základní část, 16. kolo
15.12.2023 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Nijmegen po divokém průběhu porazil Fortunu a momentálně se usadil v horní polovině tabulky

Nevyzpytatelný Nijmegen se ještě začátkem prosince nacházel na šestnácté barážové pozici a vypadalo to, že s první částí tohoto ročníku nebude vůbec spokojen, ovšem po pátečním skalpu Fortuny zaznamenal své třetí vítězství za pouhých devět dnů a tabulkou se rázem vyhoupl na velmi solidní sedmé místo s jednadvaceti body. Celek ze Sittardu naopak nenavázal na minulý úspěch s Waalwijkem a je desátý s devatenácti body.

NEC po zvládnuté dohrávce 10. kola v Alkmaaru (2:1) a výhře ve Zwolle (3:1) drželo otěže tohoto utkání pevně ve svých rukách po vyloučení hostujícího Tijjaniho Noslina, a i když se krátce po změně stran síly na trávníku vyrovnaly a Fortuna záhy snížila na rozdíl jediné trefy, tak díky dalším dvěma gólům přeci jen zvítězilo hladce po výsledku 4:1. První klíčový okamžik této předehrávky 16. kola byl k vidění zhruba v polovině úvodního dějství.

Čtyřiadvacetiletý útočník Noslin totiž po ztrátě míče na útočné polovině naprosto zbytečně přišlápl kotník Verdonka a rozhodčí Van de Graaf mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Mírný favorit využil početní převahu krátce po odehrané půlhodině, jelikož dánský záložník Magnus Mattsson napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho parádní rána zapadla přímo do levé šibenice kolem plachtícího brankáře Pandura.

NEC dokázalo zvýšit svůj náskok v nastaveném čase první půle, neboť japonský šikula Koki Ogawa se po sražené ráně Propera a patičce Mattssona zjevil zcela sám před Pandurem a z bezprostřední blízkosti chladnokrevně rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera si však zkomplikovali svou situaci pět minut po přestávce, protože Mees Hoedemakers došlápl holeň Feratiho a Van de Graaf podruhé v zápase tasil červenou kartu za surovou hru.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 69. minutě díky kroucené střele Kaje Sierhuise z hranice pokutového území přesně ke vzdálenější konstrukci, ale ani ne o šedesát sekund později vrátil Nijmegenu dvoubrankový náskok Mattsson svým druhým gólem, jelikož z pěti metrů snadno hlavičkoval do zcela prázdné branky - 3:1. Domácí definitivně pečetili svůj tříbodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem díky úspěšnému projektilu Sontjeho Hansena k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele