38. kolo
04.06.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad si na závěr poradil s unavenou Sevillou

Velmi dramatické a atraktivní, šance nabité utkání, viděli diváci v San Sebastiánu. To nakonec lépe vyznělo pro domácí La Real, který díky trefám Braise Méndeze s Mohamedem-Ali Chem porazil Sevillu.

Sevilla se chtěla se sezonou důstojně rozloučit, o nic jí už v podstatě nešlo. Dnes hrála nad plán, protože tabulka LaLigy se jí v podstatě netýkala. Ve finále Evropské ligy totiž porazila AS Řím a Ligu mistrů si zahraje na každý pád. Real Sociedad o ni musel dost bojovat, ale i on byl z hlediska téhle vyhlídky v klidu. Domácí byli favoritem utkání i proto, že Sevilla působila unaveným dojmem, zvlášť po tom náročném finále.

Na první šanci jsme v souboji těchto dvou ofenzivně smýšlejících soupeřů nemuseli čekat moc dlouho. V páté minutě se Brais Méndez blýskl skvělou nahrávkou na rozeběhnutého střelce Alexandera Sørlotha a ten pálil jen do gólmana. O chvíli později musel ze hřiště zraněný Montiel, kterého nahradil Jesús Navas. S dalším problémem pro brankáře Dmitroviće přispěchal Ander Barrenetxea, jehož oblouček ale na otevření skóre nestačil.

Stejně jako další šance La Realu, ve které se ocitl Méndez. Šikovný záložník se dostal k přízemní ráně z hranice vápna, ale těsně minul levou tyč sevillského mužstva. Svou další šanci už ale proměnil beze zbytku. Ander Barrenetxea využil zaváhání hostující obrany, pronikl až do vápna a nahrál v něm Braisovi Méndezovi. Ten na nic nečekal a razantní ranou propálil vše před sebou!

Do druhého poločasu vešli lépe hosté a Óliver Torres napálil z prvního brejku tyč! Posléze musel brankář Remiro zasahovat proti šanci Bueny. Patnáct minut před koncem se domácímu mužstvu povedl rychlý brejk, který vedl Alexander Sørloth. Tomu se povedlo vysunout Mohameda-Aliho Che a mladý útočník prostřelil obranu i s brankářem Dmitrovićem.

A jak se nakonec ukázalo, tak tahle branka měla velkou váhu z hlediska výsledku. V 77. minutě si totiž Erik Lamela naběhl na pas od Susa a uklidil ho po krásné kličce do brány. Situaci ještě řešil VAR, ale prohřešek proti pravidlům nenašel. Sevilla ale dokázala jen zkorigovat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele