38. kolo
04.06.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jorge Pascual (© AFP)

Villarreal v závěru okradl Atlético o výhru, prosadil se střídající Pascual

Domácí Villarreal se snadno dostal do vedení, ale během zápasu dvakrát inkasoval. Zejména duo Griezmann - Correa mu dělalo velké potíže. Atlético se ale nakonec z výhry neradovalo, protože ve třetí nastavené minutě srovnal na konečných 2:2 mladý střelec Pascual.

Villarreal dohrával sezonu s vědomím, že si zahraje příští rok Evropskou ligu a tedy se chtěl s domácím publikem rozloučit se ctí, aniž by o něco reálně usiloval. Atlético ani tentokrát nedosáhlo na titul, ale drželo se prakticky neustále na špici LaLigy. Z jejich vzájemného souboje často pocházejí dramatické momenty i zápasy s mnoha góly. Ani dnes jsme na první branku nečekali příliš dlouho.

Domácímu Villarrealu stačilo na vstřelení prvního gólu pouhých devět minut! Centrovaný míč odrazila obrana Atlética nechtěně do běhu Nicolásovi Jacksonovi, který prokázal velmi rychlé smýšlení i nohy a poradil si se zasahujícím náhradním brankářem Grbićem!

Madridské Atlético ale na inkasovanou branku reagovalo velmi rychle a už po devíti dalších minutách bylo srovnáno. Atlético zahrávalo standardní situaci, k míči se postavil francouzský útočník Antoine Griezmann a našel citlivým pasem útočníka Ángela Correu. Ten z druhé vlny na nic nečekal a propálil marně zasahujícího mladíčka Jörgensena.

Stejný hráč deset minut před koncem první půle prověřil Jörgensena další tvrdou ránou, kterou mladý gólman vyrazil jen těsně před sebe. K balonu se dostal Griezmann a pálil, ale nastřelil jen prvního stojícího obránce Villarrealu. Trefil ho do ruky, ale sudí penaltu kupodivu nepískal, i když záběry mluvily zcela jasně!

Po smůle ale Atlético ochutnalo i trochu štěstí. Ve 43. minutě totiž Étienne Capoué vymyslel tvrdou ránu z větší vzdálenosti a trefil s ní břevno. To se málem rozlomilo vejpůl, ale podstatné bylo, že se skóre neměnilo. Vydrželo stejné až do 56. minuty. V ní se Atléticu povedla jedna rychlá akce a zase si vedení vzalo zpátky. Antoine Griezmann vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Ángela Correu, který si snadno obhodil brankáře Jörgensena a trefil se do opuštěné brány - 2:1 pro Colchoneros.

Delší dobu se na trávníku nic nedělo, až v 70. minutě nastal zřejmě zlomový moment utkání. Axel Witsel v roli posledního hráče Atlética zasáhl pronikajícího soupeře a byl za to vyloučen! Villarreal pocítil velkou šanci na srovnání, ale dlouho se mu nedařilo ho dosáhnout.

Přeci jen se ale nerozloučil se sezonou porážkou. Ve třetí nastavené minutě totiž Villarreal podnikl rychlý brejk. Ten ještě hostující obrana odrazila, ale jen k nohám dobíhajícího Jorgeho Pascuala. Střídající hráč pak snadno stanovil konečné skóre na 2:2. Mladý španělský útočník byl tehdy na trávníku jen necelých osm minut. Atlético se tak s Villarreal na závěr sezony rozešlo smírně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele