20. kolo
04.02.2024 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Lorientu (© AFP)

Překvapivá posila z druhé italské ligy vystřelila Lorient z poslední příčky tabulky

Lorient se dostala z úplného dna tabulky, když ve 20. kole Ligue 1 porazil trápící se Méty 2:1. Les Grenats sice dokázali zareagovat na úvodní branku soupeře, čímž nakročili k tomu, aby odvrátili sedmou ligovou porážku v řadě. Opak se však stal pravdou, když o výhře Les Merlus rozhodl Panos Katseris, jenž se prosadil poprvé od lednového přestupu z italského Catanzara.

Nedělní odpoledne svedlo na jihu Francie k bitvě dva trápící se celky. Domácí Méty vstupovaly do utkání s hrozivou sérií sedmi soutěžních porážek v řadě a od sestupového pásma je dělilo pouze lepší skóre. Lorient na tom byl ještě mnohem hůře, jelikož se topil na úplně posledním místě s pouhými dvěma výhrami od startu ročníku.

Duel lépe rozehráli hráči v bílých dresech, když první vážnější situaci před bránou Mét přetavili ve vedoucí trefu. Imran Louza, jenž přišel v lednu na hostování z anglického Watfordu, vyslal přesným pasem za obranu do úniku Mohameda Bambu, jehož střela na zadní tyč otevřela skóre utkání.

Vedení však hostům nevydrželo ani tři minuty. V 22. minutě totiž obrana Lorientu udělala velkou chybu v rozehrávce, z čehož vznikl rychlý protiútok, který pohotovou ranou zakončil Didier Lamkel Zé. Shodou okolností se jednalo o jedinou střelu, jež domácí do statistik prvního poločasu zapsali. Lorient byl v úvodním dějství určitě aktivnějším celkem, žádnou nebezpečnější akci si ale nevypracoval.

Les Merlus si vzali vedení zpět v 58. minutě po trefě Katserise. Hostující hráči se díky sérii rychlých nahrávek dostali až před pokutové území, odkud prudce pálil Théo Le Bris. Jeho střelu gólman Alexandre Oukidja vyrazil pouze k řeckému záložníkovi, který ji z úhlu dorazil do odkryté brány. Vyrovnání mohlo přijít z kopačky Lamkela Zého, jehož našel dobrý centr z pravé strany. Kamerunský útočník však akci pořádně nezakončil, neboť přihrávku těsně před ním mírně odchýlil jeden z bránících hráčů. Les Grenats v závěru vyvinuli velký tlak, kýženou druhou trefu, která by jim zajistila alespoň bod, ale nepřidali.

Méty tak ani tentokrát neukončily hrozivou šňůru proher. V příštím kole se 9. února střetnou s Marseille, Lorient změří o dva dny později síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele