30. kolo
30.03.2024 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

Nyland po česko-slovenském dvojboji vychytal nulu při vítězství Sevilly v Getafe

Fotbalisté Sevilly porazili ve 30. kole LaLigy Getafe 1:0, a vzdálili se tak sestupovým pozicím. O výhře Andalusanů na předměstí Madridu rozhodl Sergio Ramos, který zúročil své kvality v zakončování standardních situací od rohového praporku. Velký podíl na tříbodovém zisku hostů měl i norský brankář Orjan Nyland, jenž se po zápasech s českou a slovenskou reprezentací vrátil do brány Rojiblancos ve velkém stylu, když nepustil za záda ani jeden ze střeleckých pokusů Azulones.

Sevilla po dobré sérii šesti zápasů, v nichž prohrála pouze jednou, opět spadla do herní deprese. Nejprve pouze remizovala s beznadějně poslední Almeríí, na což navázala domácí prohrou se Celtou Vigo. Naopak Getafe utlo šňůru čtyř klání v řadě bez vítězství, když v minulém kole překvapivě porazilo před vlastním publikem Gironu.

Lepší start ale měli domácí. Už v páté minutě si na centr od rohového praporku naběhl Ramos, jenž dopravil míč do brány. Getafe mohlo vyrovnat v 18. minutě, kdy se k odraženému balonu ve vápně dostal Óscar Rodríguez a nahrál ho pod sebe Yellu Santiagovi, který ale trefil jen nachystaného Nylanda. Přibližně po půlhodině hry poslal Loïc Badé pomalou přihrávku brankáři a míč doběhl Nemanja Maksimovič, kterého ale vychytal díky rychlé reakci David Soria. Na konci prvního poločasu se po standardní situaci trefil znovu Ramos, jenž hlavou poslal balon do sítě. Rozhodčí ale gól neuznal kvůli těsnému ofsajdu.

Ve druhé půli byli aktivnější domácí, kteří většinu času drželi míč na svých kopačkách a soupeře k ničemu nepouštěli. Ani oni sami však neměli mnoho šancí na srovnání. Po hodině hry vypálil z dálky Mason Greenwood, jenž sice rozvlnil síť, ale pouze z boku. Azulones byli ve druhé části utkání lepším týmem, ale nedařilo se jim dostat do pořádné příležitosti. Když už se jim to ojediněle povedlo, selhali v koncovce. Sevilla tedy zvládla defenzivní strategii a rychle vytvořený těsný náskok ubránila až do zdárného konce.

Oba celky sehrají další ligový zápas 14. dubna. Andalusané změří síly s Las Palmas, Getafe vyzve Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele