38. kolo
04.06.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Osasuna si zahraje Konferenční ligu, na závěr sezony porazila Gironu

Z velkého úspěchu se může radovat Osasuna, která se ze sedmého místa probojovala do Konferenční ligy. V přímém souboji porazila Gironu 2:1 a k tomu jí pomohly i výsledky dalších zápasů. Hlavní hrdinou byl chorvatský útočník Ante Budimir, jenž vsítil oba góly domácích.

Osasuně pomohl k zisku sedmého místa také Real Madrid, který remizoval s Athletic Clubem 1:1. Ten nejdůležitější úkol porazit Gironu ale zvládli sami hráči Osasuny a to především po změně stran.

První půle nezačala pro Osasunu nejlépe, protože už po šesti minutách musel střídat zraněný David García. Hned vzápětí přišla šance, kterou Ezzalzouli poslal mimo vzdálenější tyč. V 19. minutě vyrobila Girona chybu v defenzivě a Budimir v prvním pokušení branku těsně přestřelil. O šest minut později konečně zahrozila také Girona a Riquelmeho ostrý pokus zneškodnil Fernández.

Šancí bylo v prvním poločase dost, ovšem scházely góly. Hlavičku Budimira stačil brankář stáhnout pro sebe a brankou neskončila ani série gólových příležitostí v nastaveném čase.

Zahazování pokračovalo i po změně stran, i když konečně začaly padat i góly. Ezzalzouli ještě Gazzanigu nepřekonal, ale chvíli na to se to rovnou dvakrát povedlo Antemu Budimirovi. Barja zužitkoval dlouhý pas přihrávkou před branku na skórujícího Chorvata. Vzápětí přišla podobná akce, opět z pravé strany hřiště a tentokrát Chorvat zakončoval ze vzduchu hlavou - 2:0.

Girona odhodila veškerý ostych a přidala plyn. Castellanos mohl hlavičkou snížit, ovšem dobře zasáhl Fernández. Katalánci zdramatizovali zápas v 75. minutě, když si na Cygankovův centr naskočil Reinier a hlavičkou pod břevno překonal Fernándeze. Na vyrovnání měli hosté ještě dostatek času, ale Osasuna zbytek zápasu skvěle ubránila a hrála Gironě na nervy. V nastavení ještě zahrál rukou mimo pokutové území Gazzaniga a nic dalšího už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele