Eredivisie - souhrn 16. kola: PSV pošestnácté

15.12.2023, 22:00, aktualizováno 17.12.2023, 21:58
Komentáře a souhrny
Luuk de Jong (© AFP)

PSV Eindhoven pokračuje v dominanci, tentokráte neměl problémy v Alkmaaru a i po šestnáctém kole platí, že neztratil ani bod. Výhru slaví i Feyenoord, zbytečnou ztrátu naopak zaznamenal Ajax.

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 0:4

17.12.2023 20:00

Góly: 9. Luuk de Jong (pen.), 11. Ismael Saibari, 16. Sergiño Dest, 57. Luuk de Jong

Letošní kalendářní rok v nejvyšší nizozemské soutěži je u konce a očekávaný závěrečný duel mezi Alkmaarem a PSV zvládl s velkým přehledem eindhovenský favorit. Tak krátce po odehrané čtvrthodině vedl už o tři trefy, po necelé hodině hry dokonce pojistil jeho náskok druhým gólem v utkání kapitán Luuk de Jong. Svěřenci trenéra Petera Bosze tak uzavřeli první část bez ztráty jediného bodu a na čele Eredivisie mají obrovský náskok.

PSV tedy má na kontě plný počet osmačtyřiceti bodů ze šestnácti případů, k tomu se může pyšnit naprosto neuvěřitelným skóre 56:6 a do druhé fáze jde s velkým desetibodovým odstupem před druhým Feyenoordem, jenž obhajuje mistrovský titul. AZ se naopak nedokázalo oklepat ze čtvrtečního vyřazení v Konferenční lize po prohře 0:2 v polské Varšavě s místní Legií a po debaklu přezimuje na čtvrté příčce s třiatřiceti body, na třetí Twente má manko jednoho bodu.

Eindhovenský suverén dominoval na trávníku od úvodního hvizdu a v cestě za dalším tříbodovým ziskem mu výrazně dopomohly momenty z 6. - 9. minuty. Brankář Verhulst při snaze odkopnout míč velmi nešikovně zasáhl nohy rozběhnutého Tillmana, a i když rozhodčí Higler nejprve nenařídil pokutový kop, tak po přezkoumání videa své stanovisko změnil a ukázal směrem na penaltový puntík.

K exekuci se tradičně postavil velezkušený Luuk de Jong a v důležitý okamžik zachoval chladnou hlavu, neboť s velkým přehledem uklidil balón do levého spodního růžku, Verhulst si vybral opačnou stranu. Neuběhly ani další dvě minuty a otřesení domácí kapitulovali podruhé. Tentokráte si Ismael Saibari po hezké akci středem hřiště ukázkově narazil míč s De Jongem a přízemní bombou z osmi metrů překonal naprosto bezmocného strážce AZ.

O osudu tohoto nedělního šlágru bylo definitivně rozhodnuto za dalších pět minut - třiadvacetiletý obránce s americkými kořeny Sergiño Dest po rychlém přečíslení obdržel balón na levé křídlo a po krátkém úniku se s ním dostal až do šestnáctky protivníka, odkud vypálil po zemi přímo ke vzdálenější konstrukci - 0:3.

Od tohoto okamžiku se zápas spíše dohrával, hosté si hlídali dostatečný náskok a bezzubý Alkmaar prakticky k ničemu nepouštěli. Dvanáct minut po přestávce navíc uzavřel gólový účet nezastavitelný Luuk de Jong, protože po vynikajícím obloučku Saibariho z levé strany vyskočil nejvýše do vzduchu a s pomocí země rozvlnil síť za rozzuřeným Verhulstem.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - PEC Zwolle 2:2

17.12.2023 16:45

Góly: 35. Brian Brobbey, 48. Brian Brobbey - 60. Lennart Thy, 89. Lennart Thy

Amsterdamský gigant po pohárovém úspěchu s řeckým týmem AEK nakonec nezakončil úspěšně derniéru tohoto kalendářního roku, jelikož i přes dvě úvodní trefy kanonýra Briana Brobbeyho nenaplnil papírové předpoklady proti nováčkovi ze Zwolle a kvůli dvěma inkasovaným gólům z kopačky německého forvarda Lennarta Thye se s ním rozešel smírně v poměru 2:2. Nepříliš povedenou podzimní část Eredivisie tedy zakončil až na pátém místě s pětadvaceti body.

AFC přitom drželo otěže tohoto nedělního utkání 16. kola pevně ve svých rukách, ale v závěrečné půlhodině trestuhodně polevilo a z trávníku odcházelo velmi zklamáno. Naopak pro hosty může mít tento získaný bod cenu zlata, v tabulce jim patří celkem solidní jedenáctá příčka s osmnácti body. Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa přitom dominovali na trávníku od samého začátku a měli blízko k tomu, aby vyhráli v Eredivisii již poosmé z předchozích osmi případů.

Úvod zápasu spíše probíhal v poklidnějším tempu a přesně v polovině to nečekaně mohlo být Zwolle, které by se dočkalo vedoucího zásahu. Ve velmi slibné možnosti se zjevil pozdější hrdina Thy, jenomže v tuto chvíli byl na poslední chvíli zablokován. Ajax postupem času zvyšoval tlak a kýžené vedoucí branky se dočkal ve 35. minutě, kdy Brobbey po finální nahrávce Rensche přelstil ofsajdovou past a nikým nehlídán rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Stále teprve jednadvacetiletý forvard se podruhé prosadil tři minuty po přestávce, neboť po skvělém přistrčení Tahiroviče vůbec na nic nečekal a z dvanácti metrů uklidil balón do vzdálenějšího spodního růžku. Od této chvíle se zdálo, že AFC s přehledem dokráčí k dalšímu tříbodovému zisku, avšak jeho hierarchii narušil přesně po odehrané hodině právě Thy.

Zkušený jednatřicetiletý forvard se po přihrávce na pravou stranu pokutového území rozhodl vystřelit a jeho přízemní pokus nešťastně tečoval do vlastní branky skluzující Hato, gólman Ramaj se stačil pouze ohlédnout.

V 88. minutě mohl jasnému favoritovi vrátit náskok dvou gólů Berghuis, ale jeho dělovku z hranice šestnáctky směřující přímo pod břevno famózně vytáhl brankář Schendelaar. Ani ne o šedesát sekund později proto přišel na opačné straně trest v podobě vyrovnání - Thy totiž po prodloužení střídajícího Velliose vystřihl elegantní nůžky a balón naprosto vynikajícím způsobem usměrnil k levé konstrukci.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0:4

17.12.2023 14:30

Góly: 4. Calvin Stengs, 18. Calvin Stengs, 48. Lutsharel Geertruida, 60. Quinten Timber

Obhájce mistrovského titulu se posledními týdny doslova protrápil a po třech porážkách za sebou v Lize mistrů chtěl alespoň uspět v závěrečném utkání tohoto kalendářního roku v nizozemské nejvyšší soutěži, což se mu nakonec bez potíží podařilo. V Almelu totiž nedal příliš šancí na úspěch místnímu nováčkovi Heraclesu a po vysoké výhře 4:0 si upevnil druhé místo tabulky s osmatřiceti body, přičemž před třetím Twente si již vytvořil čtyřbodový náskok.

Svěřenci trenéra Johna Lammerse tentokráte zaostávali ve všech ohledech, celkově prohráli v Eredivisii potřetí v řadě a z toho ani jednou neskórovali. "Podzimní část" tak zakončili na nepříliš lichotivé patnácté příčce se ziskem patnácti bodů a před šestnáctou barážovou pozicí Almere jsou o jediný bod. Výběr vedený koučem Arnem Slotem rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy se hned dvakrát prosadil Calvin Stengs.

Stále teprve čtyřiadvacetiletý záložník se poprvé prosadil po necelých čtyřech odehraných minutách, jelikož po finální přihrávce nejlepšího ligového střelce s mexickými kořeny Giméneze napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přímo do levého spodního růžku. Stejný hráč pojistil náskok rotterdamského favorita krátce po odehrané čtvrthodině, neboť po skvělé práci Hartmana neměl žádné potíže uklidit balón do zcela prázdné branky.

Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo, Feyenoord přidal definitivní třetí zásah tři minuty po přestávce. Třiadvacetiletý obránce Lutsharel Geertruida po rohovém kopu a prodloužené hlavičce bývalého hráče pražské Sparty Hancka stál ve správnou chvíli na správném místě a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Hosté uzavřeli gólový účet tohoto klání v 60. minutě.

V tuto chvíli skóroval Quinten Timber, jenž po zpětní pobídce Wieffera vypálil z hranice pokutového území a po zemi nekompromisně zavěsil k levé konstrukci. V závěrečné desetiminutovce se v dresu Feyenoordu dostal na trávník český útočník Ondřej Lingr a ke vstřelené brance měl poměrně blízko, ale ihned po příchodu ho nejprve skvěle vychytal brankář Brouwer a o pár minut později pálil ze slibné pozice o decimetry vedle pravé tyče.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Twente 2:2

17.12.2023 14:30

Góly: 51. Tobias Lauritsen (pen.), 55. Tobias Lauritsen (pen.) - 45+4. Sem Steijn, 90+1. Naci Ünüvar

Sparta na závěr tohoto kalendářního roku sehrála hodně divoký duel s konkurenčním Twente a nakonec se s ním kvůli obdržené brance v nastaveném čase rozešla smírně po výsledku 2:2. Tým z Enschede se po vyloučení Saïda Bakariho dostal ještě na konci prvního poločasu do vedení a zdálo se, že je o osudu zápasu rozhodnuto, ovšem houževnatý rotterdamský celek po změně stran otočil vývoj díky dvěma proměněným penaltám Tobiase Lauritsena. Nicméně v poslední možnou chvíli přisoudil Twente alespoň remízu střídající Naci Ünüvar.

Domácí výběr po minulé těsné porážce v Amsterdamu s Ajaxem (1:2) předvedl další pěkný výkon a v tabulce Eredivisie přezimuje na přijatelné sedmé příčce s dvaadvaceti body. Hosté se i přes tuto ztrátu nacházejí na velmi solidním třetím místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Mírný favorit zahájil tento zápas aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořil dvě šance, ale Sampsted o kousek minul pravou tyč a Vlapův přímý volný kop ze střední distance zneškodnil brankář Olij.

Rotterdamský klub poprvé zahrozil přesně po dvaceti odehraných minutách, ale de Guzmánův přízemní projektil zneškodnil pozorný gólman Unnerstall. Hostující strážce se podruhé vytáhl zhruba deset minut před přestávkou proti dělovce Verschuerena. Jeden z klíčových okamžiků byl k vidění v nastavení úvodní části, neboť Saïd Bakari hodně nevybíravým způsobem došlápl achilovku Vlapa a rozhodčí Van den Kerkhof mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Klub z Enschede poprvé udeřil z následné akce, když si Sem Steijn posunul dopředu pas Ugaldeho a v pádu z hranice brankového území usměrnil balón přímo doprostřed branky. Domácí to však po změně stran v žádném případě nevzdali a v rozmezí 51. - 55. minuty i v deseti senzačně otočili vývoj díky dvěma úspěšným pokutovým kopům v podání Lauritsena.

Ten první byl nařízen za evidentní nakopnutí Verschuerena po nedovoleném zákroku Ugaldeho a norský forvard s přehledem zamířil do levého spodního růžku, o čtyři minuty později český krajánek Michal Sadílek nešikovně podrazil Warmerdama a Lauritsen se v tuto chvíli bez potíží trefil k pravé konstrukci.

Twente od tohoto okamžiku tlačilo, jenže alespoň vyrovnat se mu dlouho nedařilo. Teprve v první nastavené minutě zachránil bod střídající turecký mladíček Naci Ünüvar, jenž po kolmici van Bergena propálil od levého rohu brankového území vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

Almere City - SBV Vitesse 5:0

17.12.2023 12:15

Góly: 28. Yoann Cathline, 43. Yann Kitala, 82. Joey Jacobs, 87. Álvaro Peña, 90+4. Thomas Robinet (pen.)

Tradiční účastník z Arnhemu dokázal v minulém kole porazit nováčka Heracles (2:0) a vypadalo to, že se v jeho případě blýská na lepší časy. V posledním utkání tohoto kalendářního roku však předvedl doslova tragický výkon a na půdě jiného nováčka Almere utrpěl potupnou porážku o pět gólů, kvůli které znovu klesl na úplně poslední osmnácté místo tabulky s jedenácti body a za sedmnáctým Volendamem zaostává vinou horšího skóre.

Vitesse tak ve zhruba měsíční zimní přestávce bude mít o čem přemýšlet, a jestliže do druhé poloviny soutěže nevstoupí ve zcela jiném módu, tak vskutku může mít obrovské záchranářské starosti. Domácí se naopak dokázali oklepat z předchozích tří porážek s hrozivým skóre 1:12 a tentokráte na trávníku dominovali od samého začátku, díky čtvrtému tříbodovému zisku v probíhajícím ročníku Eredivisie se tak rázem vyhoupli na čtrnáctou pozici se šestnácti body.

Svěřenci trenéra Alexe Pastoora přitom nezačali úplně nejlépe a v úvodní čtvrthodině museli čelit dvěma slibným možnostem Manhoefa, ovšem jeho první ránu z 3. minuty skvěle zneškodnil brankář Bakker a ten si o deset minut později brilantně poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti. Mezitím se poprvé ozval mírný outsider, jenomže Kornelius Hansen pálil o kousek vedle pravé tyče.

Domácí vsítili důležitou vedoucí trefu po necelé půlhodině hry. Yoann Cathline si zpracoval na prsa povedený pas od van de Kampa, prodral se do šestnáctky protivníka a ze čtrnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Almere zvýšilo svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, jelikož Yann Kitala po šťastném přistrčení Thomase Robineta nezištně napřáhl z hranice šestnáctky a jeho pokus nečekaně zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, Almere rozhodlo o svém úspěchu v závěrečné desetiminutovce. V 82. minutě nejprve přidal třetí branku obránce Joey Jacobs razantní hlavičkou z hranice brankového území po přímém volném kopu Koopmeinerse, za dalších pět minut skóroval střídající Španěl Álvaro Peña povedenou křižnou střelou z dvaadvaceti metrů. V nastaveném čase nakonec uzavřel gólový účet Robinet, neboť s přehledem proměnil pokutový kop nařízený za zbytečný nedovolený zákrok Domgjoniho.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Volendam 1:2

16.12.2023 21:00

Góly: 65. Ion Nicolaescu - 28. Bilal Ould-Chikh, 51. Lequincio Zeefuik

Volendam se poslední dobou nacházel ve velmi špatném rozpoložení, jelikož kromě výsledkové krize se musí vypořádat i s vnitřními problémy spojenými s odchodem většiny realizačního týmu. Nicméně uplynulý víkend sahal po bodech v Rotterdamu s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem a prohrál až dvěma inkasovanými góly v nastaveném čase (1:3), nyní si už vyšlápl na rozjetý Heerenveen a na stadionu Abe Lenstra překvapivě vyhrál 2:1.

Hostující celek tak zvítězil v tomto ročníku Eredivisie teprve potřetí, nyní přerušil pětizápasovou sérii porážek, a i když stále zůstává na posledním místě tabulky s jedenácti body, tak za sedmnáctým Vitesse je pouze vinou horšího skóre. Heerenveen naopak po předchozích skvělých výkonech selhal a kvůli neúspěchu v závěrečném střetnutí tohoto kalendářního roku zůstává na deváté pozici s devatenácti body.

Jasný favorit přitom začal dle očekávání aktivněji a první větší možnost si vypracoval již po necelých čtyřech minutách hry, ale Haye nevyzrál na brankáře Backhause, přesně v polovině úvodního dějství pálil Olsson o několik decimetrů vedle levé konstrukce. Hosté z ničeho nic prorazili ze své první větší možnosti po necelé půlhodině hry, kdy gólový účet otevřel Bilal Ould-Chikh.

Ten po dlouhém pasu Coxe využil zaváhání bránícího Braudeho a únik zakončil překrásnou šajtlí přímo k protější tyči. Domácí se pak dlouho k ničemu neodstávali a šest minut po změně stran dokonce kapitulovali podruhé. Tentokráte skóroval Lequincio Zeefuik, jenž si po krásné kolmici Američana Bootha navedl míč blíže do středu a z deseti metrů chladnokrevně zamířil do protipohybu bezmocného gólmana Nopperta.

Heerenveen se sice vrátil do hry o bodový zisk v 65. minutě, neboť snížil moldavský kanonýr Ion Nicolaescu chytrou tečí z pěti metrů k levé konstrukci, ovšem jasný favorit si ve zbývajícím průběhu další gólovou možnost nevypracoval a z trávníku tedy odcházel velmi zklamán.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Go Ahead Eagles 1:1

16.12.2023 18:45

Góly: 83. Oscar Uddenäs - 54. Jamal Amofa

Rotterdamský Excelsior se aktuálně nenachází v ideální formě a tabulkou se postupně propadá stále níže, teď totiž v závěrečném kole tohoto kalendářního roku nevyzrál ani na Go Ahead a v Eredivisii tedy nevyhrál již podeváté za sebou. Avšak vzhledem k průběhu musí být s nerozhodným výsledkem proti klubu z Deventeru spokojen, protože ještě zhruba deset minut před závěrečným hvizdem prohrával.

SBV momentálně patří jedenáctá pozice se ziskem sedmnácti bodů, jeho sobotní konkurent nevyhrál v nejvyšší nizozemské soutěží počtvrté v řadě a po dvou předchozích prohrách je v tuto chvíli na šestém místě s třiadvaceti body. Hosté v prvním poločase na trávníku dominovali, ale kvůli několika neproměněným možnostem se stav neměnil.

Již po necelých dvou odehraných minutách poprvé zahrozil Sow, ovšem jeho razantní projektil minul pravou tyč o několik decimetrů. Přesně po odehrané čtvrthodině se v další šanci zjevil Rommens, jeho ránu ale dokázal zneškodnit připravený brankář Van Gassel. Největší příležitost úvodního dějství se zrodila ve 24. minutě, když z hranice pokutového území napřáhl Breum a smolně orazítkoval pravou konstrukci.

Výběr vedený koučem Reném Hakem zahrozil do konce první půle ještě dvakrát, jenomže zásah Edvardsena neplatil kvůli ofsajdu a Willumssona pak vychytal famózní Van Gassel. Go Ahead se přeci jen dočkal zaslouženého vedení v 54. minutě, neboť Jamal Amofa po ráně Rommense z osmnácti metrů na nic nečekal a z otočky nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Domácí se postupem času zlepšovali a stále častěji se nacházeli na útočné polovině, nečekaného vyrovnání se dočkali v 83. minutě. Teprve jednadvacetiletý švédský forvard Oscar Uddenäs ani ne po šedesáti sekundách strávených na trávníku rozhodl o konečné remíze pohotovou hlavičkou do protějšího horního růžku po parádním pasu Horemanse z pravého křídla.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - RKC Waalwijk 1:1

16.12.2023 16:30

Góly: 28. Victor Jensen - 45+4. Michiel Kramer (pen.)

Utrecht vzhledem k aktuální formě vstupoval do tohoto sobotního utkání s RKC jako velký favorit a celkem brzy vedl, ovšem houževnatý protivník ještě do přestávky srovnal a po nepříliš zajímavém druhém poločase si nakonec domů odváží nesmírně cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1 Domácí spokojeni nebudou, ale v Eredivisii neprohráli již poosmé za sebou a v tabulce jim patří třináctá pozice se sedmnácti body.

Hostující klub se naopak rozloučil s tímto kalendářním rokem celkem úspěšně a po dvou předchozích prohrách remízu určitě bere, se čtrnácti body se nachází na patnácté příčce. Domácí favorit byl od samého začátku mírně lepší, nicméně dlouho si nemohl vypracovat žádnou vážnější příležitost. V úvodní dvacetiminutovce dvakrát vystřelil přímo mezi tři tyče, jenže brankář Vaessen si s nepříliš razantními střelami celkem bez potíží poradil.

Skóre tohoto duelu přeci jen otevřel po necelé půlhodině hry zásluhou Victora Jensena. Teprve třiadvacetiletý dánský záložník se totiž po odvráceném centru z pravého křídla zjevil na hranici brankového území, skákavý balón si parádně zpracoval a pak ho po zemi uklidil kolem bezmocného Vaessena. Výběr vedený trenérem Henkem Fraserem se ale v žádném případě nehodlal vzdát a v nastaveném čase první půle srovnal krok.

Po pasu z levého křídla totiž zahrál Seuntjens rukou a rozhodčí Gözübüyük po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil kapitán Michiel Kramer a napoprvé selhal, protože řecký gólman Barkas vyrazil míč před sebe a následně dorážel příliš vysoko, nicméně Gözübüyük nechal pokutový kop opakovat kvůli předčasnému vyběhnutí Barkase. Napodruhé si už Kramer věděl rady a s přehledem zamířil do pravého spodního růžku.

Utrecht se po změně stran snažil převrhnout misky vah na svou stranu, avšak příliš nebezpečný nebyl a po několika nepřesných pokusech se výsledek tedy nezměnil.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Fortuna Sittard 4:1

15.12.2023 20:00

Góly: 33. Magnus Mattsson, 45+1. Koki Ogawa, 70. Magnus Mattsson, 75. Sontje Hansen - 69. Kaj Sierhuis

Nevyzpytatelný Nijmegen se ještě začátkem prosince nacházel na šestnácté barážové pozici a vypadalo to, že s první částí tohoto ročníku nebude vůbec spokojen, ovšem po pátečním skalpu Fortuny zaznamenal své třetí vítězství za pouhých devět dnů a tabulkou se rázem vyhoupl na velmi solidní sedmé místo s jednadvaceti body. Celek ze Sittardu naopak nenavázal na minulý úspěch s Waalwijkem a je desátý s devatenácti body.

NEC po zvládnuté dohrávce 10. kola v Alkmaaru (2:1) a výhře ve Zwolle (3:1) drželo otěže tohoto utkání pevně ve svých rukách po vyloučení hostujícího Tijjaniho Noslina, a i když se krátce po změně stran síly na trávníku vyrovnaly a Fortuna záhy snížila na rozdíl jediné trefy, tak díky dalším dvěma gólům přeci jen zvítězilo hladce po výsledku 4:1. První klíčový okamžik této předehrávky 16. kola byl k vidění zhruba v polovině úvodního dějství.

Čtyřiadvacetiletý útočník Noslin totiž po ztrátě míče na útočné polovině naprosto zbytečně přišlápl kotník Verdonka a rozhodčí Van de Graaf mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Mírný favorit využil početní převahu krátce po odehrané půlhodině, jelikož dánský záložník Magnus Mattsson napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho parádní rána zapadla přímo do levé šibenice kolem plachtícího brankáře Pandura.

NEC dokázalo zvýšit svůj náskok v nastaveném čase první půle, neboť japonský šikula Koki Ogawa se po sražené ráně Propera a patičce Mattssona zjevil zcela sám před Pandurem a z bezprostřední blízkosti chladnokrevně rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera si však zkomplikovali svou situaci pět minut po přestávce, protože Mees Hoedemakers došlápl holeň Feratiho a Van de Graaf podruhé v zápase tasil červenou kartu za surovou hru.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 69. minutě díky kroucené střele Kaje Sierhuise z hranice pokutového území přesně ke vzdálenější konstrukci, ale ani ne o šedesát sekund později vrátil Nijmegenu dvoubrankový náskok Mattsson svým druhým gólem, jelikož z pěti metrů snadno hlavičkoval do zcela prázdné branky - 3:1. Domácí definitivně pečetili svůj tříbodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem díky úspěšnému projektilu Sontjeho Hansena k levé tyči.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
16
16
0
0
56 : 6
48
2
Feyenoord Rotterdam
16
12
2
2
48 : 14
38
3
FC Twente
16
10
4
2
34 : 19
34
4
AZ Alkmaar
16
10
3
3
35 : 14
33
5
AFC Ajax
16
7
4
5
35 : 30
25
6
Go Ahead Eagles
16
6
5
5
26 : 23
23
7
Sparta Rotterdam
16
6
4
6
22 : 22
22
8
NEC Nijmegen
16
5
6
5
31 : 28
21
9
SC Heerenveen
16
6
1
9
24 : 30
19
10
Fortuna Sittard
16
5
4
7
17 : 28
19
11
PEC Zwolle
16
5
3
8
23 : 28
18
12
SBV Excelsior
16
3
8
5
27 : 32
17
13
FC Utrecht
16
4
5
7
17 : 26
17
14
Almere City
16
4
4
8
18 : 34
16
15
Heracles Almelo
16
4
3
9
20 : 39
15
16
RKC Waalwijk
16
4
2
10
15 : 28
14
17
FC Volendam
16
3
2
11
18 : 40
11
18
SBV Vitesse
16
3
2
11
12 : 37
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Vitesse sestup

Reagovat
jáá

No čumím, ještě mají jaro na to se s tím poprat.

Hlavně ať se mi popereme sami se sebou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele