30. kolo
31.03.2024 16:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavující Artem Dovbyk (© AFP)

Postupem na Euro nadopovaného Dovbyka doplnil vítězným gólem velezkušený parťák

Fotbalisté Girony porazili ve 30. kole LaLigy Real Betis 3:2 a potvrdili svou sílu na vlastním stadionu, kde prohráli v této sezoně pouze s Realem Madrid. Dvěma góly se v utkání blýskl domácí Arťom Dovbyk, jenž v uplynulé reprezentační přestávce dotáhl Ukrajinu na letní mistrovství Evropy. Na oba jeho zásahy však dokázal odpovědět zkušený Willian José, a tak musel v závěrečném nastavení přispěchat s rozhodnutím 37letý Cristhian Stuani. Manko Gironistes na druhou Barcelonu tedy zůstalo pouze dvoubodové, naopak klub z Andalusie prohrál počtvrté za sebou.

Girona začala v boji o titul definitivně ztrácet dech, když z posledních sedmi ligových klání vyhrála jen dvakrát. Trenér Míchel se ovšem zhruba před dvěma měsíci nechal slyšet, že pro Gironistes je hlavním cílem udržet se v top čtyřce a zahrát si v příštím ročníku Ligu mistrů. I tento sen ale stále nebyl ani zdaleka garantovaný, a tak se potřebovali bíločervení vrátit zpět na vítěznou vlnu. To samé se týkalo i jejich soupeře z Betisu, jenž třikrát v řadě prohrál.

Ani jeden z týmů se v úvodu nedokázal propracovat k brankové příležitosti, naopak se na obou stranách hřiště kupily chyby v rozehrávce a fauly. To se změnilo až ve 33. minutě, kdy Arťom Dovbyk hlavou těsně minul branku. Při celé situaci však videorozhodčí objevil hru rukou hostujícího obránce, a Girona tak získala výhodu v podobě penalty, kterou suverénně proměnil sám ukrajinský útočník. Těsně před koncem první půle si však připsal přesný zásah Willian José, který vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany a střelou z dálky překonal vysoko postaveného Paula Gazzanigu.

Střelec vyrovnávací branky o sobě dal vědět i krátce po startu druhého poločasu, na hranici vápna se dostal ke střele na zadní tyč, tam však byl připravený Gazzaniga. Poté se znovu oba týmy utišily a dopředu toho moc nepředvedly. V 65. minutě však krásně provedený protiútok zakončil Dovbyk přesnou ranou za záda bezmocného Ruie Silvy. V 76. minutě však velkého zaváhání jednoho z obránců využil Willian José a sám před brankářem nikým neatakovaný znovu srovnal stav utkání. Až v nastaveném čase rozhodl zápas ve prospěch Girony střídající Stuani, který zblízka nadvakrát dokázal procpat míč do sítě.

Girona tak odčinila poslední prohru a doma získala tři body. V příštím kole se 13. dubna utká v klíčovém boji s Atlétikem Madrid, Betis přivítá o den dříve Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele