38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Gabri Veiga a Haris Seferović (© AFP)

Celta Vigo díky klenotu Veigovi porazila Barcelonu

Celta zažila skvělý večer, protože porazila slovutnou Barcelonu a před vlastními fanoušky si připsala skalp, o jakém se mnoha týmům jen zdá. Hlavním hrdinou se stal domácí klenot Gabriel Veiga, pro něhož tohle byla dost možná stylová rozlučka s týmem.

Celta potřebovala bodovat, aby se zachránila, ale nezvolila si pro to nejsnazšího soupeře. Do Viga totiž přijela Barcelona, která už sice prakticky neměla o co hrát, ale to neznamená, že by byla zvyklá dávat svoji kůži lacino. Celta věděla, že musí bodovat, a na jejím vstupu do utkání to bylo jasně patrné. Hrála aktivně a neohroženě. Přesto málem inkasovala jako první. V 11. minutě centrovaný míč od kolegy Alonsa uklidil do sítě záložník Franck Kessié, což by znamenalo velké problémy. Nicméně VAR odhalil těsný ofsajd, takže branka nebyla uznána.

Bývalí hráči Barcelony Carles Pérez s Óscarem Minguezou se snažili kombinovat dost nebezpečně, ale k ničemu jejich snaha nevedla. Na opačné straně si na centr od Lewadowského naběhl Franck Kessié, ale ačkoli se mu nikdo z domácích obránců nevěnoval, zamířil hlavou úplně mimo. Pak se do větší šance dostala Celta. Carles Pérez si nenechal vzít míč a naopak ho naservíroval přes Galána až k nohám Minguezy. Jeho zakončení ale těsně minulo vzdálenější tyč Barcelony!

Dvě minuty před koncem poločasu už se ale měnilo skóre. Óscar Rodríguez sice ještě pálil z ofsajdu, ale hned z dalšího útoku se balon dostal k Seferovićovi. Ten jej posunul na rozeběhnutého Gabriela Veigu a mladý ofenzivní talent míč napálil mimo dosah brankáře Ter Stegena!

Barcelona se ani po změně stran dlouho nedokázala výrazněji prosadit. Naopak po hodině hry sama kapitulovala! Gabriel Veiga dostal na straně dostatek času i prostoru a zřejmě chtěl centrovat, ale jeho pokus se nakonec snesl přímo do brány za záda ohromeného hostujícího německého brankáře - 2:0.

S tímhle skóre ještě chtěla Barcelona něco udělat, ale moc toho nesvedla. Až deset minut před koncem se na centr od Ousmaneho Dembélého pověsil do vzduchu Ansu Fati a na zadní tyči dokázal balon dostat do sítě. Víc už ale šampion ve Vigu nezvládl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele