základní část, 16. kolo
16.12.2023 16:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht tentokráte nepotvrdil úlohu favorita a s Waalwijkem jen remizoval

Utrecht vzhledem k aktuální formě vstupoval do tohoto sobotního utkání s RKC jako velký favorit a celkem brzy vedl, ovšem houževnatý protivník ještě do přestávky srovnal a po nepříliš zajímavém druhém poločase si nakonec domů odváží nesmírně cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1 Domácí spokojeni nebudou, ale v Eredivisii neprohráli již poosmé za sebou a v tabulce jim patří třináctá pozice se sedmnácti body.

Hostující klub se naopak rozloučil s tímto kalendářním rokem celkem úspěšně a po dvou předchozích prohrách remízu určitě bere, se čtrnácti body se nachází na patnácté příčce. Domácí favorit byl od samého začátku mírně lepší, nicméně dlouho si nemohl vypracovat žádnou vážnější příležitost. V úvodní dvacetiminutovce dvakrát vystřelil přímo mezi tři tyče, jenže brankář Vaessen si s nepříliš razantními střelami celkem bez potíží poradil.

Skóre tohoto duelu přeci jen otevřel po necelé půlhodině hry zásluhou Victora Jensena. Teprve třiadvacetiletý dánský záložník se totiž po odvráceném centru z pravého křídla zjevil na hranici brankového území, skákavý balón si parádně zpracoval a pak ho po zemi uklidil kolem bezmocného Vaessena. Výběr vedený trenérem Henkem Fraserem se ale v žádném případě nehodlal vzdát a v nastaveném čase první půle srovnal krok.

Po pasu z levého křídla totiž zahrál Seuntjens rukou a rozhodčí Gözübüyük po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil kapitán Michiel Kramer a napoprvé selhal, protože řecký gólman Barkas vyrazil míč před sebe a následně dorážel příliš vysoko, nicméně Gözübüyük nechal pokutový kop opakovat kvůli předčasnému vyběhnutí Barkase. Napodruhé si už Kramer věděl rady a s přehledem zamířil do pravého spodního růžku.

Utrecht se po změně stran snažil převrhnout misky vah na svou stranu, avšak příliš nebezpečný nebyl a po několika nepřesných pokusech se výsledek tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele