30. kolo
30.03.2024 16:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Bleskový start Osasuny pohřbil naděje Almeríe na opuštění dna tabulky

Fotbalisté Osasuny si poradili ve 30. kole LaLigy s Almeríí, kterou na jejím hřišti porazili 3:0. Los Rojillos rozhodli o svém vítězství už v úvodu zápasu. Nejprve se ve druhé minutě prosadil José Manuel Arnáiz, na nějž navázal Ante Budimir, který potrestal zbytečnou chybu brankáře Luíse Maximiana. Hosté navíc po změně stran náskok ještě zvýraznili, a zamezili tak Almeriensistas poskočit na předposlední místo španělské nejvyšší soutěže.

Přestože Almería byla již téměř jistě na cestě do druhé ligy, tak do utkání proti týmu z Pamplony nastupovala s menší dávkou pozitivní nálady, neboť v minulém kole poprvé v letošním ročníku okusila chuť vítězství. Naopak pro fanoušky Osasuny přišla v týdnu poměrně smutná zpráva, jelikož se dlouholetý hlavní trenér Jagoba Arrasate rozhodl neprodloužit stávající smlouvu, která mu končí v létě tohoto roku.

Hráči ale na tento fakt vůbec nemysleli a hned ve druhé minutě zápasu slavili. Po přihrávce z pravé strany dostal v pokutovém území spoustu prostoru Arnáiz, jehož střela se odrazila od jednoho hráče soupeře a skončila v síti. Netrvalo to dlouho a Zrzci se radovali znovu. Po chybě domácího gólmana, jenž chtěl udržet míč na hrací ploše, měl Budimir snadnou práci a dopravil balon do prázdné brány. Hra se poté zklidnila a hosté si hlídali dvoubrankový náskok.

Druhá půle začala tam, kde skončila ta první, tedy u bezvýsledného dobývání branky Los Rojillos. Po hodině hry se navíc znovu trefila Osasuna. Iker Muňoz napálil balon ve velkém vápně a jeho střela i přes dotek gólmana Maximiana skončila v brance. O pár minut později rozehrávali Indálicos volný přímý kop z pravé strany. Adrián Embarba zakroutil míč směrem do pravé šibenice, ale Sergio Herrera fantastickým zákrokem chytil téměř jistý gól. Zrzci sice dovolili soupeři ještě párkrát zahrozit, ale domácím se stejně nepodařilo jistého Herreru překonat.

Almería tak na vítězství z minulého kola nenavázala a doma padla. Další utkání odehraje 14. dubna, kdy se střetne s Realem Sociedad, Osasuna změří o den později síly s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele