Evropská liga - souhrn prvních vyřazovacích zápasů

14.02.2012, 20:24, aktualizováno 16.02.2012, 23:04
Komentáře a souhrny
Oba manchesterské kluby mají blízko k postupu, United vyhráli v Amsterdamu a Citizens otočili utkání v Portu. Venku zvítězily také Atlético, Valencia, PSV a Metalist, který dokonce čtyřmi góly deklasoval Salzburg. Doma uspěl Alkmaar, Hannover a Lokomotiv, nerozhodně se hrálo na třech stadionech včetně toho plzeňského, kde šťastně remizovalo Schalke...

FC Porto - Manchester City 1:2

16.02.2012 21:05

Góly: 28. Silvestre Varela - 55. Álvaro Pereira (vl.), 85. Sergio Agüero

Porto sice mělo velkou většinu zápasu více ze hry, jenže očekávaný duel nakonec nezvládlo a v závěru přišlo i o remízu, kterou by si určitě zasloužilo. Portugalci dlouho vedli, dvě akce, vlastní gól Pereiry v úvodu druhého poločasu a vítězná trefa Sergia Agüera, ovšem misky převážily na stranu týmu z Eastlands. Při domácí suverenitě Citizens je tak o postupujícím téměř rozhodnuto.

Nebyl to zápas, na který se bude vzpomínat i dlouho po jeho skončení. Když los Evropské ligy svedl do cesty hned v prvním vyřazovacím kole obhájce triumfu Porto s lídrem Premier League Manchesterem City, mnohý fanoušek fotbalu se těšil na souboj, jemuž bychom mohli bez skrupulí připíchnout visačku "předčasné semifinále". Minimálně... Přesto se očekávala lepší podívaná, hra se často kouskovala a v dlouhých úsecích byl fotbal na Dragau nezcela interesantní.

Porto mělo od prvních minut převahu, ač lehkou. Hrozilo především po krajích hřiště, obzvláště z levé strany, odkud se zrodil i první gól. Ještě předtím ale dvakrát zahrozili hosté. Obě příležitosti přišly krátce po dvacáté minutě a Helton se musel řádně činit. Nejprve zneškodnil šanci Balotelliho po standardní situaci, poté vytáhl dobrý zákrok proti dorážce Richardse. Za minutu pak brazilský brankář opět skvěle vychytal i unikajícího Nasriho.

Po půlhodině hry se mohla radovat klidně obě mužstva, vyšlo to jen domácím. Po kombinaci na levé straně dostal příliš prostoru Hulk, odcentroval do vápna na skvěle nabíhajícího Varelu, jenž přes Harta dostal míč do sítě - 1:0. Záhy to ovšem mohlo být opět nerozhodně, po příhře Yayi Tourého se ocitl za obranou Balotelli, ale místo postupu volil střelu, jíž Helton dalším parádním zákrokem zneškodnil.

Teď se přesuneme až do druhého dějství, jelikož od úvodní branky právě přišlo hlušší období bez větších příležitostí. Až do padesáté minuty, kdy Silva uvolnil Richardse, který si naběhl do vápna Porta a nastřelil tyčku. Gólu se hosté dočkali až za pět minut. Yaya Touré z poloviny hřiště hledal vysokým centrem Balotelliho, jenž v tvrdém souboji s Pereirou svého soka přetlačil a výrazně se přičinil o to, že si obránce Porta srazil balon do brány - 1:1.

Za dalších pět minut měl dobrou šanci z přímého kopu Hulk, jeho nebezpečnou ránu však Hart kryl. Od návratu z kabin rozehrál rozhodčí karetní mariáš, hra nebyla plynulá a od trestňáku brazilského svalovce nebylo příliš na co koukat. Až sedm minut před koncem základní hrací doby přišla klíčová situace celého zápas a možná i dvojzápasu. Výborný Yaya Touré pronikl po Nasriho přihrávce do šestnáctky domácích, načež perfektně předal míč na stříbrném podnose Sergiu Agüerovi. Tomu stačilo nastavit nohu a oslavit vítězný gól - 1:2.

Více informací k zápasu

Stoke City - Valencia CF 0:1

16.02.2012 21:05

Góly: 36. Mehmet Topal

Pohárová jízda Stoke City je u konce. Houževnatý celek v domácím prostředí nestačil na silnou Valencii a před odvetou ho tak nečeká žádná procházka růžovou zahradou. Rozhodující branku zaznamenal Topal.

Oba celky vstupovaly do utkání ve zcela odlišném rozpoložení: zatímco Valencii se v poslední době vede až nad očekávání dobře, tak Stoke už nedokázalo vyhrát čtyři ligové duely v řadě, kvůli čemuž opustilo první polovinu tabulky. Na evropské scéně však je od tohoto celku jedna nepsaná jistota, dokáže zaskočit a sehrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. A právě to ze začátku také potvrzoval, hned po pár okamžicích pálil Walters, mezi tři tyče ovšem zacílit nedokázal. Jinak se však hrálo pod taktovkou Netopýrů, kteří jen potvrzovali svou momentální pohodu.

A netrvalo ani příliš dlouho a začaly přicházet první šance: Jonese musel na poslední chvíli zastavit Begović, Feghouli a Piatti pak stříleli hodně nepřesně. Ve 36. minutě už se ovšem hosté mohli zcela po zásluze radovat - Topal dostal před vápnem příliš mnoho prostoru, nikdo si ho nevšímal, a tak parádní ranou vymetl šibenici - 0:1.

Netrvalo dlouho a málem přišla odpověď. Pennant oslovil v pokutovém území Crouche, ten ale stejně nic převratného neudělal, především nedokázal trefit branku. Stoke prohrálo jenom jediný z deseti posledních zápasů na evropské scéně, tím pádem tak jeho fanoušci stále drželi palce. Ani to jim asi nepomohlo: hned dvakrát musel proti Feghoulimu zasahovat na poslední chvíli Robert Huth. Druhá polovina už příliš fotbalové krásy nenabídla, Valencia si v poklidu pohlídala jednogólový náskok a tím si zároveň podržela výbornou pozici do odvety.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - FC Twente 0:1

16.02.2012 21:05

Góly: 53. Ola John

Twente se alespoň částečně vzpamatovalo z nepovedených výsledků z ligy a nyní určitě opět bude myslet na boj o titul. Utkání na půdě rumunské Steauy nebylo, co se týče hry, nijak pohledné, ovšem počítá se především velice nadějný výsledek, se kterým pojede nizozemský celek na vlastní půdu a je velice blízko postupu. O jedinou trefu utkání se postaral osm minut po poločasové přestávce Ola John, rumunský celek se v závěru už netrefil.

Diváci se po celý duel mohli bavit ofenzivním koncertem obou celků, ovšem v prvním poločase se hrálo přeci jen aktivněji a oba týmy si vypracovaly několik slibných příležitostí. Domácí výběr se celkově dostal do více možností, jenže proti němu stál skvělý gólman Nikolaj Mihajlov. Domácí mohli jít do vedení už ve 20. minutě, kdy krásnou ránu na zadní tyč vyslal Leandro Tatu, jenže bulharský gólman brilantně jednoruč vyrazil na roh.

Ihned na to ale mohlo jít do vedení Twente, kdy po milimetrové přihrávce Leroye Fera pálil De Jong, jenže balón mu sklouzl z kopačky a zamířil mimo tři tyče. Steaua do konce poločasu zahrozila ještě skákavou ranou Rusescua a Nikoličovým pokusem z dvaceti metrů, Mihajlov ale nemusel zasahovat. Obrovskou možnost promarnilo také Twente, když po centru Johna nezachytil balón v šestnáctce brankář Tatarusanu, jenže překvapený Chadli branku přestřelil.

Druhé dějství začalo lépe pro nizozemský tým. Po pravé straně utekl všem John, dostal se až na pravý kraj vápna a naprosto přesně načasovaným lobem nedal Tatarusanovi žádnou šanci. Poté více drželi balón domácí, jenže se do velké šance dostat nemohli. Teprve v 70. minutě pálil opět na vzdálenější tyč Tatu, i tentokráte mu několik decimetrů chybělo. O něco později hlavičkoval po rohovém kopu zcela sám Geraldo Alves a scházely vskutku centimetry.

Domácí zvyšovali tlak a v 85. minutě po přihrávce Tatua velice tvrdě a nebezpečně pálil Costea, jenže balón o pár centimetrů minul horní tyčku. Twente si už pak zkušeně pohlídalo těsné vedení a může vděčit za cenný úspěch hlavně gólmanovi Mihajlovovi, který opět nezklamal.

Více informací k zápasu

Wisła Kraków - Standard Lutych 1:1

16.02.2012 21:05

Góly: 88. Cvetan Genkov - 28. Cyriac (pen.)

Remízou 1:1 skončilo úvodní utkání souboje polské Wisly Krakov s belgickým Standardem Lutych. Hosté se na stadionu Miejski ujali vedení ve 27. minutě, z penalty se trefil Gohi Bi Zorro Cyriac, avšak dvě minuty před závěrečným hvizdem spasil Wislu Tsvetan Genkov. Polský celek navíc hrál přes hodinu hry bez vyloučeného Czekaje.

Wisla se ale do svého soupeře pustila se vší chutí a úvod zápas patřil zcela jí. Po Meliksonově přímém kopu se málem prosadil pozdější hrdina Genkov! Stejný muž byl blízko i ve 22. minutě, kdy ale připravil celou situaci pro izraelského záložníka Meliksona, jehož střelecký pokus zlikvidoval hostující brankář Bolat. Poláci byli lepším týmem a jejich nápor nadále pokračoval, Lukasz Gargula z přímého kopu nepřelstil Bolata, toho zachránila branková konstrukce!

O pár minut později pak došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání, Czekaj fauloval v jasné šanci Yoniho Buyense a rozhodčí neměl na vybranou. Czekaj uviděl červenou kartu a navíc se kopala penalta. Gohi Bi Zorro, či jednoduše Cyriac, penaltu proměnil a zajistil Lutychu důležité vedení.

Standard následně ožil a celou hru kontroloval. Luis Seijas byl blízko další brance, jenže jeho zakončení postrádalo jak přesnost, tak i razanci. Wisla i v oslabení se snažila využít každé příležitosti, která se naskytla. Patryk Malecki z voleje netrefil branku a Seijase s Batshuayiem vychytal Pareiko. Poláci si v závěru vytvořili několik rohových kopů, ale ani to k vyrovnání nevedlo. Až dvě minuty před koncem zasáhl přímý kop Meliksona Genkov a euforie z vyrovnání byla na světě. Wisla Krakow tak nakonec vydřela remízu 1:1, ale výsledek i tak jasně nahrává do karet belgickému Standardu Lutych.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - PAOK Soluň 0:0

16.02.2012 21:05

Góly: -

Udinese Calcio doma nenašlo recept na obranu PAOKu Soluň a jen remizovalo 0:0. Italům dnes více než citelně chyběl Antonio Di Natale, jehož gólový příspěvek scházel. Lepší výchozí pozici se tedy zajistili hosté, avšak v Řecku to bude ještě velká bitva.

Italským mužstvům se první zápasy nepovedly. Lazio doma padlo s Atléticem Madrid a doma nevyhrálo ani Udinese, které jen remizovalo 0:0 s PAOKem. Diváci přitom viděli na stadionu Friuli zajímavé utkání, i šance se vyskytly na obou stranách.

Domácí Udinese začalo lépe a Abdi měl na kopačce první výraznější šanci. Po něm následoval nepřesný střelecký pokus Pazienzi a ani přímý kop Pinziho neskončil v síti, zasáhl spolehlivý brankář Kresič. Řekové nápor opětovali rovněž střeleckými pokusy, zkoušeli to Konstantinos Stafylidis a z dobrých třiceti metrů i Pablo Garcia. Z úctyhodné vzdálenosti napřáhl i Floro Flores, ale pro Kresiče to nebyl žádný problém.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, začalo lépe Udinese, ale dobře zformovaná obrana PAOKu odolávala. Další tutovku Floro Florese opět zmařil Kresič. Jeho protějšek v domácí brance Samir Handanovič se nenechal zahanbit a zneškodnil střelu Fotakise. Tlak Italů v závěru sílil ale branka PAOKu jakoby byla zakletá. Abdi neuspěl hned nadvakrát a Dušana Bastu zastavil v tutovce skvělý Kresič. Udinese tak remizovalo s PAOKem 0:0 a v odvetě na horké soluňské půdě to bude mít nesmírně složité.

Více informací k zápasu

Trabzonspor - PSV Eindhoven 1:2

16.02.2012 21:05

Góly: 33. Olcan Adin - 6. Tim Matavž, 11. Ola Toivonen

V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy se střetl turecký Trabzonspor s nizozemským PSV Eindhoven, a byli to hosté, kdo se radoval z vítězství. Po gólech Tima Matavze a Oly Toivonena totiž vyhráli 2:1, když se za domácí trefil pouze Olcan Adin.

Trabzonsporu se sice nepodařilo postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů, ale třetí místo mu umožnilo pokračovat i v létě v evropských pohárech. V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy mu byl za soupeře nalosován PSV Eindhoven, který tak mohl pocítit na vlastní kůži, co znamená bouřlivá turecká atmosféra.

Davy domácích fanoušků totiž na ochozech bujaře hnaly své hráče, mezi nimiž byl i Marek Čech a Ondřej Čelůstka, k vítězství, ale hned po pár minutách jejich horkou krev zmrazily dva rychlé góly Eindhovenu. Již v šesté minutě otevřel skóre utkání Tim Matavz, který obdržel před hranicí pokutového území míč, otočil se a prudkou střelou vymetl levou pavučinu. Brankář Tolga Zengin neměl sebemenší nárok míč chytit.

A dalších šest minut Nizozemcům stačilo, aby zvýšili svůj náskok na dvě branky. Dries Mertens poslal skvěle načasovanou přihrávku Olovi Toivonenovi, který pronikl do pokutového území, vyhnul se kličkou skluzujícímu obránci a po zemi obstřelil Zengina ke vzdálenější pravé tyči.

A PSV mohlo vést ještě více, neboť Mertensovy rohové kopy dělaly permanentní problémy celému tureckému týmu a Zengin se musel blýsknout vynikajícím zákrokem proti nebezpečnému pokusu Toivonena.

Pro domácí přišla další rána, když Serkan Balci uviděl žlutou kartu, čímž se vykartoval pro odvetný zápas. Trabzonspor byl v zoufalé situaci a nutně potřeboval nějaký impulz, který přišel ve 33. minutě, kdy Olcan Adin předvedl vynikající sólo přes půl hřiště, které završil přesnou střelou ve vzdálenější levé tyči. Bylo tak sníženo na 1:2.

Adin poté mohl vyrovnat, jenže jeho střela trefila obránce hostů, a brankář Isaksson tak nemusel zasahovat. Nicméně domácí začínali diktovat hru, zatímco PSV náhle ztratilo na své jistotě. Jenže vyrovnávací gól mohl jen stěží přijít, neboť domácí sice drželi míč, ale nebyli jej schopni konstruktivně poslat před bránu Isakssona. A tak když se hosté otřepali ze snižujícího gólu, začali znovu hrát a byli blízko třetí brance. Do velké šance se dostal Jeremain Lens, ale přestřelil.

Podobný průběh měla poté na druhé straně hřiště i šance Yilmaze, a domácí tak začali ztrácet nervy, což se podepsalo na koncentrovanosti. Z toho mohli následně těžit Georgino Wijnaldum, Lens a Toivonen, ale ani jeden nebyl schopen trefit bránu. Hosté tak nakonec odjíždí z horké turecké půdy s vítězstvím 2:1 a do odvetného zápasu budou nastupovat ve výhodě.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Club Bruggy 2:1

16.02.2012 21:05

Góly: 73. Artur Sobiech, 80. Jan Schlaudraff (pen.) - 51. Maxime Lestienne

Pohádka Hannoveru pokračuje, svěřenci Mirka Slomky tentokráte potvrdili skvělou formu z minulých týdnů proti Bruggám a před odvetou si tak zapisují alespoň trochu pozitivní výsledek. Hosté se dostali po změně stran do vedení, branky Sobiecha a Schlaudraffa však utkání zcela otočily.

Hannoverští začali s velkou chutí, od prvních minut na svého soupeře doslova vlétli, překvapení hosté tak nevěděli, kde jim hlava stojí. Hodně vidět byla především nová posila z MU Mame Biram Diouf, na kterého směřovala většina míčů, ani on však neměl v rozhodující okamžik seřízená mířidla a z malého vápna nastřelil jenom jednoho z obránců. To bylo, společně s nepřesným zakončením Pinta, na dlouho ze strany dolnosaského celku všechno, otěže utkání přebíraly Bruggy. I z jejich strany se ovšem smělo mluvit o koncertu promarněných příležitostí: Rafaelova zpacifikoval Zieler, Jordi zakončoval nepřesně a před Akpalou stihl zasáhnout opět Zieler.

Ještě před koncem prvního dějství musel ze hřiště odstoupit zraněný Abdellaoue, místo něhož se na trávníku představil Konstantin Rausch. A byl to právě dravý křídelník, kdo měl těsně před odchodem do kabin možnost otevřít skóre, po pasu Schlaudraffa ovšem nedokázal z vápna zamířit do prostoru branky.

Po obrátce se začalo tam, kde se před odchodem do kabin přestalo. Schmiedebach ale na Kujoviče z ideální pozice nevyzrál, navíc hned záhy jeho tým inkasoval. Stenman oslovil Lestienna, jenž už se z hranice pokutového kopu nemýlil - 0:1. 96ky se postupem času znovu vzpamatovaly a dávaly tak hlasitě najevo, že se nechtějí vzdát bez boje. Příležitost měl Stindl, po něm rozehrál standardku kdo jiný než Pander, ale mířil těsně nad břevno hostující svatyně. Když už se zdálo, že domácím prostě nebude přáno, tak se z ničeho nic ocitl ve vápně Sobiech a srovnal na 1:1.

Konečné rozhodnutí potom přišlo deset minut před koncem. Rozhodčí Sousa posoudil souboj Donka se Sobiechem, jako nedovolený a pro bundesligový tým se tak naskytla jedinečná šance utkání otočit ve svůj prospěch. To se také povedlo, míč si na značku postavil Schlaudraff a s přehledem zavěsil - 2:1. Nakonec mohlo být ještě veseleji, ale ani Diouf, ani Rausch nedokázali své příležitosti využít, ostatně jako již pokolikáté.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Manchester United 0:2

16.02.2012 19:00

Góly: 59. Ashley Young, 85. Javier Hernández

United dokázali na úvod vyřazovací fáze EL po pomalejším rozjezdu přece jen vyhrát v Amsterdam Areně a do odvety si tak odváží velice slibný dvoubrankový náskok. Domácí byli po většinu utkání favorizovanému soupeři vyrovnaným protivníkem, ani to však Ajaxu po obrátce nepomohlo.

Rudí ďáblové se po vyřazení z Ligy mistrů představili v druhé nejprestižnější klubové soutěži poprvé od roku 1995, což mohlo částečně vysvětlovat z jejich strany hodně opatrný začátek. Oproti poslednímu vítěznému duelu nad Liverpoolem udělal manažer Sir Alex Ferguson v základní sestavě hned šest změn a to pochopitelně souhře MU také nepřidalo. Domácí měli míč pod kontrolou, avšak do žádného bezhlavého útočení se nehnali, naopak trpělivě hledali cestičku v manchesterské defenzivě. To se částečně povedlo po Evansově chybě Koppersovi, De Gea byl ovšem na místě. To o chvíli později ani být nemusel, Sulejmani totiž pálil nepřesně.

Krátce před půlhodinou hry měl před sebou velkou možnost Özbiliz, vytloukl ale jen bloky pozičně dobře postaveného Fábia. Ojedinělou akci hostů zakončoval Nani, nemířil však přesně. Jinak to ale bylo v prvních pětačtyřiceti minutách zejména o Ajaxu. Ten mohl poslat do vedení parádní střelou z uctivé vzdálenosti De Jong, ale De Gea byl opět, stejně jako později při zakončení Sulejmaniho, na místě. A byl to právě srbský štírek, kdo se po souboji s Ferdinandem na hranici pokutového území dožadoval odpískání penalty, sudí Rocchi ovšem na něco podobného nereflektoval.

Každopádně toto zřejmě nenechalo o pauze chladným Fergusona, jenž se na své ovečky jistojistě pořádně rozohnil. A výsledný efekt na sebe nenechal čekat dlouho. United najednou určovali ráz utkání, měli otěže ve svých rukou a začali si vytvářet jednu příležitost za druhou, ani to ovšem nic neměnilo. To platilo až do 59. minuty. Nani našel Younga, ten si ve vápně poradil s Anitou a kolem bezmocného Vermeera otevřel skóre - 0:1.

Nemuselo to ovšem trvat dlouho a mohlo být opět srovnáno. Fábio lehkomyslně ztratil míč, jenž se snažil poslat na místo určení Özbiliz, střílel ale nad branku. To si mohli domácí vyčítat ještě hodně dlouho, pět minut před koncem totiž Rooney našel útočného kolegu Hernándeze, jenž s poklidem zakončil přesně a zvýšil na 0:2. S tím mohli něco udělat Eriksen a po něm i Aissati, ani jeden z nich si však na De Geu nepřišel.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Metalist Charkov 0:4

16.02.2012 19:00

Góly: 1. Taison, 37. Jonathan Cristaldo, 41. Jonathan Cristaldo, 90. Marko Dević

Takový náklep Salzburg rozhodně nečekal. Jenže Metalist v Rakousku předvedl famózní výkon a díky čtyřem brankám si už na devadesát devět procent zajistil postup do osmifinále. Ukrajinský celek neměl se soupeřem vůbec žádné slitování. Po rychlé brance Taisona přidal ještě dva góly Cristaldo a výhru pečetil v závěru Děvič.

Domácí vstoupili do zápasu přímo katastrofálně. Obránce Da Silva po pár vteřinách hry nahrál do vyložené pozice Taisonovi, který nabídnutou šancí nepohrdl, zamířil a překonal bezmocného brankáře Walkeho. Ihned na to se snažil vyrovnat Leonardo, jenže z dobré pozice pouze přestřelil. Hosté jinak první půli naprosto dominovali.

A ve 38. minutě se jim podařilo navýšit vedení. Cristaldo ještě předtím Walkeho protáhl svou střelou, o šest minut později se už však radoval ze vstřeleného gólu. Fininho svou přihrávkou z pravé strany našel ve vápně svého spoluhráče, který poté usměrnil míč za Walkeho. O tři minuty později přitom Charkov zasadil definitivní úder.

Taison tentokráte našel svým pasem Cristalda, jenž prošel domácí defenzívou naprosto snadno a připsal si následně svou druhou branku v utkání. Ani ve druhém dějství se Salzburg nijak nezlepšil. Soupeř jenom trestal a i nadále si dělal, co chtěl. Cziommer nasměroval svou pumelici pouze nad břevno, Villagrovu hlavičku po hodině hry likvidoval Walke.

Skórovat mohl také Sousa, jenže střílel pouze nad bránu. Jedinou vážnější šancí Salzburgu byla ta od střídajícího Maierhofera, toho ovšem nakonec zastavilo ofsajdové postavení. Nakonec Metalist potupil svého soka v 90. minutě ještě čtvrtou vstřelenou brankou. Leonardo sice mohl snížit, avšak jeho ránu vytěsnil brankář Horjajinov na roh. O minutu později se naopak z blízkosti trefil Děvič.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - RSC Anderlecht 1:0

16.02.2012 19:00

Góly: 35. Adam Maher

Fotbalisté Alkmaaru uštědřili belgickému soupeři vůbec první porážku v Evropské lize v letošním ročníku. Anderlecht totiž v osmi zápasech sedmkrát zvítězil a jen jednou remizoval, nyní byl ovšem na soupeře krátký. Nicméně v domácím prostředí ještě určitě Anderlecht bude mít šanci na postup, jednogólové manko se dá v pohodě stáhnout. O jedinou branku se domácí postarali deset minut před poločasovou přestávkou.

Po úvodní nevýrazné půlhodině se začaly rodit alespoň mírné šance. Anderlecht v tomto zápase nepůsobil dojmem celku, který řádí v defenzívě soupeře a nyní se do vyložených šancí příliš nedostal. Hned první vážnější akce zápasu skončila jedinou brankou. Na levém křídle se uvolnil Simon Poulsen a poslal centr do vápna, kde z dvanácti metrů napřáhl mladíček Adam Maher a umístěnou střelou k tyči rozjásal AZ Stadion.

V samém závěru poločasu se ještě skóre mohlo měnit dvakrát. Na levé straně opět skvěle zapracoval Poulsen a poslal přihrávku na tradičního ostrostřelce Bretta Holmana, který ovšem minul horní tyčku o pár decimetrů. V nastavení úvodního dějství se prodral obranou Anderlechtu Roy Beerens, předložil přihrávku před volnou klec, jenže Charlisonovi Benschopovi a Maherovi chyběl k zakončení důležitý jeden krok.

Druhý poločas opět příliš zajímavý nebyl a oba celky se soustředily hlavně na defenzívu, přiostřilo se však především v závěrečné desetiminutovce. Po hodině hry stojí za zmínku zblokovaná rána Maartena Martense, největší šance hostů se zrodila v 82. minutě. Po měkoučkém centru z pravé strany hlavičkoval zcela volný Guillaume Gillet, jenže pouze do rukavic Estebana Alvarada.

V závěrečných deseti minutách sudí udělil hned čtyři žluté karty a Alkmaar ještě mohl navýšit skóre dvě minuty před koncem zápasu. Dlouholetý hráč belgického celku hájící nyní barvy Alkmaaaru Martens prošel až na hranici vápna a vypálil po zemi, gólman Silvio Proto ale dobře míč vyboxoval a stav zápasu se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atlético Madrid 1:3

16.02.2012 19:00

Góly: 19. Miroslav Klose - 25. Adrián, 37. Falcao, 63. Falcao

Jednou nohou v osmifinále Evropské ligy je madridské Atlético, které si veze do domácí odvety proti Laziu dvoubrankový náskok. Hosté přitom nezačali dobře a už po devatenácti minutách prohrávali, když se prosadil Miroslav Klose. Jenže do kabin už se šlo za stavu 1:2, Atléti pak přidali ještě jednu branku a slavili tak vítězství 3:1. Dvakrát se trefil Falcao, jednou Adrián.

Velký návrat zažil Diego Simeone, současný kouč Atlética působil coby hráč právě v Laziu čtyři roky a stal se miláčkem římských fanoušků. Dnes však domácí příznivce příliš nepotěšil... Už minutu poté, co český rozhodčí Pavel Královec poprvé foukl do píšťalky, mohl španělský tým vést, když Kokeho prudký centr tečoval Falcao, Marchetti však vytáhl bravurní zákrok a udržel bezbrankový stav. Třináctá minuta přinesla dobře umístěnou hlavičku Mirandy, domácí brankář byl ale znovu na místě.

V devatenácté minutě vypálil z velké dálky Candreva, Courtois dokázal balón vyrazit pouze před sebe, kde už číhal připravený Miroslav Klose a zblízka neměl problém otevřít skóre zápasu. Vyrovnáno však bylo už o šest minut později, to rozjel akci Gabi přihrávkou na Juanfrana, jeho vysoký centr sklepl Falcao pro Adriána a hostující sedmička nezaváhala. A osm minut před přestávkou už Atlético vedlo, tentokrát odvedl skvělou práci na pravé strany Diego, poslal před branku milimetrově přesnou přihrávku, kterou následně bez potíží zužitkoval kanonýr Falcao.

Po návratu ze šaten Lazio podle očekávání zabralo a minimálně prvních patnáct minut druhé půle bylo lepším týmem. Nejprve minul branku Candreva, v padesáté minutě pak vyslal na Courtoise přízemní ránu Hernanes, belgický gólman ale zasáhl velice jistě. Hernanes vyslal během sedmi minut hned čtyři střely, dvakrát ovšem netrefil branku, ve zbylých dvou případech ho vychytal pozorný Courtois.

A v šedesáté třetí minutě udeřili hosté potřetí, po skvělé přihrávce Adriána opět neměl nijak složitou pozici Falcao. Převaha Lazia byla najednou pryč, Rojiblancos tak mohli v poklidu kontrolovat závěr zápasu, který nakonec vyhráli 3:1 a už před odvetou se dá říct, že jsou jednou nohou v dalším kole.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Schalke 04 1:1

16.02.2012 19:00

Góly: 22. Vladimír Darida - 75. Klaas-Jan Huntelaar

Viktoria Plzeň měla po většinu utkání proti Schalke herně navrch, nakonec ovšem nedokázala udržet vedení a rozešla se s Königsblauen po výsledku 1:1 smírně. Západočechy poslal do brzkého vedení Darida, za hosty potom srovnával po změně stran Huntelaar. Před odvetou tak nemají svěřenci Pavla Vrby zrovna snadnou výchozí pozici, za týden ve Veltins Areně se navíc budou muset obejít bez Pavla Horvátha.

Plzeňský trenér Pavel Vrba musel oproti podzimním zápasům v Lize mistrů udělat v základní sestavě dvě vynucené změny. Na místo Bystroně se podle očekávání zařadila staronová posila a odchovanec Viktorie Václav Procházka, střed pole poté obhospodařoval mládežnický reprezentant Vladimír Darida. Ani to však na hře Plzně nic výrazného nezměnilo, zrekonstruované Štruncovy sady viděly od prvních minut aktivní nástup domácích, kteří tak jen dali vzpomenout na podzimní výkony, jimiž se na evropské scéně důrazně přihlásili o slovo. Hned po pár desítkách vteřin utekl po levé straně Pilař, užuž hledal pohledem nabíhající spoluhráče, Höwedes však dokázal své zaváhání napravit a balón mu na poslední chvíli vypíchl.

Pozornost plzeňské obrany byla nejvíce upřena na Klaase-Jana Huntelaara, ani to však nizozemského zabijáka nezastavilo: nejprve to zkoušel utaženou ranou zpoza vápna, Čech si ale dokázal s mírnými potížemi poradit. O chvíli později pohotově zakončoval po centru Fuchse, tentokráte ovšem mířil jen do místa, kde stál připravený strážce domácí svatyně. Západočeská družina odpověděla dalekonosnými pokusy Horvátha a Daridy, ani jeden z nich ale Unnerstalla výrazněji neohrozil.

To už ale vzápětí neplatilo. Rohový kop rozehrál Pilař nakrátko s Horváthem, ten poté oslovil ve středu pole Daridu, jenž balón parádní ranou z voleje a s přispěním jemné teče Papadopoulose poslal nechytatelně k pravé tyči - 1:0. Zbývající minuty prvního dějství už tolik zajímavých akcí nepřinesly, tempo hry z obou stran přece jen upadlo, hrálo se především ve středu pole, i tak ale byla dirigentská taktovka pevně v držení Viktorie. Ta mohla hned dvakrát přidat kýženou pojistku: před Kolářem však byl u míče včas Unnerstall, dělovku Rajtorala potom vyrazil kdo jiný než pozorný strážce hostující branky, jenž tak pro svůj tým držel stále příznivý stav.

Huub Stevens evidentně své ovečky o přestávce nešetřil, na hře Königsblauen byla změna herního projevu jasně patrná. Byl to především v prvním dějství neviditelný Draxler, kdo vzal na sebe tíhu odpovědnosti a připravoval pro své spoluhráče střelecké pozice. Matip ale hlavičkoval po rohovém kopu o chlup vedle, následně pak po další nabídce mladého křídelníka nedokázal z úhlu tváří v tvář vyzrát na Čecha Huntelaar.

Domácí tím přežili klinickou smrt a hned záhy začali sami bušit do soupeřových vrat. Petržela si míč narazil o Koláře, ten mu patičkou vrátil, následná rána prvně jmenovaného ale skončila s dopomocí Unnerstalla v zámezí. Z následného rohu hlavičkoval na zadní tyči Bakoš, trefil ale jen Fuchse. Hned nato natáhl Pilař, parádní dělovku ale nedokázal usměrnit balón do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Domácí aktivita ani náznakem neustávala, spíše naopak, defenziva hornického celku měla namále i po střele Bakoše, kterou tečoval opět nešťastník Papadopoulos, ovšem tentokráte si mohl oddechnout, rána jen lehce pošimrala spojnici.

Poté se hra na pár minut znovu odmlčela, aby pak v 72. minutě přišla další parádní akce, po níž se ke střele dostal Darida, ke smůle domácích ale balónu přidal opačnou rotaci a míč tak skončil vedle branky. Krutá rána pak přišla hned vzápětí. Střídající Farfán si výborně naběhl na pas, jeho ránu sice ještě dokázal Čech vyrazit, ale jen před dobíhající hráče S04 a Huntelaar po přispění Maricy celou akci dokončil - 1:1. Tento moment svěřence Pavla Vrby poznamenal, ve zbývajících minutách již byla k vidění místy až zoufalá snaha Viktorie, která však na konečném výsledku nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Legia Varšava - Sporting CP 2:2

16.02.2012 19:00

Góly: 37. Jakub Wawrzyniak, 79. Janusz Gol - 60. Daniel Carriço, 88. André Santos

Skvěle se na zápas s Legií Varšavou připravil hostující kouč Ricardo Sá Pinto. Do hry totiž poslal dva náhradníky - ve 46. minutě Daniela Carrica a v 74. minutě Andrého Santose - díky jejichž pomoci nakonec Sporting remizoval v Polsku 2:2. Domácí proti favoritovi dvakrát skórovali, jenže do odvety si nakonec přece jenom nevezou nijak zvlášť příznivý výsledek.

Portugalský celek nevstoupil do utkání vůbec špatně. Domácího gólmana Kuciaka nejprve otestoval svým pokusem za vápnem van Wolfswinkel, Fernández společně s Carrillem poté stříleli pouze vedle. Ve 24. minutě pořádně zahrozila také Legia. Žyro měl až příliš prostoru a najednou se ocitl sám před gólmanem Patríciem, ten ho ovšem ve stoprocentce fantasticky vychytal.

Nakonec to byli právě borci z Varšavy, kdo načal účet zápasu. Postaral se o to konkrétně Wawrzyniak. Žewlakov po pěkné akci sklepl balón pro svého spoluhráče, který z dobré pozice nemohl minout určený cíl za zády Patrícia. Tři minuty po obrátce mohl navýšit vedení rovněž Ljuboja, ovšem lisabonský muž v rukavicích proti němu dvakrát dobře zakročil.

Ve druhém dějství byla jinak Legia trochu více zatažená. A možná až zbytečně. Trochu jí zřejmě vystrašil Fernández, který v první šanci na Kuciaka ještě nevyzrál, pak to ovšem byl právě on, kdo se podílel na vyrovnání. Zahrál totiž z levé strany standardku přesně na Carrica, kterého špatně hlídal Žewlakov, a hostující obránce hlavou zaskóroval.

V 79. minutě bylo mezi domácími příznivci zase veselo. Jejich miláčci dokázali navrátit vedení na svou stranu. Wolski na konci pěkné kombinace přihrál zprava Golovi, který moc dobře věděl, jak se dává gól. Jenže Sporting přece dokázal podruhé srovnat stav. Dvě minuty před koncem si André Santos udělal prostor ve vápně a střelou ke vzdálenější tyči stanovil konečný účet zápasu.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao 2:1

16.02.2012 18:00

Góly: 61. Denis Glušakov (pen.), 71. Felipe Caicedo - 35. Iker Muniain

Moskevský Lokomotiv dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Athleticem, zvítězil 2:1 a může tak i před odvedou živit naděje na postup. Hosty z Bilbaa poslal do vedení ještě v prvním poločase Muniain, domácí ale po přestávce zabrali a díky brankám Glušakova a Caiceda slavili těsné vítězství, díky kterému jsou šance obou týmů vyrovnané.

Oba celky šly do zápasu v nejsilnějším možném složení, za Lokomotiv jen ještě nemohl nastoupit nově příchozí útočník Roman Pavljučenko. Hned od úvodního hvizdu sudího Hategana se hrál zajímavý fotbal, přesto se na první střelu čekalo až do dvanácté minuty, kdy však hostující Llorente hlavou po centru Iraoly přestřelil. Branku soupeře už trefil o chvíli později Susaeta, Guilherme ovšem bez větších problémů zasáhl.

Lokomotiv poprvé zahrozil zásluhou Caiceda, který si velmi dobře zpracoval dlouhý pas Obinny, v zakončení už se mu ale tak dobře nevedlo a míč skončil mimo tři tyče. Ve dvacáté minutě měl zajímavou možnost ke skórování De Marcos, jenž mířil chytře na zadní tyč, Guilherme však vytáhl skvělý zákrok. V pětatřicáté minutě se Athletic dostal do vedení, Susaeta se nádherně, ovšem i trochu s přispěním podklouznutí Janbajeva dostal až do pokutového území, poslal míč doleva úplně volnému Muniainovi, který ho jedním dotykem zpracoval a druhým poslal do sítě.

Zamrzlý trávník dělal problémy poměrně často, balón hráče neposlouchal tak, jak by si představovali. To se nejlépe ukázalo těsně před přestávkou, kdy se už De Marcos málem radoval z druhé branky v síti Guilhermeho, jenže v rozhodující chvíli mu uklouzla stojná noha, a tak rozhozený záložník Athleticu ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po úvodní pětačtyřicetiminutovce přesto hosté naprosto zaslouženě vedli.

Po návratu ze šaten však domácí přitlačili španělského soka na vlastní polovinu a odměnou jim byl vyrovnávací gól. Přesně po hodině hry prošel Caicedo až do šestnáctky, kde těsně vedl bránícího Aurtenetxeho upadl, rozhodčí mu na jeho filmové představení skočil a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Glušakov. Stejný hráč pak mohl sám poslat Lokomotiv do vedení, Iraizoze však zblízka nepřekonal.

O deset minut později už se ale domácí radovali podruhé, Caicedo totiž využil zaváhání stopera San Josého, z hranice šestnáctky vypálil a Iraizoz na míč nedosáhl. Nejaktivnější hráč Athleticu, devatenáctiletý Iker Muniain, mohl v samotném závěru utkání svou druhou trefou vyrovnat, tentokrát ale neměl v koncovce potřebné štěstí. Lokomotiv tak porazil Athletic 2:1 a před odvedou, která je na programu za týden, mají šanci na postup oba týmy stejnou.

Více informací k zápasu

SC Braga - Beşiktaş JK 0:2

14.02.2012 18:30

Góly: 37. Tomáš Sivok, 58. Simão

Beşiktaş využil nabízené šance, jež se mu otevřela brzkým vyloučením a z Bragy si odváží velice slibný dvoubrankový náskok. Domácí poslal do kolen Barbosa, který musel hřiště opustit už po půlhodině a reálně tak hrozí, že loňský finalista si bude balit kufry už v osmifinále.

Ve skvělé formě se prezentující Braga, jež neprohrála již dvanáct utkání v řadě, začala lépe, držela míč na svých kopačkách a trpělivě hledala cestičku k soupeřově brance. Ovšem právě to se ukázalo, jako neřešitelný problém, organizovaná defenziva tureckého celku domácí držela na distanc, a tak nebylo k vidění příliš zajímavých akcí. A když už zahřmělo, tak na druhé straně. Hned dvakrát se pokoušel na Quima vyzrát Quaresma, ani jeden pokus ale nedokázal namířit do prostoru branky. Stejné vyústění pak měl i volný přímý kop Viany, jenž skončil těsně nad brankou.

Osudový moment celého utkání potom přišel ve 29. minutě. SCB užuž se nadechovala k průniku do vápna, Barbosa ovšem celou akci zakončil nejhůře, jak mohl. Těsně před pokutovým územím se po souboji s Toramanem skácel k zemi, sudí Blum však na něco podobného nereflektoval, a ihned měl pro křídelníka odměnu - žlutou kartu, poněvadž se však jednalo pro odchovance Porta již o druhé napomenutí, musel hřiště opustit. Beşiktaş nabízenou výhodu téměř okamžitě využil, když se po rohu hlavou prosadil Sivok - 0:1.

Po obrátce se svěřenci Leonarda Jardima snažili i v početním oslabení s utkáním něco udělat, šanci měl po rohovém kopu Custódio, nedokázal však zacílit přesně. O chvíli později navíc dostal finalista minulého ročníku Evropské ligy definitivní ránu. Simão přebral na hranici vápna míč, nenechal se odstavit a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2.

Domácí ani po druhé inkasované brance nesložili zbraně, spíše naopak. Další příležitost měl na kontě Custódio, ani napodruhé se mu ale nepodařilo Gönena zaměstnat. Možnost měl i střídající Amorim, stejně jako v předcházející situaci ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče. To se už povedlo Kavlakovi, tentokráte už ale Quim balón za svá záda nepustil.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Olympiakos Pireus 0:1

14.02.2012 12:00

Góly: 71. David Fuster

Rubin Kazaň jako první z ruských týmů zahájil letošní rok oficiálním zápasem. V prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy v Lužnikach podlehl řeckému Olympiakosu 0:1.

V Moskvě bylo od prvních minut o poznání aktivnější hostující mužstvo, které si vypracovalo několik zajímavých příležitostí. Především útočník Djebbour byl blízko gólu, ale po přihrávce Mirallase jen těsně nedosáhl na míč.

Krátce před koncem poločasu měl Olympiakos další velkou šanci. Djebbour se ocitl ve výhodné pozici, ale moment prováhal. Poločas skončil bez branek, s tímto průběžným stavem mohli být spokojenější pasivní Rusové.

Rubin čekal na svou první velkou šanci do 48. minuty, Valdez po centru Kuzmina střílel přesně do pravého rohu gólmana Megyeriho, Maďar v brance Olympiakosu ale proti jeho pokusu vytáhl skvělý zákrok a míč vytěsnil.

Druhý poločas byl vyrovnaný, přesto Rubin inkasoval. Gólu předcházely dvě standardní situace. Jako první ze standardní situace orazítkoval Makoun břevno, a pak následoval roh, který otevřel skóre zápasu. Jako první byl u míče Fuster, který obelstil vybíhajícího brankáře Arlauskise.

Rubin mohl vyrovnat téměř okamžitě. Unikajícího Karadenize fauloval v pokutovém území Megyeri a sudí Milorad Mažič nařídil pokutový kop, brankář Olympiakos si navíc za svůj zákrok vysloužil červenou kartu. Penaltu vzal na sebe Izraelec Natcho, ale náhradní gólman Carroll jej vychytal.

Olympiakos v deseti těsné vedení 1:0 udržel a zajistil si velmi výhodnou pozici do odvetného klání, které je na programu 24. února v Řecku.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásná hlavička Sivoka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tooooooooooooomáááááááááááááááááááááš Siiiiiiiiiiiivooooooooooooooooookkkkk

Opora naší repre

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

ne snad?

Náš nejlepší stoper momentálně.. Jmenuj lepší chytrolíne

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně asi nejlepší je. Ale je to docela smutné..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Pod slovem "opora" si člověk nevybaví jednookýho mezi slepými.

Opora je třeba Čech, protože za a) je nejlepší na svým postě + (a to je důležité) za b) na svým postu je obecně nadprůměrnej a podrží mužstvo v klíčových okamžicích

Reagovat
smazaný uživatel

tojw opora jak svina'

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobrý hráč;-) Mohol by byť úplne v kľude vaším kapitánom

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ho rád nemám pořád jenom cupitá nikdy nic pořádného nevymyslí....

Reagovat
C-M@ster

OT: Četli jste?

http://hattrick.cz/milan-pacanda-krok-od-sebevrazdy/

Snad se přes to dostane, ale kdo ví, takových prohlášení už bylo povícero.

Reagovat
Puskas

Aneb "sparťan odmalička", který neznal Kvašňáka...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se hrálo už v úterý?

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju, protože Loko a Rubin měli oba za domácí stadion Lužniki

Reagovat
SuperFrankie

Ach škoda Legia

Reagovat
CubONE

Valencia vraj mimo az 4 tyzdne hamstring

Reagovat
niflheim

Byl jsem sprostý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já si říkal, že na tom tiketu mám nějaký vysoký kurzy a já tam dal místo 1.5 na poločas všude 1. tým nedá gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeees

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas Porto-ManCity byl pomerne zajimavy , ale Porto teda druhy polocas dost zklamalo a nakonec asi i vitezstvi City bylo zaslouzene.

Jinak cekal sem teda ze oba Manchestery budou brat EL na lehkou vahu tak sem rad ze sem se zmylil ty dnesni sestavy byly v obou pripadech dost silne a mam takovy tuseni ze letosni EL bude zajima. Coz ona je prakticky kazdorocne a temer pravidelne me bavi vic nez LM.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono hlavne obe manchestre nemaju cez vikend nič na programe, tak sa dalo čakať, že vyrukuju v takmer plnej zbroji a prakticky maju uz iste osemfinale a v odvetach mozu setrit hračov

Reagovat
smazaný uživatel

stoke je fakt neskutecne spatny, ty by ve spanelsku prvni ligu rozhodne neudrzeli

Reagovat
soukup

jéžiši to je zas chytrej koment, prostě hrají tak, jak to funguje v Anglii a koneckonců i v EL, když celkem v pohodě postoupilo ze skupiny. Hráli s týmem, kterej je špička PD, má asi tak 629x větší renomé a možnosti a někdo z toho chce něco dedukovat.

Reagovat
fantomas

Miluju tyhle závěry... :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal by hral v SA o sestup

Reagovat
kiwwi

ale zato Liverpool by hral uz osemfinale LM, pretoze so silnymi im to v lige ide

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tam to ten kluk pěkně pohřbil. Spíš sebe.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Xavi

Jj. a v Anglii je to liga 168 týmů, kde hraje o titul Tottenham s Arsenálem a Liverpoolem.

Reagovat
fantomas

Co to žvatláš?

Reagovat
Xavi

jenom vás zkouším.

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol si pripojiť kľúčové slovo - VYROVNANOSŤ

Reagovat
smazaný uživatel

Se kluci podívejte na víkendový zápas Cessena-AC, aby bylo s čím porovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

My ale nejsme Inter aby nám Cesena dělala problémy, očekávám podobnej zápas jako s Wenger´s childern

Reagovat
smazaný uživatel

No když myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. dival jsem se dneska na toho Suareze a jsou v podstate herne skoro stejne,akorat Matias neni takovy srac no

Reagovat
smazaný uživatel

stejni oba Suarezove*

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pamätám si, keď tu fanúšikovia PL tvrdili, že ak príde k stretu Stoke a top klubmi PD, tak že cez tých tisíc rýchlych centrov nebudú vedieť kde im hlava stojí . Neprekvapilo by ma, keby na Mestalle chytili "štvorku" .

Reagovat
smazaný uživatel

To si pamatas nejak spatne

Reagovat
smazaný uživatel

Pamäť mám ešte dobrú

Reagovat
fantomas

Ale ráda si věci upravuje tak, aby jí vyhovovaly, co?

Reagovat
smazaný uživatel

V čom je problém? Neviem síce kto presne to tvrdil ale veľa ľudí mu dávalo za pravdu, že pokiaľ prídu na Stoke južania z Barcy, Valencie a pod., tak ich čaká rýchly futbal, jeden center za druhým a chudáci nebudú vedieť kde im hlava stojí Toto som si nevymyslel.

Reagovat
fantomas

No samozřejmě sme nepsali nic o stojícim hlavám apod...jen že by jim mohli srazit hřebínek, protože praktikujou fakt nepříjemnej herní styl, kterej nevyhovuje ani "neanglickym" týmum, jako je Arsenal. Samozřejmě sme tudíž měli svý důvody, proč si to myslet, a nemuselo se za tim nutně hledat nějaký pokračování boje PL x PD. To, že Stoke jednou za sto let nefungovaly standardky, je věc druhá a je to pravděpodobně věc jednoho zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si pamätám dosť dobre zmienku o stojacich hlavách a tisícoch rýchlych centrov do 16 ky, ale nechajme tak.

Čiže Stoke poväčšine ťaží len zo štandardiek?

Reagovat
fantomas

Tak to byla nadsázka asi no. No po zemi hraje minimálně, běžně přeskakuje mezihru, jeho síla je prostě hlavně ve vzduchu, v důrazu, zároveň tam je mnohdy samotnej Etherington, kdo umí pořádně nacentrovat. I letos v PL to od nich nebylo nic konstantního, takže vynášet tu soudy po jednom zápase, že by někdo někde jinde sestupoval, to je fakt na hlavu postavený.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoriť o zostupe v inej lige je samozrejme strelené. Mám na nich aj ťažké srdce túto sezónu, kde mi pokazili dokopy tri tikety

Reagovat
fantomas

Stoke?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, doma s WBA napr., to som si povedal, že bolo naposledy čo som mal Stoke na tikete.

Reagovat
soukup

tos měl celkem smůlu na výběr, zrovna WBA hrálo rozhodně nejlíp ze všech týmů co letos na Stoke přijeli + udělal Sorensen šílenou chybu. Ale jako letos hraje Stoke dost nevyzpytatelně, radši bych na ně nedával

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tej poslednej vety sa už držím

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

No to sou kurzy.

Reagovat
smazaný uživatel

To mali byť tutovky, inak by som nevsádzal 60e.

Reagovat
fantomas

Já dávám jen kurzy nad 3 a max. dva pohromadě víceméně, tak proto mě tohle fascinuje...navíc i 60e je na mě moc. Já si to jen jednou za uherskej rok hodim za padika/stovku (max. 4 eura).

Reagovat
smazaný uživatel

60e hlavne preto, lebo pred tým som dva víkendy po sebe vybral dokopy cca 420e, tak som chcel tak na istotu preinvestovať, nevyšlo. Inak dávam max 10, v ojedinelých prípadoch 20.

Reagovat
fantomas

Aha aha.

Reagovat
soukup

no trochu zjednodušeně jo, góly většinou padají ze standartek a autů, celkově zkrátka z aktivní, silové a fyzicky náročné hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Čiže nič dobré pre moje oči

Reagovat
soukup

to určitě ne, však sme se taky v těch diskuzích mimojiné smáli tomu, jak budou fandové z PD zvracet až to uvidí

Reagovat
smazaný uživatel

Som na nich v každom prípade zvedavý na Mestalle, ak sa do toho Valencia oprie, tak schytajú peknú nakladačku.

Reagovat
soukup

no stát se to může i když zrovna v obraně a organizaci hry patří ke špičce v PL a umí hrát pod tlakem soupeře. Pro Stoke není problém mít držení míče třeba 30%, soupeře nechat oblíhat obranu, ale nic extra mu nedovolit a pak dát z autu gól, tím jsou v Anglii fakt pověstní. Včera sem se místama až divil jak riskantně hrajeme vzadu a že tam je někdy chaos, jak Valencia běžela 3 na 1 obránce po odvráceným rohu, tak sem si musel promnout oči abych věřil, že opravdu zůstal vzadu jen jeden hráč

Reagovat
fantomas

Samozřejmě, to je jen pro anglický fajnšmekry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine

Reagovat
vodka

tuším, že přes 60 % gólů dali myslim ze standartek...

Reagovat
soukup

tak vzhledem k tomu, že to někdy při zápasech Stoke neví ani top týmy PL, tak nevidím důvod proč by se tak nemohlo stát u Valencie, že včerejší standartky byly z pohledu Stoke podprůměr je věc jiná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já chytnu United v handicapu kurs 3,4,chytnu City kurs 2,6 a pojebe mi to Udinese kurs 1,7.To je na poblití

Reagovat
niflheim

Tak v preview někdo psal, že bez důležitých hráčů, že to jednička nebude ... taky jsem ale o ni uvažoval, ale PAOK nehrál špatně ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre jsem nečetl,jen jsem věděl,že nebude hrát Di Natale,ale aji tak jsem si říkal,že by PAOK doma měli přehrát.Zápas jsem ale neviděl

Reagovat
kiwwi

kamos cakal tiez na tento posledny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem nasranej

A na druhým tiketu mi samozřejmě taky utekl jenom jeden zápas...Ale to byl "sranda tiket" a utekl Salzburg

Reagovat
niflheim

No já dával výhru United a remízu AZ a Porta. Ale zkusil jsem

Reagovat
smazaný uživatel

AZ jsem měl jedničku,to mi přišlo jasný.A ta plichta mohla vyjít,hrát Porto druhou půli

Reagovat
madridcan

Kamaratov tiket- http://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/nahlad_tiketu/index.html?ticket_id=MjExMTQyMDQ3NjI5MjkwMDr8lbEQVKsTjXKUuOw%3D

Ja mat taky tiket a toto mi ujde, tak ma minimalne je*ne o zem Nemate niekto schopny link na tu cervenu kartu, co padla v Krakowe?

Reagovat
smazaný uživatel

aka je pravdepodobnost ze v tak vela zapasov karta nepadne?.. skor nahoda ze mu toho tolko vyslo a vsetci boli slusni a nefaulovali na cervenu

Reagovat
Xavi

Adrián selección.

Jinak Athletic celkem pech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to ten Falcao jen stihnul - 2 góly v Římě a dle Vláška pak seděl v hledišti v Portu,kde se díval na své bývalé spoluhráče

Reagovat
smazaný uživatel

On to nakonec vyhraje ten Charkov.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju si, ať se v příštím kole podívá do Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Eden Hazard po sezóně zřejmě odejde z Lille do Premier League, kde za dalšího ze zájemců platí Arsenal. "Arsenal je jedním z klubů, kteří mají zájem. Hraje pohledný fotbal a to je vždycky plus, navíc tam jsou francouzský trenér a francouzští hráči, stejně jako můj kamarád z reprezentace Thomas Vermaelen," naznačil belgický záložník, že by se přestupu na Emirates Stadium nebráni.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
kiwwi

ste si vedomi toho, ze polku z tych veci ani vobec nepovedal vsak?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno si zase média asi nevymyslela. Nemůžou za to, že chce jít každej tejden někam jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě zhruba 5 měsíců budem číst, kde všude by se mu líbilo hrát, a nakonec zůstane v Lille

Reagovat
j_mrazik

Love that guy!

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju když se tohle snaží napsat Santos.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

U nas ma dokonce reprezentačního kapitána

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Ať jde do háje

Reagovat
herbage

nj, klubista

Reagovat
fenixLFC

on si asi uz zalozil knizocku, kde ma hodnotenia vsetkych klubov europy a z casu na cas nieco precita

Reagovat
minoLFC

Fans Ajaxu a ich There's only one Luis Suarez

Reagovat
niflheim

Ještě aby jich bylo víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátoři ČT se celý týden předhánějí o to kdo řekne větší blbinu, ale na pana Vláška nikdo nemá, ten už po pár minutách zápasu Porto - Man City zaperlil tak, že bychom jeho větu měli zapsat zlatým písmem. "Na své bývalé spoluhráče se přišel podívat i Radanel Falcao." Co na tom, že se Falcao tou dobou sprchoval v Římě po tom co vstřelil dva góly za Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Vláška profackovat a poslat do mixzóny, ať si tam dělá ty svý upachtěný rozhovory. Jako komentátor je fakt strašně strašnej...

Reagovat
smazaný uživatel

ČT šla neuvěřitelně dolů. Ten amaterismus je až zarážející.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbaloví komentátoři každopádně, tam už to drží jenom Bosák a i ten už neni tak dobrej jako bejval. Je to nebe a dudy když srovnám lidi jako Lípa, Vlášek, Mejtský třeba se Zárubou, Dusíkem, Svačinou...

Reagovat
fantomas

Právěže mi teď už ani ten Čapek nepřijde tak strašnej, když jinde slýchám experty typu Vláška, Lípy...

Reagovat
smazaný uživatel

Čapek je v pohodě.

Reagovat
fantomas

Však jo, ale poslední dobou se proti němu vzedmula až nechutná vlna odporu...

Reagovat
smazaný uživatel

Čapek má na komentování příjemnej hlas a když slyšíš třeba starej záznam když komentoval finále MS 94 nebo slavný finiš Neumannové tak tě až zamrazí. Ale řekl bych že jak už je hodně zkušenej tak to má na háku a místo aby na sobě dál pracoval tak opakuje stále stejné fráze, ale ve srovnání s tím zbytkem se dá aspoň poslouchat,

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně když to srovnám s Digisportem. Tam občas taky slyším kraviny a není zápas, ve kterém by nejmíň desetkrát nepadla zmínka o Hamšíkovi, ale i tak komentátoři udělali neuvěřitelný progres, co se přehledu v Sérii A týče. V ČT jsou na tom zápas od zápasu hůř a hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

V ČT jsou holt klucí kteří holt čtou pouze Sport a koukaj každý týden na zápasy Barcelony nebo MU. Takovej Bosák s Čapkem by si nikdy nesedli do studia aniž by neznali detailní informace o týmech a hráčích co budou komentovat, zatimco Mejtský vyleze z kamrlíku, pročísne ježka, upraví naušničku, zaplatí holce za odvedenou práci a jde komentovat aniž by uměl alespoň vyslovovat jména hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Se jmény má někdy problém každý, o tom to není. Hlavně ty nesmysly neslýcháš jen od komentátorů, ale i od lidí ve studiu, nebo dokonce v připravené reportáži. Jako když loni dával za Inter gól osmatřicetiletý Argentinec Javier Pazzini i ve zprávách v osm, to už je vážně úlet.

Reagovat
smazaný uživatel

kuli tomuhle jsme se vždycky smáli nově a ono už je to i na čt

Reagovat
herbage

Javier Pazzini

Reagovat
smazaný uživatel

On to ale opravdu dával Pazzini.

Reagovat
vodka

jo i u PL se postupně lepší, až na některé experty...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

když nad tím tak přemýšlím, nejtrapnější a nejhloupěji vždycky zní ten host ve studiu

Reagovat
Bayern +

Oni sú to prevažne bývalí resp. súčasní hráči a tréneri a Digi si "vyberá" práve takých, čo komentujú prvý krát v živote.

Reagovat
10

asi to tam ty frajeři mají až moc jistý, pochybuju, že by za normálních okolností třeba zrovna takovej Vlášek mohl někde komentovat...

Reagovat
j_mrazik

Jak nedavno nabírali nebo byl inzerát na práci, tak by mě zajímalo, co se tam hlásilo za lidi a jestli by byli třeba po měsíci schopni odkomentovat komplet zápas.

Reagovat
fantomas

To byla Nova Sport, ne?

Reagovat
j_mrazik

Tak to si nevybavuju.

Reagovat
Shevchenko

Ta kvalita je příšerná a musí to vidět snad všichni, co se aspoň trochu zajímají o fotbal. Jediný, kdo to tam jakžtakž drží, je Čapek. Takový Bosák se třeba neskutečně zhoršil. Naopak hokejoví komentátoři a experti, to je úplný kontrast, ti jsou skvělí snad bez výjimky.

Reagovat
Yanek

No Capek sice zakladni ifnormace o tymu vi a ma i minimalni prehled, ale nekdy rika strasne sracky a mluvi o necem, o cem nema ani paru. Naproti tomu si myslim, ze Vlasek by nebyl spatnym komentatorem kdyby o fotbale vedel o neco vic...

Reagovat
Kily

to je skoro to samé, jako kdybych o sobě já říkal, že bych nebyl špatným knězem nebo chirurgem, kdybych o tom něco věděl. Ono to není snadné si sednou za mikrofon a skoro dvě hodiny tam něco klábosit, já si to už taky vyzkoušel, na druhou stranu když není kvalita, měl by mít člověk dostatek soudnosti a nedělat něco, co mu nejde a za co ho ostatní kritizují a pravidelně kroutí hlavou

Reagovat
j_mrazik

Navíc Vlášek má nepříjemný hlas a já na něm nenajdu žádný klad. Pokud vezmu v potaz fotbalové znalosti, které se člověk může doučit, tak ty jeho rádoby fóry mě zvedají ze židle a nutí hledat jiné znění. A hlavně.... není třeba pořád krafat, na ESPN taky pořád nemelou a vůbec to není na škodu, spíš naopak. Spíš mně vyhovuje občasný koment (Anglie) než neustálé komentování (Španělsko a celkově latino).

Reagovat
vodka

za to když už něco řeknou, tak to stojí za to... celkově na sky a ESPN jsou ti komentátoři fantastičtí a to většinu hry vlastně jenom popisují co se děje na hřišti. Tahat tam nějaké vtípky a sračky neni vůbec potřeba, nebo aspoň v rozumné míře a ne se snažit být vtipný za každou cenu.

Jinak mě osobně sere strašně i Čapek, který mám pocit se něco naučil před 10 rokama a od té doby nic nezměnil, ani svoje znalosti snad nerozšířil... navíc jeho komentování Barcelony, to se nedá poslouchat...

Reagovat
fantomas

Právěže Čapek si vymýšlí ještě minimálně, bych řek...oproti tomu mistr Lípa, to je někdy neskutečný, viz právě rychlík Ramsey, Arteta vrchní myslitel v Arsenalu - a to sou jen střípky z jednoho minulýho zápasu; točí mě tim jinak neustále.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně komentuje jako když je mu ten zápas totálně ukradenej, leklá ryba je proti němu piraňa. Nikdy nezapomenu jak po postupu Sparty loni v Palermu na jeho pokus konečně ze sebe dostat pár emocí slovy třikrát hurá Sparta postoupila. To byl minimálně na přeshubu.

Reagovat
cristiano.K.

jj taky jsem u toho chcal zrovna jsem koukal (nechcal teda no) na livesport,kdo dával goly a on prohlásil tohle

Reagovat
fantomas

100. pro anglický týmy v evropských pohárech.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže pro dva kluby z Mancheteru?

Reagovat
fantomas

Obecně. :-*

Reagovat
smazaný uživatel

Na Chelsea jsem hodně zvědavej. Neapol je v základní sestavě opravdu silná a na Evropu připravená, ale Chelsea mi přijde jako jedinej anglickej klub, kterej není "naprogramovanej" na PL. Opravdu mě zajímá, jak tohle dopadne.

Reagovat
fantomas

No Boas hraje doslova o svou budoucnost, minule evropskýmu poháru (i když druhořadýmu) kraloval, tak bůh ví, co z toho vyleze. Teoreticky by Chelsea tu čest PL zachránit i mohla, ale nevim, jestli jí věřim.

Reagovat
kiwwi

fuj, radsej nech PL skonci potupne v osemfinale ako by to mala zachranovat vitazstvom Chelsea

Reagovat
fantomas

Nahoře si mi dal palec...

Reagovat
kiwwi

vynimka potvrdzujuca pravidlo

Reagovat
smazaný uživatel

* v evropské lize

Reagovat
niflheim

Reagovat
vodka

Citizens podali stížnost na rasismus

doufám, že Liverpoolští nezaostanou za očekáváním a začnou nové kolo...

Reagovat
kiwwi

mas o tom clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio veľké sklamanie ... nemyslel som že dostanú až 1:3 ....... inak AGUERO !!!!!!

Reagovat
Kily

super, když jsme vyhráli ve Stoke, tak vyhrát o víkendu v Barceloně bude hračka

Reagovat
kiwwi

Reagovat
herbage

tss, Alvés hodí pár dlouhých autů do vápna na čahouna Messiho a nebudete vědět, čí jste

Reagovat
niflheim

Reagovat
cristiano.K.

tak určitě....hodně podobné styly

Reagovat
soukup

to každopádně

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Dutch police have arrested 76 Ajax supporters suspected of wanting a confrontation with Manchester United supporters on the eve of their Europa League clash.

Reagovat
kiwwi

to prebehlo este pred zapasom

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko to mohlo byt po zapase, leda by treba ti fanousci sedeli v hospode a rikali: "Meli sme tem podelanejm Anglanum nakopat prdele!"

Reagovat
kiwwi

myslim ta sprava ty somar

Reagovat
Swarley

Reagovat
vodka

celkově si to prý v Amstru výjezd hóódně užil

Reagovat
smazaný uživatel

www.talianskeklubykaslunaeuropskuligu.com - príbeh pokračuje

Je to škoda, nechápem prečo také Lazio či Udine na EL serú

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je nebetyčná hovadina. Lazio, ani Udine se na to nevysraly. Bohužel Udine ztratilo dva nejlepší hráče a o zraněných Lazia se nemá cenu bavit. Navíc pokud se uzdraví Di Natale, Udine může postoupit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele