Eredivisie - preview 18. kola

18.01.2019, 08:43, aktualizováno 20.01.2019, 09:03
Previews
PSV a Ajax propluly podzimem naprosto suverénně a vítězně hodlají vstoupit rovněž do roku 2019 - eindhovenský celek cestuje do Emmenu, do Amsterdamu pro změnu dorazí Heerenveen. De Graafschap přivítá Fortunu Sittard, nedělní program odstartuje v Tilburgu...
Willem II - NAC Breda  (neděle 12:15)
Hned v úvodu roku 2019 spolu sehrají velmi důležitý zápas o záchranu Tilburg s Bredou a favorit se hledá velmi těžko. Domácí výběr je momentálně na dvanácté pozici s devatenácti body a nic jistého rozhodně nemá. NAC patří předposlední sedmnáctá příčka s patnácti body, na druhou stranu za patnáctým Groningenem zaostává pouze o skóre. Willem se bude muset vyrovnat se ztrátou svého nejlepšího kanonýra Frana Sola.

Šestadvacetiletý Španěl, který nasázel za úvodní polovinu třináct ligových branek (tedy rovnou polovinu z celkových vstřelených gólů týmu), totiž odešel za bezmála 3,5 miliónu eur do ukrajinského Dynama Kyjev. "Hráči odcházejí a přicházejí. Byl oporou a dokázal nás podržet v koncovce, avšak jeden hráč tým nedělá a my si potřebujeme poradit bez něj," uvedl pro klubový web trenér Adrie Koster. Sola by měl na hrotu nahradit dvacetiletý Pavlidis.

Z týmu definitivně odešel Řek Kolovos, naopak na hostování z Feyenoordu přišel peruánský reprezentant Tapia. "Breda určitě bude kousat, očekávám lehce nervóznější průběh s chybami na obou stranách. Pokud nechceme bojovat o setrvání v soutěži až do samého závěru, tak je nutné vítězit před vlastními fanoušky. Pevně věřím, že se prosadíme v zakončení a nebudeme zmatkovat," dodal závěrem čtyřiašedesátiletý Koster.

Tomu budou scházet nemocný Lieftink s Francouzem Coulibalym, zatímco jeho protějšek Mitchell van der Gaag nenasadí Sporksledeho (přetržená achilovka), Iliće (potíže s kotníkem), Kastaneera (po operaci kolene) a Maročana Kaliho. Oba dva nedělní protivníci dokázali zvítězit ve svém závěrečném klání uplynulého roku. Tilburg si po postupu do čtvrtfinále národního poháru vyšlápl na Emmen (2:0), Breda přehrála oslabený Heerenveen (4:2).

Jediný vzájemný zápas ze sezóny 2018/2019 je datován do poloviny října a skončil nerozhodně v poměru 2:2. "Udržet se nebude jednoduché, všichni v týmu ale věří, že je to v našich silách. Hned první střetnutí v Tilburgu může být nesmírně důležité z pohledu psychicky, při případné výhře bychom byli více v klidu a hráli uvolněněji. Bez bodů odjíždět nehodláme," vyjádřil se hostující kormidelník van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.12 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
De Graafschap šokoval svým vstupem do Eredivisie, když hned v úvodním kole senzačně porazil rotterdamský Feyenoord (2:0), ovšem v dalším průběhu zvítězil už jen dvakrát a s pouhými dvanácti body se potácí na samém dně tři body za sedmnáctou Bredou. Nyní se pokusí rozšířit konto proti jinému nováčkovi ze Sittardu, který je o poznání spokojenější. Doposud vybojoval dvacet bodů a vyhřívá se v horní polovině tabulky na devátém místě.

Klub z Doetinchemu má tristní bilanci především na venkovních stadionech, v osmi případech dosáhl jen na dva body. Při svém návratu do nejvyšší soutěže musel skousnout hned několik těžkých porážek, když například utrpěl obrovský debakl 0:8 s Ajaxem či 0:5 s Utrechtem. Ke konci "podzimní části" se alespoň částečně zvedl díky remízám 0:0 s Den Haagem a 2:2 s Arnhemem. To Fortuna boduje přeci jen pravidelněji.

V první polovině ročníku se blýskla postupem do čtvrtfinále národního poháru, v Rotterdamu naprosto šokovala Feyenoord (2:0) a po bezbrankové remíze s Groningenem si vytvořila šňůru tří střetnutí bez porážky v řadě. V podzimním vzájemném měření sil byl přeci jen úspěšnější Sittard, jenž za nerozhodného stavu dvakrát udeřil v závěrečné desetiminutovce (3:1) a BV mu má co vracet. Hostující trenér René Eijer bude postrádat trojici jmen.

Karetní trest za vyloučení s Groningenem si musí odpykat důležitý záložník Smeets, Francouz Dianessy laboruje s kolenem a po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil ani Vlijter. "Bodový zisk není nikterak velký, ale mohlo by to být i horší. Jestliže chceme myslet na záchranu, tak se potřebujeme neustále zlepšovat. Utkání s De Graafschapem je důležité, vítěz totiž může těžit z dosažené pohody," uvedl zamyšleně Eijer.

Jeho protějšek Henk de Jong si uvědomuje, že je před ním spousta práce. "Soutěž je opravdu těžká a vyrovnaná, každý dílčí okamžik může mít klíčovou úlohu. Sittard nebude pod takovým tlakem a pokusí se nás tlačit, našim úkolem je ho něčím zaskočit. Všichni si věříme a víme, že udržení není daleko," myslí si čtyřiapadesátiletý de Jong. Tomu scházejí Abdulahi s Vremanem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.66 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Emmen - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Emmen nevstoupil do nováčkovské sezóny v úplně nejhorším světle, na druhou stranu jistotu udržení v žádném případě nemá a každý bod potřebuje jako sůl. Nyní se pokusí o senzaci před vlastními fanoušky proti suverénovi podzimní části z PSV Eindhoven, který vede Eredivisii s úctyhodným ziskem osmačtyřiceti bodů o dva body před druhým Ajaxem. V sedmnácti ligových utkáních hned šestnáctkrát zvítězil a pouze jednou prohrál.

Obhájce mistrovské trofeje působil také v Lize mistrů, ale v té se mu nevedlo zrovna podle představ. V šesti střetnutích ani jednou nezvítězil a skupinu B zakončil na poslední čtvrté příčce se dvěma body. Své působení senzačně ukončil také v národním poháru, když již ve druhém kole nestačil na druholigový Waalwijk. Hostující výběr zatím nebyl příliš aktivní na přestupovém trhu a žádnou výraznou akvizici nepřivítal.

Naopak s týmem se rozloučil Isimat-Mirin, jenž přestoupil do tureckého Besiktase, v tuto chvíli se hodně hovoří o možném odchodu mexického křídelníka Hirvinga Lozana. "Máme před sebou jedinou metu a tou je obhajoba trofeje. S ničím jiným spokojeni nebudeme, i když si na druhou stranu uvědomujeme, že tlak od Ajaxu bude obrovský. Každopádně nás čeká strhující bitva a my se na ní těšíme," prozradil s úsměvem na tváři trenér PSV Mark van Bommel.

Ten stále nemůže počítat s Australanem Thomasem kvůli poraněným kolenním vazům. Český fanoušek jistě bude s očekáváním sledovat, jestli se do základní sestavy prosadí devatenáctiletý talentovaný útočník Michal Sadílek. Domácí klub má svému nedělnímu rivalovi rozhodně co oplácet, neboť v podzimní části utrpěl na jeho půdě debakl 0:6. Hotovo bylo již po prvním poločase, kdy inkasoval hned čtyřikrát.

FC nemá k dispozici Banninka, Bose, Bijlsmu a Diemana. "Každý duel začíná za vyrovnaného stavu a nikdo nemůže vědět, jak se bude vyvíjet. Je jasné, že jakákoliv ztráta by nás přibrzdila při cestě za naším cílem, na druhou stranu nemůžeme podcenit nikoho. Emmen bude bojovat a bránit každý centimetr prostoru, jeho houževnatý výkon nám může nadělat hodně starostí," doplnil vzápětí s opatrností v hlase jednačtyřicetiletý van Bommel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.80 - 7.71 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Ajax - SC Heerenveen  (neděle 16:45)
Ajax je rozhodně nejúspěšnějším nizozemským týmem první poloviny sezóny. V lize mu patří druhá pozice se solidními šestačtyřiceti body jen dva body za vedoucím PSV. V národním poháru se může pyšnit celkem hladkým postupem do čtvrtfinále a za zmínku stojí především působeni v základní skupině LM. V ní totiž ani jednou neprohrál a po dlouhých třinácti letech postoupil do prestižního osmifinále, ve kterém se utká s věhlasným Realem Madrid.

V sedmnácti střetnutích Eredivisie zvítězil hned patnáctkrát a pouze jednou prohrál i remizoval. Teď bude plnit úlohu jasného favorita proti nevyzpytatelnému Heerenveenu, jenž je s dvaceti body až desátý a se svými hodně nevyrovnanými výkony rozhodně nemůže být spokojen. V závěrečných dvou duelech uplynulého roku nezískal ani bod, když nejprve doma těsně podlehl Utrechtu (2:3) a pak překvapivě neuspěl v Bredě (2:4).

Kádr AFC přeci jen doznal lehkých změn. Do španělské Sevilly přešel na hostování rakouský obránce Maximilian Wöber. Na spadnutí je taktéž odchod obrovského talentu Frenkieho de Jonga, o něhož usilují francouzské PSG a španělská Barcelona. K týmu se nově připojil jiný bek Lisandro Magallán, pětadvacetiletý Argentinec přestoupil za 9 miliónů eur z Bocy Juniors. Hostů se v tuto chvíli nějaké výrazné přesuny netýkají.

Trenér Erik ten Hag nemůže nasadit Veltmana s Bandém. Připraven není ani Tagliafico, kterého by měl nahradit buď právě Magallán nebo Sinkgraven. "Naše plány se nemění. Souboje v LM si hodláme užít, z ligy i z KNVB Beker chceme nejcennější trofej. Náš protivník měl trochu problémy s koncentrací, ale na druhou stranu disponuje kvalitním kádrem a umí udeřit, o čemž nás v minulosti několikrát přesvědčil," uvedl skromně ten Hag.

SC postrádá Bulthuise kvůli poraněné noze, připraven není ani Thorsby. Navíc karetní trest za vyloučení s Bredou budou odpykávat Rienstra s Kobajašim. Naopak po komplikované zlomenině kotníku by měl být fit Schaars. Úvodní vzájemný duel vyzněl jasně ve prospěch Ajaxu, který po necelé hodině hry vedl o čtyři trefy a náskok s přehledem udržel do závěrečného hvizdu. Výsledek 0:4 byl pro Heerenveen vzhledem k průběhu ještě milosrdný.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 17.40 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - FC Utrecht  (sobota 18:30)
Oba týmy budou ve druhé polovině horlivě usilovat o to, aby se udržely na příčkách zajišťující play-off o Evropskou ligu. Po podzimu na tom byl mírně lépe aktuálně čtvrtý Utrecht, jenž urval o tři body více než sedmý Alkmaar. V říjnu loňského roku domácí na půdě svého soupeře padli, mají mu tedy v novém roce rozhodně co oplácet.

Celkem dvě přípravná utkání sehrál AZ během krátké zimní přestávky, padl nejprve s Fenerbahce, následně remizoval se Slováckem. I přesto, že výsledkově nedopadly tyhle zápasy nejlépe, trenér John van den Brom hlásal, že je mužstvo připraveno. "Celý týden jsme se zabývali pouze a jen střetnutím s Utrechtem," ujišťoval.

Postupně se van den Bromovi uzdravují někteří hráči. To je pro něj před startem jarní části rozhodně pozitivní zpráva. "Myron Boadu se zotavuje velmi dobře, ale ještě nějaký čas to potrvá. Vrátit by se měl také Stijn Wuytens," vyjmenovával. Kvůli karetnímu trestu mu bude nyní chybět Jonas Svensson, nahradit by ho měl Ricardo van Rhijn.

Na přestupovém trhu bylo mrtvo, co se Alkmaaru týče. A nijak výrazně aktivní na něm nebude ani do úplného skončení transferového okna. "Jestli opravdu budeme potřebovat posílení, bude se jednat o jakousi nouzi. Vědomě nic dělat nebudeme. I proto, že jsme věděli, že se vrátí Wuytens. On je naší zimní posilou," vysvětloval van den Brom.

Utrecht mohl být pod vedením kouče Dicka Advocaata spokojený s podzimní částí tohoto ročníku. Ani náhodou by však neměl polevovat, neboť čtvrtou pozici nemá ani zdaleka jistou. Pokud by navíc chtěl zaútočit například ještě na třetí Feyenoord, musel by se opravdu výrazněji zlepšit. Mezera na rotterdamský celek totiž činí osm bodů.

Nick Marsman, Simon Makienok, Rico Strieder a Cyriel Dessers, to je čtveřice hráčů, která by měla hostům v Alkmaaru chybět. "Je jasné, proč je Utrecht čtvrtý," hodnotil svého protivníka domácí stratég. "Má tým, který hraje dlouho pospolu, navíc mu šéfuje Advocaat. Měl dobrou sérii zápasů, opravdu vždy může hrát na dobrý výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.35 - 4.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam  (sobota 19:45)
Po podzimní části se Feyenoord usadil na třetím místě tabulky, má poměrně dostatečný náskok před ostatními celky, na druhou stranu ztrácí výrazně na vedoucí duo v podobě Ajaxu a PSV, které je vzdáleno na rozdíl deseti, respektive dvanácti bodů. Jaro odstartuje soubojem se Zwolle, které naopak bojuje o záchranu a čeká ho určitě nepříjemný půl rok.

Pokud rotterdamský klub druhou polovinu tohoto ročníku výrazně nepokazí, o jeho třetí příčku by už ho nikdo neměl připravit. Pokusit se může zaútočit ještě na první dvě pozice, ovšem musí také věřit v mnoho zaváhání svých protivníků. "Úplně se nezaobírám tím, co přijde na řadu, co bude dál," uvedl hostující trenér Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord celkově ze sedmnácti kol zvítězil hned jedenáctkrát a pouze třikrát padl. Zároveň také pokračuje v Nizozemském poháru, v němž hned následující týden vyzve Fortunu Sittard. A už příští víkend ho čeká šlágr kola s Ajaxem. "Chceme především vstoupit do roku 2019 dobře. Už proto, že naposledy jsme ztratili body," dodával van Bronckhorst.

Před vánoci se jeho svěřencům opravdu výsledkově moc nezadařilo. Nejprve doma nečekaně podlehli Sittardu, poté remizovali v Den Haagu. I proto se mezera na Ajax a PSV navýšila na vysokou hodnotu. "Budeme se snažit získat co nejvíce bodů. Chceme maximální počet. Stát se šampiónem bude náročné, ale díváme se dopředu," zakončil hostující stratég.

Zwolle neprožilo povedený půlrok a i díky horšímu skóre se oproti patnáctému Groningenu nachází na barážové šestnácté pozici. Měsíce listopad a prosinec pro něj byly hodně neplodné, z posledních sedmi zápasů vytěžilo jen čtyři body, navíc v tomto období vypadlo i z KNVB Bekeru. Na podzim v Rotterdamu padlo se soupeřem jednoznačně o tři branky.

Domácí sáhli na přelomu nového roku k výměně trenéra, Johna van 't Schipa tak nahradil bývalý nizozemský reprezentant Jaap Stam, jenž naposledy vedl anglický Reading. "PEC je klubem, který mám v srdci. Mám velkou radost," říkal při svém nástupu do nové funkce. "Čeká mě opravdu velká výzva. Chci během svého působení být úspěšný."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.69 - 5.03 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Den Haag zakončil minulý rok úspěšnou sérií tří utkání bez porážky a v ní určitě bude chtít pokračovat také ve druhé polovině sezóny. Nyní narazí na konkurenční Venlo a je považován za mírného favorita. ADO se momentálně nachází na jedenácté pozici s dvaceti body a za horní polovinou tabulky zaostává o skóre. Hosté mohou být se svým dosavadním působením celkem spokojeni, neboť jsou osmí s třiadvaceti body.

Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka prožili mírnou krizi zhruba od poloviny října do začátku prosince, v šesti zápasech Eredivisie zvítězili jednou a celkově vybojovali pouhé čtyři body. Poté se rozešli smírně bez branek s posledním De Graafschapem, následně až překvapivě hladce uspěli v Tilburgu (3:0) a nakonec ukořistili velmi cennou remízu 2:2 s vysoce favorizovaným Feyenoordem. Naopak Venlu se přestalo dařit od konce listopadu.

V pěti kláních dosáhlo jen na dva body, svou nelichotivou bilanci přerušilo až v závěrečném souboji "podzimní" části se Zwolle po výhře 2:0. "Současný zisk rozhodně není špatný, ale na druhou stranu žádnou jistotu záchrany nemáme. Před námi je ještě spousta důležitých zápasů a my musíme zůstat stoprocentně koncentrování. Teď nás čeká těžký úkol, ale bez bodů odjíždět nechceme," vyjádřil se pro klubové stránky stratég VVV Maurice Steijn.

Ten se stále bude muset obejít bez kapitán Posta, jenž delší dobu laboruje se stehenním svalem. Připraven ještě není ani Janssen, jehož trápí poraněné koleno. Domácí nenasadí Kishnu s Davidem, kteří se zotavují po problémech s kolenem. Oba dva soupeři se spolu utkali v 9. kole a před vlastním publikem uspělo Venlo v poměru 2:0. Tím navíc odstartovalo mizérii Den Haagu a přerušilo svou šňůru čtyř duelů bez vítězství proti tomuto protivníkovi.

"Našim cílem je co nejdříve se oddálit sestupovým pozicím a pokusit se probojovat do horní poloviny tabulky, nicméně soutěž je nesmírně vyrovnaná a o úspěchu či neúspěchu mohou rozhodovat maličkosti. Venlo je silné v přechodu na útočnou polovinu a má nebezpečné rychlé protiútoky, nezaostává ani v kombinaci," uvedl na před zápasové tiskové konferenci Groenendijk. V dresu ADO působí český krajánek Tomáš Necid, jenž vypadl ze základní sestavy a i tentokráte by měl začít pouze na lavici náhradníků.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.42 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
Groningen nevstoupil do letošního ročníku tou správnou nohou a několik týdnů se pohyboval v blízkosti sestupového pásma. Ovšem pak přišlo očekávané zlepšení a díky vyrovnanosti soutěže má stále slušnou šanci posunout se do horní poloviny Eredivisie či dokonce zabojovat o pohárové příčky. V současné chvíli je patnáctý s patnácti body, ale kupříkladu za devátým Sittardem zaostává jen o bodů pět. Celek z Almela naopak zažil opačný problém.

V úvodní polovině podzimu totiž předváděl neskutečnou jízdu, chvíli dokonce útočil na nejlepší duo Ajax - PSV a sbíral jeden úspěch za druhým. Pak ovšem nastal zlom, od 10. kola vybojoval v osmi případech "nicotných" sedm bodů a klesl na momentální šestou příčku s šestadvaceti body. Závěrečný duel uplynulého roku přeci jen nastínil možné vyhlídky na lepší zítřky, Heracles si totiž odvezl domů snadnou výhru 3:0 z Rotterdamu po skalpu Excelsioru.

"Rádi bychom se i ve druhé části pohybovali v blízkosti pohárových míst, našim cílem je stabilizovat výkonnost. V první fázi jsme se vezli na vítězné vlně, a když se přestalo dařit, tak jsme měli potíže se dostat zpět do formy. Groningen má velké kvality a očekávám jeho výrazný posun vzhůru, proto je potřeba předvést naprosto koncentrovanou a pečlivou hru do samého konce," řekl s respektem k soupeři hostující lodivod Frank Wormuth.

Hosté se musí vypořádat s několika absencemi. Na marodce se již delší dobu nacházejí Hardeveld, Jakubiak a Pröpper (všichni tři poraněné koleno), na trávník se nepodívá ani nemocný Breukers. Karetní trest si navíc odpykává Jesper Drost a reprezentační povinnosti v dresu Sýrie si plní Osman. První vzájemné střetnutí vyznělo jasně ve prospěch Heracles, která přehrálo FC snadno v poměru 4:1.

Domácí nemohou počítat s Dánem Pohlem, citelně chybět bude i japonský kanonýr Doan, jenž se účastní Asijského poháru. Naopak svou premiéru si po lednovém příchodu může odbýt trio El Hankouri - Sierhuis - Gladon. "Prvotním cílem je záchrana, nicméně uděláme vše proto, aby naše ambice byly ještě vyšší. Teď se potřebujeme vypořádat s nesmírnou ofenzivní silou protivníka, který dokáže potrestat každou chybu," uvedl krátce trenér Groningenu Danny Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.56 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Vitesse - SBV Excelsior  (pátek 20:00)
Úvodní zápas nizozemské nejvyšší soutěže roku 2019 obstará páteční předehrávka mezi Vitesse a Excelsiorem, za favorita je považován domácí výběr. Ten v úvodní polovině Eredivisie vybojoval šestadvacet bodů a patří mu pátá pozice, za čtvrtým Utrechtem zaostává jen o body dva. Naopak jeho rotterdamský protějšek nemůže být v žádném případě spokojen, se šestnácti body je až čtrnáctý a nachází se na hranici pádu o patro níže.

Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého mají problémy s koncentrací, body totiž nejčastěji ztrácejí s týmy hrajícími o holé přežití. Jedinou porážku z předchozích sedmi soutěžních duelů utrpěli na půdě do té doby poslední Bredy (1:2), těsně před krátkou zimní přestávkou nevyzráli na osmnáctý De Graafschap a z Doetinchemu si odvezli jen bod za remízu 2:2. Jinak ale mají na kontě například i skalp Utrechtu po výsledku 2:1.

Arnhem zatím nebyl aktivní na přestupovém trhu a jeho kádr pro první "jarní" kolo zůstává prakticky stejný. Sluckij bude postrádat Nigerijce Gonga, který má poraněné koleno a mimo hru bude několik týdnů. Na marodce se dále nacházejí Alžířan Darfalou (potíže s třísly), Belgičan Musonda (problémy s kolenem), Kruiswijk (potíže se zády) a taktéž elitní slovinský kanonýr Matavž. Jeho protějšek Adrie Poldervaart je na tom velmi podobně.

Na trávník určitě nepošle čtveřici Stevens - Anderson - Schoutena a Payne. Excelsior se téměř celou první půlku pohyboval v blízkosti poklidného středu, jenomže samotný závěr mu vůbec nevyšel. Po debaklu s PSV (0:6) nevyzrál na Alkmaar (1:2) a poté před vlastními fanoušky nestačil ani na Heracels (0:3). Jedinou výhru z minulých osmi střetnutí získal v Emmenu (2:1), ovšem také například prohrál s De Graafschapem (1:4) či s Groningenem (2:4).

"V žádném případě se nechceme vymlouvat na složitý los, nějaké body jsme potřebovali uhrát a ty nám teď mohou chybět. Je nutné se co nejdříve vrátit na vítěznou vlnu, boje spojené se záchranou nechceme podstoupit a rádi bychom se jim co nejdříve vyhnuli. V Arnhemu nás čeká nesmírně náročná zkouška, musíme předvést nadstandardní výkon," uvedl Poldervaart pro klubový web. Na podzim zvítězil překvapivě Excelsior v poměru 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.96 - 8.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven17160160:848
2.AFC Ajax17151160:846
3.Feyenoord Rotterdam17113335:2036
4.FC Utrecht1784530:2328
5.SBV Vitesse1775527:2126
6.Heracles Almelo1782733:3526
7.AZ Alkmaar1774630:2625
8.VVV Venlo1765621:2423
9.Fortuna Sittard1755729:3020
10.SC Heerenveen1755736:3920
11.ADO Den Haag1755723:3420
12.Willem II1754826:3419
13.FC Emmen1745819:3617
14.SBV Excelsior1744923:4516
15.FC Groningen17431018:2815
16.PEC Zwolle17431017:3015
17.NAC Breda17431021:3815
18.BV De Graafschap17331114:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Stiksxx

Konečně.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
jáá

Reagovat
Stiksxx

Jsem zvědavý, co mezi týmy udělala zimní přestávka.

Reagovat
jáá

Tak tak hlavně že se ukončily ty debilní spekulace o přestupech do Číny, kdyby jsme je na to přistoupili, tak bych si vytrhal všechny vlasy ze samého nepochopení.

Reagovat
AjaxFans

Na nl fóru borci debatovali,že za Nerese měl dojít Pavon.Černy bude muset zabrat,aby vůbec střídal

Reagovat
jáá

To teda čumím, ale za něj to bude raketa..Co se stalo, že se najednou takhle orientujeme na Argentinu? A je pravda, že co jsem viděl, tak Neres nic moc no...Ale nemá to lehký, když Hakim je teď RW

Reagovat
Stiksxx

To urcite. Hakima by neposadil nikdo z ligy. Ale kdyby Neres vic hral tak by jeho vykonnost sla urcite nahoru. Dyt zacatek mel vyborny.

Reagovat
Stiksxx

Toho byste mohli poslat fakt na nejakou hostovacku. Zwolle, Groningen, Heerenveen uplne idealni pro nej.

Reagovat
AjaxFans

Naposledy ho chtělo Twente.Hostovacka by mu prospěla.Singraven asi obnovené zranění.Jeste pár takových zápasu a dostanu íčko

Reagovat
Stiksxx

Sadílek byl oficiálně přeřazen na soupisku A-týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

naramne vyzivna liga. kopa golov, ofenzivne preteky, aj druha holandska ma sovju stavu... chodim pracovne do holandska, do zandvoortu. kolega holandan je zaroven trenerom detskeho timu v ich meste (beverwijk) kde hra aj jeho synator. raz ma zobrat na nejaku detsku ligu, oni ich snad ani branit neucia))) nejake 12:8 to skoncilo alebo kolko...

Reagovat
AjaxFans

Slag bij Beverwijk?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele