20. kolo
03.02.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Lens dovedla k výhře v Nantes neutuchající Costova energie po příchodu z kabiny

Fotbalisté Lens zvítězili ve 20. kole Ligue 1 na půdě Nantes 1:0. Krátce po zahájení první půle mohl skórovat David Costa, jenže jeho projektil zastavilo břevno. Portugalský záložník se ale nenechal odradit a o rychlý gól se pokusil i po změně stran, přičemž na druhý pokus již byl úspěšný. Produkt akademie Racing Clubu tím odsoudil Kanárky ke třetí domácí porážce v řadě. Rozhodující zásah si přitom připsal i v předchozím klání na stadionu Toulouse.

Nantes vstupovalo do domácího utkání v prachbídné formě, neboť v lize pětkrát v řadě nevyhrálo, přičemž před dvěma týdny vypadlo i z francouzského poháru po duelu s druholigovým celkem. Formu Kanárků měl pozvednout jejich nejlepší střelec Mostafa Mohamed, jenž se vrátil z Afrického poháru. Lens se naopak stále dralo do top šestky celé soutěže, když po dvou prohrách s Nice a PSG porazilo Toulouse.

Hned v úvodu mohli jít hosté do vedení, avšak po ráně Costy nakonec zazvonilo břevno. Jocelyn Gourvennec navíc musel sáhnout k brzkému střídání po zranění Kelvina Amiana, jehož nahradil zkušený stoper Nicolas Pallois. Kanárci se i přes nepřízeň osudu mohli dostat do vedení. Trefa Tina Kadewereho ovšem nakonec po zásahu videorozhodčího neplatila. Útočník ze Zimbabwe pořádně zaměstnal Briceho Sambu znovu, když zakončoval k pravé tyči. Opora loňského vicemistra se nicméně pokořit nenechala. V závěru poločasu ještě mohl skórovat mladík Nathan Zeze, jenže s jeho hlavičkou si Samba také poradil.

V první půlce se sice bleskový gól Costovi nepodařilo vsítit, na začátku té druhé už ovšem Portugalec mířil přesně a poslal Racing Club do vedení. Křídelník nechtěl skončit pouze na jedné trefě. Po přibližně hodině hry se snažil překvapit Albana Lafonta, ten však ránu doprostřed bez problémů vykryl. Tutovku měl na noze o chvíli později i Elye Wahi, jenže mladý útočník z voleje bránu netrefil. Kdyby Costa končil zápas s hattrickem na kontě, nemohl by se nikdo divit. Další velkou šanci spálil 15 minut před koncem, kdy k němu propadl míč, který ale poslal vedle.

Lens tak prohloubilo trápení Nantes a odvezlo si domů tři body. V příštím kole se 10. února střetne se Štrasburkem, Kanárci vyzvou o den později Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele