základní část, 16. kolo
16.12.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam šokoval v Heerenveenu a domů si senzačně odváží všechny body

Volendam se poslední dobou nacházel ve velmi špatném rozpoložení, jelikož kromě výsledkové krize se musí vypořádat i s vnitřními problémy spojenými s odchodem většiny realizačního týmu. Nicméně uplynulý víkend sahal po bodech v Rotterdamu s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem a prohrál až dvěma inkasovanými góly v nastaveném čase (1:3), nyní si už vyšlápl na rozjetý Heerenveen a na stadionu Abe Lenstra překvapivě vyhrál 2:1.

Hostující celek tak zvítězil v tomto ročníku Eredivisie teprve potřetí, nyní přerušil pětizápasovou sérii porážek, a i když stále zůstává na posledním místě tabulky s jedenácti body, tak za sedmnáctým Vitesse je pouze vinou horšího skóre. Heerenveen naopak po předchozích skvělých výkonech selhal a kvůli neúspěchu v závěrečném střetnutí tohoto kalendářního roku zůstává na deváté pozici s devatenácti body.

Jasný favorit přitom začal dle očekávání aktivněji a první větší možnost si vypracoval již po necelých čtyřech minutách hry, ale Haye nevyzrál na brankáře Backhause, přesně v polovině úvodního dějství pálil Olsson o několik decimetrů vedle levé konstrukce. Hosté z ničeho nic prorazili ze své první větší možnosti po necelé půlhodině hry, kdy gólový účet otevřel Bilal Ould-Chikh.

Ten po dlouhém pasu Coxe využil zaváhání bránícího Braudeho a únik zakončil překrásnou šajtlí přímo k protější tyči. Domácí se pak dlouho k ničemu neodstávali a šest minut po změně stran dokonce kapitulovali podruhé. Tentokráte skóroval Lequincio Zeefuik, jenž si po krásné kolmici Američana Bootha navedl míč blíže do středu a z deseti metrů chladnokrevně zamířil do protipohybu bezmocného gólmana Nopperta.

Heerenveen se sice vrátil do hry o bodový zisk v 65. minutě, neboť snížil moldavský kanonýr Ion Nicolaescu chytrou tečí z pěti metrů k levé konstrukci, ovšem jasný favorit si ve zbývajícím průběhu další gólovou možnost nevypracoval a z trávníku tedy odcházel velmi zklamán.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele