základní část, 16. kolo
17.12.2023 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Oslabená Sparta vyválčila s Twente bod, o tři body navíc přišla až v nastavení

Sparta na závěr tohoto kalendářního roku sehrála hodně divoký duel s konkurenčním Twente a nakonec se s ním kvůli obdržené brance v nastaveném čase rozešla smírně po výsledku 2:2. Tým z Enschede se po vyloučení Saïda Bakariho dostal ještě na konci prvního poločasu do vedení a zdálo se, že je o osudu zápasu rozhodnuto, ovšem houževnatý rotterdamský celek po změně stran otočil vývoj díky dvěma proměněným penaltám Tobiase Lauritsena. Nicméně v poslední možnou chvíli přisoudil Twente alespoň remízu střídající Naci Ünüvar.

Domácí výběr po minulé těsné porážce v Amsterdamu s Ajaxem (1:2) předvedl další pěkný výkon a v tabulce Eredivisie přezimuje na přijatelné sedmé příčce s dvaadvaceti body. Hosté se i přes tuto ztrátu nacházejí na velmi solidním třetím místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Mírný favorit zahájil tento zápas aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořil dvě šance, ale Sampsted o kousek minul pravou tyč a Vlapův přímý volný kop ze střední distance zneškodnil brankář Olij.

Rotterdamský klub poprvé zahrozil přesně po dvaceti odehraných minutách, ale de Guzmánův přízemní projektil zneškodnil pozorný gólman Unnerstall. Hostující strážce se podruhé vytáhl zhruba deset minut před přestávkou proti dělovce Verschuerena. Jeden z klíčových okamžiků byl k vidění v nastavení úvodní části, neboť Saïd Bakari hodně nevybíravým způsobem došlápl achilovku Vlapa a rozhodčí Van den Kerkhof mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Klub z Enschede poprvé udeřil z následné akce, když si Sem Steijn posunul dopředu pas Ugaldeho a v pádu z hranice brankového území usměrnil balón přímo doprostřed branky. Domácí to však po změně stran v žádném případě nevzdali a v rozmezí 51. - 55. minuty i v deseti senzačně otočili vývoj díky dvěma úspěšným pokutovým kopům v podání Lauritsena.

Ten první byl nařízen za evidentní nakopnutí Verschuerena po nedovoleném zákroku Ugaldeho a norský forvard s přehledem zamířil do levého spodního růžku, o čtyři minuty později český krajánek Michal Sadílek nešikovně podrazil Warmerdama a Lauritsen se v tuto chvíli bez potíží trefil k pravé konstrukci.

Twente od tohoto okamžiku tlačilo, jenže alespoň vyrovnat se mu dlouho nedařilo. Teprve v první nastavené minutě zachránil bod střídající turecký mladíček Naci Ünüvar, jenž po kolmici van Bergena propálil od levého rohu brankového území vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele