LaLiga - souhrn 38. kola: Benzema se s Realem loučil gólem

04.06.2023, 20:31, aktualizováno 04.06.2023, 23:14
Komentáře a souhrny
Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid na závěr sezony remizoval 1:1 s Athleticem, z penalty skóroval Karim Benzema, jenž se stylově rozloučil s královským velkoklubem. Nevyhrála ani mistrovská Barcelona, která padla ve Vigu. Třetí Atlético si rozdělilo body s Villarrealem, Real Sociedad porazil čerstvého vítěze Evropské ligy Sevillu. Osasuna se výhrou nad Gironou po 17 letech kvalifikovala do pohárové Evropy, naopak po roce se s LaLigou znovu loučí Valladolid...

Real Betis - Valencia CF 1:1

04.06.2023 21:00

Góly: 1. Ayoze Pérez - 71. Diego López

Valencia sice dokázala pouze remizovat na hřišti Realu Betis, k záchraně jí to však stačilo. Po hororovém začátku, kdy se už v první minutě prosadil Pérez, se "Netopýři" dokázali zvednout a dvacet minut před koncem vyrovnat na konečných 1:1 zásluhou Lópeze.

Diváci na Estadio Benito Villamarín ještě ani nestačili usednout na svá místa, když se z první akce utkání prosadili domácí fotbalisté. Miranda našel krásnou kolmicí za obranu Péreze, který nevymýšlel nic velkého a s klidem překonal brankáře Mamardašviliho.

Hned o pár minut později se z vyrovnání radoval Almeida, v momentu přihrávky ale stál v těsném ofsajdu, a tak branka nemohla být uznána. Hosté byli nadále v tlaku, dobrou příležitost ke skórování si ale dlouho vytvořit nedokázali.

Ve druhém poločase se nejdříve se svou bohatou kariérou rozloučil jednačtyřicetiletý Joaquín, který většinu let strávil právě ve dvou klubech, které se střetly v jeho posledním zápase v životě. Následně mohl být rád, že už se nachází mimo hřiště, hlavní rozhodčí totiž rozpoutal nekonečnou konzultaci s VARem na téma potenciální penalty pro Los Che po ruce Rodrígueze. Ta se sice po dlouhých minutách potvrdila, akci ale předcházel ofsajd, a tak si hosté museli na své vyrovnání ještě počkat.

Netrvalo to ale dlouho, o dvě minuty později už se konečně mohli radovat z regulérního gólu. González vysunul za obranu Lópeze, který neměl problém se zakončením a stav utkání byl srovnán.

Barajovi svěřenci dohrávali od jednaosmdesáté minuty o deseti, to když po pár minutách na hřišti nepříjemně prošlápl Gonzálezovi lýtko Musah. Na výsledku utkání to už ale nic nezměnilo a Valencia se tak udržela mezi španělskou elitou.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - FC Barcelona 2:1

04.06.2023 21:00

Góly: 42. Gabriel Veiga, 65. Gabriel Veiga - 79. Anssumane Fati

Celta zažila skvělý večer, protože porazila slovutnou Barcelonu a před vlastními fanoušky si připsala skalp, o jakém se mnoha týmům jen zdá. Hlavním hrdinou se stal domácí klenot Gabriel Veiga, pro něhož tohle byla dost možná stylová rozlučka s týmem.

Celta potřebovala bodovat, aby se zachránila, ale nezvolila si pro to nejsnazšího soupeře. Do Viga totiž přijela Barcelona, která už sice prakticky neměla o co hrát, ale to neznamená, že by byla zvyklá dávat svoji kůži lacino. Celta věděla, že musí bodovat, a na jejím vstupu do utkání to bylo jasně patrné. Hrála aktivně a neohroženě. Přesto málem inkasovala jako první. V 11. minutě centrovaný míč od kolegy Alonsa uklidil do sítě záložník Franck Kessié, což by znamenalo velké problémy. Nicméně VAR odhalil těsný ofsajd, takže branka nebyla uznána.

Bývalí hráči Barcelony Carles Pérez s Óscarem Minguezou se snažili kombinovat dost nebezpečně, ale k ničemu jejich snaha nevedla. Na opačné straně si na centr od Lewadowského naběhl Franck Kessié, ale ačkoli se mu nikdo z domácích obránců nevěnoval, zamířil hlavou úplně mimo. Pak se do větší šance dostala Celta. Carles Pérez si nenechal vzít míč a naopak ho naservíroval přes Galána až k nohám Minguezy. Jeho zakončení ale těsně minulo vzdálenější tyč Barcelony!

Dvě minuty před koncem poločasu už se ale měnilo skóre. Óscar Rodríguez sice ještě pálil z ofsajdu, ale hned z dalšího útoku se balon dostal k Seferovićovi. Ten jej posunul na rozeběhnutého Gabriela Veigu a mladý ofenzivní talent míč napálil mimo dosah brankáře Ter Stegena!

Barcelona se ani po změně stran dlouho nedokázala výrazněji prosadit. Naopak po hodině hry sama kapitulovala! Gabriel Veiga dostal na straně dostatek času i prostoru a zřejmě chtěl centrovat, ale jeho pokus se nakonec snesl přímo do brány za záda ohromeného hostujícího německého brankáře - 2:0.

S tímhle skóre ještě chtěla Barcelona něco udělat, ale moc toho nesvedla. Až deset minut před koncem se na centr od Ousmaneho Dembélého pověsil do vzduchu Ansu Fati a na zadní tyči dokázal balon dostat do sítě. Víc už ale šampion ve Vigu nezvládl.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Getafe CF 0:0

04.06.2023 21:00

Góly: -

Valladolid pouze remizoval na svém domácím stadionu 0:0 s Getafe a s nejvyšší španělskou soutěží se tak minimálně na rok loučí. Espanyol totiž nakonec nedokázal udolat Almeríi, která má tak na svém kontě v konečném součtu o bod více než právě kastilský celek.

Utkání začalo velmi tvrdým střetem Iglesiase s Machísem. Bylo znát, že půjde o typický záchranářský duel, pro nezaujatého diváka bylo ale bohužel k vidění o to méně šancí. Jednou takovou se prezentoval těsně před pauzou Mata, jeho hlavičku ale famózním zákrokem vytáhl Masip.

Po šedesáti minutách pořádně zatrnulo fanouškům Azulones, po centru Machíse hlavičkoval Larín těsně nad branku, kterou strážil Soría.

Poslední čtvrthodina přinesla naději pro domácí příznivce, Espanyol se sice v souběžně hraném duelu s Almerií dostal do vedení 3:2, to ale netrvalo dlouho. Pár minut před koncem bylo v Barceloně srovnáno a Valladolid věděl, že zachránit se bude muset sám. To se ale nepovedlo, gól vsítit nedokázal a se španělskou elitou se po roce zase loučí.

Více informací k zápasu

Elche CF - Cádiz CF 1:1

04.06.2023 21:00

Góly: 71. Lucas Boyé - 10. Gonzalo Escalante

Cádiz zvládl záchranářský souboj o setrvání v LaLize i pro příští ročník, když v závěrečném kole remizoval s beznadějně posledním Elche 1:1. Hosté nenechali nic náhodě a již v 10. minutě se prosadil Gonzalo Escalante, který se čtvrtým gólem v sezoně postaral o svou nejdůležitější trefu. Vyrovnávací zásah domácích nemusel Cádiz mrzet, neboť si i díky souhře dalších výsledků ponechal status prvoligového mužstva.

Otloukánek letošní sezony Elche si přednostně přisoudil sestup do druhé ligy, přesto se vzchopil a v posledních týdnech výrazně ovlivňoval osudy dalších týmů. Během čtyřzápasové série bez porážky remizoval na půdě o záchranu bojujícího Getafe a následně ohrozil i pohárové místenky pro Sevillu či Bilbao. Kdyby se Los Franjiverdes povedlo pokračovat ve výsledkovém vzepětí, Cádiz stále mohl propadnout až na sestupovou 18. příčku.

O úvodní slovo se v důležitém utkání o udržení přihlásili již v osmé minutě domácí, když Randy Nteka pálil z hranice pokutového území, Édgar Badía byl však připravený. O dvě minuty později dostali fanoušci Cádizu důvod k oslavám. Postaral se o něj Escalante, když se probojoval k odraženému míči ve vápně a z voleje rozvlnil síť branky zelenobílých. Možnost snížit měl na svých kopačkách ve 33. minutě Lucas Boyé, ovšem tváří v tvář proti brankáři selhal. Gólové radosti Elche překazil dokonce dvakrát videorozhodčí a to v rozmezí 11 minut. V obou případech se jednalo o těsné postavení mimo hru.

Diváci, kteří se o poločasové přestávce zdrželi, tak přišli o krásné sólo Nteky, jenž připravil míč Tete Morentovi. Ten ale ve stoprocentní šanci branku trestuhodně přestřelil. Domácí se svého gólu přece jen dočkali. V 72. minutě se dostal Boyé k centrovanému míči jako první a tvrdou hlavičkou nedal soupeři šanci. V 85. minutě mohlo jít Elche do vedení, když hlavičkoval Gonzalo Verdú, avšak jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Elche tak sice protáhlo domácí sérii bez porážky na čtyři zápasy v řadě, pro Cádiz se však jednalo o cenný bodový zisk. Vzhledem k výsledkům z ostatních stadionů se totiž zachránil mezi španělskou elitou.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Almería 3:3

04.06.2023 21:00

Góly: 13. Javi Puado, 49. Ronaël Pierre-Gabriel, 73. Luca Koleosho - 10. El Bilal Touré, 58. Adrián Embarba, 88. Adrián Embarba (pen.)

Almería v závěrečném 38. kole LaLigy remizovala s už jistě sestupujícím Espanyolem 3:3 a i díky ostatním výsledkům si zajistila setrvání v nejvyšší soutěži. Diváci na stadionu sledovali atraktivní podívanou, kde se skóre měnilo hned několikrát. Espanyol bleskurychle reagoval na úvodní branku Almeríe výstavním gólem Javiho Puada a krátce po přestávce dokonce skóre otočil. Rojiblancos však ukázali neskutečnou houževnatost, když dokázali dvakrát odpovědět na vedení domácích. Hrdinou zápasu se stal Sergi Dardel, který proměnil v 86. minutě pokutový kop.

Gól Samuela Lina ze závěru duelu ve Valencii bude ještě dlouhou dobu budit fanoušky Espanyolu ze snů. Katalánci na Mestalle sahali po výhře, kterou by si ještě udrželi reálné naděje na záchranu, nakonec však jejich šance v sídle Netopýrů pohasly. To udělalo radost mnoha týmům ze spodní části tabulky a mezi nimi také Almeríi, jíž stále hrozil rychlý návrat do nižší soutěže. Jednou z příčin těchto potíží byla její venkovní forma, když na hřištích soupeřů vyhrála v aktuálním ročníku jediný duel.

Utkání začalo za ohlušujícího pískotu domácích fanoušků, kteří tak vyjádřili svou nespokojenost s neúspěšnou sezonou svých oblíbenců. El Bilal Touré se v 10. minutě podílel na zhoršení atmosféry, jelikož si našel krásný centr z levé strany a hlavou nasměroval míč přesně k levé tyči. Příznivci modrobílých však nestačili ani analyzovat obdrženou branku a již opět panoval smírný stav. Postaral se o něj výstavním gólem z voleje Puado. Tempo hry nadále bylo svižné s řadou nadějných příležitostí na obou stranách. V té největší selhal v závěru úvodního dějství hostující Adrián Embarba, který z nadějné pozice trefil pouze hlavu domácího stopera.

Z první větší šance druhého poločasu hned padla branka. Postaral se o ni ve 49. minutě Ronael Pierre-Gabriel, který předpisově zavřel zadní tyč a tvrdou ranou kolem gólmana otočil stav utkání ve prospěch Espanyolu. Almería se však nechtěla smířit s porážkou a o 9 minut později bylo zase vyrovnáno. Prosadil se Embarba, jenž se probojoval k míči v pokutovém území a střelou k levé tyči nedal bezmocnému gólmanovi šanci. V 73. minutě se čísla na světelné tabuli opět měnila ve prospěch Espanyolu. Krásnou individuální akci zakončil Luca Koleosho ranou na vzdálenější tyč. V 87. minutě dostal jedinečnou příležitost zachránit svůj tým v soutěži Dardel. Ten se z penaltového puntíku nemýlil a potřetí a naposledy srovnal stav utkání.

Espanyol tak při rozlučce s nejvyšší soutěží promluvil do boje o záchranu a remizoval s Almeríí. Ta se však nakonec navzdory ztrátě bodů udržela mezi španělskou elitou.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Rayo Vallecano 3:0

04.06.2023 18:30

Góly: 51. Vedat Muriqi, 71. Copete, 90+3. Ángel Rodríguez

Vallecano mělo ještě před posledním kolem jakous takous šanci na účast v pohárech, potřebovalo ale nutně zvítězit na hřišti Mallorcy a navíc doufat v souhru příznivých výsledků. Už první úkol se ale hrubě nevyvedl, celek z předměstí Madridu tahal většinu utkání za kratší konec a z Visit Mallorca Estadi si odváží porážku 0:3. Za domácí se prosadili Muriqi, Copete a Ángel Rodríguez.

První šanci utkání přinesla třináctá minuta, Morales poslal parádní pas za obranu na Daniho Rodrígueze, ten si ale se zakončením neporadil a vysoko přestřelil. V první půli pak už diváci na gól čekali marně, dočkali se ale hned těsně po pauze.

A postaral se o něj kdo jiný než kosovský ostrostřelec Muriqi. Ten si osamocen našel místo před bránou a když na něj následně adresoval přihrávku Daniho Rodríguez, neměl už se zakončením do odkryté klece sebemenší problém.

Další zářez na pažbu si na straně domácích připsal v jednasedmdesáté minutě po rohovém kopu Copete. Kang-in Lee poslal do vápna nadýchaný centr, na který si zde nejvýše naskočil právě třiadvacetiletý španělský obránce a hlavou jej poslal na zadní tyč mimo dosah brankáře Stoleho Dimitrievskiho.

V pětaosmdesáté minutě pak do hry na chvíli na straně hostí naskočil jednačtyřicetiletý náhradní brankář Diego Lopéz, který končil kariéru. I jemu však pokazili domácí čisté konto velmi záhy, ve třetí minutě nastavení se do otevřené obrany vřítil Ángel Rodríguez a stanovil konečné skóre utkání 3:0.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 2:1

04.06.2023 18:30

Góly: 27. Brais Méndez, 73. Mohamed-Ali Cho - 77. Erik Lamela

Velmi dramatické a atraktivní, šance nabité utkání, viděli diváci v San Sebastiánu. To nakonec lépe vyznělo pro domácí La Real, který díky trefám Braise Méndeze s Mohamedem-Ali Chem porazil Sevillu.

Sevilla se chtěla se sezonou důstojně rozloučit, o nic jí už v podstatě nešlo. Dnes hrála nad plán, protože tabulka LaLigy se jí v podstatě netýkala. Ve finále Evropské ligy totiž porazila AS Řím a Ligu mistrů si zahraje na každý pád. Real Sociedad o ni musel dost bojovat, ale i on byl z hlediska téhle vyhlídky v klidu. Domácí byli favoritem utkání i proto, že Sevilla působila unaveným dojmem, zvlášť po tom náročném finále.

Na první šanci jsme v souboji těchto dvou ofenzivně smýšlejících soupeřů nemuseli čekat moc dlouho. V páté minutě se Brais Méndez blýskl skvělou nahrávkou na rozeběhnutého střelce Alexandera Sørlotha a ten pálil jen do gólmana. O chvíli později musel ze hřiště zraněný Montiel, kterého nahradil Jesús Navas. S dalším problémem pro brankáře Dmitroviće přispěchal Ander Barrenetxea, jehož oblouček ale na otevření skóre nestačil.

Stejně jako další šance La Realu, ve které se ocitl Méndez. Šikovný záložník se dostal k přízemní ráně z hranice vápna, ale těsně minul levou tyč sevillského mužstva. Svou další šanci už ale proměnil beze zbytku. Ander Barrenetxea využil zaváhání hostující obrany, pronikl až do vápna a nahrál v něm Braisovi Méndezovi. Ten na nic nečekal a razantní ranou propálil vše před sebou!

Do druhého poločasu vešli lépe hosté a Óliver Torres napálil z prvního brejku tyč! Posléze musel brankář Remiro zasahovat proti šanci Bueny. Patnáct minut před koncem se domácímu mužstvu povedl rychlý brejk, který vedl Alexander Sørloth. Tomu se povedlo vysunout Mohameda-Aliho Che a mladý útočník prostřelil obranu i s brankářem Dmitrovićem.

A jak se nakonec ukázalo, tak tahle branka měla velkou váhu z hlediska výsledku. V 77. minutě si totiž Erik Lamela naběhl na pas od Susa a uklidil ho po krásné kličce do brány. Situaci ještě řešil VAR, ale prohřešek proti pravidlům nenašel. Sevilla ale dokázala jen zkorigovat.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 1:1

04.06.2023 18:30

Góly: 72. Karim Benzema (pen.) - 49. Oihan Sancet

Utkání, ve kterém se Athletic Club představil na Santiago Bernabéu proti domácímu "Bílému baletu", mělo pro oba týmy velkou důležitost. Realu se nakonec díky bodu podařilo udržet se před Atléticem Madrid na druhém místě v tabulce, naopak "Lvi" nenaplnili své ambice, zahrát si v příští sezóně evropskou soutěž. Skóre otevřel až ve druhém poločase Sancet, na nějž z penalty navázal Karim Benzema. Pro pětatřicetiletého Francouze šlo o poslední branku za Real, který v létě opustí.

Pokud si Athletic chtěl udržet naději na postup do Konferenční ligy pro příští sezónu, musel se od začátku hnát za vítězstvím. A touha hráčů Los Leones byla na hřišti velice znát. Už v deváté minutě hlavičkoval do ruky Toniho Kroose Iñaki Williams a kopala se brzká penalta. S jejím zahráním si ale prachbídně poradil Vesga. Míč poslal do nejhorší možné výšky a nechal pouze vyniknout Courtoise.

V následujících minutách se hrálo velmi opatrně, Real, který se svým městským rivalem bojoval na dálku o druhé místo, se nemohl propracovat k jediné kloudné příležitosti.

Druhou půli opět bleskově odstartovali hosté, tentokrát již s vedoucí brankou. De Marcos vybojoval míč na pravé straně hřiště a poslal jej do nadějné pozice Sancetovi. Ten sice napoprvé nepropálil belgického gólmana, dokázal se ale propracovat k dorážce a zakončením pod břevno otevřel skóre.

Thibaut Courtois se zaskvěl znovu v osmapadesáté minutě. To když dokázal vytěsnit parádní ránu Iñakiho Williamse z hranice velkého vápna.

Ve dvaasedmdesáté minutě vysvobodil domácí z herního zmaru hvizd hlavního arbitra, který signalizoval pokutový kop. Édera Militãa nešetrně zasáhl ve vápně loktem Yuri a sudí měl poměrně lehkou práci. S podobnou lehkostí si při svém zakončení počínal i loučící se Benzema, který uklidil míč po zemi doprostřed brány.

V závěru utkání drželi míč na kopačkách spíše Baskové, ke kýžené vedoucí trefě to ale nevedlo, a tak se nakonec museli smířit s bodem, který jim na pohárovou Evropu nestačil.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 2:2

04.06.2023 18:30

Góly: 10. Nicolas Jackson, 90+3. Jorge Pascual - 18. Ángel Correa, 56. Ángel Correa

Domácí Villarreal se snadno dostal do vedení, ale během zápasu dvakrát inkasoval. Zejména duo Griezmann - Correa mu dělalo velké potíže. Atlético se ale nakonec z výhry neradovalo, protože ve třetí nastavené minutě srovnal na konečných 2:2 mladý střelec Pascual.

Villarreal dohrával sezonu s vědomím, že si zahraje příští rok Evropskou ligu a tedy se chtěl s domácím publikem rozloučit se ctí, aniž by o něco reálně usiloval. Atlético ani tentokrát nedosáhlo na titul, ale drželo se prakticky neustále na špici LaLigy. Z jejich vzájemného souboje často pocházejí dramatické momenty i zápasy s mnoha góly. Ani dnes jsme na první branku nečekali příliš dlouho.

Domácímu Villarrealu stačilo na vstřelení prvního gólu pouhých devět minut! Centrovaný míč odrazila obrana Atlética nechtěně do běhu Nicolásovi Jacksonovi, který prokázal velmi rychlé smýšlení i nohy a poradil si se zasahujícím náhradním brankářem Grbićem!

Madridské Atlético ale na inkasovanou branku reagovalo velmi rychle a už po devíti dalších minutách bylo srovnáno. Atlético zahrávalo standardní situaci, k míči se postavil francouzský útočník Antoine Griezmann a našel citlivým pasem útočníka Ángela Correu. Ten z druhé vlny na nic nečekal a propálil marně zasahujícího mladíčka Jörgensena.

Stejný hráč deset minut před koncem první půle prověřil Jörgensena další tvrdou ránou, kterou mladý gólman vyrazil jen těsně před sebe. K balonu se dostal Griezmann a pálil, ale nastřelil jen prvního stojícího obránce Villarrealu. Trefil ho do ruky, ale sudí penaltu kupodivu nepískal, i když záběry mluvily zcela jasně!

Po smůle ale Atlético ochutnalo i trochu štěstí. Ve 43. minutě totiž Étienne Capoué vymyslel tvrdou ránu z větší vzdálenosti a trefil s ní břevno. To se málem rozlomilo vejpůl, ale podstatné bylo, že se skóre neměnilo. Vydrželo stejné až do 56. minuty. V ní se Atléticu povedla jedna rychlá akce a zase si vedení vzalo zpátky. Antoine Griezmann vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Ángela Correu, který si snadno obhodil brankáře Jörgensena a trefil se do opuštěné brány - 2:1 pro Colchoneros.

Delší dobu se na trávníku nic nedělo, až v 70. minutě nastal zřejmě zlomový moment utkání. Axel Witsel v roli posledního hráče Atlética zasáhl pronikajícího soupeře a byl za to vyloučen! Villarreal pocítil velkou šanci na srovnání, ale dlouho se mu nedařilo ho dosáhnout.

Přeci jen se ale nerozloučil se sezonou porážkou. Ve třetí nastavené minutě totiž Villarreal podnikl rychlý brejk. Ten ještě hostující obrana odrazila, ale jen k nohám dobíhajícího Jorgeho Pascuala. Střídající hráč pak snadno stanovil konečné skóre na 2:2. Mladý španělský útočník byl tehdy na trávníku jen necelých osm minut. Atlético se tak s Villarreal na závěr sezony rozešlo smírně.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Girona FC 2:1

04.06.2023 18:30

Góly: 52. Ante Budimir, 55. Ante Budimir - 75. Reinier

Z velkého úspěchu se může radovat Osasuna, která se ze sedmého místa probojovala do Konferenční ligy. V přímém souboji porazila Gironu 2:1 a k tomu jí pomohly i výsledky dalších zápasů. Hlavní hrdinou byl chorvatský útočník Ante Budimir, jenž vsítil oba góly domácích.

Osasuně pomohl k zisku sedmého místa také Real Madrid, který remizoval s Athletic Clubem 1:1. Ten nejdůležitější úkol porazit Gironu ale zvládli sami hráči Osasuny a to především po změně stran.

První půle nezačala pro Osasunu nejlépe, protože už po šesti minutách musel střídat zraněný David García. Hned vzápětí přišla šance, kterou Ezzalzouli poslal mimo vzdálenější tyč. V 19. minutě vyrobila Girona chybu v defenzivě a Budimir v prvním pokušení branku těsně přestřelil. O šest minut později konečně zahrozila také Girona a Riquelmeho ostrý pokus zneškodnil Fernández.

Šancí bylo v prvním poločase dost, ovšem scházely góly. Hlavičku Budimira stačil brankář stáhnout pro sebe a brankou neskončila ani série gólových příležitostí v nastaveném čase.

Zahazování pokračovalo i po změně stran, i když konečně začaly padat i góly. Ezzalzouli ještě Gazzanigu nepřekonal, ale chvíli na to se to rovnou dvakrát povedlo Antemu Budimirovi. Barja zužitkoval dlouhý pas přihrávkou před branku na skórujícího Chorvata. Vzápětí přišla podobná akce, opět z pravé strany hřiště a tentokrát Chorvat zakončoval ze vzduchu hlavou - 2:0.

Girona odhodila veškerý ostych a přidala plyn. Castellanos mohl hlavičkou snížit, ovšem dobře zasáhl Fernández. Katalánci zdramatizovali zápas v 75. minutě, když si na Cygankovův centr naskočil Reinier a hlavičkou pod břevno překonal Fernándeze. Na vyrovnání měli hosté ještě dostatek času, ale Osasuna zbytek zápasu skvěle ubránila a hrála Gironě na nervy. V nastavení ještě zahrál rukou mimo pokutové území Gazzaniga a nic dalšího už se nestalo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
38
28
4
6
70 : 20
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75 : 36
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70 : 33
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51 : 35
71
5
Villarreal CF
38
19
7
12
59 : 40
64
6
Real Betis
38
17
9
12
46 : 41
60
7
CA Osasuna
38
15
8
15
37 : 42
53
8
Athletic Bilbao
38
14
9
15
47 : 43
51
9
RCD Mallorca
38
14
8
16
37 : 43
50
10
Girona FC
38
13
10
15
58 : 55
49
11
Sevilla FC
38
13
10
15
47 : 54
49
12
Rayo Vallecano
38
13
10
15
45 : 53
49
13
Celta Vigo
38
11
10
17
43 : 53
43
14
Valencia CF
38
11
9
18
42 : 45
42
15
Getafe CF
38
10
12
16
34 : 45
42
16
Cádiz CF
38
10
12
16
30 : 53
42
17
UD Almería
38
11
8
19
49 : 65
41
18
Real Valladolid
38
11
7
20
33 : 63
40
19
Espanyol Barcelona
38
8
13
17
52 : 69
37
20
Elche CF
38
5
10
23
30 : 67
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
MarcoBanco

To posledne zostupove miesto je tak vyrovnane.. dufam že nespadne Valencia alebo Celta

Reagovat
Igli

Valencia nemůže spadnout, ne? Vždy za ni bude buď valladolid nebo getafe podle mě

Reagovat
MarcoBanco

Asi máš pravdu len sa trošku stracam v tej tabulke pri rovnosti bodov kedže potom rozhoduju vzajomne zapasy

Reagovat
Salfovic

Ten gól v nastavení přišel Atlético asi dost draho, co?

Reagovat
MarcoBanco

Tak ono ked som videl ako dohraval Real tak mi prislo ze im je uz uplne jedno ci skoncia 2. alebo 3..

Reagovat
Phillipinho

7 milionu euro.

Reagovat
2miguel1

Supercopa? Bude tam Barca Real Osasuna a asi to Atletiko aj tak nie?

Reagovat
Phillipinho

Jo Supercopa Atletico hrat bude. Ty penize je rozdil mezi druhym a tretim mistem…

Reagovat
Salfovic

Ale to je jen jakási prémie za umístění, ne? Já myslel podíl z tv práv, ten se snad určuje na základě umístění v ročnících.

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
Rizek

Já mám pocit, že sudí v tom zápase ukazoval, že ruku viděl, ale nepovažuje to za přestupek. Tak jako tak je to ohromná fela.

Reagovat
MarcoBanco

Ten Gabri Veiga fakt paradny hračik

Reagovat
santini

Hlavne nech nikam nechodí, budúci rok nám bude treba niekoho, kto zastúpi Iaga

Reagovat
MarcoBanco

A nema už isty odchod? Podla toho striedania a emocii, sľz po zapase som myslel, že sa v lete stahuje

Reagovat
santini

Ja teda neviem..nikde som nezachytil, kam by mal ist

Reagovat
MarcoBanco

Niekde som čital že Live a Newcastle ma zaujem.. Myslim že aj Fabricio pisal že v lete odide tak som zvedavy

Reagovat
santini

otázka znie, o koho nemajú Live a Nové Zámky záujem..

Reagovat
Raul=Real

Lacnejsia alternatíva Bellinghama...asi by som ho bral aj radšej...hlavne v momentalnej situacii ked nam treba tlacit peniaze do utoku a Bellingham nieje nevyhnutny

Reagovat
MarcoBanco

Tiez by som ho bral.. pre zmenu aj nejakeho španiela dotiahnuť

Reagovat
Jordi Alba

Osasuna urve poháry s 37 gólama a Espanyol sestup s 52.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Rizek

Reagovat
mastakillah

Joaquín

Reagovat
Phillipinho

Valladolid dolu byla nejlepsi mozna volba

Reagovat
santini

Presne tak, mohli spadnúť rovno do trojky.. jediné, čo u nich uznávam, je štadión, ten je pekný

Reagovat
Eichel

Lahozov posledný zápas, konečne.

Reagovat
Rizek

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rizek

Náš závěr sezony po zisku titulu byl tristní - 3 prohry ze čtyř mačů ... Asi to není průser, ale ostuda asi jo. Chápal bych jednu prohru po oslavě, ale pak už se přece musí zase trochu zapnout.

Co se týká včerejška - nemůžu říct, že by se nějak vypouštěly souboje, ale ten tým neměl vůbec snahu hrát dopředu. (Ne)Bránění u prvního gólu bylo taky dost směšné.

Sezona je taková rozporuplná - v lize se nám dařilo vyhrávat vyrovnané duely a hrozně nám pomáhala nulová konkurence. LaLiga se musí zamyslet, jakým směrem jdeme, protože tohle může skončit průserem. Supercopa fajn. Copa fajn, ale ohromná černá kaňka na konci. LM průser (zase). Celková spokojenost se sezonou 70 %.

Do budoucna musíme vyřešit větší konkurenci v kádru. Chce to krajní beky na obě strany. Chce to jedno TOP křídlo. Chce to kvalitní backup na devítku. Chce to jednoho TOP střeďáka, protože Gavi a Pedri jsou často out. Za mě teda 5 nových hráčů. Hlavně je třeba, aby to byly opravdu posily. Na cestě z klubu jsou už Sergio a Alba. Další by mohli být Fati nebo Ferran.

Messiho návrat by mě samozřejmě lákal, ale co se týče vývoje v klubu, tak by to asi byl krok spíš zpět. Otázkou by samozřejmě bylo, jak moc by dokázal Messi zažehnout ty svoje motory a jak (a jak dlouho) by byl motivovaný na nejvyšší úrovni. Sice ho mám ohromně rád, ale ASI bych byl proti jeho návratu (tfuj, takhle se rouhat).

Reagovat
andkoo

Atletico dalo rovnako gólov ako Barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele