38. kolo
04.06.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Athletic přišel o vedení a evropské poháry si nezahraje, gólem z penalty se rozloučil Benzema

Utkání, ve kterém se Athletic Club představil na Santiago Bernabéu proti domácímu "Bílému baletu", mělo pro oba týmy velkou důležitost. Realu se nakonec díky bodu podařilo udržet se před Atléticem Madrid na druhém místě v tabulce, naopak "Lvi" nenaplnili své ambice, zahrát si v příští sezóně evropskou soutěž. Skóre otevřel až ve druhém poločase Sancet, na nějž z penalty navázal Karim Benzema. Pro pětatřicetiletého Francouze šlo o poslední branku za Real, který v létě opustí.

Pokud si Athletic chtěl udržet naději na postup do Konferenční ligy pro příští sezónu, musel se od začátku hnát za vítězstvím. A touha hráčů Los Leones byla na hřišti velice znát. Už v deváté minutě hlavičkoval do ruky Toniho Kroose Iñaki Williams a kopala se brzká penalta. S jejím zahráním si ale prachbídně poradil Vesga. Míč poslal do nejhorší možné výšky a nechal pouze vyniknout Courtoise.

V následujících minutách se hrálo velmi opatrně, Real, který se svým městským rivalem bojoval na dálku o druhé místo, se nemohl propracovat k jediné kloudné příležitosti.

Druhou půli opět bleskově odstartovali hosté, tentokrát již s vedoucí brankou. De Marcos vybojoval míč na pravé straně hřiště a poslal jej do nadějné pozice Sancetovi. Ten sice napoprvé nepropálil belgického gólmana, dokázal se ale propracovat k dorážce a zakončením pod břevno otevřel skóre.

Thibaut Courtois se zaskvěl znovu v osmapadesáté minutě. To když dokázal vytěsnit parádní ránu Iñakiho Williamse z hranice velkého vápna.

Ve dvaasedmdesáté minutě vysvobodil domácí z herního zmaru hvizd hlavního arbitra, který signalizoval pokutový kop. Édera Militãa nešetrně zasáhl ve vápně loktem Yuri a sudí měl poměrně lehkou práci. S podobnou lehkostí si při svém zakončení počínal i loučící se Benzema, který uklidil míč po zemi doprostřed brány.

V závěru utkání drželi míč na kopačkách spíše Baskové, ke kýžené vedoucí trefě to ale nevedlo, a tak se nakonec museli smířit s bodem, který jim na pohárovou Evropu nestačil.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele