základní část, 16. kolo
17.12.2023 12:15 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Almere City (© AFP)

Vitesse na závěr selhalo a z Almere si odváží potupný debakl 0:5

Tradiční účastník z Arnhemu dokázal v minulém kole porazit nováčka Heracles (2:0) a vypadalo to, že se v jeho případě blýská na lepší časy. V posledním utkání tohoto kalendářního roku však předvedl doslova tragický výkon a na půdě jiného nováčka Almere utrpěl potupnou porážku o pět gólů, kvůli které znovu klesl na úplně poslední osmnácté místo tabulky s jedenácti body a za sedmnáctým Volendamem zaostává vinou horšího skóre.

Vitesse tak ve zhruba měsíční zimní přestávce bude mít o čem přemýšlet, a jestliže do druhé poloviny soutěže nevstoupí ve zcela jiném módu, tak vskutku může mít obrovské záchranářské starosti. Domácí se naopak dokázali oklepat z předchozích tří porážek s hrozivým skóre 1:12 a tentokráte na trávníku dominovali od samého začátku, díky čtvrtému tříbodovému zisku v probíhajícím ročníku Eredivisie se tak rázem vyhoupli na čtrnáctou pozici se šestnácti body.

Svěřenci trenéra Alexe Pastoora přitom nezačali úplně nejlépe a v úvodní čtvrthodině museli čelit dvěma slibným možnostem Manhoefa, ovšem jeho první ránu z 3. minuty skvěle zneškodnil brankář Bakker a ten si o deset minut později brilantně poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti. Mezitím se poprvé ozval mírný outsider, jenomže Kornelius Hansen pálil o kousek vedle pravé tyče.

Domácí vsítili důležitou vedoucí trefu po necelé půlhodině hry. Yoann Cathline si zpracoval na prsa povedený pas od van de Kampa, prodral se do šestnáctky protivníka a ze čtrnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Almere zvýšilo svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, jelikož Yann Kitala po šťastném přistrčení Thomase Robineta nezištně napřáhl z hranice šestnáctky a jeho pokus nečekaně zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, Almere rozhodlo o svém úspěchu v závěrečné desetiminutovce. V 82. minutě nejprve přidal třetí branku obránce Joey Jacobs razantní hlavičkou z hranice brankového území po přímém volném kopu Koopmeinerse, za dalších pět minut skóroval střídající Španěl Álvaro Peña povedenou křižnou střelou z dvaadvaceti metrů. V nastaveném čase nakonec uzavřel gólový účet Robinet, neboť s přehledem proměnil pokutový kop nařízený za zbytečný nedovolený zákrok Domgjoniho.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele