LaLiga - souhrn 30. kola: Atlético uspělo ve Villarrealu

29.03., 22:57, aktualizováno 01.04., 23:07
Komentáře a souhrny
Saúl Ñíguez (© AFP)

Real Madrid neměl potíže s Athleticem a upevnil si pozici v čele LaLigy. Barcelona po dlouhé přesilovce porazila Las Palmas a pojistila si druhé místo před Gironou, ta zareagovala triumfem nad Betisem. Atlético Madrid si v pondělí večer poradilo s Villarrealem 2:1.

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:2

01.04.2024 21:00

Góly: 50. Alexander Sørloth - 9. Axel Witsel, 87. Saúl Ñíguez

Villarreal prohrál ve 30. kole LaLigy na domácím hřišti s Atlétikem Madrid 1:2. Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně a vypracovali si řadu šancí, přičemž jednu z nich po rohovém kopu proměnil Axel Witsel. Pro bývalou oporu Dortmundu, s nímž se Los Colchoneros utkají ve čtvrtfinále Ligy mistrů, se jednalo o teprve druhý zásah od příchodu do španělské nejvyšší soutěže z léta 2022. Po změně stran sice domácí srovnali, čímž zadělali na 10. ligový zápas v řadě bez prohry. Ten se ale nakonec nekonal, neboť krátce po nástupu na trávník rozhodl střídající Saúl Ňíguez, jindy spíše odborník na defenzivní úkoly, jenž zapsal svůj první gól v ročníku.

Atlético mělo v tabulce na Villarreal náskok 17 bodů, přesto na jeho stadion nejelo v roli velkého favorita. Los Colchoneros se totiž venku po Novém roce trápili. Napříč soutěžemi odjeli ze hřiště soupeře hned pětkrát poraženi. Žlutá ponorka navíc měla před svými fanoušky velmi slušnou formu, když minulý měsíc porazila postupně Granadu, Marseille a Valencii.

Madriďané se mohli dostat do vedení už v sedmé minutě. Antoine Griezmann našel svým pasem za obranou volného Samuela Lina, ten ovšem napálil míč pouze do připraveného Filipa Jörgensena. Další slibná situace už však přinesla do hostujícího kotle radost. Lino se tentokrát chopil role nahrávače a našel centrem od rohového praporku přesně hlavičkujícího Witsela. V 17. minutě mohl navýšit skóre ve prospěch Atlétika Marcos Llorente, jehož zakončení na přední tyč ale vyrazil konečky prstů Jörgensen. Villarreal nenacházel na aktivitu hostů odpověď a mohl být rád, že šel do šaten po nevyužitých šancích Rodriga Riquelmeho jen s jednogólovou ztrátou.

Po přestávce však na hřiště vyběhli domácí jako vyměnění. Šancí na jejich straně přibývalo a záhy se dočkali vyrovnání. Úspěšným střelcem se stal v 50. minutě Alexander Sörloth, který z hranice vápna vypálil po zemi přesně k pravé tyči. Zaskočené Atlético si vypracovalo slušnou možnost k zakončení až v 74. minutě, kdy střídající Álvaro Morata vyzkoušel Jörgensenovu pozornost ranou z úhlu. Zkušený útočník měl blízko ke gólu také v 85. minutě, kdy centr od rohového praporku usměrnil jen na břevno. Poté mohli skóre překlopit na svou stranu domácí, v obrovské šanci ale selhal Dani Parejo, když z pozice penaltového puntíku přestřelil. V 87. minutě tak přišla krutá rána z kopačky Ňígueze, jenž obdržel na hranici vápna balon, který pohotově uklidil do dolního rohu brány.

Madriďané tak tříbodovým ziskem protrhli šňůru venkovních nezdarů. Další duel je čeká 13. dubna proti Gironě, Villarreal se o den později střetne s Bilbaem.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 2:0

31.03.2024 21:00

Góly: 8. Rodrygo, 73. Rodrygo

Real Madrid vyhrál ve 30. kole LaLigy na vlastním hřišti nad Bilbaem 2:0. Domácí, kteří kvůli nové kolekci výrobce jejich dresů nastoupili v netradiční fialové barvě, nakročili k tříbodovému zisku již v osmé minutě, kdy je poslal do vedení nádhernou ranou Rodrygo. Ten se po většinu utkání proháněl na levém křídle, na němž chyběl vykartovaný Vinícius Júnior, a že mladšímu z dvojice Brazilců tento post nadmíru svědčí, se znovu ukázalo v závěrečné třetině zápasu, kdy přidal svůj 10. přesný zásah v ročníku.

Současný lídr tabulky prohrál naposledy ligové utkání 24. září proti městskému rivalovi Atlétiku. Celek s podobným názvem chtěl být prvním, který by Real obral o body v jeho domácím prostředí. Bilbao ovšem osmkrát v řadě nedokázalo královský klub porazit. V hlavním městě však nebyl příliš velký důvod k radosti kvůli dalšímu zranění Thibauta Courtoise, který si už do konce sezony nezahraje.

Poklidný začátek zápasu narušil na začátku osmé minuty Rodrygo, jenž si precizně zpracoval vzdušný míč na levé straně hřiště, odkud si ho navedl na střed a precizní ranou na zadní tyč rozvlnil síť Bilbaa. Po přesné trefě brazilského útočníka se hra opět vrátila do zajetých kolejí. Baskové vedli na Santiago Bernabéu vyrovnanou partii, k jejich smůle to ale naprosto vyhovovalo Realu, jenž si s poklidem držel svůj náskok.

Po návratu ze šaten mohli domácí svůj náskok zdvojnásobit. Aktivní Rodrygo skvělým pasem vyslal do dobré šance Brahima Díaze, jehož křižná střela orazítkovala levou tyč. V 73. minutě si už ale muž zápasu svoji chuť spravil. Domácí se totiž dostali do rychlého protiútoku, Jude Bellingham přihrál míč Rodrygovi a ten po krátké zasekávačce poslal balon do protipohybu Julena Agirrezabaly. Krátce nato se zapotil na druhé straně Andrij Lunin, když se na něj řítil čerstvý Iker Muniain, jenže legendu baskického celku zradilo zpracování, a ukrajinský brankář tak měl k hracímu předmětu blíž.

Real Madrid tak navázal na skvělou formu a v dalším kole vyzve 13. dubna Mallorku. Bilbao o den později přivítá Villarreal.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Sociedad 0:1

31.03.2024 18:30

Góly: 59. Jon Pacheco

Real Sociedad zvítězil ve 30. kole LaLigy na hřišti Alavésu 1:0. Dominantně hrající mužstvo ze San Sebastiánu se v baskickém derby dlouho trápilo ve finální fázi, a tak si pomohlo standardní situací. Centr od rohového praporku usměrnil hlavou za záda gólmana mladý stoper Jon Pacheco a první trefou na seniorské úrovni vystřelil favoritovi tři body. Ten si díky tomu upevnil šestou příčku zajišťující Konferenční ligu.

Alavés se po jediné výhře z posledních sedmi ligových zápasů propadal stále hlouběji do dolní poloviny tabulky. Podle záložníka Andera Guevary si navíc interní lidé v klubu stále nemyslí, že by mělo Deportivo garantovanou záchranu. Na sestupové pásmo mělo ovšem náskok 10 bodů, což se mohlo pokusit navýšit doma proti Realu Sociedad. To ale nebyl vůbec lehký úkol, jelikož La Real bojoval o evropské pozice, přičemž dvakrát v řadě zvítězil.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a ve 13. minutě měl první vážnější šanci zápasu aktivní Ander Barrenetxea, jeho rána však proletěla těsně vedle pravé tyče. Deportivo si první vážnější šanci vytvořilo až ve 37. minutě. Postaral se o ni Luis Rioja, který si na hranici vápna zpracoval míč a pohotově vypálil, ke smůle domácích jeho střela skončila pouze na pravé tyči.

Po poločasové pauze jako první ohrozili bránu hosté, když si na centr po rohovém praporku naskočil Pacheco, jeho razantní hlavičku ovšem skvělým reflexivním zákrokem zneškodnil Antonio Sivera. Chvíli nato se nicméně Pacheco své premiérové branky dočkal a tentokrát už přesnou hlavičkou otevřel skóre. Ani z tlaku v nastavení si domácí žádnou vyloženější šanci na vyrovnání nepřipravili.

Real Sociedad tak využil špatné formy Deportiva a domů si odvezl plný počet bodů. Oba týmy sehrají další ligový zápas 14. dubna. Alavés změří síly s Granadou, La Real se utká s Almeríí.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Betis 3:2

31.03.2024 16:15

Góly: 36. Artem Dovbyk (pen.), 65. Artem Dovbyk, 90+2. Cristhian Stuani - 45+4. Willian José, 76. Willian José

Fotbalisté Girony porazili ve 30. kole LaLigy Real Betis 3:2 a potvrdili svou sílu na vlastním stadionu, kde prohráli v této sezoně pouze s Realem Madrid. Dvěma góly se v utkání blýskl domácí Arťom Dovbyk, jenž v uplynulé reprezentační přestávce dotáhl Ukrajinu na letní mistrovství Evropy. Na oba jeho zásahy však dokázal odpovědět zkušený Willian José, a tak musel v závěrečném nastavení přispěchat s rozhodnutím 37letý Cristhian Stuani. Manko Gironistes na druhou Barcelonu tedy zůstalo pouze dvoubodové, naopak klub z Andalusie prohrál počtvrté za sebou.

Girona začala v boji o titul definitivně ztrácet dech, když z posledních sedmi ligových klání vyhrála jen dvakrát. Trenér Míchel se ovšem zhruba před dvěma měsíci nechal slyšet, že pro Gironistes je hlavním cílem udržet se v top čtyřce a zahrát si v příštím ročníku Ligu mistrů. I tento sen ale stále nebyl ani zdaleka garantovaný, a tak se potřebovali bíločervení vrátit zpět na vítěznou vlnu. To samé se týkalo i jejich soupeře z Betisu, jenž třikrát v řadě prohrál.

Ani jeden z týmů se v úvodu nedokázal propracovat k brankové příležitosti, naopak se na obou stranách hřiště kupily chyby v rozehrávce a fauly. To se změnilo až ve 33. minutě, kdy Arťom Dovbyk hlavou těsně minul branku. Při celé situaci však videorozhodčí objevil hru rukou hostujícího obránce, a Girona tak získala výhodu v podobě penalty, kterou suverénně proměnil sám ukrajinský útočník. Těsně před koncem první půle si však připsal přesný zásah Willian José, který vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany a střelou z dálky překonal vysoko postaveného Paula Gazzanigu.

Střelec vyrovnávací branky o sobě dal vědět i krátce po startu druhého poločasu, na hranici vápna se dostal ke střele na zadní tyč, tam však byl připravený Gazzaniga. Poté se znovu oba týmy utišily a dopředu toho moc nepředvedly. V 65. minutě však krásně provedený protiútok zakončil Dovbyk přesnou ranou za záda bezmocného Ruie Silvy. V 76. minutě však velkého zaváhání jednoho z obránců využil Willian José a sám před brankářem nikým neatakovaný znovu srovnal stav utkání. Až v nastaveném čase rozhodl zápas ve prospěch Girony střídající Stuani, který zblízka nadvakrát dokázal procpat míč do sítě.

Girona tak odčinila poslední prohru a doma získala tři body. V příštím kole se 13. dubna utká v klíčovém boji s Atlétikem Madrid, Betis přivítá o den dříve Celtu Vigo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:0

31.03.2024 14:00

Góly: -

Vallecano remizovalo ve 30. kole LaLigy na půdě Celty Vigo 0:0, a zopakovalo tak výsledek z posledního vzájemného zápasu. Souboje těchto soků přinesly gól pouze ve dvou z předchozích šesti duelů. Sousedi v tabulce, kteří se drží těsně nad sestupovým pásmem, svedli vyrovnanou bitvu, v níž největší pozdvižení přineslo zakončení Jörgena Stranda Larsena do tyče. Oba týmy se tedy stále třesou na hraně propasti, přičemž Rayo nezvítězilo na hřištích soupeřů už sedm soutěžních klání v řadě.

Ani jeden celek neměl z reprezentační přestávky zrovna radost. Před povinným zápasovým odpočinkem totiž oba týmy bojující o příslušnost v nejvyšší španělské soutěži oslavily důležité vítězství, na něž chtěly navázat. Zatímco Celta zdolala překvapivého konkurenta v souboji o záchranu Sevillu, Vallecano se mohlo pyšnit skalpem Betisu, díky kterému si připsalo teprve druhou ligovou výhru v novém roce.

Úvod zápasu patřil více hráčům Viga. Ti si za podpory fanoušků vytvořili optický tlak. Postupem času se ovšem hra vyrovnávala. Po půl hodině zápasu se na hranici vápna uvolnil Iago Aspas, vystřelil ale hodně mimo bránu. Ve 37. minutě měl obrovskou šanci Larsen, jenže jeho hlavička nejdříve orazítkovala pravou tyč a následně vytáhl skvělý zákrok Stole Dimitrievski.

Po změně stran si první šanci vytvořilo Rayo, Alfonso Espino však svůj pokus poslal pouze do náruče Vicenta Guaita. V 67. minutě už Jailson slavil gól, jeho radost ovšem byla předčasná, jelikož jeden z jeho spoluhráčů předtím fauloval a rozhodčí branku neuznal. V 79. minutě mohl po krásném centru Aspase rozhodnout Renato Tapia, hlavičkou však poslal míč těsně vedle pravé tyče. V poslední minutě zápasu měli hosté obrovské štěstí, jelikož Carles Pérez nastřelil břevno.

Souboj o vzdálení se od sestupových vod tak vítěze nepoznal. Vallecano se pokusí o další zisk bodů 13. dubna proti Getafe, Celta Vigo o den dříve zavítá na půdu Betisu.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Las Palmas 1:0

30.03.2024 21:00

Góly: 59. Raphinha

Hráči Barcelony porazili ve 30. kole LaLigy na vlastní půdě Las Palmas 1:0. Blaugranas vstupovali do utkání bez vyloučeného trenéra Xaviho, kterého na lavičce nahradil jeho bratr Óscar Hernández. Ten sledoval už ve 24. minutě zbytečný faul brankáře Álvara Vallese, který uviděl červenou kartu. Katalánci využili přesilovou hru až po změně stran, kdy se prosadil Raphinha. Díky jeho gólu tak domácí zůstali už v 11 soutěžním zápase v řadě neporaženi, hosté naopak čekají na tři body již téměř měsíc.

První vzájemný souboj přinesl kontroverzní rozuzlení v nastavení druhé půle, které vzešlo z přísné penalty proměněné Ilkayem Gündoganem. Od té doby forma nováčka soutěže značně poklesla, Barcelona se naopak rozehrála k velmi dobrým výkonům spojeným s pohodou Roberta Lewandovského. Ten se gólem a dvěma asistencemi podílel na skalpu Atlétika, z reprezentace navíc přijel povzbuzen postupem Polska na Euro.

Právě kanonýr Blaugranas nebyl daleko od vstřelení první branky, nicméně dvakrát ho zradilo načasování náběhu, když byl v obou případech nachytán v ofsajdu. Praporek čárového sudího zklamal o několik minut později také Raphinhu, jenž upoutal pozornost nejen přesnou trefou, ale také extravagantním účesem. Zanedlouho byl předčasně do sprch poslán brankář z týmu z Kanárů Valles, když velmi nebezpečně sestřelil právě brazilského křídelníka. Střelecká smůla Katalánců pokračovala i nadále, poněvadž Lewandowski hlavou orazítkoval břevno. V úplném závěru poločasu ještě jasnou tutovku zahodil Raphinha.

Po změně stran už rychlonohý křídelník střelecké prokletí prolomil, když si naběhl na krásný oblouček za obranu a hlavou překonal Aaróna Escandella. Barca i nadále dominovala, nicméně větší šance nepřicházely. Obrana klubu z ostrovu Gran Canaria pořádně zaspala až téměř v závěru zápasu po přihrávce pod sebe, kdy střílel Joao Félix, jenže trefil břevno. Nečekané vyrovnání mohl přinést mladý záložník Alberto Moleiro, ale odchovanec Las Palmas těsně minul pravou tyč.

Barcelona se tak výhrou přiblížila vedoucímu Realu na rozdíl pěti bodů, byť odehrála o zápas více než Bílý balet. V příštím kole se představí 13. dubna v Cádizu, Las Palmas přivítá o den později Sevillu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - RCD Mallorca 0:0

30.03.2024 18:30

Góly: -

Hráči Valencie hráli ve 30. kole LaLigy na vlastním hřišti s Mallorcou nerozodně 0:0. Bezgólový výsledek byl důsledkem minima šancí a ofenzivní snahy, kterou oba celky předváděly. Domácí tým navíc už v 17. minutě přišel kvůli svalovému zranění o Romana Jaremčuka. Netopýři tak před dvoutýdenní přestávkou ztratili kontakt s příčkami zajišťujícími postup do evropských pohárů, hosté naopak v ligové pauze odehrají finále Copa del Rey.

Sny Valencie o návratu do evropských pohárů, v nichž se naposledy představila v sezoně 2019/2020, se opíraly zejména o formu na stadionu Mestalla, kde se Netopýři pyšnili průměrným ziskem dvou bodů na utkání. Jejich obrana tam navíc působila prakticky neprostupně, což měl v plánu otestovat Vedat Muriqi, jenž se přímo podílel na gólu v každém z posledních tří vzájemných duelů.

Úvodní dějství mnoho ofenzivní podívané nenabídlo. První čtvrthodina přinesla jedinou střelu z kopačky hráčů Mallorky, ta však zamířila daleko od branky. Další ranou pro útočnou hru bylo vynucené střídání Jaremčuka, který doplatil na náročný program a v 17. minutě se bez cizího kontaktu skácel k zemi. Nejnebezpečnější příležitost první půle si tak připsal jeho kolega z útoku Hugo Duro. Než však stihl zužitkovat průnikovou přihrávku Pepela, za záchranou brzdu zatáhl skluzem Matija Nastasic.

Ani ne minutu po změně stran si do té doby největší šanci utkání připsal Duro, který z úhlu pálil vedle vzdálenější tyče. Krátce nato mířil z přímého kopu do horního růžku Popelu, fantastický zákrok ovšem vytáhl Dominik Greif. V 70. minutě se mezi dvěma obránci vyšplhal do vzduchu Duro, hlavičkoval ale přímo na gólmana. O dvě minuty později pak vyzkoušel španělský útočník hlavičkovým zakončením i pevnost brankové konstrukce. Závěrečnou šanci si připsal hostující Nemanja Radonjič, který si při kličce navedl míč na levou nohu, z hrany malého vápna ovšem vypálil přímo do gólmana.

Mallorca tak sice nezopakovala výhru z minulé sezony, potřetí v řadě však na stadionu Mestalla dokázala bodovat. Poté, co zabojuje o senzační triumf v Copa del Rey, přivítá v příštím kole LaLigy 13. dubna Real Madrid. Valencii čeká už 4. dubna dohrávka v Granadě.

Více informací k zápasu

UD Almería - CA Osasuna 0:3

30.03.2024 16:15

Góly: 2. José Manuel Arnáiz, 9. Ante Budimir, 61. Iker Muñoz

Fotbalisté Osasuny si poradili ve 30. kole LaLigy s Almeríí, kterou na jejím hřišti porazili 3:0. Los Rojillos rozhodli o svém vítězství už v úvodu zápasu. Nejprve se ve druhé minutě prosadil José Manuel Arnáiz, na nějž navázal Ante Budimir, který potrestal zbytečnou chybu brankáře Luíse Maximiana. Hosté navíc po změně stran náskok ještě zvýraznili, a zamezili tak Almeriensistas poskočit na předposlední místo španělské nejvyšší soutěže.

Přestože Almería byla již téměř jistě na cestě do druhé ligy, tak do utkání proti týmu z Pamplony nastupovala s menší dávkou pozitivní nálady, neboť v minulém kole poprvé v letošním ročníku okusila chuť vítězství. Naopak pro fanoušky Osasuny přišla v týdnu poměrně smutná zpráva, jelikož se dlouholetý hlavní trenér Jagoba Arrasate rozhodl neprodloužit stávající smlouvu, která mu končí v létě tohoto roku.

Hráči ale na tento fakt vůbec nemysleli a hned ve druhé minutě zápasu slavili. Po přihrávce z pravé strany dostal v pokutovém území spoustu prostoru Arnáiz, jehož střela se odrazila od jednoho hráče soupeře a skončila v síti. Netrvalo to dlouho a Zrzci se radovali znovu. Po chybě domácího gólmana, jenž chtěl udržet míč na hrací ploše, měl Budimir snadnou práci a dopravil balon do prázdné brány. Hra se poté zklidnila a hosté si hlídali dvoubrankový náskok.

Druhá půle začala tam, kde skončila ta první, tedy u bezvýsledného dobývání branky Los Rojillos. Po hodině hry se navíc znovu trefila Osasuna. Iker Muňoz napálil balon ve velkém vápně a jeho střela i přes dotek gólmana Maximiana skončila v brance. O pár minut později rozehrávali Indálicos volný přímý kop z pravé strany. Adrián Embarba zakroutil míč směrem do pravé šibenice, ale Sergio Herrera fantastickým zákrokem chytil téměř jistý gól. Zrzci sice dovolili soupeři ještě párkrát zahrozit, ale domácím se stejně nepodařilo jistého Herreru překonat.

Almería tak na vítězství z minulého kola nenavázala a doma padla. Další utkání odehraje 14. dubna, kdy se střetne s Realem Sociedad, Osasuna změří o den později síly s Valencií.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sevilla FC 0:1

30.03.2024 14:00

Góly: 5. Sergio Ramos

Fotbalisté Sevilly porazili ve 30. kole LaLigy Getafe 1:0, a vzdálili se tak sestupovým pozicím. O výhře Andalusanů na předměstí Madridu rozhodl Sergio Ramos, který zúročil své kvality v zakončování standardních situací od rohového praporku. Velký podíl na tříbodovém zisku hostů měl i norský brankář Orjan Nyland, jenž se po zápasech s českou a slovenskou reprezentací vrátil do brány Rojiblancos ve velkém stylu, když nepustil za záda ani jeden ze střeleckých pokusů Azulones.

Sevilla po dobré sérii šesti zápasů, v nichž prohrála pouze jednou, opět spadla do herní deprese. Nejprve pouze remizovala s beznadějně poslední Almeríí, na což navázala domácí prohrou se Celtou Vigo. Naopak Getafe utlo šňůru čtyř klání v řadě bez vítězství, když v minulém kole překvapivě porazilo před vlastním publikem Gironu.

Lepší start ale měli domácí. Už v páté minutě si na centr od rohového praporku naběhl Ramos, jenž dopravil míč do brány. Getafe mohlo vyrovnat v 18. minutě, kdy se k odraženému balonu ve vápně dostal Óscar Rodríguez a nahrál ho pod sebe Yellu Santiagovi, který ale trefil jen nachystaného Nylanda. Přibližně po půlhodině hry poslal Loïc Badé pomalou přihrávku brankáři a míč doběhl Nemanja Maksimovič, kterého ale vychytal díky rychlé reakci David Soria. Na konci prvního poločasu se po standardní situaci trefil znovu Ramos, jenž hlavou poslal balon do sítě. Rozhodčí ale gól neuznal kvůli těsnému ofsajdu.

Ve druhé půli byli aktivnější domácí, kteří většinu času drželi míč na svých kopačkách a soupeře k ničemu nepouštěli. Ani oni sami však neměli mnoho šancí na srovnání. Po hodině hry vypálil z dálky Mason Greenwood, jenž sice rozvlnil síť, ale pouze z boku. Azulones byli ve druhé části utkání lepším týmem, ale nedařilo se jim dostat do pořádné příležitosti. Když už se jim to ojediněle povedlo, selhali v koncovce. Sevilla tedy zvládla defenzivní strategii a rychle vytvořený těsný náskok ubránila až do zdárného konce.

Oba celky sehrají další ligový zápas 14. dubna. Andalusané změří síly s Las Palmas, Getafe vyzve Vallecano.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Granada CF 1:0

29.03.2024 21:00

Góly: 51. Robert Navarro

Cádiz v předehrávce 30. kola LaLigy přiživil šance na záchranu, když na domácí půdě porazil téměř jistě sestupující Granadu 1:0. Nejméně produktivní útok mezi španělskou elitou v první půli přes jasnou převahu tápal v koncovce, na rozdíl od lednového duelu andaluských klubů ale po změně stran našel recept na nejhorší defenzivu soutěže. V 51. minutě se o to premiérovým zásahem v LaLize postaral kmenový hráč Realu Sociedad Robert Navarro.

Granada byla za reprezentační pauzu ráda, jelikož si mohla po devíti zápasech bez vítězství na chvíli oddechnout a zpytovat svědomí. V tabulce se totiž nacházela na předposlední příčce s mizivou nadějí na záchranu. Boje o udržení se účastnil i Cádiz, na nesestupovou pozici ztrácel pět bodů, a tak potřeboval proti trápícímu se sokovi nutně vyhrát.

Domácí byli v úvodu trpěliví, měli převahu v držení míče a "házenkářským" způsobem obléhali útočnou polovinu. Hrozili především z pravého kraje střílenými centry, ty ale míjely své adresáty. Jeden takový vyslal ve 22. minutě Rubén Alcaraz, jenž poté věnoval vyčítavý pohled Juanmimu, který ideálně nezavřel zadní tyč. Host z Betisu mohl rozveselit fanoušky záhy, z otočky ovšem nechal vyniknout gólmana Augusta Batallu. Kmenový brankář River Plate musel být pozorný ještě před odchodem do šaten. Na pobřeží Atlantiku totiž řádil silný vítr, jenž si pohrál s centrem Faliho a balon se zakroutil jen těsně vedle tyče.

Po změně stran však diváci nečekali na přesnou trefu dlouho. V 51. minutě obdržel na hranici vápna pas Navarro, který se příliš nerozpakoval a po pohotovém zpracování poslal míč mimo Batallův dosah. Granada si začala tvořit příležitosti až po hodině hry. Nejprve zahrozil z přímého kopu Theodor Corbeanu, jehož vychytal Conan Ledesma. Záhy domácí gólman jen přihlížel obrannému zákroku Álexe Fernándeze, který vyřešil složitou situaci ve skrumáži odkopem na roh. V 78. minutě mohl domácí příznivce uklidnit pojišťující trefou unikající Chris Ramos, na Batallu ale nevyzrál. Hned nato sice rozvlnil síť Juanmi, kvůli faulu spoluhráče v jiném souboji však rozhodčí gól neuznal. Vyrovnat tak mohl v závěru Bruno Méndez, balon z jeho kopačky ovšem těsně přeletěl břevno.

Cádiz tak důležitou bitvu o záchranu zvládl. Další zápas jej čeká až 13. dubna, kdy se střetne s Barcelonou. Granada změří už 4. dubna síly s Valencií.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
30
23
6
1
66 : 20
75
2
FC Barcelona
30
20
7
3
61 : 34
67
3
Girona FC
30
20
5
5
62 : 36
65
4
Atlético Madrid
30
18
4
8
56 : 35
58
5
Athletic Bilbao
30
16
8
6
50 : 28
56
6
Real Sociedad
30
13
10
7
43 : 31
49
7
Real Betis
30
10
12
8
36 : 36
42
8
Valencia CF
29
11
8
10
32 : 32
41
9
CA Osasuna
30
11
6
13
36 : 43
39
10
Villarreal CF
30
10
8
12
48 : 53
38
11
Getafe CF
30
9
11
10
37 : 43
38
12
UD Las Palmas
30
10
7
13
29 : 33
37
13
Deportivo Alavés
30
8
8
14
26 : 36
32
14
Sevilla FC
30
7
10
13
37 : 44
31
15
RCD Mallorca
30
6
13
11
25 : 35
31
16
Rayo Vallecano
30
6
12
12
25 : 38
30
17
Celta Vigo
30
6
10
14
32 : 44
28
18
Cádiz CF
30
4
13
13
21 : 40
25
19
Granada CF
29
2
8
19
30 : 59
14
20
UD Almería
30
1
10
19
28 : 60
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
los_blancos
Reagovat
smazaný uživatel

Ani jsem nevěděl, že tam taková funkce bude, ten stadion vypadá naprosto skvěle (minimálně zevnitř a zvenku za denního světla). Proti City by zase měla mít premiéru 360 stupňová obrazovka, na tu se moc těším.

Reagovat
los_blancos

Jj, tiež by sa mala zvýšiť kapacita na okolo 75-77tisíc. A keď bude hotový, tak tých 83-85k + niektoré zápasy do 90k cez skywalk. V noci zatiaľ nevyzerá dobre, to je pravda, ale stále nie je dokončený. Teraz robia na stlmení vnútorných svetiel (aby nevychádzalo von) a maľujú starú fasádu na tmavošedú, potom by to malo byť oveľa lepšie s vonkajším osvetlením, zrejme LED pásikom okolo celého štadiónu a hlavne topového videomappingu.

Reagovat
Xavi

Mohlo by tam být to UFC s Topuriou.

Reagovat
los_blancos

Zrejme bude, len dúfam, že bez dôchodcu McGregora.

Reagovat
Jordi Alba

Dres.

Reagovat
los_blancos

Hlavne farba je dokonalá, vzory ruží trochu zbytočné, ale bolo už horšie pred rokmi, napr. vzory draka. Každopádne, klub by mal viac tlačiť na Adidas, aby mal takúto farbu dresov pravidelnejšie, však je to klubová farba spolu s bielou...

Reagovat
smazaný uživatel

Rasismus na španělských stadionech začíná být pravidlem. Předpokládám, že Acuňa a Cheikh Sarr si za to můžou taky sami tím, že provokují fanoušky a nechovají se vhodně. Vůbec to není celoplošný problém, který přiživuje i španělský tisk.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Jacks11

Pokud se jim rady nelíbí mohou jít kopat do afriky

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
drussbarb

Fotbalový fanoušci mají mezi sebou dost bezmozků, co se dá dělat

Reagovat
Kejza

Reagovat
Al Capone

Běž už do prdele...

Reagovat
drussbarb

To spíš ty

Reagovat
LAM

Tak jsme si tu střeleckou nemohounost snad vybrali dneska, protože to byl festival zahozených šancí...

Jinak snad budou Araujo a FDJ na PSG na 100%, jinak to bude dost problém.

Reagovat
Matteus

https://imgur.com/eihkPEB

Uf, ne nejpříjemnější sledování. Důležité, že se podařilo urvat vítězství

Oscar Klopp zůstává neporažen

Reagovat
los_blancos

Raphinha je najlepší hráč z útoku FCB.

Reagovat
Jordi Alba

Nerad bych to zakřiknul, ale Raphinha už občas vypadá jako fotbalista.

Reagovat
2miguel1

Ďalší zapas hrame o 10 dni s PSG, dufam, že už s Frenkiem a Christensenom v zalohe.

Reagovat
Jordi Alba

Betis hodně marnej, nehrát David nejhorší zápas kariéry a oba góly jim nedarovat, tak už se nezmůžou vůbec nic. Stuani legenda. Fornalsova žlutá taky dobrá, ale cenu MVP za těch pár kliček na polovině hřiště Isco asi dostane, takže cajk.

Reagovat
wyqinac

proc neni pristi tyden liga? Doufam, ze mi nereknete, ze uz to tu bylo 10x, protoze ja nic nezaznamenal

Reagovat
zasranej malíř

Finále CdR

Reagovat
Salfovic

Tak snad se aspoň dohrají ty dvě dohrávky.

Reagovat
2miguel1

Real si to už uhrá do konca. Asi môžeme už povedať, že klub, ktorý je po novom roku prvý, je tendencia, že si to už uhrá na titul. Posledné roky to pozorujeme, jeseň je pre titul veľmi dôležitá. Ani si už nepamatam rok, kedy by sa líder menil po nejakom 25.kole, možno aj skôr, ak je tam čo i len nejaký 5-bodový náskok.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
zidane78

Este nekricme hop.Bol som dieta ale barca vyhrala titul 2 sezony po sebe v poslednom kole,a real viedol o bod.Zapasy som samozrejme nevidel ale pamatam sa ze otec nadaval jak hovado.

Reagovat
los_blancos

Nj, skorumpované ligy na Tenerife...

Reagovat
M.Vaza

Rodryga je škoda na lávce i mimo jeho post, ale co s tím

Reagovat
Phillipinho

Aspon ze ten Real srazil Athleticu trosick hrebinek. Ted je treba togo vyuzit a dneska na Ponorce povinne prosim vyhrat

Reagovat
MystycMac

Za ten Hnoj čo hralo Atletiko proti Barcelone si top 4 nezaslúžia...

Reagovat
Phillipinho

O tom kdo si to zaslouzi nebo ne, rozhodne pocet bodu na konci souteze. A absolutne me nezajima, jakym hnojem se 4. misto uhraje. Ale uhrat se musi. Jinak to bude obrovskej pruser…

Reagovat
MystycMac

Nemusí sa nič... par rokov mimo LM by Atletom neuškodilo...

Reagovat
Phillipinho

I s LM prichazi jako posily duchodci jako je Azpilicueta. Jedina vyhoda je, ze se aspon udrzi nejaky hraci. Bez LM prijde dalsi duchodce Alonso na levyho beka a klicovi hraci se prodaji no. Fakt skvely

Reagovat
Jordi Alba

Další kolo bude zajímavý. První vzájemnej byl dobrá podívaná.

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Mateo16

Real Madrid wants to close the signings of Yoro and Mastantuono as soon as possible.

@marca @relevo

Mastantuono ma 16 rokov a vykupku 45 mega To bude snad rekord nie ?

Reagovat
smazaný uživatel

Yoro a Mastantuono mohou definovat celou éru světového fotbalu.

Reagovat
Kluivert9

Někdo si budoucnost kupuje a někdo tvoří a vychovává

Reagovat
los_blancos

Lebo vy ste vôbec nechceli Viního, Rodryga, Endricka, naposledy Gülera... Okrem toho, veľa mladých "kradnete" menším klubom po celom Španielsku, tak otvor trochu oči...

Reagovat
Kluivert9

Güler Díky bohu, že jste si ho vzali... Kradneme? Dělají to všechny větší kluby, jen někteří nemají výsledky, no

Reagovat
Ed_Hazard

O Gülerovi sa pobavime az ked to bude relevantne. Odvazne sa teraz bit do prs v style "diky bohu, ze jste si ho vzali". Taketo mletie hubou naprazdno sa vie vypomstit Rovnako to plati aj u tych vasich zazrakov Messi 2.0 a Puyol 2.0 (ci 2.0 bol Bartrambauer? Priznam sa ze uz stracam prehlad).

Reagovat
Jordi Alba

Halilovič taky ještě může teoreticky vyhrát GB.

Reagovat
CHONG

Co vám zbývá, když nemáte kačky...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kluivert9

Jojo, protože přesně o tom to je...

Reagovat
Well

Je no.

Reagovat
Kluivert9

Tak proč takové mladé TOP hráče nemá v áčku každý tým, který nechce/nemůže utrácet?

Reagovat
Well

Tak protože do té akademie cpete trošku více peněz než běžné týmy. Dám ti jinou otázku, kolik myslíš, že z těch vašich odchovanců nyní by se dostalo do základu Realu? Maximálně Araujo. Jedná věc je akademie, druhá, že většina top týmů má peníze, takze se ani jejich top talenti nedostanou do A v mladém věku jako ted u vas a musí jít jinam. Vy ste je tam ted dávali z nouze a je vtipný to teď prezentovat, jak vy vychovávate a jiní ne.

Reagovat
Kluivert9

Mně zase přijde vtipná myšlenka, že po akademiích běhají stovky vlastních TOP talentů a nedostávají prostor, protože je lepší hráče kupovat s nejistým výsledkem (odlišnej jazyk, země, kultura...) Hele, Barca vždycky dávala větší šanci odchovancům, než jiné týmy a nikdy to nebylo na škodu, takže teď se zas tvářit, že se to děje jen kvůli slabšímu finančnímu období, je taky mimo.

A kolik by současných odchovanců Barcy teď hrálo základ v Realu? Těžko říct, ale asi to nemá moc smysl řešit, protože je jasné, že se na tom moc neshodneme a nemáme to jak zjistit. Za mě by třeba Gavi mohl klidně hrát místo Camavingy, za tebe předpokládám ne. Mendy/Garcia taky úplně nevypadají jako nepřekonatelná překážka pro Baldeho, Arauja jsi psal...

Určitě raději vždycky uvidím postup hráčů z akademie, jako: Yamal, Fati, Balde, Cubarsi... než nákup hráčů jako Endrick, Vitor Roque, Mastantuono, Yoro za 40 mega+. Peníze, nepeníze.

Reagovat
Well

Dává vice šancí, ale v tom vašem silném období se taky do A nedokazali moc junioři prosadit a museli jinam, protoze tam byli bud dobri odchovanci a nebo to pres hráče jako napr. Suarez a Neymar nešlo. Nevím o kolik je lepší Gavi než treba takový Paz, ktery nedostává vůbec příležitost. Real ma tu juniorku porad dobrou, jen ti hráči od doby Galacticos mají extrémně těžké se z Castilly dostat rovnou do A a většinou to jde jen pres hostování. A k Baldemu, nedostal dříve poradne šanci Miguel, Reguillon nebo Carvajal, Hakimi na druhé straně, nemyslím si, že by v 18ti dostal on.

Reagovat
Kluivert9

Tak i v těch zlatých časech se dávalo dost šancí odchovancům jako: Tello, Cuenca, Bartra, Deulofeu, Montoya... že se neprosadili dlouhodobě, je věc druhá a dost pochybuju, že by se někdo z nich prosadil dlouhodobě dnes i v menší konkurenci.

O kolik je Gavi lepší, než Paz? No asi o dost... Gavi má v kapse cenu pro nejlepšího mladého hráče světa - Golden Boy, v 19 letech má za sebou 27 zápasů v seniorském dresu Španělska, tedy silného týmu (žádná Makedonie) a nebýt zranění chystal by se na Euro.

A co Paz? V 19 se plácá ve třetí lize a být to takové terno, který má jen smůlu na silnou konkurenci, tak už dávno válí minimálně v Seville/Villarrealu/San Sebastianu na hostování (jako Odegaard), nebo září někde po přestupu s rozumnou zpětnou klauzulí (jak to Perez umí) jako třeba Kubo.

Jasně, dřív šanci nedostali lepší hráči, ale chtěl jsi řešit současnost a teď by bezpochyby Hakimi a pravděpodobně i Miguel už hráli.

Reagovat
Well

Hrát Paz v Barce, tak už ho mate letos dávno v A týmu, Arribas se taky do lonske sezóny placal v Castille ve třetí a teď v Almerii nema vůbec špatná čísla. Gavi to měl jednodušší, protože mu dala Barca šanci kvuli tem krizim, jake ste měli. V Realu to teď mají prostě ti mladí (z akademie) mnohem těžší se prosadit než v Barce. Tu cenu golden boy absolutně neberu vážně, už jen ten rok, když to vyhrál Gavi tak byl v nominaci mnohem lepší Musiala nebo Jude. Pedri je fantasticky hráč, Gavi me dlouhodobě vůbec nepřesvědčil, Baldé měl výborný začátek, teď trošku stagnuje a Yamal se nemusíme bavit, ale v Realu by se do A teď taky určitě nedostal (né kvůli současné výkonnosti, ale protože by nedostal ani šanci.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele