Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

29.01.2019, 08:35
Aktuality
Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Anglie


V Anglii se hrál o víkendu FA Cup. V dresu Millwallu se nakrátko dostal na hřiště záložník Jiří Skalák, který v 87. minutě vystřídal spoluhráče O‘Briena. Užít si tak mohl velkolepé vítězství 3:2 nad Evertonem.

Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley v základní sestavě a odehrál 62 minut. Na hřišti Manchesteru City to ale pro něj byla těžká úloha. Jeho tým nakonec odjel s debaklem 0:5.

Parádní formu z posledních týdnů využil k postupu druholigový Bristol City. V sestavě s obráncem Tomášem Kalasem, který odehrál celých 90 minut, porazil 2:1 na vlastním hřišti Bolton.

V FA Cupu se do branky Arsenalu po čase dostal znovu Petr Čech. Od Manchesteru United však dostal tři góly a Gunners po výsledku 1:3 vypadli.

V dresu Hullu nastoupil v základní sestavě v League Championship obránce Ondřej Mazuch. Na trávníku v duelu proti Blackburnu ale vydržel pouze do 43. minuty, kdy byl vystřídán. Jeho mužstvo v těch chvílích prohrávalo 0:2 a nakonec odjelo s porážkou 0:3.

Francie


Brankář Tomáš Koubek si zachytal za Rennes na hřišti Paris Saint Germain. Od hvězdných útočníků Cavaniho, Mbappého a Di Maríi dostal dohromady 4 góly, kromě toho si připsal ještě další tři úspěšné zákroky. Rennes však prohrálo 1:4.

Itálie


Ve druhé italské lize odehrál obránce Aleš Matějů v dresu Brescie celý zápas proti Spezii. Po divoké remíze 4:4 ale bralo jeho mužstvo pouze bod.

Německo


Záložník Vladimír Darida si zahrál za Herthu Berlín poslední tři minuty zápasu proti Schalke. V 87. minutě vystřídal Slováka Ondreje Dudu. Přispěl tak ke konečné remíze 2:2.

Celé utkání odehrál v dresu Augsburgu záložník Jan Morávek. Jeho mužstvo však na hřišti Borussie Mönchengladbach prohrálo 0:2.

Do 87. minuty hrál za Norimberk na půdě Mainzu záložník Ondřej Petrák. Porážce 1:2 však zabránit nedokázal.

V základní sestavě Hoffenheimu nechyběl ani na půdě Freiburgu obránce Pavel Kadeřábek na hřišti vydržel celých 90 minut a radovat se po nich mohl z vítězství 4:2.

Obránce Theodor Gebre Selassie odehrál celé utkání za Werder Brémy proti Frankfurtu. V 17. minutě dostal žlutou kartu za faul. V duelu, který skončil nerozhodně 2:2 chytal za Brémy i brankář Jiří Pavlenka.

Nizozemsko


Záložník Michal Sadílek nastoupil v 89. minutě v dresu PSV Eindhoven v zápase proti Groningenu. Jeho týmu pomohl udržet vedení 2:1.

Útočník Ondřej Mihálik hrál ve druhé lize celých 90 minut za rezervu Alkmaaru na hřišti Rody Kerkrade. Jeho mužstvo si ovšem odvezlo vysoký debakl 2:6. Od 79. minuty hrál za Alkmaar také další Čech, mladý záložník Richard Sedláček.

Nijmegen remizoval na půdě Top Oss 1:1. Přispěl k tomu v jeho dresu i obránce Josef Kvída, který odehrál celých 90 minut.

Záložník Jaroslav Navrátil odehrál celé utkání za Go Ahead Eagles. Jeho tým remizoval 1:1 v Cambuuru. Do statistik se ale nijak nezapsal.

Španělsko


Sevilla už v pátek porazila v LaLize Levante, které rozstřílela 5:0. Čisté konto si tak zapsal brankář Tomáš Vaclík.

Belgie


Lokeren prohrál na domácím stadionu s Waregemem 0:3. V jeho základní sestavě byl jak záložník Lukáš Mareček, tak útočník Jakub Řezníček. Oba dva odehráli celých 90 minut.

Izrael


Kompletních 90 minut odehrál za Maccabi Petah Tikva zkušený obránce Tomáš Sivok. Jeho tým zvítězil na hřišti Bnei Sakhnin 1:0.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht se podílel na vítězství Pafosu 1:0 nad Omonií Nikósie. Český fotbalista odehrál celých 90 minut. Ve 28. minutě pak dostal žlutou kartu.

Skotsko


Brankář Václav Hladký si odbyl premiéru v dresu St. Mirrenu už v týdnu, kdy jeho tým prohrál na půdě Celticu 0:4. O víkendu byl znovu v brance v zápase proti Hibernianu, ale nezabránil prohře 1:3.

Útočník David Vaněček z Hearts schytal v týdnu ostrou kritiku od trenéra Craiga Leveina za výkon v zápase proti Dundee (1:2). Do něj sice nastoupil v základní sestavě, ale už po 34 minutách byl střídán a kouč označil jeho představení jako "příšerné". O víkendu v duelu proti St. Johnstone dostal Vaněček od Leveina na hřišti jen poslední tři minuty. Radovat se však mohl z výhry 2:0. Oba zápasy proseděl na lavičce náhradníků brankář Zdeněk Zlámal.

Turecko


Záložník David Pavelka nastoupil v základní sestavě Kasimpasy na půdě Basaksehiru. Odehrál celých 90 minut, ale nezabránil porážce 0:2. Zatímco domácí tým dál vede tabulku turecké Superligy, Kasimpasa ve vyrovnaném pořadí klesla na sedmé místo.

Obránce Filip Novák zvládl celé utkání v dresu Trabzonsporu, který hrál v Sivassporu. Po remíze 1:1 patří jeho mužstvu pátá příčka.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (147)

Přidat komentář
cetto

Hotová kolonie v tom zahraničí, aneb jak češi dobývají Evropu

Ale popravdě - s takovou za chvíli budeme mít v repre tak 2-3 hráče ze zahraničí a zbytek bude komplet z naší ligy. Jaký rozdíl oproti dobám Brucknera, kdy se v repre neobjevoval jediný hráč z tehdejší GL

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si, jak jsme velký a početný stát oproti ostatním, a jakou zde má fotbal tradici oproti velmocím. Než lamentovat nad tím, že čeští hráči už nedosahují kvalit těch z před 15 lety, by bylo lepší si přiznat, že éra Brucknera, byla prostě na naše poměry anomálie.

Reagovat
dextroza_m

A co Nizozemi? Je jich podobne a vzdy byli dobri, i kdyz meli vypadky. Ovsem v takovem srabu jako jsme my ted nikdy nebyli.

Reagovat
doshcz

tak to samí Belgie třeba, ale ti na rozdíl od nás těžej z kolonií..naše kolonie je Slovensko a ti na nás už serou

Reagovat
cervo

Reagovat
smazaný uživatel

No ale musíš vzít v potaz také to, jak kvalitní je jejich liga. Od nás když šel někdo do Nizozemska, tak si sakra polepšil. Z toho oni těžili. Teď už ale kvalita jejich ligy klesá a hned se to odráží i na výsledcích reprezentace.

Další aspekt je mládežnická akademie Ajaxu, o které by se nám v česku mohlo jen zdát.

Reagovat
cetto

Ale ta akademie nevznikla jen tak. Někdo ji musel vybudovat, investovat do ní čas a prostředky... A to je právě to, co v ČR nikdo není ochoten pořádně udělat. Sparta furt mluví o tom, jak buduje akademie atd a faktem sice je, že na český poměry má zdaleka nejvíc odchovanců rozesetých po všech možných klubech, ale nějaký megatalent jako Schick z toho taky vzejde jen výjimečně, až by se chtělo říct jednou za generaci. Zkrátka udělat perfektní akademii se dá, ale chce to hodně prostředků. Kdyby do toho týmy jako Sparta, Slavia či Plzen byly ochotný dost zainvestovat, vrátilo by se jim to a za 10 let bychom možná byli nová Belgie..

Reagovat
JeséRodriguez

To je právě to, že tady je za talent považován hráč, kterej má 23 let. Pod článkem se Stanciem se každej vysmívá, že cpu do základu hráče jako Hložek, Drchal, Plechatý. Ale když se to dobře poskládá a 2-3 hráči do 19 let budou v základu, tak na tom není nic špatnýho. Kde teď mohl být třeba Sáček, Bucha, atd.? Ty mladý si prostě musí dřív zvykat na dospělej fotbal, pak nabere zkušenosti a ve 20 letech už bude mít něco za sebou.

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
smazaný uživatel

Jak víš, že doba návratnosti by byla 10 let. Máš to nějak spočítaný? A není důležitějším kritériem NPV?

Reagovat
mayday

Nizozemci dvakrát za sebou nepostoupili na závěrečnej šampionát, což se nám při vší úctě nestalo.

Reagovat
dextroza_m

Ano, ale podivej dnes... Opet maji hrace v top tymech a prodavaji se za desitky milionu...

Reagovat
mayday

Ano, ale já bych nás s Nizozemskem nesrovnával. Stejně jako Francie, Belgie, Švýcarsko těží z kolonialismu nebo přistěhovalectví. Plus je to podle mě naprosto výjimečná liga v tom, jakej prostor dávají mladým hráčům a jak se tam staví na útočným fotbalu.

Reagovat
Puskas

A co ten dlaší díl Rapla, pořád bída?

Reagovat
mayday

Bída. O něco lepší, maličkej kousek, ale furt nelogičnosti apod. Už to zkusím dodívat, ale zřejmě ta kvalita už se nezvedne.

Reagovat
Puskas

Ono těch nelogičností byla fůra i v 1. sérii, ale tam to zachraňovala ta atmosféra.

Reagovat
mayday

Byla, ale jednak atmosféra, jednak to bylo prostě kvalitnější.

Reagovat
Puskas

Bylo, vzdor těm nesmyslům, jichž tam též bylo plno. Ale tady toto nemá s kvalitou nic společného, natož s logikou. A naopak.

Reagovat
mayday

Bohužel no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky můžeš přepnout na Strážmistra Topinku.

Reagovat
wyqinac

ano ale pred tim na MS byli bronzovy, coz se nam pri vsi ucte nestalo

Reagovat
mayday

My jsme byli bronzoví 2004, s nimi. 2002 taky nebyli na MS. 2006 vypadli v osmifinále. 2008 už nevím.

Ale jak píšu výše, zrovna s Nizozemci bych nás nesrovnával, jsou s fotbalem výše, jednoznačně. A přesto i taková země má období, a to celkem i delší, kdy se nedaří.

Reagovat
wyqinac

tak 4 roky mi neprijde jako dlouhy obdobi, my cekame na nejakej uspech od 2004..

Reagovat
Stannis Baratheon

Kromě toho, že je jich o 50% procent víc, tak ještě v jejich repre startují hráči ze Surinamu a Nizozemských Antil, kde těch fotbalistů pro Oranjes vyrostlo v historii spoustu.

Reagovat
dextroza_m

Chorvatu je zase pulka a stejne maji vzdy silny tym..

Reagovat
Stannis Baratheon

jasně no, ale tam ten fotbal prostě milují, je to tam náboženství, u nás je spíš in tenhle sport hanit, házet na něj špínu, zesměšňovat a tak.

Reagovat
dextroza_m

Tam spis vidi, ze fotbal je cesta, jak muzete zit lip, jsou diky tomu cilevedomejsi a nevystaci si jak nasi s tim sedet v Bologni. Tohle jsme v sobe meli po 89, kdy jeste mladez teda nesedela jen u pc, ale snazili se neco dokazat.

Reagovat
Stannis Baratheon

Však samozřejmě, to s tím souvisí.

Reagovat
gocii

Hlavne se musi vzit v potaz, ze v nizozemi je jedinym konkurentem pozemni hokej kterej navic nema takovou prestiz ve svete. Jinak tam vladne fotbal. Tady se to naopak rozmelni mezi zimni sporty tenis atd...

Reagovat
Puskas

Je tam i volejbal, no a třeba i rychlobruslení.

Reagovat
cetto

Tohle vůbec není pravda. To, že třeba USA je nesčetněkrát větší a přitom ve fotbale nedominují, je jedna věc, ale oni zase jsou perfektní v podstatě ve všech ostatních kolektivních sportech. ALe když nás porovnáš s menšími nebo +- stejně velkými krajinami evropy, tak horší jsou snad jen Bulhaři a bělorusi. Osttaní srovnatelně velké země (Řecko, Portugalsko, Belgie, Rakousko, Maďarsko, Švédsko či Švýcarsko) jsou na tom minimálně stejně jako my, většinou lépe. A naopak i mnoho menších zemí je před námi, jako třeba Srbsko, Dánsko a primárně Chorvatsko se 4,2M obyvatel. Pak je tu ještě statistická chyba Island, kterej by měl být na úrovni Malty a z nějakýho důvodu se motá mezi širší evropskou špičkou...

Naopak bych tedy řekl, že vzhledem k naší velikosti a fotbalové tradici bychom měli být mnohem výše, někde na hranici evropské TOP10.

Reagovat
Shevchenko

Maďarsko na tom opravdu není stejně jako my.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Jako TOP 09 + my?

Reagovat
mayday

To jsou zas názory. To, že jsme za Brucknera drtili všechny krásným fotbalem, to byla prostě výjimečná generace fotbalistů.

Jinak tvrdit, že jsme na tom nejhůř z té širší evropské špičky/lehkyho nadprůměru... V čem jsou na tom lépe Maďarsko, Norsko, Řecko, Bosna, Srbsko, i to Rakousko, Skotsko...

Příklad Islandu je taky mimo, opět je to o výjimečně generaci nebo jakýmsi laufu, kterej skončí a oni opět budou na pátým místě v kvalifikaci, protože takovej ministát nemůže furt produkovat top fotbalisty.

Já nevím, co by jste furt chtěli, musíme si uvědomit, s čím se tady fotbalisti rodí, my nebudeme nikdy mít ročník plnej techniků jak Chorvatsko třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhůř na tom asi nejsme ale jsme určitě pod našimi možnostmi. Výchova našich hráčů a stav našich hráčů v zahraničí je naprosto tragickej. Zachraňuje to akorát klubovej fotbal, kde máme lepší výsledky než bychom vzhledem k možnostem měli mít ale čeští hráčí stojí za hovno.

Reagovat
mayday

Asi ano. Superhvězdy vyloženě evropskýho nebo světovými formátu typu Nedvěda nebo Čecha asi dlouho mít nebudeme.

Nicméně, kvalita jednoznačně poklesla a furt nejsme ani jsme nebyli v takových sračkách, jako ostatní srovnatelný země v určitých obdobích. Teď mluvím o repre fotbalu - Řecko dlouhodobě v hajzlu, Maďarsko nemluvím, Norsko, Holandsko bylo v hajzlu, Srbsko bylo v hajzlu, Rumunsko je v hajzlu, Turci taky hromada neúspěchů, Rakousko co dokázali posledních 20 let? Jednou pořádali Euro a jednou se dostali. Bulharsko ani nemluvím. Prostě hvězdy už nemáme, ale nikdy jsme ani zdaleka nespadli do takových hoven, to by jsme si měli uvědomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak špatně jak na tom byli nebo jsou některé země, tak my možná nejsme ale máme potenciál být mnohem výš.

Reagovat
mayday

Asi máme, na druhou stranu já jen chci poukázat na ty sračky, co říká dost fanoušků, že jsme nějakej podprůměr apod. To vůbec není prostě pravda.

Reagovat
cetto

Jenže ty nebereš v potaz to, že výsledky, jaký uhrává naše repre, jsou nad možnostmi toho kádru. Řekl bych, že na svých možnostech jsme hráli pod Jarolímem - to bylo vidět, kde ta naše kvalita skutečně je. Ale pod Vrbou nebo nyní, to hrajeme na taktickou vyspělost, ale ne individuální kvalitu. Vem si jaký hráče máme - golmani dobří, z obrany jedinej Kader je nadprůměr, střed zálohy je evropskéj průměr, kór když Barák, Darida ani Jankto v klubu nehrají. Křídla nemáme vůbec a v útoku otazník Schick, ze kterýho může být světový top útočník, ale taky mega propadák (uvidí se). Každá z těch repre, které jsi vyjmenoval (s výjimkou madarska), má několik hráčů hrajících v základu klubů z Itálie, Anglie, Německa či Španělska, což o nás se říci nedá. Takže ač samotné výkony naší repre jsou asi lepší než jejich, tak hráče máme horší.

Reagovat
mayday

Však s tím souhlasím, že hvězdy nemáme. Právě taktická vyspělost byla vždy naše doména a podívej se, že dlouhodobě prostě patříme do lepší poloviny Evropy, to jednoznačně. I taktická vyspělost patří přece k fotbalu.

Reagovat
cetto

No jo, ale já v tom původním příspěvku, o kterým se tady celou dobu bavíme, nepsal nic o taktické vyspělosti repre, ale o tom, že nemáme žádné světové hráče a už pomalu ani nesvětové hráče v zahraničí - prostě nemáme nikoho v zahraničí.

Reagovat
mayday

Aha, já jsem to pochopil tak, že mluvíš o síle nebo celkové kvalitě, kde jsem nesouhlasil s tím, že že srovnatelných národů jsou na tom hůř tak akorát Bulhaři a Belorusi.

Reagovat
Stannis Baratheon

konečně někdo, kdo se nechytá té vlny a vidí realitu tak jak je.

Reagovat
smazaný uživatel

Použít jako příklad USA je přesné, ale chce to uvést na pravou míru. USA má daleko víc obyvytel, ale ten sport má u nich tradici a oblibu asi jako u nás cyklistika (přiklad). A tím se to právě snižuje. Kdyby u nich byl fotbal č. 1 nebo 2, tak jsou úplně jinde.

Dle mě se kvalita reprezentace odvíjí od kvality domácí ligy. Jsou zde samožřejmě anomálie, ale z dlouhodobého hlediska by to mělo odpovídat. Česká liga je na cca 15 místě a tomu by mělo odpovídat i umístění repre v evropě. Výkyvy vždy byly, jsou a budou, ale kolem toho 15 místa tak nějak oscilujeme. U ostatních lig si troufám říct, že je to obdobně.

Reagovat
cetto

Kvalita ligy však nijak nesouvisí s tou úvodní premisou, kterou jsi uvedl, že vzhledem k počtu obyvatel jsme na tom ještě dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Úvodní premisa je počet obyvatel x tradice.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak sou na to Chorvati v hokeji? jinak stat, jinej mrav.. tady neni fotbal tak jednoznacnej sport cislo 1, hokej je pred nim

Reagovat
cetto

No při vší úctě se raději budu dívat, jak se moje země dostává do finále aspoň jednoho sportu, než každej rok sledovat, jak nás přehrávají amíci či švédové ve čtvrtfinále jinýho sportu a do toho nejsme ani schopni postoupit na MS toho prvního sportu.

Reagovat
Muffi

A v basketu a házené Chorvaty taky s přehledem drtíme

Reagovat
smazaný uživatel

nedrtime, ale fotbal tam u nich ma dominantni pozici, u nas ne

Reagovat
Muffi

V Chorvatsku podle wiki 118 tisíc registrovaných hráčů, u nás 280, rozdíl v jejich prospěch dvě desetiny procenta 2,67 ku 2,87, takže mi není jasné, o čem mluvíš.

Reagovat
Stannis Baratheon

kde žiješ, že píšeš že Maďarsko nebo Řecko na tom jsou lépe než my? V jeskyni?

Reagovat
KingMaster13

Řecko má možná tak lepší klubovej fotbal a i tam jim to docela upadlo teď.

Reagovat
F.Torres

to je stejné jak s hokejem. Dřív všechno hráči z prvních a druhých lajn v top klubech NHL. Nyní jsme rádi za 4. lajny (až na zářné výjimky, které to ovšem nespasí)

Reagovat
Greny

nahodou mě naopak prijde ze se naopak v NHL zacinaji prosazovat češi víc nez v minulých letech

Reagovat
F.Torres

počet hráčů v nhl je stále klesající. Za zmínku stojí pouze Pasternák, Voráček, Hertl, Vrána, Rittich a dejme tomu Palát, Kempný? Poskládáš sotva dvě kvalitní lajny... Dřív ti hráči byly o několik levelů jinde (rok 2000-2005).

Reagovat
Puskas

Zapomínáš třeba na Krejčího, ale jinak máš recht. Dříve tam bylo několik borců, kteří byli světová špička, a to ještě někteří opravdu hodně dobří hráli doma, bo se tam z nějakých důvodů neuchytili (Patera, Dopita...).

Reagovat
cetto

Pastrnák, Krejčí, Voráček - Palát, Hertl, Kaše - Simon, Faksa, Vrána - Zacha (Jaskin), Chytil (Nečas), Frolík; Kempný, Gudas - Šimek, Polák - Hronek, Rutta (Šulák)

Reagovat
Puskas

To jsou tři čtyři superhvězdy, zbytek hráči, jakých je plno.

Reagovat
cetto

Yep, přesně tak

Reagovat
cetto

Jsem to odeslal bez komentáře - chtěl jsem ještě napsat, že až taková bída to není, problém ale je, že třeba na MS se tento tým nikdy nesejde a je tam z toho tak max 5 hráčů obvykle. Zbytek se doplní z AHL/KHL a naší ligy a to už je špatný. Nicméně i v nejsilnějším složení Kanadě, Rusku nebo Švédsku konkurovat nemůžeme...Rusy ještě občas porazíme, resp. oni se porazí sami svým sebevědomím, naopak absolutně neumíme na američany.

Reagovat
F.Torres

bída globálně to není. Na top celky ale už to není a SWE, KAN, USA jsou o mílové kroky před námi. Finsko a Rusko má také náskok. Takže horší teoreticky ani být nemůžem...

Reagovat
kattos

Slováci byli na úrovni co jsme my před 8 lety a koukej jak se to zhoršilo.

Reagovat
F.Torres

no jo, ale oni nemají ligu, my ano...

Reagovat
patas92

RIP Krejčí

Reagovat
smazaný uživatel

nedat tam naseho nejlepsiho a nejsikovnejsiho hrace

Reagovat
patas92

Kterého? Kam? Voráček by určitě nehrál na LW

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem Krejcu

Reagovat
patas92

Já to zase myslel tak, že chudák Krejčí mezi 2 nebránicíma hráčema

Reagovat
Cipinho

Mně se ta sestava líbí

Reagovat
Greny

byt trener tak bych ale uvazoval o tom zda nepremluvit k navratu do repre Jardu Jagra co ty na to ? samozrejme k nemu do dvojky Cervenku

Reagovat
cetto

Co vo to, mi celkem taky, ale problém je, že na MS z toho týmu uvidíme max tak 5 hráčů, zatímco kanadani a spol. postaví 3 lajny podobný té naší první...

Reagovat
Greny

jenze tam v té dobe jsme tezili jen a pouze u uspechu na OH a hattricku a uspechu na dvacitkach .. v té dobe snad hrali NHL i hraci jako Čutta, Kolařík, Píša a další

nez se zranil tak byl vybornej Kaše, Simon taky nehraji vubec spatne i kdyz nedela tolik bodu.. prosazuje se Chytil, Mrázek ma taky velmi slusnou sezonu oproti tem minulým.

Reagovat
stas87

Ten problem je daleko sirsi, ty si vypisal len zlomok. Pri pomyselnej pyramide si vypisal tak prostredok, tie najväcsie problemy su ale uplne dole. A tam knirac a Kral zlyhavaju na plnej ciare. Oni ani za desat rokov nepochopili, ze ked si nezaplatis adekvatne trenerov deti a nezaplatis im ani nejaky program na vzdelavanie v oblasti psychiky, tak si ten potrebny zaklad nevytvoris. A nikde som necital, ze by zväz riesil problemy u hracov od 6-13 rokov, vsade vidis len dorast a juniorku. To svedi na to isli uplne inak, A ak sa nic nezmenilo, tak viac peniazi maju stale treneri deti ako treneri juniorky. Logicky, pretoze ak to dieta nenaucis zaklady, tak v juniorke si vo vela pripadoch strateny. A este jedna klucova vec...velmi casty jav v CR a SR je, ze ked su dve deti vo veku sest rokov a jedno z nich stoji na korculach od troch rokov a druhe o piatich, tak to prve ma naskok a pride trenerovi talentovanejsie ako to druhe. A trener tak uprednostni to prve a to druhe je upozadene. Lenze casom to prve moze mat nos nahoru, mysliet si ako to pojde samo a zakrni, zatial co to druhe sa kusne, zamaka na sebe a moze to prve preskocit. Ale trener mu ten hokej casom znechuti, na lade mu da malo priestoru a chlapec to zabali sam a prestupi ku florbalu, futbalu ci inemu sportu. A mas hned o hraca menej a takych pripadov moze byt dost. Toto svedi neriesi, pretoze kazde dieta dostane +-rovnako casu na lade. Po case sa ti talentovanejsi dostanu do najlepsiej sutaze v danej kategorii, ti co mali menej talentu tak hraju prvu ligu a s hokejom nekonci. Budu hrat kvalitou horsiu ligu ale ak na sebe stale budu pracovat, mozu si miesto v tej elitnej kategorii vybojovat. A obdobdnym sposobom funguje prepojenie medzi timami SHL a Allsvenskan. ti najtalentovanejsi dostanu sancu v SHL (Dahlin, Pettersson, Lundeström...) a ti co po konci v juniorke si neziskaju miesto v SHL, tak zamieri do Allsvenskan a maju moznost sa vyhrat tam. Casom sa do SHL dostanu a niekto to aj skusi v AHL/NHL. Takze na ich pripade vidis, ze kazdy jeden krok na seba naviaze a ako celok im to funguje. Bohuzial, nemozes to do bodky okpirovat, pretoze detaily co funguju tam, tazko budu fungovat tu a naopak. Stale mi je zahadou, preco sa tomu problemu venuju az od dorastu ci juniorky.

Reagovat
Greny

tak oni to resi az od dorostu protoze repre mas az od U 16 ne? myslis ze je zajima co delaji kluby s detma od 3-15 ? to je jim jedno protoze by je to stalo akorat penize

.. jenze od 16 uz musi aspon delat ze je to zajima protoze uz je tam reprezentace ze jo :)

Reagovat
stas87

No a prave preto mal zväz na tom fore s klubmi riesit aj pracu s detmi. Zaujimat sa ako sa s nimi pracuje, pretoze az budu mat 15-16 rokov, tak budu v U16. Do tych osemnast rokov tie mladeznicke repre nezaostavaju za finmi, svedmi ci rusami. Ale od osemnst do 20 rokov oni nasadnu do rychlika a vy sadate do osobneho vlaku.

Som zvedavy na Koblizka, konecne je v repre. Za Kärpät hra dobre, svoje miesto v time ma. Ale nekritizoval on trenerske metody v CR?

Reagovat
Greny

to nevim, myslim jen rikal ze jsou treninky trosku jine. ..

ale ja mam takovou teorii : podle me se prave kolem 16-18 drzime s evropskou spickou protoze ti hraci co tam jezdi jsou zvykli hrat 20-25 minut v klubech a proste fyzickou kondici maji lepsi a uhrajou to tim, kdezto kolem 18-20 se srovna ta fyzicka kondice i u ostatnich reprezentaci a jsme v prdeli protoze technicky jsme uplne jinde a najednou si neumime si prihrat na metr pod tlakem

Reagovat
stas87

No, to uz sa velmi blizi k pravde. :))) Ono nie je nahoda, ze svedi maju 20 hracov co hraju pravidelne SHL do 20 rokov, fini ich maju 16 a cesi troch. Teraz neviem ci su to hraci do 20 rokov alebo do 18 ale ten nepomer vidis sam. Ja casto sledujem Frölundu a ked bol Fagemo na ms u20, tak na jeho mieste hral Lucas Raymond. Frölunda prehravala s Timrou 4-5 a Rönnberg si vzal TO a nechal ho hrat zaverecnu powerplay...na tom by nebolo nic take zaujimave, ze? Lenze Raymond je rocnik 2002. Takze vidis, ze sa svedi neboji dat sancu aj takym hracom bez skusenosti. A to posuva ich hokej hore, odvaha dat sancu medzi seniromi mladikom a posunut ich hore aby nabrali sebavedomie.

Reagovat
cetto

No viděl jsem dokument o nějakým výměnným kempu, kde čeští junioři ve věku cca 12 let jeli na měsíc do Finska a fini naopak k nám. A překvapilo mne, že když byly rozhovory s těmi kluky, tak mladí finové říkali, že je překvapilo, jak tvrdě se tu na trénincích maká, že to u nich doma neznají. Naopak ti čeští kluci říkali, že v tom finsku byly ty tréninky nějak moc pohodové a že řčekali vyšší úroveň. Z toho bych usuzoval, že u těchto mladejch problém nemáme, ten vzniká až pak později, kde se začne lámat chleba a zatímco fini vyletí nahoru, tak našim klukům se to nepodaří

Reagovat
stas87

Ved to v tom prispevku mas napisane. :))) K comu ti je, ze tie deti utavis v treningu ked ti nedokazu spravit individualny prienik ci inu dovednost? Fini a svedi do tych 12-13 rokov absolutne neriesi vysledky, nechavaju ich hrat hokej s chybami. Podporuju ich v tvorivosti, preto utocnik hra v obrane a obranca v utoku aby si to vyskusali. Preto potom mas bekov ako Heiskanen ci Dahlin, ktori by sa nestratili ani ako hraci v utoku. Hokejovost do nich dostanes prave do tych 12-13 rokov, potom uz len velmi tazko. To oni chapu, preto mozu taktiku a fyzicku do nich narvat casom. Lenze ten rozdiel vo fyzicke a taktike sa casom srovna, individualna praca s hokejkou a technika uz nie.

Reagovat
Muffi

tohle je ve všem. Profesionály z nich dělají ve věku, kdy to má spíš negativní než pozitivní efekt a děcky odrazují, zato tam, kde je to potřeba se jede pořád stejně. Ideální věk na akceleraci tréninku by bylo až po 15 roce, kdy už má ukončenou základku, nejde jen o sport, že jo.

A že je problém v trenérech krásně vidíš na ženském fotbale. Tam nemůžeš použít argument s tlakem na výsledky a přesto tam fyzička dominuje nad technikou.

Reagovat
mayday

V hokeji nám ujel brutálně za posledních 10 let vlak co se týče odbornosti, to je prostej fakt a těžko už se to bude nějak nahrazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

? Vo se ti na tom nezda?

Reagovat
smazaný uživatel

no je to bez Krejciho nechapu to vecny pehlizeni ze strany fanousku. I Pasta o nem celou dobu tvrdi, ze je to jejich nejlepsi hrac. A to v konkurenci jeho a tech dvou satanu co tam maj jeste

Reagovat
F.Torres

Nejlepší má za sebou a dle mého je už kvalitou pod Palácem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vec nazoru. Z Davida delaji ted v Bostonu takovyho mentora, cpou k nemu mlady kluky na otrkani a vyplaci se jim to, maji spoustu mladych sikovnych kluku co zacinala vedle Davida. Plus teda kdyz nekdo chybi z te hvezdne trojice, da se ze zbytku poskladat furt s nim superformace (jako letos pri absenci Bergerona). Letos zas vyhraje bodovani PO, uvidis, tihle hraci rostou s dulezitosti danyho zapasu

Myslim, ze by v Bostonu asi nebrali nabidku k vymene za Palata (jestli myslis tema palacema teda Ondru Palata )

Reagovat
cetto

No možná je to lepší než to bylo třeba 5 let zpátky. Ale když se podíváš na statistiky třeba z roku 2001, tak jsme měli 7 hráčů nad 80 bodů, 16 hráčů nad 50 a 34 hráčů nad 30 (z toho bylo 8 obránců). Loni jsme měli 2 hráče nad 80, ty samé 2 nad 50 a 10 nad 30 (z toho 0 obránců). A ještě jen tak pro zajímavost z TOP6 bodování v 2001 byli 3 češi...

Reagovat
mayday

Taky si myslím. Oproti minulosti je to špatný, ale nedávno to bylo ještě horší. Teď bychom na olympiádě mohli postavit podle mě dvě top pětky z NHL, což před pár lety nebylo.

Reagovat
cetto

Pětky ne - chybí nám obránci. Ještě s přimhouřením obou oči se dá jako top pětka nazvat Pastrnák, Krejčí, Voráček, Kempný, Gudas, ale i tak je to něco úplně jinýho, když ti vzadu hrajou třeba Burns a Suter. Druhou pětku už nedáš - Hertl ještě ok, ale Palát, Kaše a spol. už nepatří mezi elitu, ani tu širší...

Reagovat
mayday

Krejčí, Pastrňák, Voráček, Hertl jsou top hráči. Pravda, že Voráček je z formy momentálně, ale třeba Hertl je v San José klíčovej hráč. K nim někdo ze skupiny Vrána, Kaše, Palát, v budoucnu snad Chytil, Zadina, dá se to. Dva útoky relativně slušný postavíme. S bekama jsem to přehnal, to je pravda, tam je asi jen Gudas a snad Kempný, zbytek je slabej. Ale souhlasím zkrátka s Grenym, že před pár lety to bylo od nás v NHL ještě slabší daleko.

Reagovat
cetto

Tak když se podívám 5 let nazpět, tak nebyl akorát Pastrnák, to je pravda, ten tu ofensivu hodně posunul dopředu. Ale Krejčí a Voráček byli stejně dobří, jako ted, do toho Jágr, Eliáš, Hanzal, Hudler, Havlát a Plekanec, což nebyla elita (snad až na Jágra, kterýmu v tý době vlili novou krev do žil), ale taková ta širší špička (druhé lajny nebo první lajny v horších týmech) to byla. Což zase na druhou stranu dnes moc nemáme, většina z těch mladejch hraje třetí lajny, ale jsou ve věku do 23 let, takže se v klidu můžou ještě vypracovat do těch druhých nebo i prvních lajn. Navíc jsou tam Nečas, Zadina a taky Špaček letos hraje perfektně v AHL a do budoucna věřím i Kubalíkovi, že se prosadí

Reagovat
kattos

Reagovat
patas92

Reagovat
Puskas

To jo, ale Torres psal o době tak před 15 lety.

Reagovat
remeslnik

Greny, nevím kolik ti je let ( myslím že ani moc ne, jak ti závidím), ale asi nepamatuješ doby, kdy bylo v NHL daleko víc našich a to i ve významnějších rolích. Letos je na soupiskách všech týmů NHL asi 34 hráčů. Ale byly doby, zvlášť po Naganu, kdy od sezony 99/00 do 07/08 bylo přes 50 hráčů a v 01 a 03 skoro 60 !! Rekordní množství v jednom klubu byl v Pittsburghu v r. 2000/01 jich bylo 9 vč. kapitána Jágra !!! To už těžko kdy bude.

Reagovat
Greny

jo a podivejte se kdo v té NHL se prosadil z cechu hned a sli z ELH

: Hertl ? ostatni uz byli bud v zamori nebo sli svedskou cestou (Pasta, Vrána)

Král vymysli picoviny s barazi a chvali kartaca Lenera... a pritom by stacilo zuzit extraligu dorostu a junioru.. to je neskutecny kolik tam hraje klubu...

mozna zuzit trochu kluziste a to by asi stacilo

Reagovat
F.Torres

liga není špatná, ovšem je problém v mládeži a zúžení hřiště je možná řešení, alespoň se naučí rychle hrát a ne se se vším mazat půl dne

Reagovat
Greny

vsak jo zuzit hriste a zmensit pocet tymu v mladezi at je vetsi konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

je to odraz spolecnosti, nic vic.. ted byla generace (mozna dve?), kdy kazdej sedel doma na prdeli a podle toho to taky vypadalo.. nevidis proste deti venku kopat do balonu apod. driv tech deti byli mraky.. nicmene ted se to trochu zase zveda mi prijde, hlavne rodice tlaci deti opet ke sportu

Reagovat
kattos

No, v NHL to je třeba lepší než před 7 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak radši ať zůstanou doma v top klubech než aby chodili do Skotska apod.

Reagovat
cetto

Tak do Skotska zrovna naši elitní hráči moc nechodí, ale pokud by měl zájem Celtic, tak bych je raději viděl tam než V Plzni nebo Slavii. Podle mě by hlavně naši mladí hráči ve věku 15-18 měli utíkat do zahraničí, protože odsud kariéru udělají velmi těžce...

Reagovat
Rob Roy

S tím nesouhlasím. Kdy se naposledy někdo kdo šel v 15 - 16 letech do zahraničí nějak výraznějí prosadil?

Reagovat
smazaný uživatel

Černý, o tom se furt píše

Reagovat
cetto

Protože jich chodí málo. Nějaká úmrtnost tam bude vždycky, ale vem si slováky - mladí Slováci jsou rozlezlý po celým světě, jen v itálii jich je asi 10 v různejch juniorkách a pak to podle toho dopadá, že 9 se neprosadí, ale z jednoho je Hamšík a nebo aspon reprezentační hráč. my jsme dlouhá léta měli v zahraničí juniorů, že bys to spočítal na prstech jedné ruky - do toho ti nejtalentovanější se ti furt zraňují (Mašek, Černý..), tak je jasný, že to nedopadne. Ale i tak se prosadil Kalas, prosadil se Jankto..a určitě jsem nějaké další zapomněl.

Reagovat
Rob Roy

Ano, ale zase je to na úkor slovenské ligy. Chceme mít dobré české hráče v zahraničních klubech a doma hrát pralesní ligu jako Slováci? Pro mě je klubový fotbal víc. Repre vidím čtyřikrát do roka, české kluby každý týden...(trochu to samozřejmě zjednodušuji)

Reagovat
cetto

Tak to je zase věc názoru, pro mě je třeba mnohem zásadnější repre. Ale i tak si myslím, že jsi tak prohodil kauzalitu. odchod mladejch slováků do zahraničí není příčinou jejího úpadku, ale naopak důsledkem. Když slovenskejm týmům v minulosti docházely prachy, tak v prvé řadě vyházely všechny borce z áčka, kteří se dali aspoň za nějaký drobný prodat a v druhý fázi pak rozprodali juniory, protože takhle dostali aspoň nějaké odstupné za hráče, u kterého ani neměli jistotu, že se někdy do toho áčka dostane.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
andrew96

Není pravda, byl tam Poborák.

Reagovat
Muffi

ale to byla anomálie, když se vracel ve 30.

Poborský měl ve všech angažmá velmi dobrý start ale postupem času šly jeho výkony dolů. I v Laziu měl období kdy nehrál, a tak se rozhodl vrátit domů. Nakonec se ale do sestavy vrátil, konec sezony odehrál dobře, takže ho přemlouvali, aby ještě zůstal.

Reagovat
Andis

Portugalsko, Belgie, Holandsko, Svycari. Dokonce malicke Rakousko, Svedi, Danove... chodit s vymluvami typu jsme mala zeme je hodne ubohy

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jenže kromě Portugalska jsi vyjmenoval státy, které jsou ekonomicky i mentálně o světelné roky před námi

Reagovat
cetto

Takže se raději smíříme s tím, že jsme v rámci evropy zaostalý stát a tím pádem nemá ani smysl pokoušet se jít postupnými kroky nahoru? Nechci nic říkat, ale není to tak dlouho, co jsme byli ekonomickým, obchodním a průmyslovým centrem evropy, zatímco němci byli v porovnání s námi jako cvičený opice. Pak se projevila naše jeblá připosraná mentalita a naopak německá schopnost postavit se na vlastní nohy a pílí a dřinou něco vybudovat a během jednoho století se to komplet otočilo...

Reagovat
Uwe háže buly

Chorvatsko, srovantelné Polsko, Bosna, Srbové.

Reagovat
kattos

Co tam dělá Rakousko?

Reagovat
Andis

Portugalsko, Belgie, Holandsko, Svycari. Dokonce malicke Rakousko, Svedi, Danove... chodit s vymluvami typu jsme mala zeme je hodne ubohy

Reagovat
jenage

Kolik těch 62. minut ten Vydra odehrál?

Reagovat
mayday

Mám pocit, že Vaněček je tak 14 dní a už se odkopal.

Reagovat
Shevchenko

V Serii A nikdo ani minutu

Reagovat
Briggus

Autor mohl napsat: "Simičovo Frosinone po příchodu českého reprezentanta válí. Mladý obránce se i z tribuny podílel na destrukci Krejčího Bologni v poměru 4:0 na jejich hřišti."

Reagovat
Rob Roy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
tnt03

Reagovat
Coutinho10

psychicka podpora

Reagovat
BretaKiller

OT: Dle expresky, má o Schicka zájem Cardiff….prej hostování s opcí..

opatrně s tím odchodem do Walesu.. =D =D :( :(

Reagovat
Rob Roy

Já tady místo brečení radši doplním nějaké info/zajímavosti:

MARTIN ZEMAN odehrál 15 minut za izraelský Hapoel Raanana. Bylo těžké to najít, nakonec jsem to dohledal na soccerway.com

Zajímalo mě proč nehrál MILAN KERBR za kyperský Apollon. Bohužel nějaký problém s plotýnkou (ale nestalo se to při zápase, naposledy odehrál celé utkání), musel podstoupit operaci a bude cca 10 týdnů mimo To mu teda moc pěkně nezačalo.

Brabec a Čelůstka v Turecku nebyli ani na lavici, tuší někdo proč? Šural taky nic, ale ten odehrál před 4 dny 120 minut v poháru, takže mu dali logicky oraz.

Mazuch střídal kvůli zranění. Jedno teď doléčil a hned si přivodil další (prý odkulhal), na twitteru ho někdo vtipně označil obrázkem z Vyvoleného "They call me Mr. Glass"

TOMÁŠ PEKHART je v Las Palmas úplně zabitej, od začátku sezony jen přes 200 minut, poslední dobou většinou není ani na lavici, ten by se měl vrátit do Česka nejpozději v létě. Hodně týmů by po něm při současném nedostatku nejspíš s chutí sáhlo, mohlo by tobýt takové další oživení ligy a la Kozák.

A ještě ozázka pro ty co používají apikaci Sofascore. mám tam nastavené české hráče v zahraničí na sledovačku, ale na dva nebo tři mi prostě nechodí notifikace i když nastoupí v základní sestavě. U nějaké druhé holandské ligy mi to zas tak nevadí, tam chápu že občas ani neaktualizují sestavu. Ale moje aplikace bezostyšně ignoruje třeba Vaněčka z první skotské ligy a to mě sere Stává se vám to taky?

Reagovat
cetto

Čelůstka se vykartoval a pak bez něj vychytali dvě nuly, mimo jiné proti Fenerbahce. Takže na 3 zápasy nehrál, protože se zadařilo, ale ted prohráli, tak se možná vrátí. U Brabce taky nespokojenost s výkony a jelikož hrají o udržení, potřebovali nový impuls. Ted navíc přivedli na hostování Awaziema, který je asi lepší než Brabec, takže tam už to vidím bledě...

Reagovat
Rob Roy

Díky. Na ty karty jsem se zapomněl podívat. U Brabce si taky myslím, že prostě zkusili změnu a ono to zafungovalo, takže to teď bude mít hodně těžký, obzvlášť když to není kmenový hráč.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
tnt03

Pekhart zpět

Reagovat
dave30

Ta Itálie je pro mě velké zklamání. A při tom rok 2017 vypadal, že to bude liga pro naše fotbalisty zaslíbená...

Reagovat
Muffi

tonoucí se stébla chytá

Jak ve fotbale, tak třeba v NHL platí, že když v současnosti máme málo opravdové kvality, tak se z každého, komu vyjde pár zápasů hned dělá hvězda bez ohledu na to, zda je dotyčný tahounem, nebo je doplněním. Krásným případem je Kempný, který je v NHL použitelný tak na pozici 3-4 beka v týmech, které nemají depth v obraně a tady se z něj dělá hvězda, přitom každému je jasné, že všechny týmy v lize mají 2 beky lepší než on a u preds by hrál 3 dvojici.

Reagovat
smazaný uživatel

proc hraje misto Daridy v zakladu nakej cobol ?

Reagovat
nafukovaci.tucnak

protože je asi lepší

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to cobol

Reagovat
nafukovaci.tucnak

a to je nějaký problem ? ja proti Slovákům nic nemám..

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu, proc do nej Darida nezajede poradne na treninku, kdyz mu zabral misto.. napriklad v Jizni Americe to je bezna praxe na trenincich

Reagovat
Greny

stacilo kdyby se na treninku zminil o Limbovi

Reagovat
smazaný uživatel

toto se libi uzivateli Libor Kozak

Reagovat
cetto

Nejsem si jistej, ale možná to bude souviset s tím, že ten čobol dal už letos 9 golů...

Reagovat
Greny

prej LB5-7 poslali do druhe ligy v Nemecku

Reagovat
norro6

Ale iba na 5 - 7 mesiacov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele