LaLiga - preview 38. kola: Joaquín bude přepisovat historii

04.06.2023, 08:51
Previews
Joaquín (© AFP)

Poslední kolo rozhodne o tom, který z předních madridských klubů obsadí druhou příčku, zda na sedmé pozici skončí Athletic, nebo Osasuna a také se dozvíme jméno posledního sestupujícího. A vyrovnán by měl být historický rekord v počtu startů v nejvyšší soutěži.

RCD Mallorca - Rayo Vallecano

neděle 18:30

Poslední ligové kolo se kompletně odehraje v neděli a většina klíčových otázek je již zodpovězena. Mezi prvními pěti zápasy najdeme i souboj, který může v tabulce kartami ještě trochu zamíchat. Domácí Mallorcu totiž dělí od Raya jen dva body.

Mallorca poslední dobou se skoro železnou pravidelností střídá bodový zisk a porážky podle toho, kde zrovna hraje. V prostředí domácího stadionu Mallorca Son Moix za minulé tři zápasy dvakrát vyhrála a jednou remizovala, ale venkovní zápasy skončily třemi porážkami v řadě. Tři branky dostala Mallorca jak minule od Barcelony, kde se to prakticky očekávalo, tak ale předtím také od Almeríe, což byl docela šok.

Tahle nevyrovnanost poslala tým trenéra Javiera Aguirreho na současnou dvanáctou příčku s tím, že od desátého Raya ji dělí jen dva body. Před domácím publikem se nyní neukáže snad jen zraněný Giovanni González, zatímco hostům schází Radamel Falcao. Jistou oporu cítí Mallorca v domácím prostředí také právě vzhledem k soupeři. Rayo totiž za posledních 30 let vzájemných soubojů v první nebo druhé lize vyhrálo nad domácí Mallorcou jen v jednom případě.

A teď je jeho forma taky nepříliš přesvědčivá. V minulém kole se mu sice povedlo vyhrát, když si poradilo s Villarrealem a nečekaně přichystalo svým fanouškům krásný dárek, ale předtím prohrálo tři zápasy v řadě. Rayo navíc rozhodně ještě nezabalilo boj o Evropu, protože od sedmého místa jej dělí jen jediný bod.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Roman - Maffeo, Copete, Valjent, Gaya, Costa - Rodriguez, Morlanes, Baba, Lee - Muriqi

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Catena, Garcia - Palazón, Comesaña, Valentin, Chavarria - Garcia, De Tomás

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.36 - 2.23

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC

neděle 18:30

Real Sociedad si zajistil s předstihem svou účast v příštím ročníku Ligy mistrů a v posledním kole se bude chtít na domácí půdě stadionu Anoeta rozloučit tím nejlepším možným stylem. Proti domácím ale nastoupí Sevilla, která opět oslnila ve finále "své" Evropské ligy.

La Real se bude s touto sezonou loučit před vlastními fanoušky a ti ji budou hodnotit jednoznačně pozitivně. Baskický celek totiž zvládl bojovat o Ligu mistrů, byť to byl hodně náročný a dramatický boj. V konkurenci Villarrealu či Realu Betis ale zvládl udržet čtvrté místo a to mu už nikdo nesebere, ani kdyby se Sevillou prohrál. Což je něco, co se mu nestalo už ve třech minulých utkáních.

Dvě z nich skončila remízou bez branek, naposledy se z výhry radoval právě tým ze San Sebastiánu. Ale to bylo ještě v době, kdy Sevilla tvořila svoje nové dno a předváděla tragické výkony. S aktuální Sevillou měla tehdy pramálo společného. Na tohle utkání bude určitě moc rád vzpomínat Mikel Oyarzabal. Zkušený útočník si v případě, že nastoupí, připíše na konto už 300. start za baskický klub!

V kariéře ho často limitovala zranění a i v této sezoně si na konto připsal jen 22 prvoligových utkání. Tentokrát je fit, což se ale nedá říct o Merquelanzovi, Sadiqovi a Méndezovi. Otázkou bude, jak to zvládne Sevilla. Ta má totiž v nohách enormně náročný finálový duel Evropské ligy. Trval 146 minut a rozhodnutí o vítězi nepřineslo ani prodloužení. Na řadu musely přijít penalty a ty naštěstí šly mnohem lépe Seville než AS Řím.

Sevilla díky tomu ovládla další ročník Evropské ligy, ještě vylepšila svůj rekord a vyhrála (spolu s Pohárem UEFA) už po sedmé! A hlavní dík za to patří muži, jehož doposud největším kariérním úspěchem byl postup do první ligy s Realem Valladolid. Ano, tak trochu outsider, José Luis Mendilibar, který si ve finále namazal na chleba i Josého Mourinha. Přišel s cílem zachránit Sevillu v první lize a kromě toho ji dostal i do Ligy mistrů!

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Pacheco, Le Normand, Rico - Guevara, Zubimendi, Illarramendi - Barrenetxea, Sørloth, Cho

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Rekik, Nianzou, Telles - Jordan, Gueyé - Suso, Gómez, Lamela - Mir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.05 - 5.37

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao

neděle 18:30

Real Madrid má prakticky dobojováno a může začít s přípravou na příští ročník. Ten by měl být rozhodně úspěšnější než ten letošní. Poslední radost svým fanouškům může Bílý balet udělat v domácím utkání s Athleticem.

Bílý balet má za sebou sezonu, v níž o nějakém větším úspěchu rozhodně mluvit nemůže. Vyhrál sice Copa del Rey, Superpohár a ovládl i mistrovství světa klubů, ale unikla mu Liga mistrů a nezazářil ani v LaLize. Tam musel primát dokonce přenechat Barceloně, aby toho nebylo málo. Na záda se jí díval docela dlouho a jedno kolo před koncem na ni ztrácí propastných jedenáct bodů.

Trenér Carlo Ancelotti je sice přesvědčen, že v roli hlavního kouče královského klubu zůstane a že příští sezonu vybuduje novou osu základní jedenáctky, ale jistotu nemá. Chce ale za každou cenu dohrát sezonu s úctou, což znamená výhrou. Poté, co Real vypadl z Ligy mistrů, se musel oklepat i z porážky od Valencie, ale v minulých dvou kolech se mu už povedlo zvítězit. Poradil si s Rayem Vallecano a především pak se Sevillou.

Ancelottiho mužstvo si udržuje prvenství aspoň ve střelených brankách. Konta soupeřů v LaLize zatížil Real už 74 góly a bude v tom chtít pokračovat. Zlepšit naopak musí obranu, která dostala už 35 branek a v tomhle ohledu je až čtvrtou nejlepší obranou v lize.

Před utkání s Athleticem italský kouč prohlásil: "Čeká nás poslední zápas ligového ročníku a jsem rád, že se to odehraje na domácí půdě. Chceme se důstojně rozloučit s LaLigou, i když vím, že Athletic má hodně o co hrát a nebude to snadné. A ohledně mé budoucnosti, mám před sebou ještě jeden rok kontraktu a hodlám jej dodržet. Máme dobré základy, ale v některých věcech se ještě musíme zlepšit. To je ostatně DNA Madridu, neustále se zlepšovat."

Athletic do Madridu nejezdí moc rád, naposledy vyhrál ligový duel na stadionu Santiago Bernabéu v roce 2005! Athletic pořád drží sedmou příčku, která znamená předkolo Konferenční ligy, ale je s podivem, že se mu to daří. Forma týmu trenéra Valverdeho je totiž mimořádně špatná. Z šesti minulých duelů se jim povedlo vyhrát jen jednou, když si poradili s Celtou Vigo.

Jinak se abnormálně trápí, vezmeme-li v úvahu, že Athletic v této sezoně vůbec nehraje evropské poháry a že se mohl soustředit jen na Copu a právě ligu. Pravdou ale je, že kouč Valverde musel často řešit i dlouhotrvající absence. A výjimku mu neposkytlo ani poslední kolo, protože ani do něj nejde Athletic v kompletní sestavě. Kvůli zranění mu chybí hráči jako Ander Herrera, Dani García, Jon Morcillo nebo Yeray Álvarez.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba - Kroos, Camavinga, Valverde - Rodrygo, Benzema, Vinícius

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Yuri - Vesga, Sancet - Berenguer, Muniain, N. Williams - I. Williams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 4.18 - 4.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid

neděle 18:30

Až do posledního kola je pro Atlético ve hře titul vicemistra Španělska, ovšem situaci nemá ve svých rukou. Už tak těžký zápas na Estadio de la Cerámica musí vyhrát a ještě doufat ve ztrátu Realu Madrid. Ve světě fotbalu ale není nic nemožné. Pokud jde o Villarreal, ten už se nemá kam posunout a sezonu 2022/2023 zakončí na pátém místě.

Villarreal tak bude v příští sezoně startovat v základní skupině Evropské ligy, což je ale pro něj menší zklamání. Druhá polovina ligy se totiž Žluté ponorce vydařila, ale po poslední porážce ve Vallecanu přišla definitivně o možnost dostat se na čtvrté místo. Vyčítat si může především nezvládnutý únor, kdy prohrála čtyři ligové zápasy v řadě. Tady se "lámal chleba".

Do posledního zápasu mohou jít domácí s čistou hlavou a prostě si ho jen užít. Diváci se mohou těšit na atraktivního soupeře, kterým Atlético bezesporu je. A třeba se znovu dočkají podobné přestřelky (2:2) jako při poslední návštěvy Atletů na Estadio de la Cerámica. Villarreal se bude v útoku opět spoléhat na Nicolase Jacksona, jenž má v závěru ligy opravdovou fazónu. Senegalský útočník nastřílel v této sezoně LaLigy 11 branek, přitom osm z nich od konce dubna. Dokáže ještě přidat další zásah?

Co se týče hostů, tak Atlético skončí nejhůř třetí, ale s prázdnou nezůstane. Muži sice na žádnou z cenných trofejí nedosáhli, ale ženská složka Atlética získala titul v Copa de la Reina, což je ekvivalent mužského Copa del Rey.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho ještě mohou dosáhnout na druhou příčku, i když cesta k tomu je složitá. Hlavním předpokladem je Villarreal porazit a pak čekat na zaváhání Realu Madrid, který bude hrát souběžně s Athleticem. Také Atlético se dostalo ve druhé polovině sezony do vynikající formy a v jednu chvíli se ještě zapojilo do boje o titul. Šokující porážka 0:1 s nejhorším týmem LaLigy Elche ale dala šanci městskému konkurentovi vrátit se znovu na druhé místo. K tomu navíc přišla i ztráta na hřišti dalšího sestupujícího týmu Espanyolu (3:3). Chuť si Colchoneros spravili až před týdnem, když porazili čtvrtý Real Sociedad 2:1.

Villarreal i nadále nemůže počítat s Francisem Coquelinem a k dispozici zřejmě nebudou ani Raúl Albiol a José Luis Morales. Kouč Setién nebude zbytečně riskovat jejich nasazení, když už vlastně o nic zásadního nejde. A konečně hrát nebude ani Alfonso Pedraza, který v minulém kole nasbíral dostatečný počet žlutých karet. Kompletní v žádném případě nebude ani Atlético. Diego Simeone postrádá Reinilda a vykartovaného De Paula, zatímco Thomas Lemar, Memphis Depay, Jan Oblak a Marcos Llorente zůstávají na pochybách.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, P. Torres, A. Moreno - Parejo, Capoué - Chukwueze, Baena, Pino - G. Moreno

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Savić, Gimenez, Hermoso, Carrasco - Saul, Barrios, Koke, Griezmann - Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.95 - 2.54

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Girona FC

neděle 18:30

Osasuna ještě pořád neztrácí naději a sní o tom, že si v příští sezoně senzačně zahraje poháry. A v posledním kole půjde opravdu o všechno, protože stejnou naději chová i nedělní soupeř Osasuny z Girony.

Když se v předminulém kole urodila výhra Osasuny v duelu s Athleticem, byla z toho ve městě velká sláva. Znamenalo to totiž, že Osasuna porazila svého přímého konkurenta v boji o Evropu a pořád může doufat, že se nakonec probojuje do Konferenční ligy. Jenže minule na tenhle úspěch nedokázali svěřenci trenéra Jagoby Arrasateho navázat a smolně prohráli s Getafe, které svádí boj o záchranu.

Oba poslední domácí duely ale Osasuna vyhrála a teď bude chtít přidat třetí zářez. Potřebuje ale jednak sama vyhrát a jednak je nutné, aby nevyhrál Athletic, která má lepší skóre než Osasuna. A pak tu samozřejmě máme soupeře z Girony. Nováček letošní LaLigy předvádí fantastické věci a místo o záchranu bojuje o poháry! Od Osasuny ho dělí jen jeden bod, takže šanci má reálnou. Mohlo to být i lepší, ale čtyři zápasy už Girona nevyhrála.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Peña, Hernandez, D. Garcia, Sánchez - Moncayola, Torro, Oroz - R. Garcia, Abde - Budemir

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Lopez, Bernardo, Gutiérrez - Cyhankov, Reinier, Romeu, Martin, Riquelme - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.76 - 3.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Valencia CF

neděle 21:00

Valencia v neděli navečer cestuje do Sevilly, kde hodlá definitivně zpečetit svou záchranu. Na stadionu Benita Villamarína se Netopýři budou chtít předvést v co nejlepší formě, byť jim trochu dochází dech. Realu Betis naopak o moc nejde.

Béticos zvládli další ročník LaLigy sehrát v pozitivním duchu a zajistili si s předstihem pohárovou účast. A to dokonce v Evropské lize, o kterou už je nikdo za žádných okolností nepřipraví. Béticos vybojovali 59 bodů a od sedmého Athleticu Bilbao je dělí už nepřekonatelných 9 bodů. Koncem minulého měsíce zažil celek ze Sevilly trochu turbulentní formu, protože jednou remizoval a pak prohrál, ale v minulém kole si zlepšil náladu.

Dva góly střelce Iglesiase, mimochodem čtvrtého nejlepšího střelce LaLigy s patnácti přesnými zásahy, mu stačily na tři body proti Gironě a Béticos se nyní budou chtít rozloučit se sezonou před domácími fanoušky co nejlépe. Dostatek gólů se dá očekávat také v neděli večer, protože když se utkají tyhle dva týmy, jen málokdy se to obejde bez branek. Naposledy se tak stalo v září 2018. Naopak nejsou ničím ojedinělým zápasy se třemi a více góly.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho skončí na šestém místě s definitivní jistotou a potvrzují, že se v téhle pohárové pozici hodlají usadit na delší dobu. Zvládli to totiž už v posledních třech ročnících. A Valencii mají rozhodně co vracet, protože při posledním vzájemném utkání od ní dostali potupné tři branky.

Real Betis pořád nemá k dispozici ofenzivního lídra Nabila Fékira, pro něhož sezona už skončila, ale zase se po odpykání trestu vrací obránce Germán Pezzella. Hostům chybí Marcos de Souza. Očekáváme taky emocionální loučení veterána Joaquína, který bude v jednačtyřiceti letech končit s fotbalem.

Valencia potřebuje vyhrát, aby byla v klidu. Pokud by prohrála, stala by se závislou na výkonech dalších čtyř týmů v tabulce pod ní. Nicméně nakročeno má dobře, protože trenér Baraja prohrál jen jednou za posledních pět ligových duelů. Během téhle kratší doby si poradil i s Realem Madrid a remizoval s Villarrealem.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Felipe, González, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Canales, Rodri, Pérez - Iglesias

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Diakhaby, Paulista, Gayá - Guerra, Gonzalez - D. López, Almeida, Lato - Kluivert

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.54 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - FC Barcelona

neděle 21:00

Večerní utkání na Estadio Balaídos může být pro Celtu Vigo možná poslední v rámci nejvyšší soutěže. Domácí celek je pouhý bod od sestupu a pokud neuspěje proti mistrovské Barceloně, může spadnout. Situace u dna tabulky je nepřehledná a samozřejmě dost bude záviset i na dalších výsledcích. Katalánský gigant se bude loučit se svými dlouholetými oporami Sergiem Busquetsem a Jordim Albou.

Celta Vigo je v nezáviděníhodné situaci, ale pořád to má ve svých rukách. Pokud by porazila Barcelonu, její záchrana se stane skutečností. Jakýkoliv jiný výsledek může v kombinaci souběžně hraných zápasů znamenat pád. Ten by byl poměrně nečekaný. Celta Vigo nepatřila do úzkého okruhu kandidátů na sestup, jenomže její výsledky se v průběhu sezony horšily a horšily.

Ještě na začátku dubna se Celestes pyšnili sedmizápasovou sérii neporazitelnosti a rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že klub bude bojovat o záchranu. Podpořit to měla i hubená, ale důležitá výhra nad Elche. Jenže ta byla zároveň poslední. Následovalo pět porážek z šesti duelů a jedna "ušmudlaná" remíza s Gironou. Suma sumárum - Celta je bod od sestupu a před sebou má v závěrečném kole první Barcelonu.

Otázkou samozřejmě je, jak k tomu Katalánci přistoupí. Pomistrovská kocovina totiž Barcelonu neminula, ale na druhou stranu v minulém kole jasně přejela Mallorcu (3:0) a dala najevo, že nic nevypouští. V závěru sezony ale nikdo nechce riskovat zranění, a tak se dá očekávat, že sestava Barcelony dozná některých změn. Určitě si na závěr kopnou Sergio Busquets a Jordi Alba. S domácím stadionem Camp Nou už se rozloučili a ve Vigu odehrají své poslední utkání v barcelonském dresu. Oba ale kariéru nekončí a pokračovat budou jinde.

Barceloně budou v neděli chybět zraněný Alejandro Baldé i dvojice Ronaldo Araújo a Pedri. Kompletní nebude ani tábor domácích. Celtě bude s velkou pravděpodobností nadále chybět duo Fran Beltrán, Augustin Marchesín.

Pokud jde o vzájemné zápasy, není překvapením, že je na tom lépe Barca, ovšem Celta má na kontě některé nedávné úspěchy a to jí může dodat na sebevědomí. Například doma na Balaídos naposledy Barcu obrala o body (3:3) a ve stejném roce 2021 také vyhrála na Camp Nou (2:1). Domácí výhru nad favoritem, kterou by teď nutně potřebovala, zažila naposledy v roce 2019.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Nunez, Galan - Veiga, Tapia, O. Rodriguez - Perez, Seferović, Aspas

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen, Alba - F. de Jong, Busquets, Gavi - Dembele, Lewandowski, Fati

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.71 - 2.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Getafe CF

neděle 21:00

Tak na tenhle souboj se bude v Realu Valladolid i v Getafe hodně dlouho vzpomínat. Oba týmy si totiž to nejlepší nechaly až na samý závěr. Domácí Real hraje na Estadio José Zorrilla o záchranu a stejné plány má i Getafe. Čeká nás hodně dramatická bitva.

Real Valladolid je na tom ze všech týmů nejhůř. V minulém kole se mu sice povedlo uhrát s Almeríou cenný bod, ale stejně to bylo z hlediska záchrany málo. Teď se nachází až na 18. místě a má jen 39 bodů, o bod míň než jeho nejbližší protivníci. Situace je následující: pokud Real Valladolid vyhraje, zachrání se. Teoreticky by mu stačila i remíza, ale to by musela Celta uhrát taky bod a Almería prohrát. A pokud by Celta prohrála stejně jako Almería, stačil by Realu Valladolid zase jen bod.

Getafe má tu situaci mírně jednodušší. Čtrnáctý celek tabulky posbíral dohromady 41 bodů a má lepší vzájemnou bilanci s Almeríou i Valencií. Getafe se zachrání, pokud neprohraje, takže se dá očekávat tuhá bitva.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Sanchez, Fernandez, Olaza - Plano, Mesa, Aguado - Plata, Machis - Larin

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Mitrović, Alderete, Alvarez - Milla, Villar, Maksimović - Munir, Latasa, Mata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.40 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Elche CF - Cádiz CF

neděle 21:00

S velmi nepovedenou sezónou se budou v nedělním osmatřicátém a zároveň posledním kole na svém domácím stadionu loučit hráči Elche, kteří se zde utkají s třináctým Cádizem. Ten má stále rozhodně o co hrát, je totiž jedním z šesti celků, které se stále ještě mohou propadnout na osmnácté místo, které ve Španělsku znamená přímý sestup o ligu níž.

S nejvyšší španělskou ligou se už před mnoha týdny rozloučilo Elche. To de facto od začátku sezóny tahalo ze všech týmů mezi španělskou elitou za nejkratší konec a je jasné, že ztráta na předposlední Espanyol bude po posledním kole propastná.

Cádiz naopak v současnosti doplácí na neuvěřitelnou vyrovnanost spodní poloviny tabulky, kde se v rozmezí dvou bodů těsní hned šest týmů. Kromě "Los Piratas”, kteří mají pro potenciální záchranu nejlepší pozici, se s LaLigou mohou rozloučit také Getafe, Valencie, Almería, Celta Vigo a Valladolid. Na otázku který z týmů to nakonec bude, nám odpoví až nedělní večer.

Andaluský celek se může mimo svou dobrou výchozí pozici těšit také z důležité výhry z minulého kola, kdy si poradil se Celtou. Jediný gól utkání vstřelil ve druhém poločase Sobrino.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Josan, Magallan, Roco, Verdu, Blanco - Gumbau, Donald, Fidel - Tete Morente, Nteka

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernández, Mere, Espino - Bongonda, Escalante, Alcaraz, Sobrino - Lozano, Guardiola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.47 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Almería

neděle 21:00

Až závěrečné kolo rozhodne o tom, kdo společně s Elche a Espanyolem sestoupí. Jedním z kandidátů je Almería, kterou čeká poslední zápas na půdě předposledního katalánského celku. Pouze výhra zajistí hostům definitivní záchranu, v opačném případě bude záležet na dalších výsledcích.

Osud Espanyolu už se naplnil v minulých kolech a pro Katalánce bude nedělní duel v rámci nejvyšší soutěže na delší dobu poslední. Kdy se LaLiga na Cornellá-El Prat zase vrátí, zůstává nejasné. Minimálně to však bude na rok. Espanyol se bude proti Almeríi loučit, na svém postavení v tabulce přitom nic nezmění.

Je to poněkud kruté, protože v poslední době vykazoval zajímavé rezultáty. Výhrou ve Vallecanu počínaje, remízou s Atléticem a Valencií konče. Bohužel pro domácí to přišlo až příliš pozdě.

Zatímco tak Espanyolu už o nic nejde, Almería bude hrát o všechno. Hosté potřebují nejlépe zvítězit, pak by měli jistotu udržení se, avšak v opačném případě bude záležet na dalších utkáních. Teoreticky je i možné prohrát, pokud Valladolid nezvládne domácí střet s Getafe.

Almería letos Espanyol porazila, ale stalo se tak na domácí půdě. Na Cornellá-El Prat se jí to podařilo naposledy v roce 2014.

Domácím bude chybět Leandro Cabrera a Sergi Gómez, prvně jmenovaný mimochodem očekává narození potomka. Podobná situace ohledně dvou absentujících panuje i v táboře Almeríe, jí scházejí Leo Baptistao a Martin Svidersky.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Pierre-Gabriel, Montes, Calero, Olivan - Puado, Darder, Suárez - Joselu, Melamed

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babić, Centelles - Melero, Costa, Robertone - Lazaro, Embarba, Sousa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.83 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
37
28
4
5
69 : 18
88
2
Real Madrid
37
24
5
8
74 : 35
77
3
Atlético Madrid
37
23
7
7
68 : 31
76
4
Real Sociedad
37
20
8
9
49 : 34
68
5
Villarreal CF
37
19
6
12
57 : 38
63
6
Real Betis
37
17
8
12
45 : 40
59
7
Athletic Bilbao
37
14
8
15
46 : 42
50
8
CA Osasuna
37
14
8
15
35 : 41
50
9
Girona FC
37
13
10
14
57 : 53
49
10
Rayo Vallecano
37
13
10
14
45 : 50
49
11
Sevilla FC
37
13
10
14
46 : 52
49
12
RCD Mallorca
37
13
8
16
34 : 43
47
13
Valencia CF
37
11
8
18
41 : 44
41
14
Getafe CF
37
10
11
16
34 : 45
41
15
Cádiz CF
37
10
11
16
29 : 52
41
16
Celta Vigo
37
10
10
17
41 : 52
40
17
UD Almería
37
11
7
19
46 : 62
40
18
Real Valladolid
37
11
6
20
33 : 63
39
19
Espanyol Barcelona
37
8
12
17
49 : 66
36
20
Elche CF
37
5
9
23
29 : 66
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
santini

Tak som dnes veľmi zvedavý, či to nejako ukopeme... Tim, ktorý mal kvalitatívne v pohode na stred tabuľky, sa do posledného kola trasie o záchranu.. forma najhoršia v lige, chybajuci Aidoo, Iago v útlme.. budem dúfať v dobré vzťahy s Barcou a že do toho nepôjdu na 100%. Remiza by na záchranu mohla stačiť.. vamos Celestes

Reagovat
smazaný uživatel

Snad půjde do pohárů Osasuna a Celta i Almería se zachrání.

Reagovat
misinho7

Na to ze je to rozluckovy zapas pre tolko hracov..tak jebu nato nenormalne. Sialeny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde SOLÍ

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd v pořádku

Reagovat
Kejza

já vim, že už jde o hovno, ale ter Stegen byl celou sezónu v podstatě náš nejlepší hráč, a oni mu tam laxností nechaj napadat takovejch gólů ani ten rekordní čistej štít z toho nebude

Reagovat
fenixLFC

Getafe má tu situaci mírně jednodušší. Čtrnáctý celek tabulky posbíral dohromady 41 bodů a má lepší vzájemnou bilanci s Almeríou i Valencií.

ehm, ako su vysledky 1:0 a 1:5 lepsou vzajomnou bilanciou? ved valencia uz realne spadnut nemoze nie? aj keby getafe prehra, tak skonci pod valenciou....

Reagovat
Phillipinho

Veiga hezky emoce pri golu

Reagovat
santini

A zajtra expreska - Gabri míří do Atletica alebo podobného fujtajblu...

Reálne má ale na to, byť Iago verzia 2.0

Reagovat
celeb

9 komentárov k poslednému dramatickému kolu, kedy hralo o záchranu 6 klubov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele