20. kolo
04.02.2024 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mathias Pereira Lage (Brest) a Jordan Lotomba (Nice) (© AFP)

Ohňostroj v Brestu oslavy posunu na druhou příčku nepředznamenal

Brest remizoval ve 20. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Nice 0:0 a nevyužil příležitost vyšvihnout se na druhou příčku tabulky právě před hostující Orly. Na vyložené šance skromné utkání ozvláštnil ohňostroj odpálený v první půli za stadionem, kvůli kterému muselo být utkání na pár minut přerušeno. Na tribunách se však žádné výbuchy gólové radosti nekonaly, a zatímco Piráti tak nepoznali pachuť porážky už 11 soutěžních zápasů v řadě, klub z jihu Francie ovládl jen dvě z posledních pěti ligových klání.

Brestu se v minulém kole povedl další husarský kousek, když na hřišti PSG stáhl dvoubrankové manko a nakonec vybojoval bod. Nyní mohli Piráti dokonce zaútočit na druhou příčku, jelikož je čekal duel s Nice. Orli ještě donedávna pošilhávali po úplném čele, tři venkovní prohry v řadě je ale titulovým šancím vzdálily.

K zastavení nelichotivé série mimo domácí půdu mohl Nice přiblížit v deváté minutě Evann Guessand. Přízemní pokus z úhlu, kterým zakončil dravý průnik po levém křídle, však nasměroval mimo tři tyče. Jinak se oba celky soustředily především na defenzivní hru, a v první půlhodině proto diváci na Stade Francis-Le Blé neviděli ani jednu střelu do prostoru brány. To se změnilo až ve 37. minutě, kdy z ojedinělé příležitosti málem udeřili červenobílí. Ránu Huga Magnettiho zpoza vápna ale vyrazil Marcin Bulka a následnou dorážku poslal vysoko nad Martín Satriano.

Chvíli po začátku druhého dějství Nice konečně prověřilo pozornost domácího gólmana. Centr z levé strany si našel Guessand, slabou hlavičku mladého útočníka ale Marco Bizot bez potíží skryl ve svých rukavicích. Po většinu času se ovšem na trávníku opět odehrával tuhý boj s mnoha nepřesnostmi. Střeleckou převahu si sice postupně vytvořili Les Pirates, jenže v zakončení se velmi trápili a recept na obranu soupeře nenašli.

Brest tak podruhé za sebou remizoval. V příštím kole ho čeká 11. února souboj s Clermontem, Nice ve stejný den vyzve Monako.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele