Eredivisie - souhrn 12. kola

18.11.2017, 20:29, aktualizováno 19.11.2017, 18:36
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven zvítězil na půdě Zwolle a drží se neochvějně na čele. Groningen si poradil s Vitesse, zatímco Utrecht pro změnu zdolal Excelsior. Ajax si v Bredě bez okolků otevřel střelnici a zesměšnil domácí osmi brankami. Obhajoba dál nevychází Feyenoordu, který v závěru ztratil vedení nad Venlem. Heerenveen řádil v Enschede. Den Haag předvedl silný finiš proti Heraclesu...

Roda JC - AZ Alkmaar 0:1

19.11.2017 16:45

Góly: 84. Mats Seuntjens

Roda Kerkrade nedokázala v domácím prostředí překvapit silný Alkmaar a po velkém boji mu nakonec podlehla v nejtěsnějším poměru 0:1, jedinou branku zápasu vsítil až v 84. minutě Mats Seuntjes. Domácí tak tímto poměrem prohráli podruhé v řadě a v tabulce Eredivisie zůstávají na posledním osmnáctém místě s pouhými sedmi body. AZ naopak udržel třetí příčku s pětadvaceti body, za druhým Ajaxem je o skóre a za vedoucím PSV o osm bodů.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se favorizovaní hosté mohli dostat do vedení zhruba v polovině prvního dějství. Po špatné rozehrávce domácího celku a rychlé rozehrávce na jeden dotek nakonec vypálil z osmnácti metrů Til a balón se odrazil od levé konstrukce do zámezí. Kerkrade se ocitlo ve své největší možnosti úvodní půle necelých pět minut před přestávkou, skóre mohl otevřít van Velzen.

Engels založil akci na levé straně a poté přihrál právě van Velzenovi, jehož dělovku z hranice pokutového území vyrazil fantastický brankář Bizot do strany. Tři minuty po změně stran se k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů postavil Engels a jeho technický pokus letěl jen o pár decimetrů nad levý horní roh. V 55. minutě si první vážnější zákrok připsal také gólman Jurjus po ráně ze střední vzdálenosti.

O deset minut později se znovu ukázal nejaktivnější hráč Rody Engels, jehož bombu s problém likvidoval připravený Bizot. Neuběhla ani půl minuta a strážce AZ byl opět v permanenci, tentokráte brilantně odvracel ránu z deseti metrů z levé strany šestnáctky na rohový kop. V dalších minutách se oba celky soustředily na pozornou práci v defenzívě. Především na Rodě bylo vidět, že chce vybojovat alespoň bod.

Na své až příliš obranné pojetí hry doplatila zhruba sedm minut před závěrečným hvizdem. Na pravé straně dostal až příliš prostoru ke střele íránský útočník Jahanbakhsh, a proto vypálil pravačkou z dobrých dvaceti metrů. Jurjus dokázal vyrazit míč pouze na kopačku dobíhajícího Seuntjese, jenž z první z deseti metrů zamířil po zemi k bližší tyči a rozvlnil síť. Kerkrade se ve zbývajícím průběhu na žádnou odpověď nezmohlo.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 0:1

19.11.2017 14:30

Góly: 90. Nicolas Isimat-Mirin

Zwolle se po Heerenveenu stalo málem druhým celkem v Eredivisie, který aktuálního lídra obral o body. Až do třetí minuty nastavení s favoritem tohoto střetnutí drželo bezbrankovou remízu, PSV však ve třetí minutě nastavení zachránil před ztrátou Nicolas Isimat-Mirin, takže hosté před druhým Ajaxem stále disponují osmibodovým náskokem.

PEC v tomhle duelu jednoznačně potvrdil, že v samotném popředí není žádnou náhodou. Porážku naposledy utrpěl devět zápasů zpátky, tedy v půlce září, a hodlal tedy díky velmi dobré formě přerušit negativní bilanci pěti proher se svým nynějším soupeřem. Nebylo k tomu daleko. Rozhodla zkrátka až poslední akce.

Oba týmy jako by si moc dobře uvědomovaly, že ten druhý umí představovat velkou kvalitu, a zpočátku začaly opatrně. Až ve 20. minutě mohl zaúřadovat eindhovenský klub, Hendrix se ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře Boera, ten proti němu ovšem včas vyběhl a svým zákrokem nohou mu znemožnil načít gólový účet tohoto duelu.

Po půlhodině hry vyzkoušel svou levačku Pereiro, nicméně ten svým pokusem Boera přímo neohrozil a zamířil pouze mimo. Za Zwolle se poprvé výrazněji osmělil až ve 32. minutě Saymak, ani on však neseřídil svá mířidla správně. Šest minut před obrátkou hlavičkoval Israelsson, každopádně hostující gólman Zoet si poměrně snadno poradil.

Ani ve druhém poločase se nehrál úplně ofenzivní fotbal. Je ale pravda, že domácí byli směrem dopředu přece jenom o něco nebezpečnější. Ve 49. minutě nezahrál přímý volný kop vůbec špatně Sandler, nicméně Zoet dokázal zasáhnout. V 52. minutě se snažil z poměrně složitého úhlu zakončit Mokhtar a Zoetovu vzdálenější tyčku nakonec minul.

Pět minut před koncem ukázal své slušné individuální schopnosti Thomas, jenž přeběhl půl hřiště, pak ovšem jeho střela postrádala větší přesnost i razanci na to, aby více ohrozila Zoeta. PSV naopak v poslední možný moment proměnil jednu ze svých mála možností. Hlavičku de Jonga totiž Boer vyrazil pouze k Isimatovi-Mirinovi, jenž pohodlně dorazil.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Excelsior 3:1

19.11.2017 14:30

Góly: 8. Cyriel Dessers, 56. Yassine Ayoub, 64. Willem Janssen - 88. Zakaria El Azzouzi

Utrecht navázal na poslední vítězství s Ajaxem a tentokráte přerušil skvělou bilanci Excelsioru na hostujících trávnících. Ten z pěti dosavadních zápasů hned čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval, nyní však utrpěl první porážku po výsledku 1:3. Domácí se dostali velmi brzy do vedení a svůj náskok pojistili dvěma brankami v rozmezí 56. - 64. minuty. SBV v samém závěru pouze korigoval skóre.

FC se v tabulce posunul na páté místo s dvaceti body, rotterdamský výběr má o tři body méně a je desátý. Mírný favorit tohoto střetnutí poprvé skóroval již v 8. minutě, kdy po nedůrazném odkopu jednoho z hostujících hráčů získal balón Kerk, zpětně ho předložil přímo proti kopačce Cyriela Desserse a ten z osmnácti metrů zamířil do levého horního rohu. Od této chvíle se hra uklidnila, další možnost byla k vidění necelých pět minut před přestávkou.

Hostující Elbers se zjevil zcela sám před brankářem Jensenem, otočil se a tvrdě vypálil. Domácí strážce se však vytáhl s výtečným zákrokem a balón vyrazil, dorážející van Duinen se již k zakončení neprotlačil. Utrecht vstoupil aktivně také do druhého dějství a dvoubrankové vedení si vypracoval v 56. minutě. Yassine Ayoub se po přihrávce od Striedera opřel do balónu z nějakých pětadvaceti metrů a jeho nádherný pokus zapadl do pravého rohu.

FC definitivně rozhodl o svém tříbodovém zisku o osm minut později, třetí uklidňující trefu přidal Willem Janssen. Zkušený jednatřicetiletý záložník se po rohovém kopu z pravého křídla od Ayouba zjevil před hranicí brankového území a hlavou usměrnil míč přesně k levé konstrukci mimo dosah plachtícího brankáře Kristinssona. Ve zbývajícím průběhu se duel spíše dohrával a domácí s přehledem kontrolovali dostatečný náskok.

Hostům svitla velmi malá naděje v 88. minutě, kdy snížil Zakaria El Azzouzi. Teprve jednadvacetiletý marocký rodák využil odraženého míče po rohovém kopu a nekompromisně propálil bezmocného gólmana Jensena. Na více již ale nezbyl Excelsioru čas a z vítězství se tak radoval Utrecht. Ten v příštím kole zavítá na půdu jiného rotterdamského klubu ze Sparty, SBV se pokusí zaskočit vedoucí PSV Eindhoven.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Vitesse 4:2

19.11.2017 14:30

Góly: 59. Fankaty Dabo (vl.), 65. Oussama Idrissi, 78. Mimoun Mahi, 82. Tom van Weert - 32. Kasper Larsen (vl.), 62. Tim Matavž (pen.)

Groningenu reprezentační přestávka evidentně pomohla, nyní v domácím prostředí překvapil favorizovaný Arnhem a po přestřelce ho zdolal v poměru 4:2. Díky třetímu vítězství v tomto ročníku Eredivisie se posunul na třinácté místo s dvanácti body. Naopak Vitesse kleslo na šestou pozici s devatenácti body a generálku na čtvrteční souboj Evropské ligy s italským Laziem tak rozhodně nezvládlo podle svých představ.

První větší možnost se urodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z osmnácti metrů vystřelil po zemi Burns a brankář Padt odvrátil balón na rohový kop. Ihned na to vypálil domácí Tom van Weert a branku minul jen o několik decimetrů. Hosté se dostali do vedení krátce po půl hodině. Přetažený centr z pravého křídla vracel hlavou před branku Bruns a Kasper Larsen ve snaze odkopnout balón do bezpečí napálil spodní okraj břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru.

Zhruba deset minut před přestávkou si Tim Matavž naskočil na pas Fankatyho Daba a hlavou jen těsně minul domácí branku. Osm minut po přestávce mohl srovnat Ritsu Doan, jenomže ve stoprocentní možnosti orazítkoval levou tyč. Groningen srovnal v 59. minutě, tentokráte do vlastní branky zamířil Dabo. Ten se svým pasem z levé strany pokusil o malou domů, ale lehce vyběhnutého gólmana Houwena nešťastně přehodil a rozvlnil síť.

Neuběhly ani tři minuty a Arnhem znovu vedl díky proměněné penaltě. Ta byla nařízena po faulu Larsena oceněným žlutou kartou, slovinský útočník Matavž pak snadno po zemi zamířil k pravé tyči do protipohybu Padta. Za další tři minuty FC podruhé a naposledy v tomto klání srovnal, po zpětné nahrávce van Nieffa téměř od brankové čáry pálil z první Oussama Idrissi přímo k bližší tyči, zkoprnělý Houwen zůstal stát jako přibitý před brankovou čarou.

V dalším průběhu byli jasně lepší domácí. V dobrých pozicích se postupně ocitli Bacuna s Mimounem Mahim, ani jeden do prostoru tří tyčí nezamířil. Rozhodující okamžik byl k viděné zhruba čtvrthodiny před koncem, vývoj nedělního klání otočil již zmiňovaný Mahi. Ten využil křižného pasu od Bacuny a z voleje poslal míč ke vzdálenější konstrukci kolem Houwena.

V 82. minutě pojistil výhru svého celku van Weert, když po stříleném centru od Mahiho z levého křídla nasměroval balón ve skluzu k levé tyči. Groningen nakonec dohrával duel o deseti,za další dvě minuty byl po druhé žluté kartě vyloučen Ludovit Reis. V samém závěru mířil těsně vedle hostující Kašia a pak výtečně zasahoval Padt, výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Heracles Almelo 4:1

19.11.2017 12:30

Góly: 28. Melvyn Lorenzen, 75. Abdenasser El Khayati, 83. Bjørn Johnsen, 89. Elson Hooi - 10. Reuven Niemeijer

Den Haag dokázal navázat na předchozí úspěch s Feyenoordem a tentokráte v domácím prostředí otočil duel s Heracles Almelo, díky třem brankám v závěrečné dvacetiminutovce nakonec zvítězil 4:1. V tabulce Eredivisie se vyhoupl právě před svého soupeře na deváté místo se sedmnácti body. Hosté mají momentálně o dva body méně a jsou jedenáctí. Přitom do zápasu vstoupili naprosto skvěle a už po deseti minutách vedli.

Po krásné nahrávce na levou stranu převzal balón Peterson, zpětnou nahrávkou na hranici brankového území našel nabíhajícího Reuvene Niemeijera a ten ve stoprocentní možnosti nezaváhal, nekompromisně pokořil brankáře Zwinkelse. Krátce po odehrané čtvrthodině napřáhl z velké vzdálenosti Melvyn Lorenzen a pravý horní roh minul jen o několik decimetrů. V polovině prvního poločasu měl na kopačce srovnání Meijers.

Ten vypálil z hranice pokutového území a brankář Castro předvedl výtečný zákrok, balón odvrátil na rohový kop. ADO dokázal vyrovnat po necelé půl hodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany vznikl před hostující brankou obrovský závar, nakonec se napočtvrté opřel do míče Lorenzen a ve skluzu ze sedmi metrů rozvlnil síť. Sedm minut před poločasovou přestávkou selhal v obrovské možnosti obránce z Pobřeží Slonoviny Kanon.

Ten se zjevil zcela osamocen před Castrem, jenomže zakončení se mu nepovedlo a mířil vysoko nad. Pět minut po změně stran se k ráně z bezprostřední blízkosti probojoval Falkenburg, ale mířil pouze do náručí Castra. V 69. minutě zahodilo svou poslední velkou možnost Heracles. Jamiro Alvarenga obešel dva protihráče a po odrazu stanul v tváří tvář proti Zwinkelsovi, nicméně poté orazítkoval pouze pravou konstrukci.

Rozhodující okamžik se zrodil v 75. minutě. Abdenasser El Khayati se po přihrávce od Immerse vymanil z obležení dvou protihráčů a pak vystřelil z otočky po zemi velice slabě, jeho pokus zapadl k bližší tyči za záda překvapeného Castra. O osm minut později po krkolomné nahrávce od Immerse mířil z pravé strany šestnáctky přímo ke vzdálenější tyči Bjørn Johnsen - 3:1. V 89. minutě uzavřel gólový účet Elsoon Hooi po rychlém protiútoku, se střelou do prázdné branky neměl větší problémy.

Více informací k zápasu

NAC Breda - AFC Ajax 0:8

18.11.2017 20:45

Góly: 13. Matthijs de Ligt, 18. Donny van de Beek, 26. Donny van de Beek, 29. David Neres, 33. Matthijs de Ligt, 66. Lasse Schöne (pen.), 73. Klaas-Jan Huntelaar, 75. Donny van de Beek

Ajax po reprezentační pauze předvedl fantastický ofenzivní koncert a dal zapomenout na poslední nepovedený duel s Utrechtem, tentokráte na půdě nováčka z Bredy vstřelil hned osm branek a soupeře tak deklasoval vysoko 8:0. Hned v prvním poločase vsítil pět gólů, další tři přidal v rozmezí 66. - 75. minuty. V tabulce Eredivisie se udržel na druhém místě s pětadvaceti body o osm za vedoucím PSV. NAC je sedmnáctý s devíti body.

Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany od Lasseho Schöneho se na hranici brankového území objevil Matthijs de Ligt a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 18. minutě zvyšoval vedení AFC Donny van de Beek. Teprve dvacetiletý záložník využil zpětné přihrávky od Kluiverta do předbrankového prostoru a ve skluzu jemnou tečí rozvlnil síť.

Stejný hráč skóroval podruhé v tomto střetnutí za dalších osm minut. Tentokráte se po nahrávce Schöneho z pravého křídla obtočil kolem svého protihráče a levačkou uklidil balón přímo k bližší tyči. Ve 29. minutě definitivně pohasly naděje Bredy na bodový zisk. David Neres chtěl nejprve přihrát svému spoluhráči, pak se k němu míč odrazil do středu šestnáctky a hostující hráč chladnokrevně prostřelil bezmocného brankáře Birighittiho.

Ani v tuto chvíli kanonáda Ajaxu neskončila, o čtyři minuty později se taktéž podruhé v tomto klání prosadil de Ligt. Ten si po dlouhém přímém volném kopu Ziyecha z pravé strany naběhl za obranu Bredy a z hranice brankového území usměrnil míč k levé konstrukci mimo dosah Birighittiho - 0:5. Pět minut před přestávkou poprvé zahrozili domácí, kdy premiérově zasahoval gólman Onana, střílený centr Vloeta nakonec zastavila tyč.

Tři minuty po změně stran unikl na pravé straně Vloet a postupoval z mírného úhlu zcela sám směrem k Onanovi, jenomže hostujícího strážce zblízka popálit nedokázal. V 66. minutě přidal šestou branku Schöne, z penalty zamířil k levé tyči do protipohybu Birighittiho. O sedm minut později hlavičkoval naprosto přesně kanonýr Klaas-Jan Huntelaar po centru Ziyecha. Zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet a k tomu zkompletoval svůj premiérový hattrick v kariéře v nejvyšší soutěži van de Beek skákavou střelou z osmnácti metrů.

Více informací k zápasu

Willem II - Sparta Rotterdam 2:2

18.11.2017 20:45

Góly: 46. Thom Haye, 57. Bartholomew Ogbeche - 23. Deroy Duarte, 27. Deroy Duarte

Důležitý sobotní zápas o záchranu svého vítěze nakonec neměl, přitom hosté ze Sparty si během necelé první půl hodiny hry vypracovali dvoubrankový náskok. Avšak krátce po přestávce Tilburg srovnal a poté se diváci už žádného gólu nedočkali. Willem je v tabulce na patnáctém místě s deseti body a sestupovým příčkám se tak nikterak nevzdálil. Rotterdamský výběr doposud posbíral o jeden bod více a je čtrnáctý. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se Sparta dostala do vedení ve 23. minutě. Deroy Duarte obdržel krásnou nahrávku od Mührena a tvrdou přízemní ranou rozvlnil síť, brankář Branderhorst neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Neuběhly ani čtyři minuty a Duarte se zapsal do listiny střelců podruhé. I v tomto případě zužitkoval přihrávky od Mührena, akci předcházel sporný souboj ve středu hřiště. Po něm se Sparta dostala do rychlého přečíslení, pak Mühren poslal zpětnou nahrávku na hranici pokutového území přímo proti kopačce Duarteho. Ten si posunul balón blíže k domácí brance a zamířil parádně do levého horního rohu. Hosté až do konce prvního dějství s přehledem bránili, ale po změně stran přepnul Willem na vyšší stupeň. Snížit se mu povedlo zhruba po šedesáti odehraných sekundách ve druhé půli. Střídající Azzaoui to fantasticky udělal na levé straně, poté vodorovnou přihrávkou vybídl ke skórování Thoma Hayeho. Ten vzápětí napřáhl z dvaceti metrů a trefil se přesně k levé konstrukci, gólman Kortsmit se jen naprázdno proletěl vzduchem. Zhruba za deset minut bylo vyrovnáno. Poprvé v tomto soutěžním ročníku Eredivisie skóroval nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche, jenž využil vynikající akce El Hankouriho na levé straně. Po ní Ogbeche vystřelil z dvanácti metrů z první a balón uklidil přímo ke vzdálenější tyči, ani v tento moment neměl Kortsmit nárok. Hosté si mohli vzít zpět své vedení zhruba čtvrthodiny před koncem, když se Goodwin zbavil kličkou protihráče a pak vystřelil pravačkou z jedenácti metrů, fantastický Branderhorst odvracel balón jednoruč na rohový kop. Ve zbývajících minutách se již nic zásadního nestalo.

Více informací k zápasu

FC Twente - SC Heerenveen 0:4

18.11.2017 18:30

Góly: 24. Daniel Høegh, 43. Michel Vlap, 62. Martin Ødegaard, 87. Henk Veerman

Tohle byla pro Twente pořádná ostuda. Jestli před reprezentační přestávkou pod vedením nového kouče Gertjana Verbeeka trápilo vedoucí PSV, pak nyní před vlastními fanoušky předvedlo značně pesimistický výkon. Heerenveen poměrně snadno ukončil svou sérii negativních výsledků a soupeři nasázel hned čtyři branky.

V Enschede se frískému celku z pětadvaceti pokusů podařilo uspět naplno jen pětkrát. Nynější vítězství bylo každopádně jedním z nejsnadnějších vůbec. Od začátku října přitom hosté pětkrát prohráli a jen jednou remizovali, takže jejich celkový čtyřgólový skalp se spíše nečekal. Byť domácí jsou letos hodně za očekáváním a týká se jich jen záchrana.

Než se diváci na De Grolsch Veste dočkali vůbec jakéhosi střeleckého pokusu na branku, uběhlo rovných patnáct minut, nicméně Lam zpoza vápna heerenveenskou svatyni minul. Na druhé straně byl v o dost slibnější pozici Ghúčannejhád, jenž dle názoru sudích ve 24. minutě vyzrál na ofsajdovou past, jenže z blízkosti nepropálil brankáře Brondeela.

Z následného rohového kopu svěřenci kouče Jurgena Streppela přece jenom gólově udeřili. Rozehráli ho nakrátko, Mihajlovič poté vyslal centr z levé strany do vápna, odkud stoper Höegh i v krkolomném postavení dostal míč do sítě. I nadále byl Heerenveen směrem dopředu lepším týmem, ve 31. minutě zase v koncovce selhal Ghúčannejhád.

Dvě minuty před přestávkou byl rozdíl mezi oběma týmy již dvoubrankový. Dumfries vnikl z pravé strany do šestnáctky, odtud se snažil přihrávat svým spoluhráčům, našel však pouze bránícího Cuevase. Tomu se ale míč nepodařilo odvrátit do bezpečí, nýbrž pouze na nohu Vlapa, jenž nad ničím nepřemýšlel a z voleje tvrdě zakončil.

Ani ve druhé půli se Twente v ofenzívě nijak výrazně nezlepšilo. Jeho soupeř pohotový náskok bez problémů hlídal a navíc ještě přidal další dva přesné zásahy. V 61. minutě musel daleko z brány Brondeel, aby odkopl míč pryč před dotírajícím Ghúčannejhádem, vlastně si však pouze připsal asistenci, protože namazal skórujícímu Ödegaardovi.

Hostující gólman Hahn v podstatě musel řešit jen jednu složitější situaci, vyskakovat si na něj chtěl Tighadouini, s jeho pravačkou si ovšem poradil. Tři minuty před obrátkou pak Heerenveen tři body definitivně pojistil. Schmidt svým dlouhým pasem našel střídajícího Veermana a ten své sólo dokončil přesně tak, jak on sám nejlépe potřeboval.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo 1:1

18.11.2017 18:30

Góly: 54. Nicolai Jørgensen - 86. Damian van Bruggen

Feyenoord Rotterdam nedokázal překonat krizi ani po reprezentační přestávce a i přes jasnou převahu se rozešel s nováčkem z Venla smírně v poměru 1:1. V tabulce Eredivisie klesl na sedmé místo s devatenácti body a na vedoucí PSV Eindhoven už má manko propastných čtrnácti bodů. Hosté se téměř po celý zápas bránili, vyrovnávací trefu vstřelili čtyři minuty před koncem. Momentálně jim patří dvanáctá pozice se čtrnácti body. Oba celky vstoupily do duelu opatrněji, první větší příležitost se zrodila po necelé půl hodině hry. Po krásném přistrčení patičkou od Larssona střílel z první Nicolai Jørgensen a brankář Unnerstall vyrazil balón parádně před sebe. Další možnosti byly k vidění po přestávce. Ze střední vzdálenosti se opřel do míče van Beek a Unnerstall měl tentokráte co dělat, aby ho s vypětím všech sil vytěsnil na rohový kop. V 51. minutě to zkusil z hranice šestnáctky El Ahmadi a strážce VVV se znovu musel činit, i v tomto případě svůj tým podržel. Nicméně za další tři minuty již Venlo tlaku neodolalo, skóre sobotního klání otevřel Jørgensen. Ten se po brilantní narážečce od Toornstry ocitl zcela osamocen na pravé straně a poté z dvanácti metrů vypálil přesně k bližší tyči, Unnerstall neměl proti této bombě žádnou naději. Velký favorit tohoto střetnutí mohl pojistit svůj náskok krátce po hodině hry. Berghuis si vyměnil míč s Vilhenou a vzápětí vystřelil z hranice pokutového území, Unnerstall byl včas na zemi a zabránil dalšímu gólu ve své síti. S přibývajícím časem aktivita Feyenoordu upadala, domácí se stále častěji zatahovali na vlastní polovinu a na své defenzivní pojetí hry doplatili v 86. minutě. Hrdinou VVV se stal Damian van Bruggen. Teprve jednadvacetiletý obránce hostující v klubu z PSV Eindhoven využil secvičené akce po rohovém kopu. Po dlouhém pasu od Leemanse vypálil z voleje z dobrých pětatřiceti metrů a jeho projektil zapadl přesně k bližší tyči, gólman Jones byl naprosto bez šance. Otřesený rotterdamský klub se na žádný odpor nezmohl a přišel o další cenné body. Příští týden zavítá do Groningenu, Venlo přivítá konkurenční Tilburg.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven12110138:1333
2.AFC Ajax1281335:1025
3.AZ Alkmaar1281320:1525
4.PEC Zwolle1264217:1122
5.FC Utrecht1262420:2220
6.SBV Vitesse1254324:1619
7.Feyenoord Rotterdam1254321:1419
8.SC Heerenveen1253418:2018
9.ADO Den Haag1252515:1617
10.SBV Excelsior1252515:1717
11.Heracles Almelo1243518:2215
12.VVV Venlo1235413:1714
13.FC Groningen1233618:2112
14.Sparta Rotterdam1225510:1911
15.Willem II1231815:2710
16.FC Twente1230916:239
17.NAC Breda1223711:279
18.Roda JC122199:237

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
jáá

co se v tom Rotterdamu stalo po zápase s City

Reagovat
TheTopFootbaler

Sledujete někdo Odegaarda? Jak moc se zakopal?

Reagovat
AjaxFans

Na fotce vypadá jak kombajn.Psv prohraje ve Zwole a hned bude veselej

Reagovat
jáá

viď, i dres by tomu odpovídal

Reagovat
Stiksxx

Tak dneska veledůležitý a veletezky zápas. Doufam ze ho zvládneme.

Reagovat
Stiksxx

Paraaadaa! Zoet + Isimat + PSV = 0:1.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mohl se ten Ajax více snažit a dát desítku.

Reagovat
AjaxFans

Pojdme zwolle,psv hraje tužku

Reagovat
AjaxFans

Kuaaa,jsem měl zlé tušení,že to kua urvou

Reagovat
AjaxFans

Ukurvenci jebaní mají štestí

Reagovat
smazaný uživatel

8 bodu naskok. Taky slušný

Reagovat
Ferguson6

Rangers asi čakajú, kým Van Bronckhorsta vyhodia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele