a Mosese Simona, k dispozici tak zkratka oba stále nejsou, a zdravotní potíže trápí čtveřici ve složení Rémy Descamps, Eray Cömert, Bastien Meupiyou a Ignatius Ganago.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Castelletto, Zézé, Duverne - M. Sissoko, Douglas Augusto, Pedro Chirivella - Mollet, Mostafa Mohamed, Kadewere

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Aguilar, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, A. Diouf, Chávez - Sotoca, David Pereira da Costa - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.44 - 2.13

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain

pátek 21:00

Poslední zápas PSG nedopadl po výsledkové stránce tak, jak si v hlavní francouzské metropoli představovali. A protože už za pár dnů narazí na stejného soupeře, co naposledy, tedy na Brest, akorát že v rámci osmifinále Coupe de France, potřebovala by se parta trenéra Luise Enriqueho dobře naladit na blížící se pohárový mač. V páteční předehrávce se představí na půdě Štrasburku.

Dá se říci, že tenhle duel vlastně nemá tak vysokou prioritu jako právě ten následující proti bretaňskému protivníkovi. Situaci totiž mají Les Parisiens v Ligue 1 plně pod kontrolou, šestibodový náskok na druhé Nice je za současné situace vlastně dostačující. To ovšem neznamená, že by hosté chtěli nynější duel v Alsasku podcenit či ho stavět na úplně vedlejší kolej. Ať už kvůli tomu, že by se rádi revanšovali svým fanouškům za nedělní plichtu v Parku princů s SB29, nebo kvůli tomu, aby zbytečně nenarušovali obecně dobrou pohodu v kabině.

Zimní přestupové okno skončilo a u pařížského giganta se v podstatě nic moc nedělo. Do ztracena vyšly spekulace ohledně možného odchodu útočníka Kyliana Mbappého do Realu Madrid, zatím je jasné, že pro jarní část sezóny zůstane v Ligue 1. Definitivně odešli ti nepotřební, tedy Noha Lemina, Cher Ndour, Edouard Michut a v posledních dnech transferových rošád také Hugo Ekitiké, a investovalo se hlavně do budoucnosti v podobě příchodů Lucase Beralda a Gabriela Moscarda. Prvně jmenovaný se už přitom stal pevnou součástí áčkového výběru.

Samozřejmě že pro PSG je hlavním cílem vyhrát všechny trofeje, které vyhrát jdou. Výjimkou není ani Coupe de France, kde už za pár dnů narazí na starého známého. A aby zvládlo nejen tohle zmiňované střetnutí, ale i to páteční proti Štrasburku, bude potřeba zlepšit některé aspekty hry. "Nemyslím si, že jsme proti Brestu před týdnem měli problém po fyzické stránce. Byl to prostě kvalitní soupeř, taková je realita. Je ale pravda, že jsme měli problém s presováním a získáváním míčů,” vracel se ještě k předešlému klání hostující lodivod.

Dá se říci, že ani Patrick Vieira nemusel během ledna tolik řešit, koho že mu vedení klubu přivede jako nové posily. Srbský útočník Miloš Lukovič už oficiálně přestoupil do Francie, k dispozici však bude až v létě. Zajímavě se pak jeví příchod Andreye Santose, který po nepovedené podzimní fázi ročníku bude hledat novou motivaci. Klub naopak opustila dlouholetá brankářská jednička Matz Sels, nově by tak ve Štrasburku měli spoléhat na dvaadvacetiletého marockého gólmana Alaau Bellaarouche.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Senaya, L. Perrin, A. Sylla, Guilbert - Mwanga, I. Sissoko, H. Diarra - Bakwa, Sahi, Angelo

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Carlos Soler, Marquinhos, Danilo Pereira, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Fabián Ruiz - Kolo Muani, K. Mbappé, Marco Asensio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.93 - 4.59 - 1.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
19
13
5
1
46 : 16
44
2
OGC Nice
19
11
5
3
20 : 11
38
3
Stade Brestois
19
10
5
4
29 : 17
35
4
AS Monaco
19
10
4
5
36 : 27
34
5
Lille OSC
19
8
8
3
24 : 14
32
6
Stade Reims
19
9
3
7
25 : 24
30
7
Olympique Marseille
19
7
8
4
28 : 21
29
8
RC Lens
19
8
5
6
23 : 19
29
9
Stade Rennes
19
6
7
6
28 : 24
25
10
Racing Strasbourg
19
6
7
6
20 : 24
25
11
Le Havre AC
19
5
8
6
22 : 23
23
12
Montpellier HSC
19
4
8
7
19 : 23
19
13
FC Nantes
19
5
4
10
20 : 30
19
14
Toulouse FC
19
3
8
8
16 : 25
17
15
FC Metz
19
4
4
11
16 : 29
16
16
Olympique Lyon
19
4
4
11
19 : 33
16
17
Clermont Foot
19
3
6
10
14 : 28
15
18
FC Lorient
19
2
7
10
24 : 41
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Na Marseille je teda dost hezky kurz…neverim tomu, ze se Lyon nejak zvladne zkonsolidovat, s ohledem na formu a kolik hracu vlastne v lednu prislo…to bude slusny vyprask

Reagovat
Israha

Jsme bez nejlepšího stopera a v záloze máme z prvního týmu jen Onanu a dva navrátilce z Maroka...to bude průchoďák jak sviň, šanci máte.

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo ale tu zalohu dostane pod tlak a bude od nás na ni utočit

Reagovat
Seydou Doumbia

Tip - zápas se rozehraje, ale po prvním golu se nedohraje

Reagovat
netopier

Tak kto dostane kameňom do hlavy tentokrát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele