38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Valencie (© AFP)

Valencia může slavit záchranu, bod na hřišti Betisu trefil López

Valencia sice dokázala pouze remizovat na hřišti Realu Betis, k záchraně jí to však stačilo. Po hororovém začátku, kdy se už v první minutě prosadil Pérez, se "Netopýři" dokázali zvednout a dvacet minut před koncem vyrovnat na konečných 1:1 zásluhou Lópeze.

Diváci na Estadio Benito Villamarín ještě ani nestačili usednout na svá místa, když se z první akce utkání prosadili domácí fotbalisté. Miranda našel krásnou kolmicí za obranu Péreze, který nevymýšlel nic velkého a s klidem překonal brankáře Mamardašviliho.

Hned o pár minut později se z vyrovnání radoval Almeida, v momentu přihrávky ale stál v těsném ofsajdu, a tak branka nemohla být uznána. Hosté byli nadále v tlaku, dobrou příležitost ke skórování si ale dlouho vytvořit nedokázali.

Ve druhém poločase se nejdříve se svou bohatou kariérou rozloučil jednačtyřicetiletý Joaquín, který většinu let strávil právě ve dvou klubech, které se střetly v jeho posledním zápase v životě. Následně mohl být rád, že už se nachází mimo hřiště, hlavní rozhodčí totiž rozpoutal nekonečnou konzultaci s VARem na téma potenciální penalty pro Los Che po ruce Rodrígueze. Ta se sice po dlouhých minutách potvrdila, akci ale předcházel ofsajd, a tak si hosté museli na své vyrovnání ještě počkat.

Netrvalo to ale dlouho, o dvě minuty později už se konečně mohli radovat z regulérního gólu. González vysunul za obranu Lópeze, který neměl problém se zakončením a stav utkání byl srovnán.

Barajovi svěřenci dohrávali od jednaosmdesáté minuty o deseti, to když po pár minutách na hřišti nepříjemně prošlápl Gonzálezovi lýtko Musah. Na výsledku utkání to už ale nic nezměnilo a Valencia se tak udržela mezi španělskou elitou.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele